• Ανεξέλεγκτα και «ανοχύρωτα» σχολεία: Προσπάθεια αποπλάνησης 15χρονου από 55χρονο μέσα σε σχολείο
 • ΟΛΤΕΕ: Η Υποχρεωτική Παραμονή των Εκπαιδευτικών στα Σχολεία
 • «Σφαγιασθέντες» υποψήφιοι Διευθυντές κατέθεσαν προσφυγή στην ΕΕ – Όλες οι εξελίξεις…
 • Νέο Επιδοτούμενο Πρόγραμμα για 3.000 Άνεργους Νέους 18 - 24 ετών στον κλάδο ΤΠΕ
 • «ΠΡΩ.ΠΑΙΔΕΙ.Α»: Ευγενής Προσπάθεια ή Oλική Eπαναφορά «ΣΚΕΛΕΤΩΝ» της Εκπαίδευσης;
 • Η Κατρακύλα του Κυβερνητικού Συνδικαλισμού δεν έχει Πάτο – Το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών «ξεγυμνώνει» τις ΣΥΝΕΚ Πειραιά…
 • Ο επηρμένος κος Τίποτα, «διευθυντής» (επιτέλους) σχολείου… και οι «ομαδούλες» στήριξης…
 • Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Δομές Διετούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και  Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής
 • Οι νέοι εκπαιδευτικοί κλάδοι και οι αναθέσεις μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση
 • 2.000+1.000 ευρώ δικαστικό πρόστιμο σε εκπαιδευτικούς που μαγνητοφώνησαν Διευθυντή Εκπαίδευσης

Β/ΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

Ανεξέλεγκτα και «ανοχύρωτα» σχολεία: Προσπάθεια αποπλάνησης 15χρονου από 55χρονο μέσα σε σχολείο

" Γονείς κατάγγειλαν προσπάθεια αποπλάνησης 15χρονου μαθητή από 55χρονο, μέσα στο σχολείο, κατά τη λειτουργία του μάλιστα. Αν και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών είναι τεράστιες, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Το συγκεκριμένο παιδί είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
«Σφαγιασθέντες» υποψήφιοι Διευθυντές κατέθεσαν προσφυγή στην ΕΕ – Όλες οι εξελίξεις…

" Για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (βλέπε Vukentra.gr22.11.2017) οδεύει η υπόθεση των «κατακρεουργηθέντων» από τα Συμβούλια Επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων, την στιγμή που η συζήτηση στο ΣτΕ (22/2/2018) αναβάλεται για άγνωστους λόγους. Σε μία άλλη εξέλιξη, οι Ποινικές υποθέσεις για τον ίδιο λόγο «τρέχουν» και σύντομα αναμένονται οι πρώτες διώξεις… "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Οι νέοι εκπαιδευτικοί κλάδοι και οι αναθέσεις μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

" Με το ν/σ «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις» που κατατίθεται αύριο στην Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες, επανακαθορίζονται όλες οι ειδικότητες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ενοποίηση των κλάδων και των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, ενώ περιλαμβάνονται και οδηγίες για την ανάθεση διδασκόμενων μαθημάτων. "

Φεβ
13
Περισσότερα »
2.000+1.000 ευρώ δικαστικό πρόστιμο σε εκπαιδευτικούς που μαγνητοφώνησαν Διευθυντή Εκπαίδευσης

" Δύο εκπαιδευτικοί, καλούνται να πληρώσουν 2.000 ευρώ ως αποζημίωση καθώς βιντεοσκόπησαν λογομαχία που είχαν με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά τη δήλωσή του ότι δεν επιτρέπει την μαγνητοφώνηση-βιντεοσκόπηση της συνομιλίας τους. Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ και καταβολή ηθικής αποζημίωσης 2.000 ευρώ στον καθένα… "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Περιορισμός θητειών για Διευθυντές και Στελέχη Εκπαίδευσης και Αξιολόγηση για όλους εν όψη…

" Συγκεκριμένος αριθμός θητειών για τα στελέχη εκπαίδευσης που στην συνέχεια θα επανέρχονται στην αρχική εκπαιδευτική θέση τους. Με την διάταξη αυτή επιδιώκεται να σταματήσει το φαινόμενο των «αιωνίων» Διευθυντών και Στελεχών Εκπαίδευσης, ενώ όλοι, εκπαιδευτικοί και στελέχη θα περνούν πλέον από την κρισσάρα της Αξιολόγησης.. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές ΕΚ, Τομεάρχες ΕΚ και «διπλοί» Διευθυντές ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνασίων, κλπ… ΤΕΛΟΣ!!!

" Την πλήρη ρήξη με το υπάρχον σύστημα διοίκησης της εκπαίδευσης φαίνεται ότι έχει επιλέξει η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, κάτω και από το βάρος όσων έχει συμφωνήσει με τους Τροϊκανούς. Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές ΕΚ, Τομεάρχες ΕΚ και «διπλοί» Διευθυντές ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνασίων,Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων… ΤΕΛΟΣ!!! "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Παθητικές ημέρες για τα παιδιά!!! Κρασί & Μπύρες σε σχολική γιορτή – Καταγγελία Γονέα και απάντηση Διευθυντή

" Πληθαίνουν οι καταγγελίες γονέων για «ασύδοτες» συμπεριφορές μαθητών, υπό την διακρατική επιτήρηση Διευθυντών και εκπαιδευτικών. Διευθυντής σχολείου ανακαλύπτει τον όρο «Παθητικές Ημέρες για παιδιά», προκειμένου να δικαιολογήσει τον μη έλεγχο των μαθητών στα οινοπνευματώδη, ενώ παραδέχεται ότι έγινε διανομή κρασιού και μπύρας σ’ αυτούς… "

Φεβ
12
Περισσότερα »
21χρονος μαθητής εσπερινού Λυκείου συνελήφθη για διακίνηση ενός κιλού κάνναβης

" Ο 21χρονος αφού παρέλαβε από υπάλληλο εταιρείας κούριερ το δέμα κάτω από το σπίτι του, ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που επιτηρούσαν τη διαδικασία. Το δέμα κατασχέθηκε και διαπιστώθηκε ότι, περιείχε ποσότητα ακατέργαστης κάνναβης βάρους ενός κιλού. Σημειώνεται ότι η αξία της ποσότητας, εκτιμάται μεταξύ 3.027 έως 10.090 ευρώ. "

Φεβ
07
Περισσότερα »
Άλλαξε ο «Μανωλιός» και έβαλε τα … Οι αλλαγές σε Γυμνάσια, ΓΕΛ & ΕΠΑΛ (Απουσίες, ποινές, 30ωρο, κλπ)

" Αν και οι περισσότερες αλλαγές που έφερε η νέα ΥΑ για απουσίες, ποινές, εγγραφές, μεταγραφές, κλπ, στη Β/θμια Εκπ/ση, δεν είναι παρά η επανάληψη των ισχυόντων με άλλη ονοματολογία, υπάρχουν, όμως, και αλλαγές που είτε προκαλούν ερωτηματικά και χρήζουν διευκρίνισης, είτε επιβαρύνουν υπέρμετρα τους εκπαιδευτικούς. Δείτε ποιες είναι αυτές… "

Φεβ
02
Περισσότερα »
Οι “μνημονιακές” διατάξεις για την παιδεία (υποχρεωτικό 30ωρο, συγχωνεύσεις σχολείων), έγιναν νόμος (ν. 4512/ΦΕΚ 5Α/2018)

" Παρά τις διαβεβαιώσεις τις πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας ότι “καμία αλλαγή δεν υφίσταται σε σχέση με την υποχρεωτική παραμονή των εκπαιδευτικών στο σχολείο με ότι ισχύει σήμερα”, αναμένεται ότι οι διατάξεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο θα βρουν αν όχι άμεση, εφαρμογή από το νέο σχολικό έτος και σε κάθε περίπτωση στον χρόνο που θα ορισθεί με την σχετική Εγκύκλιο που θα εκδοθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Ποιες είναι οι 64 παθήσεις που “οδηγούν” τους υποψηφίους χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ

" Το υπουργείο Παιδείας έχει καθορίσει τις 64 σοβαρές παθήσεις, βάσει των οποίων οι υποψήφιοι μπορούν να εισαχθούν, χωρίς εξετάσεις στα ΑΕΙ. Πιστοποιητικά Διαπίστωσης Πάθησης που έχουν ήδη εκδοθεί από τις Επταμελείς Επιτροπές των Νοσοκομείων ή το ΚΕΣΥ,  πρέπει να επικαιροποιηθούν με βάση τους νέους κωδικούς και τις παθήσεις του αναφέρονται στον σχετικό πίνακα του Υπουργείου Παιδείας "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Μισθολογικές αυξήσεις εκπαιδευτικών το 2018; Ποιοι κερδίζουν, ποιοι χάνουν μισθολογικά και γιατί…

" Όλοι οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι άλλοι Δ.Υ έχασαν δύο χρόνια μισθολογικής εξέλιξης, σύμφωνα με το άρθρο 26 παρ.2 του   Ν4354/15. Ειδικότερα   η μισθολογική εξέλιξη των Δ.Υ. έχει ανασταλεί από 1-1-16 μέχρι 31-12-17. Στην ουσία έχουν χάσει από το μισθό  την αύξηση μετάβασης από το ένα μισθολογικό κλιμάκιο στο άλλο η οποία γίνεται κάθε 2 χρόνια. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Δύο θητείες για Στελέχη Εκπαίδευσης, Αύξηση ωραρίου & Κάρτα υπαλλήλου (εκπαιδευτικού) και «τέρμα»…

" Πιστή στο «άλλα λέει και άλλα πράττει» η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας προχώρησε σε συμφωνία με τους θεσμούς να νομοθετήσει μία σειρά θεμάτων που αφορούν το εκπαιδευτικό σύστημα, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018. Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών, Δύο θητείες για Στελέχη Εκπαίδευσης, Αύξηση ωραρίου & Κάρτα παρουσίας εκπαιδευτικού είναι τα βασικά που πρέπει να εφαρμοσθούν έως το Μάιο του 2018.  "

Ιαν
09
Περισσότερα »
Μαθητικές εκδρομές στο εξωτερικό με… λίστα για λόγους «ισότητας»!!! Ο παραλογισμός στην Παιδεία καλά κρατεί

" Τι κατάλαβε ο Υπουργός Παιδείας Κ. Γαβρόγλου όταν άκουσε ότι αρκετοί μαθητές δεν έχουν χρήματα για να πάνε σε εκδρομές των σχολείων τους στο εξωτερικό; Κατάλαβε ότι πρέπει να κοπούν οι εκδρομές για... όλους κι έτσι θα είναι όλοι ίσοι! Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο αυτό είναι το σκεπτικό πρόσφατης εγκυκλίου του Υπουργείου Παιδείας, όπως αναφέρουν στενοί συνεργάτες του ίδιου του κ. Γαβρόγλου. "

Ιαν
05
Περισσότερα »
Αποτελέσματα εκλογών Α΄ ΕΛΜΕ Δυτ. Αθήνας (Περιστερίου): Ψήφοι παρατάξεων και πρόσωπα που εκλέγονται

" Ολοκληρώθηκαν οι εκλογές για την ανάδειξη των μελών του διοικητικού συμβουλίου της Α’ ΕΛΜΕ Γ΄Αθήνας, που διεξήχθηκαν σήμερα 19.12.2017. Το χαρακτηριστικό τους είναι η μικρή, -αναλογικά με το σύνολο των υπηρετούντων εκπαιδευτικών-, συμμετοχή που έφθασε στο σύνολο των 536 ψηφισάντων. Πόσους ψήφους πήραν οι παρατάξεις και ποιοι εκλέγονται… "

Δεκ
19
Περισσότερα »
Εκλογές Διοικητικού Συμβουλίου Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής

" Εκλογές για την ανάδειξη διοικητικών συμβουλίων ΕΛΜΕ διεξάγονται αύριο Τρίτη 19.12.2017 σε όλη την Γ’ Αθήνας. Η ΔΑΚΕ Καθηγητών μας απέστειλε το ψηφοδέλτιό της με τους υποψηφίους για το Δ.Δ. της Α΄ ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής (Περιστέρι) το οποίο και παρουσιάζουμε προς γνώση των εκπαιδευτικών που υπηρετούν στις σχολικές μονάδες της Πόλης. "

Δεκ
18
Περισσότερα »
Σκάνδαλο στην Γ΄ Αθήνας; Εκπαιδευτικός με μακροχρόνια άδεια ασθένειας, εργάζεται 20 ώρες ημερησίως στο κατάστημά του!!!

" Εκπαιδευτικός με οργανική θέση στην Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Γ΄ Αθήνας εκμεταλλευόμενος το «σύστημα» απουσιάζει με μακροχρόνια άδεια ασθένειας από τη «θέση» του και την ίδια στιγμή προσφέρει 20ώρη καθημερινή εργασία στην ακμάζουσα οικογενειακή επιχείρηση, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει ελεγχθεί, όπως προβλέπει ο νόμος… "

Δεκ
17
Περισσότερα »
ΟΛΜΕ: Άργησε αλλά οδηγεί σε «αυτοκτονία» τα μέλη της…

" Η ΟΛΜΕ θα καλέσει σε ανυπακοή τα μέλη της για την υποχρεωτική παραμονή για 30 ώρες στο σχολείο. Με απλά λόγια θέλει να οδηγήσει τους εκπαιδευτικούς σε ανταρσία απέναντι στο νόμο, χωρίς όμως να τους προσφέρει την απαιτούμενη προστασία. Αυτή την κρατά μόνο για τον εαυτό της, αφού ο νόμος 1264 την προσφέρει αφειδώς για τα μέλη του προεδρείου της. "

Δεκ
17
Περισσότερα »
Η μόνη και απόλυτη «Αλήθεια» είναι η δική μου: Fake news ότι συμφώνησα σε συγχωνεύσεις, αξιολόγηση και αύξηση εργασιακού ωραρίου

" Οι «προφητείες» και προαναγγελίες του Vukentra για άλλη μία φορά επαληθεύονται. Οι συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων θα ξεπεράσουν τις 200 τόσο στην Α/θμια, όσο και στην Β/θμια, οι Διευθυντές θα κλιθούν να κάνουν τα μαντρόσκυλα στους εκπαιδευτικούς και η αξιολόγησή τους θα γίνει από την κ. Γεροβασίλη. Όλα τα άλλα είναι Fake news και ας «ωρύεται» ο κ. Υπουργός… "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τους «διορισμούς» Διευθυντών στην Α/θμια & Β/θμια Εκπαίδευση

" Πενήντα περίπου υποψήφιοι Διευθυντές των Διευθύνσεων Πειραιά, Α, Γ, Δ Αθήνας, και Κορινθίας, κατέθεσαν στον Γενικό Γραμματέα της Κομισιόν (Βρυξέλλες) προσφυγή για διερεύνηση και εκδίκαση στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπόθεσης με θέμα τις διαδικασίες των κρίσεων διευθυντών που έγιναν τον Ιούλιο 2017, σύμφωνα με το Νόμο (Γαβρόγλου) Ν. 4473/2017.  "

Νοε
22
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "