• Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων
  • «Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων
  • Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης
  • Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)
  • Τα νέα επιδόματα των Διευθυντών και στελεχών Εκπαίδευσης – Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι
  • Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία
  • Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017
  • Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr  επιστολή εκπαιδευτικών
  • Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΙΑΣ

Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων

" Και ξαφνικά, η ΑΔΙΠΠΔΕ των κ.κ. Ματσαγγούρα & Γκλαβά, είδε το φώς το αληθινό, επαναφέροντας στο παρόν, εκπαιδευτικές θεωρίες του παρελθόντος που δοκιμάσθηκαν στα προηγμένα εκπαιδευτικά κράτη και απορρίφθηκαν τελικά ως αίτια δημιουργίας του χάους στα εκπαιδευτικά τους συστήματα. Διαβάστε για το νέο «ΦΩΣ» που ξαφνικά είδαν και προτείνουν… "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης

" Όπως έγινε γνωστό τα ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ θα συνεδριάσουν στις 25 Αυγούστου προκειμένου να προχωρήσουν στην δεύτερη φάση των αποσπάσεων από ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ. Οι Περιφερειακοί Διευθυντές Εκπαίδευσης θα καταθέσουν τις εισηγήσεις – προτάσεις τους μετά τις 18.7.2017… "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Νίκη Κεραμέως σε Γαβρόγλου για Πανελλαδικές: Δεν διδάσκεται από τα λάθη του…

" Ανευθυνότητα, υποκρισία και μικροκομματικά παιχνίδια καταλογίζει η αξιωματική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση για τις τελευταίες εξαγγελίες της ηγεσίας του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, βάσει των οποίων δεν θα καταργηθούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις ως βασικό κριτήριο για την εισαγωγή σε ΑΕΙ/ΤΕΙ από το 2020. "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας επίσημο μέλος του Digital Skills and Jobs Coalition

" Το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει πια ενεργά, ως επίσημο μέλος, στο Συνασπισμό για τις Ψηφιακές Δεξιότητες και την Απασχόληση (Digital Skills and Jobs Coalition), μια σημαντική πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι των κρατών μελών, εταιρείες, κοινωνικοί εταίροι, μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και φορείς εκπαίδευσης που λαμβάνουν μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης ψηφιακών δεξιοτήτων στην Ευρώπη. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Κύριε Κώστα Γαβρόγλου, υπουργέ Παιδείας, είσαστε συνυπεύθυνος στο έγκλημα…

" Εάν στη Γαλλία, τη Βρετανία, τη Γερμανία και τις ΗΠΑ ο υπουργός Παιδείας είχε αρνηθεί να παρέμβει και να ανταποκριθεί σε 500 φοιτητές που εγγράφως του κατάγγελναν εμπόριο ναρκωτικών στα πανεπιστήμιά τους, πιθανώς να του ασκούσε δίωξη κάποια δικαστική Αρχή για κάλυψη ή υπόθαλψη ή ενθάρρυνση εγκληματιών. Στην Ελλάδα είναι Τετάρτη. "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Σταύρος Τσακυράκης, καθηγητής ΑΕΙ: Ο Κώστας Γαβρόγλου εκστομίζει ανοησίες, δεν έχει αρχές και καμιά ηθική αναστολή

" Ξέρει ότι πουθενά και κανείς δεν συζητά τις ανοησίες που εκστομίζει. Υποθέτω ότι σε καμιά άλλη χώρα δεν θα τολμούσε να επαναλάβει τα περί "ρωμαλέου φοιτητικού κινήματος" στο οποίο αναθέτει αστυνομικές λειτουργίες, γιατί θα τον έπαιρναν όλοι στο ψιλό. Η γνώμη μου είναι ότι συνειδητά λέει πράγματα που δεν πιστεύει, γιατί δεν έχει αρχές και καμιά ηθική αναστολή "

Ιουν
23
Περισσότερα »
Η ιστορία επαναλαμβάνετε ενίοτε ως φάρσα - Τότε που το ΠΑΣΟΚ κομματικοποιούσε την παιδεία

" Να δημιουργηθούν στα ΑΕΙ καταστάσεις Α και Β «προκειμένου να αξιοποιηθεί το δυναμικό εμπιστοσύνης του υπουργείου στις δραστηριότητες του υπουργείου Παιδείας». Η κατάσταση Α θα περιλαμβάνει το σύνολο των κομματικών μας μελών από το πανεπιστήμιο. Η κατάσταση Β θα περιλαμβάνει επιλεκτικά εκείνους μόνον τους φίλους και τις επιρροές μας από το πανεπιστήμιο οι οποίοι μπορούν να αξιοποιηθούν… "

Ιουν
08
Περισσότερα »
Τα νέα Προαπαιτούμενα για τα Ιδιωτικά Σχολεία και τα Φροντιστήρια και το «Μπάχαλο» μεταξύ Υπουργού, Σ.Ι.Ε. & Ο.Ι.Ε.Λ.Ε.

" Ποιο αλαλούμ Υπουργός Παιδείας δεν θυμάμαι να έχει υπάρξει. Είναι δυνατόν να απολύεται εκπαιδευτικός, αν δεν συσταθεί εντός 2 μηνών η αρμόδια επιτροπή; Πρώτον, τιμωρείς τον εκπαιδευτικό μη δίνοντας τη δυνατότητα διερεύνησης της καταγγελίας της σύμβασης από τον εργοδότη. Άρα, μιλάμε για ελεύθερες απολύσεις, περιτυλιγμένες με ροζ ΣΥΡΙΖΟΠΕΡΙΤΥΛΙΓΜΑ! "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Κώστας Γαβρόγλου: Σουτζούκι Κωνσταντινουπόλεως

" Παρότι ερασιτέχνης συριζαίος, ο καθηγητής Γαβρόγλου είχε καλή επίδοση στη διαχείριση των προσδοκιών – δηλαδή στη διαχείριση του τίποτα. Χρωμάτισε τον δημαγωγικό καπνό με ύφος παλαίμαχου στη δημιουργική ασάφεια. Oχι τόσο ακαδημαϊκός, όσο ως ισορροπιστής μεταξύ των κομματικών λόμπι, και στο προσκήνιο, ως μειλίχιος πλασιέ της κυβερνητικής προπαγάνδας. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Ο Κ. Γαβρόγλου πήρε πίσω τις εξαγγελίες Τσίπρα! Σύγχυση στη Κυβέρνηση ή παραπληροφόρηση του Πρωθυπουργού;

" Φταίει η παντελής έλλειψη σχεδιασμού από την πλευρά του υπουργείου Παιδείας, η κακή αρχή που έκανε ο υπουργός με κενές υποσχέσεις και που τώρα εξελίσσεται σε συνήθεια ή ο κος Τσίπρας συνειδητά παραπληροφόρησε εκπαιδευτικούς, αυτοδιοίκηση και γονείς μικρών παιδιών; Περί νηπιαγωγείων ο λόγος και η διάψευση των λόγων του Πρωθυπουργού από τον Υπουργό Παιδείας "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Νίκη Κεραμέως: «Προσβλητέες όλες οι πράξεις Διευθυντών Σχολείων και Εκπαίδευσης»

" «Έχει οδηγηθεί η εκπαίδευση σε μια απίστευτη αναστάτωση. Έχουν επιλεγεί διευθυντές με αυτόν τον αντισυνταγματικό νόμο, έχουν οι εκδόσεις πράξεις, αυτές οι πράξεις είναι εν δυνάμει προσβλητέες επειδή ακριβώς έχουν επιλεγεί βάσει αντισυνταγματικού νόμου. Οι Διευθυντές των Σχολείων  έχουν ορίσει με την ψήφο τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, οι οποίοι και αυτοί έχουν  εκδώσει πράξεις που είναι εν δυνάμει προσβλητέες.» "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Η Αμορφωσιά ως συγκριτικό πλεονέκτημα της εξουσίας

" Είναι ξεκάθαρο ότι διάφορες δυνάμεις θέλουν να θολώσουν και να ακυρώσουν το μέλλον της χώρας γιατι αν η Ελλαδα μετατραπει σε κοινωνια γνωσεων, πιθανότατα, αυτό θα αντίκειται στην αμάθεια, στους στενούς ορίζοντες και στον κυρίαρχο ανορθολογισμό. Η καλλιέργεια της αμορφωσιάς και ο ανορθολογισμός, θα ειναι το απολυτο οπλο για τις δυναμεις του ζοφου της ασυναρτησιας και της βιας κατα των δημοκρατικών κοινωνιών στον 21ο αιώνα… "

Απρ
13
Περισσότερα »
Ο «ανερμάτιστος» Υπουργός Παιδείας Κωνστ. Γαβρόγλου: Διαγωγή χειρίστη... και ομαδική ψυχοθεραπεία!

" Eμπλεος επαναστατικού ενθουσιασμού ανάγγειλε ότι καταργεί τη βαθμολογία της διαγωγής στα σχολεία γιατί είναι ένα «μέτρο εντελώς αναχρονιστικό, που χρησιμοποιήθηκε ενάντια και στους αριστερούς και ενάντια σε πάρα πολύ δημιουργικούς πολίτες αυτής της χώρας». ατομική και ομαδική ψυχοθεραπεία (!) ή το «αριστερό» κρύψιμο της «γύμνιας» του σε ότι αφορά την παιδεία…; "

Απρ
01
Περισσότερα »
ΕΡΑ Π.Ε.: Η απόφαση του ΣτΕ κόλαφος για τη διεύρυνση της Δημοκρατίας στα σχολεία

" Αντισυνταγματικό να συμμετέχουν οι εκπαιδευτικοί στην επιλογή των διευθυντών των σχολείων, αλλά συνταγματικό να επιλέγουν οι ίδιοι οι δικαστές (ν. 3841/2010) τους δικούς τους προϊστάμενους, συνταγματικό το να ψηφίζουν οι φοιτητές για προέδρους σχολών, κοσμήτορες και πρυτάνεις. Συμπέρασμα: Οι εκπαιδευτικοί μάλλον δεν είναι τόσο ικανοί και άξιοι για να συμμετέχουν στην επιλογή της διοίκησης της εκπαίδευσης.  "

Μαρ
17
Περισσότερα »
Το υπουργείο Παιδείας διδάσκει στους φοιτητές την παρανομία – Με ποιο τρόπο το κάνει…

" Μ’ ένα σμπάρο πολλά τρυγόνια πέτυχε το υπουργείο Παιδείας με τη δίκανη καραμπίνα του. Με τη μία κάνη σημάδεψε τις κοινωνίες των πόλεων που υποδέχονται τους φοιτητές με ανοιχτές τις αγκάλες της ακρίβειας σε νοίκια, φαΐ, ρούχα, φροντιστήρια. Με την άλλη κάνη σημάδεψε μαθητές και φοιτητές, που τους παροτρύνει να γράφουν τους νόμους στα παλιά τους τα παπούτσια! "

Φεβ
23
Περισσότερα »
«Σκεπάζονται» οριστικά «σκάνδαλα» Πανεπιστημιακών (!!!) - Διαγράφονται με νόμο καταλογιστικές πράξεις του ΓΛΚ, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

" Με νέα διάταξη που πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες, να κατατεθεί από τον υπουργό Παιδείας Κ. Γαβρόγλου, προς ψήφιση, στη Βουλή, κλείνει οριστικά το σκάνδαλο των Πανεπιστημιακών της Κρήτης, που χρησιμοποίησαν πόρους του Ειδικού Ερευνητικού Λογαριασμού για να πληρώσουν, πέραν των άλλων υπερωρίες, ταξίδια, και λοιπά.  "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Χρηματοδοτούμε την εκπαίδευση «Εγκεφάλων» για άλλες χώρες (Παράγουμε ΑΕΠ όχι για τη χώρα αλλά για άλλες)

" Ο Μέγας Αλέξανδρος είχε πει: "Εις μεν τον πατέρα μου οφείλω το ζην, εις δε τον διδάσκαλό μου το ευ ζην" τονίζοντας την ανάγκη της εκπαίδευσης των ανθρώπων. Έτσι από τα πανάρχαια χρόνια οι χώρες, ανάλογα με τις δυνατότητές τους, δαπανούν χρήματα της κοινωνίας για την επιμόρφωση των κατοίκων της. Εμείς δαπανούμε για τις άλλες χώρες πλέον… "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Το Σχέδιο νόμου του κ. Γαβρόγλου. «σκούπα» και για τις τρεις βαθμίδες της εκπαίδευσης – Συζητείται με την μορφή του «Κατεπείγοντος»

" Κατατέθηκε την Παρασκευή και θα συζητηθεί με την μορφή του «ΚΑΤΕΠΕΙΓΟΝΤΟΣ» στην Επιτροπή Μορφωτικών υποθέσεων της Βουλής, εντός τριών ημερών, τη Δευτέρα και Τρίτη και την Πέμπτη αυτής της εβδομάδας. Αφού συζητηθεί στην Επιτροπή, θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής. Προς το παρόν δεν υπάρχουν αντιδράσεις από την Αντιπολίτευση και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών. "

Φεβ
06
Περισσότερα »
Κων/νος Γαβρόγλου, Υπουργός Παιδείας: Όλα για την «τακτοποίηση» της Πρωθυπουργικής συζύγου κας Μπαζιάνα;

" Τυπικά η περίπτωση της κας Περιστέρας Μπαζιάνα είναι άλλη μία συνηθισμένη «ανεπαίσθητα» ευνοϊκής μεταχείρισης συγγενούς πολιτικού. Από την ολική άρνηση, όμως, φθάσαμε στην πλήρη αποδοχή με τους όρους της μετάταξης σε ΑΕΙ να αλλάζουν προς το ευνοϊκότερο, ενώ οι διαδικασίες είναι σε εξέλιξη. Αποτελεί η περίπτωση της νεποτισμό ή αδικείται ως πρωθυπουργική σύζυγος; "

Φεβ
03
Περισσότερα »
Αριστερές... παλικαριές και τζάμπα ζουράριες «ντουφεκιές»

" Μια κυβέρνηση που η πλειοψηφία της έχει σπουδάσει σε ιδιωτικά σχολεία και τη ζωή της δεν τη λες και φτωχή, μισεί το καλύτερο, το διαφορετικό, το πιο πλούσιο. Σιχαίνεται τα παιδιά των ιδιωτικών σχολείων, αδιαφορεί για την αριστεία και κυρίως: Μια αριστερή κυβέρνηση που στέκεται υποτίθεται απέναντι στον ρατσισμό, είναι τελικά πιο ρατσιστική από κάθε άλλη. "

Ιαν
30
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "