ΧΑΙΔΑΡΙ

Συνάντηση Θ.Σπηλιόπουλου, υποψηφίου δημάρχου Χαϊδαρίου με τον Αντιπεριφερειάρχη Σπ.Τζόκα

" Ο υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου με την δημοτική παράταξη “Πολίτες σε Δράση” Θοδωρής Σπηλιόπουλος, πραγματοποίησε ενημερωτική συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρο Τζόκα. Στη συνάντηση, ο κος Σπηλιόπουλος ζήτησε να ενημερωθεί σχετικά με την ένταξη έργων και μελετών που αφορούν το Χαϊδάρι στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής. "

Νοε
16
Περισσότερα »
«Δρόμος Μνήμης και Τιμής: ΜΠΛΟΚ 15 - Σκοπευτήριο Καισαριανής»

" Ξεκινούν από το Χαϊδάρι για την Καισαριανή. Και εκδρομή και νεκροπομπή. Έφυγαν! Έφυγαν από το στρατόπεδο. Έστριψαν αριστερά από το στρατόπεδο. Διαδρομή θανάτου στους έρημους δρόμους της Αθήνας. Από το Χαϊδάρι στην Καισαριανή….. στην ηρωική Καισαριανή. Ο Σπύρος Τζόκας για το ΜΠΛΟΚ 15 ΣΤΟ Χαϊδάρι όπου εκπροσώπησε την Περιφέρεια Αττικής στο Δρόμο Μνήμης… "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, υποψήφιος Δήμαρχος Χαϊδαρίου

" Πραγματοποιήθηκε στις 15/10/2018 με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη από κοινό αίθουσα  εκδηλώσεων του Δημαρχείου Χαϊδαρίου η συνέλευση της Δημοτικής Κίνησης   «Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου», η οποία  ανακήρυξε και τυπικά το Θοδωρή Σπηλιόπουλο, ως υποψήφιο Δήμαρχο της κίνησης, ενόψει των επερχόμενων αυτοδιοικητικών εκλογών. "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Ρεσιτάλ Κιθάρας στη Μονή Δαφνίου την Τετάρτη στις 4 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ

" Οι ΠΟΛΙΤΕΣ σε ΔΡΑΣΗ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ προσκαλούν την Τετάρτη στις 4 Ιουλίου 2018 στις 9 το βράδυ, στο προαύλιο της ΜΟΝΗΣ ΔΑΦΝΙΟΥ, σ΄ένα ταξίδι στο χρόνο και τη μαγεία του ιστορικού μνημείου, με τους ήχους της κιθάρας, στην εκδήλωση «Η ΜΟΝΗ ΔΑΦΝΙΟΥ ΝΤΥΜΕΝΗ με τις ΝΟΤΕΣ της ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΡΕΣΙΤΑΛ ΚΙΘΑΡΑΣ» "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Σκαραμαγκάς: Επιτάχυνση διαδικασιών απόδοσης στους Χαϊδαριώτες δημόσιας έκτασης 220 στρεμμάτων

" Ο επικεφαλής των Πολιτών σε Δράση Θοδωρής Σπηλιόπουλος, μετά από αίτημά του, συναντήθηκε στις 29/6/2018 με το Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας Θανάση Δημάκη, για τον καθορισμό οδικού χάρτη που θα επιταχύνει τις διαδικασίες για την απόδοση στο Δήμο Χαϊδαρίου της δημόσιας έκτασης των 220 στρεμμάτων στον Σκαραμαγκά και στη συνέχεια της αξιοποίησης τους. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση: Η διαχείριση απορριμμάτων στην πηγή και τα οφέλη για την τοπική κοινωνία

" Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο χάνονται και εκατομμύρια ευρώ στη πενταετία 2014 – 2019 θα χαθούν από την πόλη μας, από κατοίκους και επαγγελματίες, γιατί η Δημοτική Αρχή αρνείται να οργανώσει τη διαχείριση των απορριμμάτων / αποβλήτων στην πηγή. Η παρούσα Δημοτική Αρχή αρνείται να εφαρμόσει συστηματικά την διαχείριση των αποβλήτων στην πηγή με τα αποτελέσματα να είναι ορατά σε όλους τους συμπολίτες μας. "

Ιουν
05
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση: Κύριε Σελέκο, Δήμαρχε Χαϊδαρίου τι γίνεται με την διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση;

" Ξαναρωτάμε. Η διοίκηση του Δήμου Χαϊδαρίου, οφείλει να απαντήσει: Τι γίνεται με την διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση; Ποια μίζερη λογική έχει καταδικάσει το Δήμο μας να είναι ουραγός πανελλαδικά στις δράσεις ανακύκλωσης; Γιατί δεν εμφανίζει ο Δήμος μας κανένα ενδιαφέρον, γιατί δεν αναλαμβάνει καμία πρωτοβουλία για το συγκεκριμένο θέμα; "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Εκδήλωση Πολιτισμού Αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 εκτελεσθέντες στο Μπλοκ 15 στο Χαϊδάρι

" Εκδήλωση Πολιτισμού Αντιφασιστικής μνήμης και τιμής στους 200 Κομμουνιστές που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944, διοργανώνεται από την Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αθήνας, την Κυριακή 13 Μαΐου στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου. Κατάθεση στεφάνων στις 19:00 (7 μμ). Θα ακολουθήσει πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα… "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Χαϊδάρι: Διαδρομές Ιστορικής Μνήμης

" Πραγματοποιήθηκε με εντυπωσιακή επιτυχία στις 22 Απριλίου η εκδήλωση των «ΠΟΛΙΤΩΝ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΧΑΙΔΑΡΙΟΥ» με θεματικό άξονα τις «Διαδρομές Ιστορικής μνήμης» της πόλης μας. Η εντυπωσιακή παρουσία των πολιτών ξεπέρασε κάθε προσδοκία κι απέδειξε ότι οι Χαϊδαριώτες ενδιαφέρονται να περπατήσουν πάνω στα χνάρια εκείνων που έγραψαν μια σημαντική ιστορική διαδρομή, αλλά και να συμμετέχουν σε κάθε προσπάθεια που προσπαθεί να αναδείξει το Χαϊδάρι με ένα τρόπο σύγχρονο και διαφορετικό. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Άμεση αξιοποίηση Παραλιακού Μετώπου Σκαραμαγκά

" Η υλοποίησή της πρότασης μας, θα αναβαθμίσει συνολικά την περιοχή, δεδομένου ότι η ακτή Σκαραμαγκά με την αξιοποίησή της παρέχει τη δυνατότητα σε όλους τους κατοίκους της Αθήνας για σύντομη καθημερινή έξοδο. Το δε κόστος ανάπλασης συνολικά δεν είναι απαγορευτικό και θα μπορούσε να αποσβεστεί σε λίγα χρόνια. "

Απρ
21
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι: "Η εικόνα του πρόσφυγα στα βιβλία για παιδιά" (Εκδήλωση)

" Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση των "Πολιτών σε Δράση Χαϊδαρίου" με θέμα: "Η εικόνα του πρόσφυγα στα βιβλία για παιδιά" τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018 στην αίθουσα  του Δημ. Συμβουλίου του Δήμου Χαϊδαρίου. Η εκδήλωση   είχε και  έντονο συναισθηματικό χαρακτήρα ιδιαίτερα στο κλείσιμο  παρουσιάζοντας το  video με το τραγούδι-θρήνο του Σύριου Πρόσφυγα, καθώς ατένιζε τη θάλασσα την οποία μόλις είχε διαβεί για να φθάσει στην ελληνική γη. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση: Να εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων

" Να εφαρμοστεί από τη Δημοτική Αρχή Χαϊδαρίου το Τοπικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων & να αναληφθούν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των κατοίκων. Προστατεύουμε το περιβάλλον, προστατεύουμε τον κόσμο. Οι Πολίτες σε Δράση με έμφαση και συνεχώς επισημαίνουν την ανάγκη για συμμετοχή της Δημοτικής Αρχής στη διαλογή των αποβλήτων στην πηγή. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Μία μαγική παράσταση για καλό σκοπό από τον μάγο Ελοχίμ στη Γέφυρα Ζωής

" Ο εφευρετικός μάγος Ελοχίμ επιστρέφει το Σάββατο 3/2/2018 & ώρα 18:00 μμ στην Αίθουσα εκδηλώσεων Δημαρχείου Χαϊδαρίου (Καραϊσκάκη 138 & Επαύλεως) με ένα one man show που στόχο έχει την ενίσχυση του εθελοντικού Πολυχώρου της Γέφυρα ζωής. Μια παράσταση φτιαγμένη με σεβασμό και αγάπη για τους μικρούς και μεγάλους φίλους που δεν παύει ούτε λεπτό να διεκδικεί το και το αδύνατο.  "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Άλσος Δαφνίου: Προβλήματα στην Προστασία και Συντήρησή του

" Σε μια εποχή που η κλιματική αλλαγή είναι εδώ, κάθε τετραγωνικό πράσινου είναι πολύτιμο για όλους μας. Το Χαϊδάρι έχει την τύχη να έχει και το Άλσος Δαφνίου και είναι χρέος μας να το προστατεύουμε και να το συντηρούμε. Οι αρμόδιοι φορείς να διευθετήσουν το θέμα της προστασία και συντήρησής του γιατί κινδυνεύει τόσο το Άλσος, όσο και η Λ. Αθηνών, με ζημιές και με πλημμύρες. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου: Πάρτε μέτρα Προστασίας για την «Ιερά Οδό» τώρα…

" Οι αιώνες σεβάστηκαν ένα μεγάλο τμήμα του αρχαιότερου πιθανά δρόμου της Ευρώπης. Σήμερα αυτό το πολύτιμο αποκαλυφθέν τμήμα κινδυνεύει σοβαρά από τα όμβρια ύδατα και τα ρυάκια που δημιουργούνται μετά από δυνατές βροχές αφού η διαμόρφωση του εδάφους έχει αλλάξει με τις κατασκευές και τις επιχωματώσεις που έχουν γίνει για τις ανάγκες της νέας κλειστής, προς το  παρών, ''επένδυσης''. "

Ιαν
22
Περισσότερα »
Πολίτες σε Δράση-Οικολόγοι Πράσινοι: Η Τοπική Αγορά πρέπει να στηριχθεί. Ο Δήμος Χαϊδαρίου Μπορεί;

" Η Δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση» στο Χαϊδάρι και ο επικεφαλής Θοδωρής Σπηλιόπουλος μετά την περιοδεία στα καταστήματα της τοπικής αγοράς  τις ημέρες των εορτών των Χριστουγέννων, αναγνώρισαν  την αναγκαιότητα δράσεων για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και την ανάπτυξη της πόλης μας. Προτείνουμε να υλοποιηθούν πρωτοβουλίες που να κρατάνε ευχάριστα τον κόσμο στην τοπική αγορά και να προσελκύουν επισκέπτες  και από όμορους Δήμους. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
«Πολίτες σε Δράση Χαϊδαρίου»: Με πολύ μεγάλη επιτυχία η ετήσια συνεστίαση των μελών της

" Την Παρασκευή 8/12/2017, στο κέντρο «Άγγελος» στο Χαϊδάρι, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συνεστίαση της δημοτικής παράταξης «Πολίτες σε Δράση». Ο Θοδωρής Σπηλιόπουλος, τόνισε πως η δημοτική παράταξη «Πολίτες σε Δράση» συνεχίζουν να παλεύουν ώστε το Χαϊδάρι να γίνει πόλη σύγχρονη, βιώσιμη, συμμετοχική. Με πολίτες ενεργούς από τα μικρά ζητήματα της γειτονιάς, έως τα μεγάλα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Visa & Γέφυρα Ζωής: Ολοκληρώθηκε η 2η χρονιά της «Ενέργειας Αλληλεγγύης»

" Ολοκληρώθηκε για  2η χρονιά  ο απολογισμός  του προγράμματος της Ενέργειας αλληλεγγύης προς επιλεγμένους Μ.Κ.Ο. στην Ελλάδα της Visa Europe και Visa Hellas, με στόχο τη στήριξη συνανθρώπων μας που βρίσκονται σε ανάγκη, θέλοντας να υποστηρίξει το δύσκολο έργο των μη κερδοσκοπικών οργανισμών συνεχίζει να μοιράζει χαμόγελα. "

Οκτ
24
Περισσότερα »
10ο «Δείπνο στο σκοτάδι» στο Χαϊδάρι από τη Νεολαία του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών

" Η Επιτροπή Νεολαίας του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών και οι συντελεστές του κοινωνικοπολιτικού blog "ΜΕ ΑΛΛΑ ΜΑΤΙΑ" διοργανώνουν ένα αξέχαστο, πρωτότυπο και βιωματικό  "Δείπνο στο σκοτάδι" το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017 στις 20:30 στο χώρο εστίασης "Έπαυλη", Μυστρά & Βουλγαροκτόνου 1, στο Χαϊδάρι. Να είστε εκεί… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Γέφυρα Ζωής: Εσείς θα είστε μαζί μας;

" Η Γέφυρα Ζωής είναι ένας απογευματινός εθελοντικός πολυχώρος δημιουργίας και έκφρασης παιδιών και νέων με αναπηρία, που ιδρύθηκε από Γονείς Παιδιών με Αναπηρία & βρίσκεται στην Ιερά Οδό 310 & Κύπρου 2, στο Χαϊδάρι, είναι ένας χώρος όπου απασχολούνται δημιουργικά, μέσω των εθελοντικών δραστηριοτήτων μας κάθε απόγευμα, παιδιά με ΑΝΑΠΗΡΙΑ. "

Σεπ
07
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "