ΒΙΟΛΟΓΙΑ

9 Μεγαλόσωμες ράτσες σκύλων που δεν «γνωρίζετε»…

" Κατά τη διάρκεια των αιώνων, διαφορετικά σκυλιά σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες έχουν εκτραφεί από τους ανθρώπους για να διαδραματίσουν συγκεκριμένους ρόλους, από κυνηγούς μέχρι φύλακες αλλά και σύντροφοι. Για μερικές από αυτές τις φυλές, το μέγεθος ήταν ένας σημαντικός παράγοντας στην αναζήτηση της τελειότητας, είτε πρόκειται για κυνηγό ή για να φυλάξει ένα σπίτι ή ακόμα και ως παρέα με παιδιά. "

Νοε
01
Περισσότερα »
Ανθρώπινη εξέλιξη: Συνεχίζεται και σήμερα-Ποιες είναι οι επιστημονικές διαπιστώσεις

" Η γενετική προδιάθεση για καθυστερημένη έναρξη της εφηβείας και η καθυστερημένη γέννηση παιδιών συνδέεται με μακροζωία. Κατά μέσο όρο η καθυστέρηση κατά ένα έτος της εφηβείας σχετίζεται με τη μείωση κατά 3% έως 4% της πρόωρης θνησιμότητας τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες… Ακόμη…. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Το Όριο Hayflick και το ένζυμο της «αθανασίας»

" Από τη στιγμή της σύλληψής του, κάθε ανθρώπινος οργανισμός, ξεκινάει μια πορεία στο χρόνο που τον οδηγεί στη γήρανση και τελικά στο θάνατο.Ανά είδος είναι τόση η διάρκεια ζωής, όση χρειάζεται για να μπορέσει το συγκεκριμένο είδος να προσαρμοστεί στις αλλαγές και να βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσής του. Σε κάθε γενιά επιβιώνουν περισσότερο εκείνοι οι οργανισμοί που προσαρμόζονται καλύτερα στις συγκεκριμένες συνθήκες. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Σπιρουλίνα: Το φύκι γλυκού νερού με τις χίλιες φαρμακευτικές ιδιότητες

" Η σπιρουλίνα δεν είναι βιταμίνη ούτε βότανο. Είναι ένα μικρό κυανοπράσινο φύκι που αναπτύσσεται τόσο σε θαλασσινό όσο και σε γλυκό νερό. Περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός, όχι μόνο βιταμίνες και μεταλλικά στοιχεία.Ακόμη, παρέχει σημαντικής σπουδαιότητας βιταμίνες όπως Β6, βιοτίνη, Β12, Β5, φολικό οξύ, ινοσιτόλη, νιασίνη, ριβοφλαβίνη, θειαμίνη, βιταμίνη Ε και Κ. "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
8ο Ευρωπαϊκό συνέδριο «καταπολέμησης Κουνουπιών» - Στο Becici Μαυροβουνίου με 30 χώρες, στις 12-16 Μαρτίου 2017

" Στο επίκεντρο του συνεδρίου είναι η “Καταπολέμηση των κουνουπιών σε ένα μεταβαλλόμενο περιβάλλον”. Κατά την διάρκεια του συνεδρίου αναμένεται να παρουσιαστούν οι τελευταίες εξελίξεις σε θέματα που άπτονται της οικολογίας και καταπολέμησης κουνουπιών και άλλων διαβιβαστών ασθενειών, από διακεκριμένους επιστήμονες και εξειδικευμένους επαγγελματίες… "

Μαρ
05
Περισσότερα »
Ανθρώπινη εξέλιξη: Δαιδαλώδης η διαδρομή από πίθηκο σε άνθρωπο

" Τα ευρήματα δείχνουν ότι προήλθαμε από ένα περίπλοκο γενεαλογικό δέντρο ανθρωποειδών και ότι το φαινομενικά ανθρώπινο σήμα κατατεθέν του όρθιου βαδίσματος, ίσως εμφανίστηκε εξελικτικά περισσότερες από μία φορές και με περισσότερους από έναν τρόπους, ακόμα και σε ζώα που δεν ήταν μεταξύ των άμεσων προγόνων μας. "

Δεκ
25
Περισσότερα »
Η «Ελονοσία» είναι ξανά εδώ - Σε «καραντίνα» 12 δήμοι λόγω πολύ μεγάλης αύξησης νέων κρουσμάτων…

" Στην Ελλάδα η νόσος εκριζώθηκε το 1974, μετά από εντατικό και επίπονο πρόγραμμα καταπολέμησης (1946–1960), αλλά σήμερα το ΚΕΕΛΠΝΟ, έθεσε σε «καραντίνα» 12 δήμους της χώρας λόγω της επανεμφάνισης της νόσου με κρούσματα πάνω από το μέσο ετήσιο όρο… Προειδοποιεί μάλιστα για «επανεγκατάσταση της νόσου στην Ελλάδα και εφιστά την προσοχή… "

Αυγ
22
Περισσότερα »
Αρουραίος-τέρας 1.20 μέτρα!

" «Ήταν ο μεγαλύτερος αρουραίος που έχω δει ποτέ στη ζωή μου. Έχω μια γάτα και ένα σκυλί Τζακ Ράσελ, αλλά το συγκεκριμένο τρωκτικό ήταν πιο ογκώδες και από τα δύο ζώα μου μαζί. Πριν το πετάξουμε, σκεφτήκαμε να βγάλουμε μια φωτογραφία για να το θυμόμαστε», δήλωσε ο 46χρονος που κατάφερε να παγιδεύσει το «τέρας»… "

Μαρ
15
Περισσότερα »
Ο ρόλος της «αυτοεξημέρωσης» στο πέρασμα από τον πίθηκο στον άνθρωπο

" Η ικανότητα να ανέχεται ο ένας τον άλλο και να συνεργαζόμαστε ήταν σημείο - κλειδί στην εξέλιξη από τον πίθηκο στον άνθρωπο. Βοήθησε τους προγόνους μας να μοιράζονται τη γνώση, έτσι που να μπορούν να φτιάχνουν όλο και πιο περίτεχνα εργαλεία. Πολλοί επιστήμονες λαθεμένα προσπαθούν να εξηγήσουν τις ανώτερες συμπεριφορές του ανθρώπου στη βάση της έκφρασης γονιδίων. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Αδιανόητο: Φτιάχνουν βιολογικές βόμβες, για να τις...εξουδετερώσουν

" Το 1972, η παραγωγή, φύλαξη και χρήση βιολογικών όπλων απαγορεύτηκε με διεθνή συνθήκη. Παρόλα αυτά, οι μεγάλες διεθνείς δυνάμεις συνεχίζουν την έρευνα για τα βιολογικά όπλα με το επιχείρημα της παραγωγής εμβολίων για την αντιμετώπισή τους. Ο κίνδυνος, όμως σε περίπτωση «ατυχήματος» δεν μπορεί να υπολογισθεί με … "

Νοε
01
Περισσότερα »
Kουνούπια: Τέλος τα χημικά – Χρησιμοποιείστε μόνο φυσικές συνταγές!

" Tώρα το καλοκαίρι, το πρόβλημα των εντόμων γίνεται ολοένα και πιο έντονο. Aν θέλετε να απαλλαγείτε από αυτά, με απόλυτα φυσικό τρόπο και χωρίς να επιβαρύνετε το χώρο σας με χημικά και εντομοκτόνα, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τις ιδιότητες των αιθέριων ελαίων. Δείτε πως μπορείτε να προστατευτείτε από τα κουνούπια με φυσικές συνταγές... "

Ιουλ
24
Περισσότερα »
Γονίδιο διαφοροποιεί τον άνθρωπο από τα Ζώα

" Το εν λόγω γονίδιο με την ονομασία “ARHGAP11B” είναι ιδιαίτερα ενεργό στα βλαστοκύτταρα του ανθρώπινου εγκεφάλου, ρυθμίζοντας έτσι τον πολλαπλασιασμό των εγκεφαλικών κυττάρων (νευρώνων) στον νεοφλοιό, στην περιοχή εκείνη που είναι ζωτική για τη λογική, τη γλώσσα και την αισθητηριακή αντίληψη. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Επιτέλους: Ανακαλύφθηκε άγνωστο μικρόβιο που εξηγεί την έλευση της ζωής

" Επιστήμονες φαίνεται πως ρίχνουν περισσότερο φως στο απώτατο σκοτεινό παρελθόν μας, καθώς ανακάλυψαν στον βυθό του βόρειου Ατλαντικού, μεταξύ Γροιλανδίας και Νορβηγίας, σε βάθος 2.352 μέτρων, ένα νέο άγνωστο μέχρι σήμερα μικρόβιο, το οποίο θεωρείται ο χαμένος κρίκος στην εξελικτική αλυσίδα της πολύπλοκης ζωής.  "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Έλληνες ερευνητές ανακάλυψαν τον κυτταρικό μηχανισμό – ρυθμιστή της γήρανσης

"  Ένα νέο κυτταρικό μηχανισμό, ο οποίος συντονίζει τη διαδικασία δημιουργίας και καταστροφής των μιτοχονδρίων, ρυθμίζοντας έτσι τη γήρανση αποκάλυψαν επιστήμονες του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας & Βιοτεχνολογίας (ΙΜΒΒ) του Ιδρύματος Τεχνολογίας & Έρευνας (ΙΤΕ) στην Κρήτη. "

Απρ
30
Περισσότερα »
Φάρμακα σε χάπια παρήγαγαν οι Αρχαίοι Έλληνες. Βρέθηκαν σε αρχαίο ναυάγιο!

" Τα φάρμακα εντοπίστηκαν σε γυάλινα δοχεία, μέσα σε ναυάγιο ελληνικού πλοίου που ανακαλύφτηκε το 1989 ανοικτά της Τοσκάνης. Το πλοίο από ξύλο καρυδιάς, που ναυάγησε το 130 π.Χ., μετέφερε γυαλικά από τη Συρία και φάρμακα, τα οποία είχαν παραμείνει άθικτα από το νερό, αφού τα προστάτευαν τα γυάλινα δοχεία. "

Απρ
14
Περισσότερα »
Ανακάλυψη ομογενή επιστήμονα οδηγεί σε φάρμακα χωρίς παρενέργειες

" Μια νέα ανακάλυψη που στοχεύει στην κατάργηση των παρενεργειών που προκαλούν στον οργανισμό τα φάρμακα, ενδέχεται ν’ αλλάξει δραστικά το χάρτη της φαρμακοβιομηχανίας σε παγκόσμια κλίμακα και να σώζει ζωές. Της ανακάλυψης αυτής προΐσταται ο ομογενής επιστήμονας Δρ. Άθα Χριστόπουλος, o οποίος πέτυχε να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί και αντιδρά η πρωτεΐνη της καρδιάς. "

Μαρ
12
Περισσότερα »
Ένας ιός που θάφτηκε στον πάγο

" Ένας ιός ήρθε στην επιφάνεια μετά από 30.000 χρόνια «νάρκης» μέσα στους πάγους της Σιβηρίας. Παρά το πρωτόγνωρο μέγεθος του ιού (χίλιες φορές μεγαλύτερος συγκριτικά με τους άλλους ιούς), οι επιστήμονες εμφανίζονται καθησυχαστικοί σε ό,τι αφορά την επικινδυνότητά του. Ήρθε στην επιφάνεια έπειτα από μια ανασκαφή στην περιοχή της Σιβηρίας. "

Μαρ
11
Περισσότερα »
Bιολογικά ρομπότ με περιβαλλοντικές εφαρμογές

" Μικροσκοπικά βιολογικά ρομπότ, μήκους επτά χιλιοστών είναι το αποτέλεσμα της πρωτοποριακής έρευνας στη συνθετική βιολογία στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις. Η δομή που μοιάζει με μακριά και λεπτή σανίδα, εκτυπώνεται σε τρισδιάστατο εκτυπωτή και είναι φτιαγμένη από υδροκυτταρικό τζελ, ενώ ο βραχίονας που το κινεί είναι... "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Τα «τέρατα» του βυθού

" Από κοντά δεν θα τα βλέπατε μάλλον ποτέ, καθώς ζουν στα βάθη της θάλασσας, σχεδόν στο απόλυτο σκοτάδι, χιλιάδες μέτρα κάτω από την επιφάνεια της θάλασσας. Οι φωτογραφίες τραβήχτηκαν καθώς βιολόγοι της Καλιφόρνια προετοιμάζονται να εξετάσουν τα παράξενα αυτά όντα σε ενυδρείο. "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Εντοπίστηκε βακτήριο που καταπολεμά την τοξική ρύπανση

" Στην ταχύτατη αποκατάσταση του περιβάλλοντος σε περίπτωση τοξικής ρύπανσης θα μπορούσε να συμβάλλει ένας νέος τύπος βακτηρίου, που αναπνέει χλωροφόρμιο αντί για οξυγόνο, σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Νότιας Νέας Ουαλίας, η οποία δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Environmental Microbiology». "

Φεβ
26
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "