Αρσενικά-Θηλυκά ΚΟΚΚΙΝΑ να είναι! Απλοί τρόπο για να διαλέξεις ώριμο Καρπούζι

Κατηγορία: Ζωή Διατροφή


Απλοί και αλάνθαστοι τρόποι να ξεχωρίσεις ένα γινωμένο καρπούζι σε δευτερόλεπτα

Η έναρξη του ελληνικού συνοδεύεται πάντα από μια (και δύο και τρεις) φέτα καρπούζι. Όσο πιο κόκκινο, τόσο πιο εντυπωσιακό και όσο πιο γλυκό και ζουμερό, τόσο πιο μεγάλη και η ικανοποίηση.

Ευτυχώς στην Ελλάδα τα καρπούζια αφθονούν. Δυστυχώς κάποιοι επιτήδειοι προκειμένου να ξεκινήσουν να πωλούν πιο γρήγορα την παραγωγή τους, δεν τα αφήνουν να ωριμάσουν όσο πρέπει, με αποτέλεσμα να φτάνει στο πιάτο μας, το γνωστό ροζ, άγευστο καρπούζι. Και τι δεν έχουμε δοκιμάσει... Χτυπήματα για να μας ανοίξει -αυτό με τα χτυπήματα λειτούργησε ποτέ άραγε; Διαπραγματεύσεις με τον πωλητή να μας πει πότε το έκοψε και από πού είναι...και τόσα άλλα.

Και είναι λογικό. Κανείς δεν θέλει καρπούζι με γεύση κολοκύθας. Τι πρέπει όμως να προσέξουμε για να μην μας βγει μάπα το καρπούζι;


Υπάρχει ένα μικρό, αλλά σημαντικό μυστικό. 

  • Το κοτσάνι. Αν παρατηρήσετε το κοτσάνι του καρπουζιού και δείτε ότι αυτό έχει ξεραθεί, τότε έχετε στα χέρια σας ένα γινομένο, κατακόκκινο και ζουμερό καρπούζι. Αν πάλι το κοτσάνι είναι ακόμα πρασινωπό, τότε μάλλον το καρπούζι κόπηκε πρόωρα από το χωράφι.
  • Εκτός βέβαια από το κοτσάνι υπάρχουν και άλλοι τρόποι για να εντοπίσετε το γλυκό κόκκινο καρπούζι. Παρατηρήστε το σημείο στο οποίο ακουμπούσε πάνω στο χωράφι. Αν εκείνο το τμήμα του είναι κιτρινωπό τότε έχετε στα χέρια σας ένα γινομένο καρπούζι. Αν είναι λευκό, είναι και πάλι πρόωρα κομμένο. 
  • Επιλέξτε ένα μετρίου μεγέθους καρπούζι που θα νιώσετε ότι είναι πιο βαρύ από ό,τι θα έπρεπε. Επίσης, κάντε έξυπνες αγορές με βάση το φύλο του καρπουζιού. Τα πιο μαρκρυά είναι τα αρσενικά. Σύμφωνα με τους παραγωγούς είναι πολύ ζουμερα. Τα πιο στρογγυλά είναι τα θηλυκά και είναι πιο γλυκά στην γεύση.

Πηγή: bovary.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "