9χρονη κουβαλάει στην πλάτη της καθημερινά τον ανάπηρο αδερφό της για να πάνε στο σχολείο!

Κατηγορία: Ζωή Γονείς & Παιδί


Η ζωή έχει δείξει από την αρχή το σκληρό της πρόσωπο στην 9χρονη Ζου Ντινγκσουάνγκ από την Κίνα, η οποία γεννήθηκε από γονείς με ειδικές ανάγκες, και έχει και έναν αδερφό ο οποίος κληρονόμησε αναπηρία στα πόδια και στα χέρια από τους γονείς του.

Η γλυκιά Ζου Ντινγκσουάνγκ ήταν αρκετά τυχερή ώστε να γεννηθεί αρτιμελής και υγιής, ζώντας όμως μια δύσκολη ζωή καθώς από πολύ μικρή ηλικία, είναι η μόνη που μπορεί να τα βγάλει εις πέρας με όλες τις καθημερινές δουλειές του σπιτιού και να φροντίσει την ανάπηρη οικογένειά της.

Αν νομίζετε πως όλα αυτά είναι ήδη πάρα πολλά για ένα μικρό παιδί, έχετε δίκιο. Όμως η μικρή Κινεζούλα φροντίζει και τον εαυτό της πηγαίνοντας καθημερινά στο σχολείο. Μάλιστα αυτό το προνόμιο το μοιράζεται με το ανάπηρο αδερφάκι της το οποίο δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα από τα σχολικά του καθήκοντα.


Η γενναία Ζου Ντινγκσουάνγκ καθημερινά κουβαλάει τον αδερφό της στην πλάτη της, μαζί με τη σάκα τους, και πηγαίνουν μαζί στο σχολείο! Θεωρεί πως είναι πολύ σημαντικό και για την ίδια όπως και για τον αδερφό της να μάθουν γράμματα, μιας κι είναι η μόνη διέξοδος από την ήδη πολύ φτωχική ζωή που βρήκαν καθώς μεγαλώνουν και οι δύο μέσα σε τόσο αντίξοες συνθήκες.

Στο σχολείο πάνε κάθε μέρα παντός καιρού! Και φυσικά είναι και οι δυο τους πολύ καλοί μαθητές. Η υπέροχη αυτή μικρή είναι ένα ολοζώντανο παράδειγμα δύναμης της ζωής και της θέλησης για ζωή. Και σίγουρα πρόκειται για την προσωποποίηση της αγάπης.

Πηγή: enallaktikidrasi.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "