ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ

Τα Πλαστά πτυχία & απολυτήρια είναι εδώ, δοξασμένα-δυνατά - Πρωταγωνιστές νοσοκομεία, υπουργεία, δήμοι...

" Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΣΕΕΔΔ που παρουσίασε η εφημερίδα «Καθημερινή», από το 2014 μέχρι και τον Οκτώβριο του 2018 έχουν εντοπιστεί 1.737 πλαστοί τίτλοι στο Δημόσιο και 369 κάτοχοί τους (σ.σ. κάποιοι με δύο ή τρεις πλαστούς τίτλους) έχουν απολυθεί οριστικά από τις υπηρεσίες τους, ενώ ακόμα 2.002 υποθέσεις με ισχυρές ενδείξεις πλαστότητας βρίσκονται υπό διερεύνηση. "

Νοε
16
Περισσότερα »
ΟΛΤΕΕ: Πολυτεχνείο 45 χρόνια μετά…..

" Η εξέγερση στο Πολυτεχνείο είναι το πιο πρόσφατο γεγονός της νεότερης Ιστορίας μας και είναι μια μοναδική ιστορική στιγμή. Είναι εξέγερση συνειδήσεων. Είναι επαναπροσδιορισμός αξιών και αρχών. Η επέτειος του Πολυτεχνείου δεν είναι το μνημόσυνο μιας τραγικής νύχτας, αλλά η υπενθύμιση για ένα διαρκή αγώνα για ψωμί, παιδεία, δημοκρατία και ελευθερία, ενάντια σε κάθε είδους χούντα, είτε οικονομική, είτε ιδεολογική. "

Νοε
16
Περισσότερα »
Ο Χρήστος Σταϊκούρας στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

" Ο Βουλευτής Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, συναντήθηκε με τη Διοίκηση, το Διοικητικό Προσωπικό και εκπροσώπους φοιτητών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, στην έδρα των εγκαταστάσεων του Ιδρύματος, με αντικείμενο την επικείμενη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης σε ό,τι αφορά την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας. "

Νοε
06
Περισσότερα »
Νίκη Κεραμέως: Η ΝΔ δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας στα Πανεπιστήμια

" Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί το καθεστώς φόβου και ανομίας που έχει επιβληθεί στα ακαδημαϊκά Ιδρύματα. Περαιτέρω, δεσμεύεται ξεκάθαρα για το αυτονόητο: την αυτεπάγγελτη επέμβαση των Αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη που λαμβάνει χώρα στα Ιδρύματα. Το κράτος θα εγγυηθεί επιτέλους ότι φοιτητές, καθηγητές και εργαζόμενοι θα αισθάνονται πλέον ασφαλείς" "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Ανομία στα πανεπιστήμια: Ας φτιάξουμε μια «παρασκευοπούλια» επιτροπή!

" Αλλά ας μην είμαστε προκατειλημμένοι. Αν την επόμενη φορά που κάποιος λ.χ. θα ληστέψει/παρενοχλήσει μια φοιτήτρια, εκείνη δεν έχει παρά να ανοίξει μαζί του έναν κοινωνικά επωφελή διάλογο περί της χρησιμότητας ή μη της συγκεκριμένης πράξης του και να καταθέσει τα συμπεράσματα από τη συζήτηση στην αρμόδια ακαδημαϊκή επιτροπή. Δεν αποκλείεται η περίπτωσή της να αποτελέσει και θέμα μελλοντικού επιστημονικού συμποσίου! "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Τα δύο άκρα συναντήθηκαν στην Φιλοσοφική - Ναζί και σβάστικες στη Φιλοσοφική για πρώτη φορά από το 1974

" Όπως ανακοίνωσε η Κοσμητεία της Φιλοσοφικής Σχολής, που συνεδρίασε εκτάκτως την Παρασκευή, εξωπανεπιστημιακά άτομα, τα οποία αυτοπροσδιορίζονται ως «Ελληνική Σοσιαλιστική Αντίσταση» (ΕΣΑ), μπήκαν στον χώρο της Σχολής, έγραψαν συνθήματα με την επωνυμία ΕΣΑ και σχεδίασαν αγκυλωτό σταυρό στην πόρτα και στους τοίχους της αίθουσας 516 καθώς και σε παρακείμενους χώρους.  "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Ο καθηγητής «Φακελάκης», οι συνεργοί του και τα στοιχεία τους (φωτό) – Ήξεραν εδώ και 20 χρόνια τη δράση τους και δεν έκαναν τίποτα

" Οι κινήσεις του «καθηγητή με το περουκίνι» ήταν γνωστές φοιτητές και τους συναδέλφους του, ενώ οι καταγγελίες που φέρεται να είχαν γίνει σε βάρος του ήταν δεκάδες, χωρίς όμως μέχρι σήμερα να είχε υπάρξει αποτέλεσμα, μέχρι που μπλέχτηκε στο παιχνίδι η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., βάζοντας ένα τέλος στη δραστηριότητα του καθηγητή και των συνεργών του. "

Οκτ
10
Περισσότερα »
ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας: Πρόσβαση ΑΜΕΑ σε Περιοχές Φυσικής Ομορφιάς

" Μια σειρά από παρεμβάσεις θα γίνουν σε περιορισμένες περιοχές σε Ελλάδα και Ιταλία στα πλαίσια του έργου e-Parks που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg Ελλάδα-Ιταλία. Οι παρεμβάσεις αυτές αφορούν τη δημιουργία ξύλινων μονοπατιών για τη διευκόλυνση της πρόσβασης με αναπηρικά καροτσάκια, προσθήκη ξύλινων τραπεζιών εστίασης μέχρι δέκα ατόμων με ειδικές εσοχές για αναπηρικά καροτσάκια και δυνατότητα πρόσβασης σε επιλεγμένες διευθύνσεις στο διαδίκτυο και προτροπές για νέες τουριστικές διαδρομές. "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Προφυλακιστέος ο καθηγητής «φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών – Και δεύτερος Καθηγητής στο «στόχαστρο» των αρμοδίων

" Το δρόμο προς τις φυλακές πήρε ο καθηγητής «φακελάκης» του ΤΕΙ Σερρών και ο ιδιοκτήτης του φροντιστηρίου που κατηγορείται για εμπλοκή στην ίδια υπόθεση, ενώ η σύζυγός του αφέθηκε ελεύθερη υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδους από τη χώρα, της αυτοπρόσωπης εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα, μια φορά το μήνα και της καταβολής χρηματικής εγγυοδοσίας, ύψους 30.000 ευρώ. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Σεξ, Χρήμα και «Εκβιασμοί» σε ΑΕΙ & ΤΕΙ – Η «Γνώση» της Κοινότητας και η Σιωπή των Αμνών…

" Η σύλληψη του Καθηγητή του ΤΕΙ Σερρών, για «εκβιαστική» απαίτηση χρηματικών ή άλλων ανταλλαγμάτων από τους φοιτητές του, έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στην κοινή γνώμη, αν κι’ αυτό αποτελεί το κοινό μυστικό όλης της ακαδημαϊκής κοινότητας τα τελευταία 40 χρόνια. Διαβάστε όλες τις εξελίξεις στην υπόθεση αυτή, αλλά και τις πρακτικές μίας μικρής αλλά πολύ ισχυρής μειοψηφίας καθηγητών στα ΑΕΙ και ΤΕΙ. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
2ο Πανελλήνιο Συνέδριο: "Ελλάδα-Ευρώπη 2020: «Εκπαίδευση, Δία Βίου Μάθηση, κλπ»

" Χρήστος Σταϊκούρας: Είναι γνωστό ότι ο βασικός μηχανισμός παραγωγής, συσσώρευσης και διάχυσης του ανθρώπινου κεφαλαίου είναι το σύστημα εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης. Ισχυρή δε είναι η σχέση της εκπαίδευσης με την έρευνα και την τεχνολογική ανάπτυξη, την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Η επένδυση σε αυτές, τις ενδογενείς πηγές ανάπτυξης, συμβάλλει σημαντικά στη επίτευξη υψηλής και διατηρήσιμης ανάπτυξης, στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων απασχόλησης και στην ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Επίδοση της Ετήσιας Έκθεσης της Α.ΔΙ.Π. στον Πρόεδρο της Βουλής – Τι αναφέρει για τις συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

" Την Ετήσια Έκθεση της Αρχής Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ), για το έτος 2017, παρέλαβε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων  κ. Νικόλαος Βούτσης, από την Πρόεδρο της Αρχής κυρία Νικολέττα Παϊσίδου. Η Πρόεδρος της Αρχής ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Βουλής για το περιεχόμενο της Έκθεσης, η οποία θα αποτελέσει αντικείμενο μελέτης και συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπως τόνισε ο κ. Βούτσης. "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: «Απαράδεκτος» ο τρόπος εισαγωγής μαθητών σε Τμήματα Πληροφορικής των ΑΕΙ & ΤΕΙ

" Με το νέο σύστημα εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση οι μαθητές που επιθυμούν να εισαχθούν στα τμήματα Πληροφορικής (ΑΕΙ, ΤΕΙ και Πολυτεχνείων) στην Ομάδα Προσανατολισμού “Θετικών Σπουδών” υποχρεούνται να εξεταστούν Πανελλαδικά στη Χημεία και όχι στο μάθημα Πληροφορικής (ΑΕΠΠ), που διδάσκεται εδώ και 20 χρόνια στην Γ’ Λυκείου! "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Κ. Μητσοτάκης: Παιδεία, που προετοιμάζει το μέλλον, παρακολουθώντας την οικονομία.

" Το πρόγραμμά του για την Παιδεία ανέπτυξε συνοπτικά ο Κ. Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ. Εκσυγχρονισμός εκπαιδευτικών προγραμμάτων, εισαγωγή σύγχρονων γνωστικών αντικειμένων, αξιολόγηση εκπαιδευτικών, αξιοκρατία στην εισαγωγή υποψηφίων στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και σεβασμός στο δημόσιο χρήμα, είναι οι βασικοί άξονές του. "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας: Ποιό, Πώς και Πότε;

" Είναι γνωστό ότι ο βασικός θεσμικός μηχανισμός παραγωγής, συσσώρευσης και διάχυσης του ανθρωπίνου κεφαλαίου είναι το σύστημα εκπαίδευσης, κατάρτισης και δια βίου μάθησης, με ισχυρή τη σχέση του με την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία. Οι διαχρονικές εξελίξεις βεβαιώνουν ότι χώρες οι οποίες έλαβαν σοβαρά υπόψη, σε επίπεδο εφαρμοσμένης πολιτικής, τις υποδείξεις της επιστήμης, ενισχύουν διαρκώς τη θέση τους στο όλο και πιο ανταγωνιστικό παγκόσμιο στερέωμα. "

Σεπ
08
Περισσότερα »
Μπέτυ Μπαζιάνα: Το απόλυτα “αξιοκρατικό” Success Story - από δασκάλα σε Δημοτικό Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο

" Η σύζυγος του πρωθυπουργού, Περιστέρα Μπαζιάνα, ξεκίνησε από μια οργανική θέση δασκάλας σε δημοτικό σχολείο και κατέληξε σε αυτήν του μόνιμου ερευνητικού-διδακτικού προσωπικού στο Τμήμα των Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Χρειάστηκαν μερικά χρόνια, αλλά τελικά τα κατάφερε. "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Η πρώτη «Σχολική Καφετέρια», ο Διευθυντής του σχολείου, το Υπ. Παιδείας και ο νόμος…

" Ίσως είναι η εποχή των ανατροπών, της προόδου και της καινοτομίας, που οι «συντηρητικοί» στις απόψεις δεν μπορούν αποδεχθούν. Η νέα τάση είναι Σχολικά Κυλικεία με «τραπεζάκια έξω» για να απολαμβάνουν οι μαθητές το καφεδάκι τους μέσα στο σχολείο. Διαβάστε για την πρώτη «σχολική καφετέρια», τι λέει ο νόμος και πως αντέδρασαν Διευθυντές και πολιτεία… "

Ιουν
17
Περισσότερα »
Ομαδικά σφοδρά «Πυρά» των φορέων για το νομοσχέδιο «Δομές Εκπαίδευσης» στη Βουλή

" Κριτική στις διατάξεις του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τις αλλαγές στις υποστηρικτικές δομές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, οι φορείς στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής. Δεν δίστασαν να καταλογίσουν στον κ. Γαβρόγλου πως άλλα είχε θέσει σε δημόσια διαβούλευση και άλλα τελικά έφερε προς ψήφιση. "

Ιουν
05
Περισσότερα »
ΑΠΕ-ΜΠΕ: Τι προβλέπει το σχέδιο νόμου για τις δομές εκπαίδευσης (η άποψη του Υπουργείου)

" Τις αλλαγές που φέρνουν οι ρυθμίσεις του νομοσχεδίου «Αναδιοργάνωση των δομών υποστήριξης της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και άλλες διατάξεις» καταγράφουν αναλυτικά τα σχεδιαγράμματα που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Σύμφωνα με το σχεδιάγραμμα, το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής θα σχεδιάζει και θα οργανώνει την επιμόρφωση σε εθνικό επίπεδο… "

Ιουν
05
Περισσότερα »
Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης – Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση

" Κατατέθηκε στη Βουλή το Σχέδιο Νόμου για τις Δομές Εκπαίδευσης με τον χαρακτηρισμό του «Επείγοντος», αν και όλοι γνωρίζουν την σοβαρότητά του. Η συζήτηση και ψήφισή του στη βουλή θα διαρκέσει μόνο τρείς ημέρες. Η συζήτησή του θα ξεκινήσει την Δευτέρα 4.6.2018 και θα ολοκληρωθεί στην Ολομέλεια της Βουλής την Πέμπτη με την ψήφισή του. Δεν υπάρχουν ουσιαστικές αλλαγές. "

Ιουν
03
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "