Η εγκληματικότητα κατεβαίνει ηλικίες - Άγουρη συμμορία ανηλίκων διέπραττε ληστείες και διαρρήξεις

Κατηγορία: Ζωή Γονείς & Παιδί


«Τα φιλαράκια με φωνάζουν εγκληματία γιατί ξέρουν τι κάνω στα σχολεία»

Η δικογραφία για κλοπές και ληστείες από ανήλικους σε Ν. Φιλαδέλφεια έως Αγιο Στέφανο. Οι επιδρομές σε Ακρόπολη και Φιλοπάππου και οι σχέσεις με αντιεξουσιαστές στα Εξάρχεια

Σε ληστείες σε βάρος επισκεπτών στην Ακρόπολη, στου Φιλοπάππου στο σταθμό του ΗΣΑΠ στη Κηφισιά αλλά και σε επίθεση με αιχμηρό αντικείμενο εναντίον αστυνομικού στην Νέα Φιλαδέλφεια, φέρεται να συμμετείχε –σύμφωνα με την δικογραφία που παρουσιάζει «Το Βήμα»- η «συμμορία» των έξι ανηλίκων (οι περισσότεροι 15χρονοι) κι ενός 18χρονου, που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. Ακόμη φέρεται, σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα, να είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου στα Εξάρχεια.

Ενδεικτικό ακόμη της δράσης των ανηλίκων είναι αναρτήσεις τους στο διαδίκτυο του τύπου «εγκληματία με φωνάζουνε τα φιλαράκια στην πλατεία γιατί μόνο αυτοί ξέρουνε τι κάνω έξω από τα σχολεία» αλλά και με φωτογραφίες που κρατούν μεταλλικά πτυσσόμενα κλομπ. Ακόμη, στον δικαστικό φάκελο, τα μέλη της συμμορίας ανηλίκων φέρεται να προχώρησαν σε εμπρησμό παλιάς κατοικίας στη Ν. Φιλαδέλφεια για να «εκδικηθούν» έναν άστεγο που διέμενε εκεί.

Σύμφωνα με τη χθεσινή (Δευτέρα 5 Νοεμβρίου) ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθησαν στις 2 Νοεμβρίου 2018 σε διάφορες περιοχές της Αττικής και στη Μεσσηνία, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ν. Φιλαδέλφειας και Ν. Χαλκηδόνος, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βορειανατολικής Αττικής και του Τμήματος Ασφάλειας Γαργαλιάνων, έξι ανήλικοι, εκ των οποίων τρεις Αλβανοί και τρεις ημεδαποί καθώς και ένας 18χρονος ημεδαπός, μέλη της σπείρας. Η συμμορία αυτή φαίνεται να είχε προχωρήσει, σύμφωνα με τις επίσημες καταγραφές, σε 20 κλοπές κυρίως από σχολικά συγκροτήματα καθώς και ληστείες σε βάρος ανηλίκων και ηλικιωμένων.

Στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ περιγράφονται ωστόσο άγνωστες παράμετροι της υπόθεσης. Οπως σημειώνεται, αρχικά «κατά τη διάρκεια

των θερινών μηνών τρέχοντος έτους καταγγέλθηκε από Διευθυντές σχολείων, μεγάλος αριθμός διαρρήξεων σχολικών συγκροτημάτων, τόσο της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας, όσο και όμορων με αυτή περιοχών (Αγίων Αναργύρων, Νέας Ιωνίας). Αγνωστοι, εκμεταλλευόμενόι το γεγονός ότι τα σχολεία ήταν κλειστά, καθώς και την απουσία σε κάποια από αυτά σχολικών φυλάκων, εισέρχονταν νυχτερινές ώρες, παραβιάζοντας είτε παράθυρα είτε πόρτες εισόδου και αφαιρούσαν από σχολικέs αίθουσες και γραφεία διευθυντών-καθηγητών ηλεκτρονικό εξοπλισμό. Στην υπηρεσία μας περιήλθε και ενημερωτικό σημείωμα, του Αυγούστου του 2018, του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνος όπου μας ζητήθηκε η αυξημένη επιτήρηση όλων των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου».

Στον δικαστικό φάκελο περιγράφονται πολλές από τις εισβολές των ανηλίκων σε σχολεία όπου σε μία από τις περιπτώσεις έκλεψαν και έναν φούρνο, μια …φραπιέρα κι έναν μύλο άλεσης καφέ, τα περισσότερα από τα οποία βρέθηκαν στα σπίτια τους ενώ σε άλλες περιπτώσεις εκτός από υπολογιστές έκλεβαν ηχεία και …ανεμιστήρες! Ακόμη διαπιστώθηκε ότι προχωρούσαν σε ληστείες σε βάρος ανηλίκων με ορισμένους από τους οποίους ήταν συμμαθητές στο δημοτικό.

Στις 20 Οκτωβρίου 2018 τα μέλη της συμμορίας επιχείρησαν να ληστέψουν μοτοσικλέτα που ανήκει σε 36χρονο αστυνομικό που υπηρετεί στην τοπική υπηρεσία η οποία και εξάρθρωσε την συμμορία. Ο αστυνομικός κατευθύνθηκε προς το μέρος τους και προσπάθησε να τους αποτρέψει. Τότε ένας εκ των δραστών κρατώντας έναν κόφτη προσπάθησε, ανεπιτυχώς, να του επιφέρει χτύπημα στο κεφάλι, όμως ο αστυνομικός κατάφερε να τους αποφύγει. Στη συνέχεια ο ίδιος αστυνομικός αναγνώρισε ορισμένους από τους δράστες όταν πραγματοποίησε πεζή περιπολία στην περιοχή.

Όταν άρχισαν οι συλλήψεις των ανηλίκων ορισμένοι από αυτούς ομολόγησαν τις ληστείες τουριστών στο Μεταξουργείο αλλά και στην περιοχή της Ακρόπολης. Επιπλέον στο έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ προσδιορίζονται οι σχέσεις ορισμένων από τους συλληφθέντες με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στις έρευνες στα σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν –σύμφωνα με το έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ- κλομπ, «τρίφτης» ινδικής κάνναβης αλλά και σφυρί συναγερμού από λεωφορεία. Σημειώνεται τέλος ότι στη δικογραφία της υπόθεσης αναφέρονται ως κατηγορούμενοι και οι γονείς των ανηλίκων.

Πηγή: tovima.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "