5+4 απλοί τρόποι για να καταπολεμήσετε φυσικά το κάψιμο από τον καλοκαιρινό ήλιο

Κατηγορία: Ζωή Υγεία


Ανεξάρτητα από το πόσο προσεκτικοί είμαστε απέναντι στον ήλιο, πάντα υπάρχουν πιθανότητες, αν δεν προστατευτούμε σωστά να γυρίσουμε σπίτι με εγκαύματα, μετά το μπάνιο στη θάλασσα.

Η δυσάρεστη αυτή αίσθηση που δημιουργείται από τα εγκαύματα ωστόσο μπορεί να καταπολεμηθεί με φυσικούς τρόπους που εγγυώνται ότι το θα νιώσετε καλύτερα γρήγορα και εύκολα.

1. Χρησιμοποιήστε δροσερές κομπρέσες

Δροσίστε το δέρμα σας που καίει με κομπρέσες που βουτάτε σε δροσερό νερό. Για ακόμα μεγαλύτερη ανακούφιση, φροντίστε παράλληλα να σας φυσάει κρύος αέρας.

2. Πίνετε υγρά

Τα ηλιακά εγκαύματα απορροφούν την υγρασία από το δέρμα για αυτό καλό είναι να ενυδατώνεστε συχνά.

3. Ψάξτε στην κουζίνα σας

Πολλά από τα υλικά που έχουμε στην κουζίνα μας μπορεί να είναι αποτελεσματικά στην καταπολέμηση των εγκαυμάτων.

  • Κρύο γάλα: Αναμίξτε ένα φλιτζάνι γάλα με τέσσερα φλιτζάνια νερό και λίγα παγάκια. Βουτήξτε βαμβάκι στο μίγμα και εφαρμόστε στα σημεία που έχετε καεί.
  • Γιαούρτι: Εφαρμόστε κατευθείαν το γιαούρτι πάνω στα εγκαύματα και στη συνέχεια ξεπλύνετε με δροσερό νερό.
  • Αγγούρια: Βάλτε μερικά αγγούρια σε ένα μπλέντερ για να κάνετε μια πάστα, και εφαρμόστε την πάστα στο δέρμα σας.
  • Μαρούλι: Βράστε φύλλα μαρουλιού σε νερό, στη συνέχεια, αφαιρέστε τα φύλλα και βάλτε στο ψυγείο το υγρό, ώσπου να πάρει δροσερή θερμοκρασία και εφαρμόστε το με μια πετσέτα στα εγκαύματα.

4. Κάντε μπάνιο

Είναι πολύ σημαντικό το νερό να είναι δροσερό, ώστε να τραβήξει τη θερμότητα και να μειωθεί ο πόνος και η ενόχληση.

5. Χρησιμοποιήστε αλόη

Το συστατικό από το αποτελείται η αλόη βοηθά στην ανάπτυξη και την επιδιόρθωση του δέρματος. Αν δεν έχετε διαθέσιμο το φυτό σπίτι σας, μπορείτε να αναζητήσετε αντίστοιχα προϊόντα στο φαρμακείο.

Πηγή: perierga.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "