• Όταν η ζωή κάνει κραχ… Η ΖΩΗ, σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα και οι μισθοφόροι της δημοσιογραφίας
  • Η διαχείριση του «ό,τι να ‘ναι» (τα στρατηγικά σχέδια πριν το «ΣΥΜΒΑΝ» που ανέτρεψε τα πάντα)
  • Είναι η ΑΡΙΣΤΕΡΑ Ηλίθιε και δεν απολογείται ποτέ… Geke or no Geke…
  • Ξύπνα μ@λ@κ@
  • Άκου να σου πω Αλέξη, τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου... (ανοικτή επιστολή στον Αλέξη Τσίπρα)
  • Ξέφυγαν: Η ελληνική φυλή των στρουθοκαμήλων και ο καιροσκοπισμός της εξουσίας…
  • Πάνος Καμμένος: Απέτυχε σε όλα και γι’ αυτό πρέπει να το βουλώνει!!!
  • Κραυγές και ψίθυροι… «Τιμή» στον Νίκο Μαρατζίδη, όψιμο «Συριζαίο» αναθεωρητή…
  • «Κρατήστε το για να ξέρετε»: Ελληνικό μεταμνημονιακό Πρόγραμμα Εποπτείας ή «4ο Μνημόνιο» - Όροι, Έλεγχοι και Επιτήρηση
  • Παραπολιτικό παραλήρημα δημοσιογράφου ή τα γεγονότα που έρχονται για να βάλουν μπουρλότο στην πολιτική ζωή;

ΒΙΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ο αείμνηστος Χάρρυ Κλυνν είχε «προβλέψει» τη σύνθεση της σημερινής κυβέρνησης από την δεκαετία του ’80 – (εικόνα)

" Ο Χάρρυ Κλυνν υπήρξε αστείρευτο ταλέντο, ωστόσο, φαίνεται πως ήταν και… προφητικός, καθώς κάποιοι από τους χαρακτήρες που κατά καιρούς ενσάρκωσε μοιάζουν καταπληκτικά με σημερινούς υπουργούς! Μερικοί από τους ρόλους και περσόνες που υποδύθηκε ο αείμνηστος κωμικός, μοιάζουν καταπληκτικά με πρόσωπα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που ανέλαβε καθήκοντα το 2015. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Vilfredo Pareto: «Ο Νίτσε της Κοινωνιολογίας» - Πρωτοπόρος κι Αντικρατιστής

" Ιταλός μηχανικός, μαθηματικός, οικονομολόγος, κοινωνιολόγος και πολιτικός επιστήμονας, ένας από τους θεωρητικούς ηγέτες της λεγόμενης «Σχολής της Λωζάννης», εισηγητής τριών πρωτότυπων θεωριών της «Βέλτιστης Ανακατανομής», των «Κοινωνικών Κύκλων» και των «Ελίτ», για τις οποίες όμως, παρά την εκπεφρασμένη αποστροφή του προς όλες τις ιδεολογίες, συκοφαντήθηκε ως «Μαρξ της μπουρζουαζίας» ή «Μαρξ του Φασισμού». "

Απρ
13
Περισσότερα »
Κωνσταντίνος Μπρουμίδης: ο Έλληνας "Μιχαήλ Άγγελος" των Ηνωμένων Πολιτειών

" Ο Κωνσταντίνος Μπρουμίδης, που τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε μέσα στην μοναξιά και την φτώχεια, ποτέ δεν έπαψε να ζωγραφίζει για το Καπιτώλιο, ακόμα κι όταν ήταν άρρωστος. Τις τελευταίες δε, πινελιές του τις έβαλε, άρρωστος αλλά πάντα επάνω στις σκαλωσιές του Καπιτωλίου, 4 μήνες και 19 ημέρες, πριν από τον θάνατο του. Πέθανε το 1870. "

Ιαν
04
Περισσότερα »
Τάδε έφη Ζαρατούστρα - Στοχασμοί F.W.Nietzsche

" Σήμερα ο στοχασμός έχει χάσει όλη του την εξωτερική αξιοπρέπεια. Έχουν ρεζιλέψει το τελετουργικό και την επίσημη στάση εκείνου που στοχάζεται, δεν μπο­ρούμε πλέον να ανεχθούμε έναν σοφό της παλιάς σχο­λής. Όποιος επιθυμεί σήμερα να μελετήσει τις ηθικές άξιες, ανοίγει μπροστά του ένα απέραντο πεδίο μόχθου… "

Μαρ
15
Περισσότερα »
Μιχαήλ Μπακούνιν: Ο «πρακτικός επαναστάτης»

" Διακηρύσσοντας ότι «καμία θεωρία, κανένα σύστημα, κανένα βιβλίο δεν πρόκειται να σώσουν τον κόσμο», ο Μπακούνιν παρήγγειλε «τη διεθνή αλληλεγγύη των εργαζομένων κάθε επαγγέλματος και κάθε χώρας», δηλαδή «των εργατικών μαζών κάθε γλώσσας και κάθε έθνους». Είχε πια συλλάβει τις αρχές του οικουμενικού αναρχισμού («Θεός και Κράτος»)… "

Μαρ
01
Περισσότερα »
Πιερ Ζοζέφ Προυντόν: Ο «γεννήτορας» του αναρχισμού και του φεντεραλισμού που απεχθάνονταν τη βία – Γιατί τον «πολέμησε» ο Μάρξ

" Με την περιβόητη σήμερα φράση «η ιδιοκτησία είναι κλοπή», ο πολιτικός στοχαστής Πιερ Προυντόν ήταν ο πρώτος ιστορικά ιδεολόγος που προσδιόρισε τις βασικές γραμμές της αναρχίας τόσο ως πολιτική ιδεολογία όσο και ως μεταρρυθμιστικό πρόταγμα. Είμαι «αναρχικός», δήλωνε αφήνοντας μεγάλη παρακαταθήκη στον χώρο του αντιεξουσιαστικού κινήματος. "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Θεωρείται «σκληρός» μεταρρυθμιστής: Το άκρως εντυπωσιακό βιογραφικό σημείωμα του Κυρ. Μητσοτάκη

" Εάν ανταποκριθεί στοιχειωδώς στις προσδοκίες που γεννά η ανάγνωση του βιογραφικού του σημειώματος, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει τα φόντα να αναδειχθεί σε σημαντικό πολιτικό μέγεθος που θα αφήσει το αποτύπωμά του στην περίοδο που ακολουθεί το θεαματικό γκρέμισμα της Μεταπολίτευσης στην Ελλάδα, η οποία δυστυχώς χαρακτηρίζεται και από την μια πρωτοφανή κρίση που βιώνει ο ελληνικός λαός "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Οι Ιλουμινάτι..: Πότε, πως και από ποιόν ιδρύθηκαν και γιατί ο ιδρυτής τους επονομάσθηκε «Ανθρώπινο κακό»

" Τον έχουν αποκαλέσει από «ανθρώπινο κακό» μέχρι και «πιο εμβριθή συνωμότη που έζησε ποτέ», αν και πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να τον υπερασπιστούν από την εκκλησιαστική και κοσμική μήνη, όπως ο ίδιος ο Τόμας Τζέφερσον, που τον χαρακτήρισε ως «άκακο φιλάνθρωπο»! Ο λόγος για τον Γιόχαν Άνταμ Βαϊσχάουπτ, που ίδρυσε τους Ιλουμινάτι… "

Δεκ
11
Περισσότερα »
Nikola Tesla: Η αινιγματική και παρεξηγημένη μορφή του ανθρώπου που «φώτισε» τον κόσμο

" Χωρίς τον Nikola Tesla, πολλές από τις ανέσεις της σύγχρονης ζωής δεν θα ήταν δυνατές. Μια αινιγματική και παρεξηγημένη μορφή, που παραμένει ο μύθος και το αρχέτυπο όλων των επιστημόνων του 20ου αιώνα. Ο Tesla δεν ήταν μόνον ένας από τους σημαντικότερους επιστήμονες και εφευρέτες της εποχής του με πάνω από 700 κατοχυρωμένες εφευρέσεις αλλά και ένας πρωτοπόρος, που με την ευαισθησία ενός ποιητή ξεκλείδωσε τα μυστικά της Φύσης και τα χάρισε στην ανθρωπότητα. "

Οκτ
20
Περισσότερα »
Φίλης και Κυρίτσης: Απαράδεκτοι για τον Κώστα Κάρη διευθυντή της «ΑΥΓΗΣ» που κηδεύθηκε την περασμένη Τετάρτη

" Η πρόθεση θα μπορούσε να είναι ευγενής και τελικώς τιμητική, αλλά;… Πώς να πει μόνον καλά λόγια η «ΑΥΓΗ» για έναν «εχθρό του κόμματος», όπως ο Κώστας Κάρης, που δεν υπήρξε ΣΥΡΙΖΑίος, αλλά τάχθηκε με τη ΔΗΜΑΡ και διατηρούσε στενή προσωπική σχέση με το Λεωνίδα Κύρκο, για τον οποίο βγάζουν σπυριά έξαλλοι ΣΥΡΙΖΑίοι, που είναι και οι περισσότεροι… "

Αυγ
07
Περισσότερα »
Νικολό Μακιαβέλι 1469 – 1527

" Πολλοί τον θεωρούν ως τον πατέρα της σύγχρονης πολιτικής επιστήμης, άλλοι τον έχουν χαρακτηρίσει ως ένα κυνικό κτήνος, ταυτίζοντας το όνομά του με τη διαφθορά και τον αυταρχισμό. Ο «Ηγεμόνας» (Il principe), που γράφτηκε το 1513, επρόκειτο, τους κατοπινούς αιώνες, να καταστεί το εγκόλπιο αμέτρητων πολιτικών ανδρών αλλά και … "

Ιουν
22
Περισσότερα »
Γιώργος Γκιόλβας: “Σε 48 ώρες καταστώ την Ελλάδα υπερδύναμη! Είναι προδότες!!!”

" “Σε 48 ώρες καταστώ την Ελλάδα υπερδύναμη! Είναι προδότες!!!” Ο Γεώργιος Γκιόλβας έφυγε από αυτόν τον κόσμο στις 14 Νοεμβρίου 2003. Το όνομά του συνδέθηκε σε μεγάλο βαθμό με τη νέο μυθολογία της περιβόητης ομάδας Έψιλον. Ο Γκιόλβας ήταν μηχανολόγος – πυρηνικός φυσικός και είχε 19 αναγνωρισμένες διεθνώς εφευρέσεις. "

Φεβ
27
Περισσότερα »
Ο "Κάβουρας" και το Ζουμί του στη Χύτρα του “Περισσού”

" "Υπάρχει ένα διδακτικό γεγονός: στα 1985, όταν ο M. Kουτσόγιωργας έγινε υπουργός εσωτερικών στην τότε πασοκική κυβέρνηση, οπότε έγινε και προϊστάμενος της ΚΥΠ, έκανε «δώρο» στο ΚΚΕ το όνομα ενός στελέχους των μυστικών υπηρεσιών που βρισκόταν στα «όργανά» του. "

Φεβ
27
Περισσότερα »
Nick the Greek ή Νίκος Δάνδολος: Ο διάσημος Έλληνας χαρτοπαίκτης του Χόλιγουντ που πέθανε στα χέρια του Φρανκ Σινάτρα

" Πρόκειται για τον πιο διάσημο επαγγελματία παίκτη τυχερών παιχνιδιών στον κόσμο, όλων των εποχών, που έμεινε γνωστός σαν «Νικ δε Γκρικ» (Nick the Greek). Ένας άνθρωπος που έγινε μύθος στη φαντασία των ρομαντικών ανθρώπων αλλά κι έμεινε στην ιστορία ως ο μεγαλύτερος τζογαδόρος της Αμερικής.  "

Φεβ
26
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "