• Άρχισαν τα «Όργανα» - Μηνύσεις σε βάρος μελών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων
  • Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
  • Σημεία των Καιρών; Ο φέρελπις «αντιδήμαρχος», οι «μεταγραφές» παιδιών, οι αγωνιούντες γονείς και οι «ύμνοι»…
  • Ο τελευταίος «να μην κλείσει την πόρτα»… Ο εσμός των Πλαστών Τίτλων - 7 χρόνια κάθειρξη και 480.000 ευρώ πρόστιμο για πλαστό πτυχίο…
  • Γαβρόγλου για Εκδότες: Έμ… τους «πηδ@με… εμ… σκούζουν… Υπουργείο είμαστε και κάνουμε ότι θέλουμε…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ολοήμερων της Α/θμιας Εκπαίδευσης
  • Σχολική Επιτροπή εναντίον Διευθυντή σχολείου που την «κατάγγειλε»  για μη σωστή χρηματοδότηση
  • «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»
  • Αιφνιδιαστική αυτοψία του εκπαιδευτικού συστήματος από κλιμάκιο ειδικών του ΟΟΣΑ αναστατώνει το Υπουργείο Παιδείας
  • Συγγράμματα «ΤΕΛΟΣ» για φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ – Σταματούν τη διανομή τους οι Εκδότες που έχουν να πληρωθούν από το 2015!!!

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ

Ο τελευταίος «να μην κλείσει την πόρτα»… Ο εσμός των Πλαστών Τίτλων - 7 χρόνια κάθειρξη και 480.000 ευρώ πρόστιμο για πλαστό πτυχίο…

" Καταιγίδα έχουν γίνει οι καταδίκες για ΠΛΑΣΤΑ Πτυχία που οι «έξυπνοι» χρησιμοποίησαν για να διορισθούν, ακόμη και μέσω ΑΣΕΠ στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, παρακάμπτοντας όσους είχαν τα νόμιμα προσόντα. Διαβάστε τι ισχυρίσθηκε ο «τελευταίος» και τι έρχεται σύντομα στο φως της δημοσιότητας… για την νέα σοδειά πλαστών τίτλων που φαίνεται ότι είναι «επιδημία» τελικά. "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Γαβρόγλου για Εκδότες: Έμ… τους «πηδ@με… εμ… σκούζουν… Υπουργείο είμαστε και κάνουμε ότι θέλουμε…

" Το χειρότερο πρόσωπο των ελλήνων πολιτικών που έχουν ή διαχειρίζονται ελέω λαού την εξουσία, έδειξε για άλλη μία φορά ο Υπουργός Παιδείας κ. Κώστας Γαβρόγλου. Αφορμή, αυτή την φορά, ήταν η κίνηση των Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου να ανακοινώσουν ότι διακόπτουν την διανομή των εκπαιδευτικών συγγραμμάτων στους φοιτητές των ΑΕΙ & ΤΕΙ. "

Οκτ
08
Περισσότερα »
Αιφνιδιαστική αυτοψία του εκπαιδευτικού συστήματος από κλιμάκιο ειδικών του ΟΟΣΑ αναστατώνει το Υπουργείο Παιδείας

" Όσες φορές είχε έρθει ομάδα εμπειρογνωμόνων του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης στην Ελλάδα, ενημερωνόταν κεντρικά από το υπουργείο Παιδείας για τα θέματα της πολιτικής του. Αυτή τη φορά, όμως, παρέκαμψαν το ΥΠΕΘΑ και κατεβαίνοντας μόνοι τους στα σχολεία, κατέγραψαν τραγικές καταστάσεις. "

Οκτ
05
Περισσότερα »
Συγγράμματα «ΤΕΛΟΣ» για φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ – Σταματούν τη διανομή τους οι Εκδότες που έχουν να πληρωθούν από το 2015!!!

" Σε ειδική ανακοίνωση, ο κλάδος των Εκδοτών εκφράζει αδυναμία να στηρίξει με ιδίους πόρους τη διανομή των βιβλίων και καταγγέλλει ότι το υπουργείο Παιδείας "εξετάζει" σήμερα την αποπληρωμή τιμολογίων που αφορούν στο εαρινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015 – 2016.Πάνω από 110 εκατ. ευρώ χρέος του Υπουργείου Παιδείας προς τους Εκδότες σήμερα… "

Οκτ
04
Περισσότερα »
ΔΕΠ ΑΣΠΑΙΤΕ: Διεκδικούμε ένταξη της Σχολής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής

" Το 92% του Συλλόγου ΔΕΠ ΑΣΠΑΙΤΕ ζητούν τη συμμετοχή της ΑΣΠΑΙΤΕ στο υπό σύσταση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής(ΠΔΑ). Κάθε μη ακαδημαϊκή και μάλιστα αντιδημοκρατική συμπεριφορά δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Οι μέχρι τώρα κινήσεις της ΔΕ αγνόησαν με προκλητικό τρόπο τη βούληση των μελών της Σχολής έχοντας ως αποτέλεσμα την αναστάτωση της σχολής και την πλήρη δυσαρμονία μεταξύ διοίκησης και προσωπικού. "

Σεπ
26
Περισσότερα »
To My School ως «Εργαλείο» αξιολόγησης και «συγχώνευσης» Σχολείων, η αξιολόγηση Στελεχών & εκπαιδευτικών και η «υποταγή» στην «Έκθεση ΟΟΣΑ»

" Το Υπουργείο, εφαρμόζει ήδη, τα όσα ορίζει η ενδιάμεση «Έκθεση» του ΟΟΣΑ, όπως την αυτοαξιολόγηση σχολικών μονάδων, την αξιολόγηση στελεχών εκπαιδευτικών, την εξυγίανση των στοιχείων που αφορούν το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα, την «μεγέθυνση» των σχολείων, κλπ. Τι ορίζει η «Έκθεση» του ΟΟΣΑ και ο ρόλος του MySchool στις αλλαγές που έρχονται… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Προτάσεις για την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας

" Με υπόμνημά της, προς τον Πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς, τον Υπουργό Παιδείας και το Κοινοβούλιο, η Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, ανοίγει τον Δημόσιο Διάλογο για την αναδιάρθρωση και αναβάθμιση της Ανώτατης Εκπαίδευσης και της Έρευνας, καταθέτοντας ρηξικέλευθες προτάσεις που αν μη τι άλλο θα συζητηθούν … "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Επιτροπή του Παιδείας «βγάζει» υπεύθυνους τους εκπαιδευτικούς για την αποτυχία στον διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ !!!

" Στους εκπαιδευτικούς, ρίχνει την ευθύνη η ειδική επιστημονική επιτροπή που συγκροτήθηκε από τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για τη μελέτη των μέτριων αποτελεσμάτων που φέρνουν οι Έλληνες μαθητές στον διαγωνισμό PISA του ΟΟΣΑ. Στο τεστ εκπαιδευτικής αξιολόγησης PISA 2015 η Ελλάδα βρέθηκε ως προς τις φυσικές επιστήμες, στην 32η θέση ανάμεσα στις 35 χώρες "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Συνεχίζει τις «Πρακτικές» του ο Δ/ντής Β/θμιας Πειραιά – Πρωτοφανής άρνηση παροχής στοιχείων στους Δήμους

" Σε μια πρωτοφανή κίνηση που αν μη τι άλλο υποκρίπτει αυθαιρεσία, αυταρχισμό και πιθανόν εκδικητικότητα προέβη ο Δ/ντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Μουμούρης Νικόλαος, απαγορεύοντας στους Διευθυντές Γυμνασίων και Λυκείων να ενημερώσουν το Τμήμα Παιδείας του Δήμου Κορυδαλλού για τα κενά των σχολείων του Δήμου σε καθηγητές και ελλείψεις σε εξοπλισμό των σχολικών μονάδων.   "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Τα «Paidia» των καθηγητών Πανεπιστημίων είναι διαφορετικά απ’ τα άλλα και χρίζουν προστασίας και φροντίδας…!!!

" Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στην ελληνική κοινωνία, η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που δίδει δυνατότητα της κατ’ εξαίρεσης συμμετοχής και χωρίς την καταβολή του προβλεπόμενου οικονομικού τιμήματος σε τέκνα μελών ΔΕΠ του ιδρύματος στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα (ΠΜΣ) «Επιστήμες της Αγωγής – δίγλωσσή ειδική αγωγή 2017-2018». "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αρωγός στην Επιχειρηματικότητα με Ανοικτά Δεδομένα…

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας αποδέχτηκε με μεγάλη προθυμία την πρόσκληση της Διεύθυνσης Τηλεματικής και Εφαρμογών Περιφερειακής Ανάπτυξης του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «Διόφαντος» που είναι ένας από τους οκτώ ευρωπαϊκούς οργανισμούς, που συμμετέχει στο ευρωπαϊκό έργο OSIRIS. "

Σεπ
13
Περισσότερα »
Στεγαστικό Φοιτητικό Επίδομα: Ποιοι δικαιούνται- Οι διαδικασίες αιτήσεων

" Καθορίστηκαν  εκ νέου, με Κοινή απόφαση των υπουργείων Παιδείας και Οικονομικών, οι διαδικασίες και τα δικαιολογητικά για τη χορήγηση του ετήσιου  στεγαστικού επιδόματος  χιλίων ευρώ στους φοιτητές των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Αιτήσεις από 1 έως 30 Ιουνίου εκάστου έτους-Ειδικά για το τρέχον ακαδημαϊκό έτος οι αιτήσεις θα υποβληθούν σε προθεσμία που θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Παιδείας. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
insidestory.gr: Σφαγή μη κομματικοποιημένων υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων στην Περιφέρεια Πειραιά

" Οι φετινές κρίσεις για διευθυντές σχολείων στον Πειραιά έγιναν αφορμή για πολυάριθμες καταγγελίες από υποψηφίους, που θεωρούν ότι η διαδικασία της συνέντευξης πήγαινε κόντρα σε όλους τους κανόνες μιας σύννομης αξιολόγησης. Και σκοπεύουν να το αποδείξουν στα δικαστήρια. "

Σεπ
01
Περισσότερα »
Δαπάνες για Παιδεία: Στην τελευταία δεκάδα της ΕΕ, η Ελλάδα - Στην πρώτη Πορτογαλία, Κύπρος

" Ουραγός στις δαπάνες για την παιδεία είναι η Ελλάδα μεταξύ των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία της Eurostat η Ελλάδα συμπεριλαμβάνεται στην τελευταία δεκάδα αναφορικά με τις δαπάνες για την εκπαίδευση. Το 2015 από τις 28 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης συνολικά, 18 από τα 28 κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστό 5% ή περισσότερο του ΑΕΠ. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων

" Και ξαφνικά, η ΑΔΙΠΠΔΕ των κ.κ. Ματσαγγούρα & Γκλαβά, είδε το φώς το αληθινό, επαναφέροντας στο παρόν, εκπαιδευτικές θεωρίες του παρελθόντος που δοκιμάσθηκαν στα προηγμένα εκπαιδευτικά κράτη και απορρίφθηκαν τελικά ως αίτια δημιουργίας του χάους στα εκπαιδευτικά τους συστήματα. Διαβάστε για το νέο «ΦΩΣ» που ξαφνικά είδαν και προτείνουν… "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης

" Όπως έγινε γνωστό τα ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσουν στις 25 Αυγούστου προκειμένου να προχωρήσουν στην δεύτερη φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης θα καταθέσουν τις εισηγήσεις – προτάσεις τους μετά τις 18.7.2017… "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Νίκη Κεραμέως σε Γαβρόγλου για Πανελλαδικές: Δεν διδάσκεται από τα λάθη του…

" Ανευθυνότητα, υποκρισία και μικροκομματικά παιχνίδια καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τις τελευταίες εξαγγελίες της ηγεσίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, βάσει των οποίων δεν θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ως βασικό κριτήριο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ από το 2020. "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επίσημο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει πια ενεργά, ως επίσημο μέλος, στο Συνασπισμό για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση (Digital Skills and Jobs Coalition), μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών, εταιρείες, κοινωνικοί εταίροι, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φορείς εκπαίδευσης που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Κύριε Κώστα Γαβρόγλου, υπουργέ Παιδείας, είσαστε συνυπεύθυνος στο έγκλημα…

" Εάν στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ο υπουργός Παιδείας είχε αρνηθεί να παρέμβει και να ανταποκριθεί σε 500 φοιτητές που εγγράφως του κατάγγελναν εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμιά τους, πιθανώς να του ασκούσε δίωξη κάποια δικαστική Αρχή για κάλυψη ή υπόθαλψη ή ενθάρρυνση εγκληματιών. Στην Ελλάδα είναι Τετάρτη. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής ΑΕΙ: Ο Κώστας Γαβρόγλου εκστομίζει ανοησίες, δεν έχει αρχές και καμιά ηθική αναστολή

" Ξέρει ότι πουθενά και κανείς δεν συζητά τις ανοησίες που εκστομίζει. Υποθέτω ότι σε καμιά άλλη χώρα δεν θα τολμούσε να επαναλάβει τα περί "ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος" στο οποίο αναθέτει αστυνομικές λειτουργίες, γιατί θα τον έπαιρναν όλοι στο ψιλό. Η γνώμη μου είναι ότι συνειδητά λέει πράγματα που δεν πιστεύει, γιατί δεν έχει αρχές και καμιά ηθική αναστολή "

Ιουν
23
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "