Πλαστικές Αιδοίου: Γνωρίζουν τεράστια αύξηση – Γιατί γίνονται και τι λένε οι ειδικοί

Κατηγορία: Ζωή Sex


Σεξουαλική χειραφέτηση, διόρθωση κάποιου λάθους της φύσης ή πίεση για τελειότητα; Όποιος κι αν είναι ο λόγος, η ουσία είναι ότι οι πλαστικές επεμβάσεις στα γυναικεία γεννητικά όργανα, γνωστές και ως αιδοιοπλαστική, σημειώνουν μεγάλη αύξηση διεθνώς. Σε κάποιες χώρες το ποσοστό αύξησης εκτοξεύεται στο 80% και σε άλλες στο 45%.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Εταιρείας Αισθητικής Πλαστικής Χειρουργικής (ISAPS), το 2013 στις ΗΠΑ έκαναν αιδοιοπλαστική πάνω από 5.000 γυναίκες. Το 2015, 9.138 γυναίκες και το 2016, 12.666 (39% πάνω).

Ο αριθμός των γυναικών στη Βραζιλία, που έχουν προχωρήσει σε επέμβαση τέτοιου είδους, αυξήθηκε σε επίπεδα ρεκόρ κατά 80% (23.155 το 2016), σύμφωνα πάλι με στοιχεία της ISAPS.

Βέβαια πρόσφατη επιστημονική έρευνα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Lucerne Cantonal στην Ελβετία απεφάνθη ότι δεν υπάρχει «φυσιολογικό αιδοίο».

Οι ερευνητές σε διάστημα δύο ετών μέτρησαν τα εσωτερικά και τα εξωτερικά χείλη του αιδοίου, την κλειτορίδα, το άνοιγμα του κόλπου και το περίνεο 657 γυναικών ηλικίας από 15 και 84 ετών. Υπήρχαν τόσες πολλές διακυμάνσεις σε κάθε κατηγορία, που συμπέραναν ότι, αν αναφέρουν ενδεικτικά έναν μέσο όρο, θα μπερδέψουν τις περισσότερες γυναίκες.

«Οι λόγοι που παρουσιάζεται αυτή η αύξηση ποικίλουν. Συνήθως είναι κληρονομικοί, μετά από αύξηση βάρους, έπειτα από εγκυμοσύνη ή λόγω της ηλικίας, μιας και η εναπόθεση λίπους με το πέρασμα των χρόνων αυξάνεται, όπως και η χαλάρωση.

Αυτά κάνουν τις γυναίκες να θέλουν να διορθώσουν την περιοχή, ελαττώνοντας το μέγεθος στο σημείο του εφηβαίου. Η επέμβαση στο ηβικό μπορεί να συνδυασθεί και με αιδοιοπλαστική, αν χρειάζεται», μας λέει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης, MD CCST, μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Χειρουργικής και της Διεθνούς Ένωσης Πλαστικών Χειρουργών ISAPS, συνεργάτης του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών (www.agaitanis.gr).

Οι επικριτές της μεθόδου λένε ότι η τάση αυτή είναι ένα ανησυχητικό σημάδι του τρόπου, με τον οποίο η πορνογραφία διαστρεβλώνει την αισθητική των γυναικών για το σώμα τους, καθώς η ολική αποτρίχωση της ηβικής περιοχής τους ασκεί πίεση να προσαρμοστούν σε μια τέλεια εικόνα των γεννητικών τους οργάνων.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν είναι μόνο οι ενήλικες γυναίκες, που επιλέγουν να αλλάξουν την όψη των γεννητικών τους οργάνων, αλλά και νέες κοπέλες, ακόμη και έφηβες. Ο κύριος Γαϊτάνης είναι κατηγορηματικός ως προς το τελευταίο.

«Αποφεύγουμε να προτείνουμε την επέμβαση αυτή σε κορίτσια κάτω των 18 χρόνων, εκτός αν υπάρχουν ειδικοί ανατομικοί ή λειτουργικοί λόγοι».

Οι ελβετοί ερευνητές βρήκαν ότι το μέσο μήκος των εσωτερικών χειλέων βρέθηκε να είναι 43 χιλιοστά. Ωστόσο σε μερικές γυναίκες ήταν πέντε χιλιοστά και σε άλλες 100 χιλιοστά.

Το μέσο μήκος των εξωτερικών χειλέων μετρήθηκε στα 80 χιλιοστά, με τα μικρότερα να είναι 12 χιλιοστά και τα μεγαλύτερα να είναι 180. Όσο για το μέσο μήκος της κλειτορίδας, αυτό ήταν επτά χιλιοστά, με ποικίλες μετρήσεις που κυμαίνονταν από 0,5 χιλιοστά έως 34 χιλιοστά.

Η δημοτικότητα αυτών των χειρουργικών επεμβάσεων ενισχύθηκε από διασημότητες, συμπεριλαμβανομένης της Κλόι Καρντάσιαν, η οποία δήλωσε ότι η επέμβαση με λέιζερ για τη σύσφιξη του κόλπου ήταν ένα καυτό θέμα συζήτησης για τις αδελφές της Κίμ και Κόρτνεϊ μετά τον τοκετό.

«Και στην Ελλάδα παρατηρείται μια αυξητική τάση και η αλήθεια είναι ότι κάποιες φορές οι λόγοι είναι και λειτουργικοί, πέρα από αισθητικοί. Κάποιες γυναίκες, για παράδειγμα, που έχουν μεγάλα εσωτερικά χείλη, δυσκολεύονται στη σεξουαλική πράξη ή όταν θέλουν να φορέσουν ένα παρτό μπικίνι ή ένα σέξι εσώρουχο.

Επίσης δεν νιώθουν άνετα, όταν κάνουν ποδήλατο. Εξάλλου το υπερτροφικό μέγεθος του αιδοίου είναι πιθανόν να δημιουργεί αυξημένη υπεριδρωσία στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, με αποτέλεσμα να παρατηρείται κακοσμία.

Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να συνεννοηθούν με τον πλαστικό χειρουργό για το τελικό μέγεθος, που δεν πρέπει να είναι πολύ κοντό, αλλά όσο πρέπει», διασαφηνίζει ο πλαστικός χειρουργός Απόστολος Γαϊτάνης.

Μετά την επέμβαση συστήνεται η αποφυγή σεξουαλικών επαφών για διάστημα τριών εβδομάδων και η προφύλαξη από μολύνσεις.

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "