• Άρχισαν τα «Όργανα» - Μηνύσεις σε βάρος μελών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων
  • Στις 17 Οκτωβρίου η κατ’ έφεση δίκη για τα μέλη του ΠΥΣΠΕ Καρδίτσας
  • Σημεία των Καιρών; Ο φέρελπις «αντιδήμαρχος», οι «μεταγραφές» παιδιών, οι αγωνιούντες γονείς και οι «ύμνοι»…
  • Ο τελευταίος «να μην κλείσει την πόρτα»… Ο εσμός των Πλαστών Τίτλων - 7 χρόνια κάθειρξη και 480.000 ευρώ πρόστιμο για πλαστό πτυχίο…
  • Γαβρόγλου για Εκδότες: Έμ… τους «πηδ@με… εμ… σκούζουν… Υπουργείο είμαστε και κάνουμε ότι θέλουμε…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Προβλήματα στη λειτουργία των σχολικών μονάδων και των ολοήμερων της Α/θμιας Εκπαίδευσης
  • Σχολική Επιτροπή εναντίον Διευθυντή σχολείου που την «κατάγγειλε»  για μη σωστή χρηματοδότηση
  • «Ευρωπαϊκή Ατζέντα για την Εκπαίδευση Ενηλίκων στην Ελλάδα»
  • Αιφνιδιαστική αυτοψία του εκπαιδευτικού συστήματος από κλιμάκιο ειδικών του ΟΟΣΑ αναστατώνει το Υπουργείο Παιδείας
  • Συγγράμματα «ΤΕΛΟΣ» για φοιτητές ΑΕΙ & ΤΕΙ – Σταματούν τη διανομή τους οι Εκδότες που έχουν να πληρωθούν από το 2015!!!

Β/ΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

Άρχισαν τα «Όργανα» - Μηνύσεις σε βάρος μελών Συμβουλίων Επιλογής Διευθυντών Σχολείων

" Στη ποινική δικαιοσύνη, καταφεύγουν τις αμέσως επόμενες ημέρες, μηνύοντας Διευθυντές Εκπαίδευσης και μέλη Συμβουλίων Επιλογής, για σωρεία αδικημάτων σε βάρος τους, υποψήφιοι διευθυντές σχολικών μονάδων που δεν αξιολογήθηκαν για την κατάληψη θέσης Διευθυντή Σχολείου. "

Οκτ
16
Περισσότερα »
Σημεία των Καιρών; Ο φέρελπις «αντιδήμαρχος», οι «μεταγραφές» παιδιών, οι αγωνιούντες γονείς και οι «ύμνοι»…

" Το «αφήγημα» αναφέρεται σε νεαρό φέρελπι αιρετό δήμου της ευρύτερης Αθήνας, όμορφο, εμφανίσιμο με παράστημα που διάγει τον αυτοδιοικητικό βίο του από την θέση του Αντιδημάρχου στην πόλη όπου διαβιεί. Παρεμβάσεις σε σχολικές μονάδες για ικανοποίηση αιτημάτων μαθητών και γονέων και θερμά λόγια για τις προσπάθειές του… "

Οκτ
11
Περισσότερα »
ΕΛΜΕ ΠΕΙΡΑΙΑ: Προληπτική Καταστολή των Μαθητών από την ΔΙΔΕ Πειραιά

" Καταγγέλλουμε το απαράδεκτο έγγραφο, που απέστειλε ο ΔΙΔΕ Πειραιά κ. Ν. Μουμούρης στις 27/09/2017 στα σχολεία, το οποίο καλεί τους διευθυντές να "ακολουθήσουν τις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με τη νομοθεσία" σε περίπτωση κατάληψης της σχολικής μονάδας!Ο ΔΙΔΕ Πειραιά ξέρει καλά ότι η απαράδεκτη νομοθεσία που επικαλείται προβλέπει εισαγγελείς και 15άρηδες να σέρνονται στα δικαστήρια. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Διευθυντές σχολείων καταγγέλλουν «σφαγή» και προσφεύγουν στο ΣτΕ και στα Ποινικά δικαστήρια…

" Στο Συμβούλιο της Επικρατείας φέρνουν τώρα και τον νέο νόμο Γαβρόγλου για τις επιλογές στελεχών της εκπαίδευσης περίπου εκατό υποψήφιοι για θέσεις διευθυντών σχολείων που καταγγέλλουν ότι «σφαγιάστηκαν» με πολιτικά κριτήρια στη διαδικασία της προσωπικής συνέντευξης, ενώ τουλάχιστον 10 απ’ αυτούς προσφεύγουν στην ποινική δικαιοσύνη… "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών προκαλεί «ΤΡΟΜΟ» στα Στελέχη και τα Συλλογικά Όργανα Διοίκησης της Εκπαίδευσης

" Η συγκεκριμένη απόφαση 991/2017 του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών, εισάγει πλέον «κενά» δαιμόνια σε όλα τα Στελέχη Διοίκησης της Εκπαίδευσης και τα μέλη των Συλλογικών Οργάνων της, αφού η Ποινική Δικαιοσύνη δικάζει κατά τον Ποινικό Κώδικα και δεν λαμβάνει υπόψη της κανένα άλλο στοιχείο, απονέμοντας «τα του Καίσαρα τω Καίσαρι…»… "

Σεπ
26
Περισσότερα »
Πρόσληψη 1.363 καθηγητών Φυσικής Αγωγής για τους Δήμους (ο Πίνακας)

" Το Υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε την ΚΥΑ για την έγκριση της πρόσληψης 1.363 καθηγητών Φυσικής Αγωγής, για ένα έτος προκειμένου να στελεχώσουν τους Δήμους και τα ΝΠΔΔ & ΝΠΙΔ που υλοποιούν Προγράμματα Άθλησης για Όλους (Π.Α.γ.Ο) για την περίοδο 2017-2018. Μεγάλοι κερδισμένοι οι Δήμοι Αμαρουσίου (80), Παλλήνης (63), Λαγκαδά (56) και Πειραιά (50).  "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Αναγνώριση προϋπηρεσίας αναπληρωτών εκπαιδευτικών [η Εγκύκλιος]

" Εκδόθηκε η Εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, αναφορικά με την αναγνώριση Προϋπηρεσίας και την κατάταξη σε Μ.Κ. των αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών, του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού, καθώς και του ειδικού βοηθητικού προσωπικού, και την απλοποίηση των διαδικασιών για την απόδοση Μ.Κ. σ’ αυτούς από τα οικεία ΠΥΣΔΕ & ΠΥΣΠΕ… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Stop για Μαθητές κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops, κλπ, μέσα στο Σχολείο…

" Το Υπ. Παιδείας επανέλαβε για άλλη μία σχολική χρονιά τις Οδηγίες στα σχολεία για «κινητά τηλέφωνα, βίντεο, φωτογραφίες tablets, laptops κλπ» μαθητών. Με αυτές επισημαίνει και τονίζει ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, χωρίς την έγκριση των γονέων και κηδεμόνων τους… "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Συντονιστικό για «σφαγιασθέντες» υποψηφίους Διευθυντές Σχολείων

" Υποψήφιοι Διευθυντές Σχολείων ιδρύουν Συντονιστική Επιτροπή που θα καθορίσει και συντονίσει, μαζικές Διοικητικές προσφυγές στην Δικαιοσύνη (Σ.τ.Ε.) για έκπτωση ως αντισυνταγματικού του «Νόμου Γαβρόγλου» σύμφωνα με τον οποίο έγιναν οι πρόσφατες κρίσεις του καλοκαιριού για Διευθυντές Σχολείων. Σε 150 ανέρχεται ο πρώτος -μέχρι στιγμής- αριθμός υποψηφίων Διευθυντών που προσφεύγουν…   "

Σεπ
18
Περισσότερα »
Η αξιολόγηση εκπαιδευτικών ΕΡΧΕΤΑΙ… αρέσει δεν αρέσει…

" Το ποιο δύσκολο «προαπαιτούμενο» για την 3η αξιολόγηση του μνημονίου, είναι αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων και πρωτίστως των εκπαιδευτικών. Τι ρόλο, όμως, θα παίξει η Τράπεζα Θεμάτων στην «αξιολόγηση Σχολικών Μονάδων και εκπαιδευτικών; Ίσως τον ποιο βασικό, ως εργαλείο της ποιοτικής και αδιάβλητης αξιολόγησης των σχολείων και των εκπαιδευτικών, χωρίς αν απαιτηθεί η συμμετοχή του ανθρώπινου παράγοντα… "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Κλοιός προστασίας στα Σχολεία από της ΕΛ.ΑΣ.

" Ειδικό σχεδιασμό  θα ενεργοποιήσει  η Ελληνική Αστυνομία, εν όψει της έναρξης και για όλη τη διάρκεια της νέας σχολικής χρονιάς (2017 - 2018), που αποσκοπεί στην εξασφάλιση συνθηκών ασφάλειας και απρόσκοπτης λειτουργίας των σχολείων της χώρας και στην προστασία της μαθητικής κοινότητας (μαθητών, εκπαιδευτικών) καθώς και των σχολικών συγκροτημάτων. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Σοκ στη Β/θμια: 57χρονος Γυμνασιάρχης σε δίκη για σεξουαλική παρενόχληση μικρών μαθητριών του

" Καταγγέλθηκε από μαθήτριά του ότι την αποκαλούσε “μωρό μου”, της έκανε αισχρά κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, την φίλησε στο ντεκολτέ της και την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας από πίσω τα στήθη της. Για τις ανάρμοστες συνομιλίες του με μαθήτριες απολογούμενος είπε ότι θέλει να μιλάει τη γλώσσα των παιδιών για να είναι σε καλύτερη επαφή μαζί τους… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Μάθε Παιδί Μου Γράμματα …

" Οι υποσχέσεις για δήθεν ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς, δε μπορούν να κρύψουν κάποιες αλήθειες.Τα δημόσια σχολεία ξεκινούν στις 11 Σεπτέμβρη με 24.000 κενά-ανάγκες σε προσωπικό, τόσες όσες και οι προσλήψεις αναπληρωτών, που το υπουργείο ανακοινώνει πως είναι αναγκαίες για την κάλυψη των φετινών κενών. Οι ανάγκες θα καλυφθούν σταδιακά με αναπληρωτές, που θα απασχοληθούν για μια ακόμα χρονιά με ελαστικές σχέσεις εργασίας και περιορισμένα εργασιακά δικαιώματα. "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Μόνο με 50 ευρώ (!!!) όσοι συμμετείχαν στις Πανελλαδικές μπορούν να δουν τρία γραπτά τους

" Το Υπουργείο Παιδείας για άλλη μία χρονιά καθόρισε πολύ υψηλό παράβολο για την επίδειξη γραπτών των Πανελλαδικών εξετάσεων στους μαθητές που συμμετείχαν σ’ αυτές, ορίζοντας το στα 50-80 ευρώ… εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ταλανίζει την χώρα. Το σημαντικό είναι ότι οι εκπαιδευτικοί που «εμπλέκονται» σ’ αυτό δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή, ενώ κανένας δεν γνωρίζει που διατίθονται τα παράβολα που συγκεντρώνονται… "

Σεπ
07
Περισσότερα »
Σε «κλοιό» θανάτου τα σχολεία από εμπόρους ναρκωτικών – «Αδύναμοι» οι εκπαιδευτικοί να αντιμετωπίσουν την κατάσταση…

" Το Vukentra.gr, σηκώνει την «κουρτίνα» και ανοίγει τον φάκελο «Ναρκωτικά στα Σχολεία», ένα θέμα που κανείς δεν θέλει να ανοίξει και όλοι «το κρύβουν κάτω από το χαλί». Ποιο είναι το εύρος και οι επιπτώσεις του φαινομένου, ποιοι πλήττονται περισσότερο, το σύστημα των ναρκοεμπόρων και οι ευθύνες Διευθυντών, εκπαιδευτικών, γονέων, αυτοδιοίκησης και αστυνομικών αρχών… "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Οι πρόσφατες κρίσεις και η «άνιση» Βαθμολόγηση των υποψηφίων Δ/ντων Σχολείων στη Βουλή

" Με αφορμή την αναστάτωση που έχει προκληθεί μετά τις πρόσφατες κρίσεις των Διευθυντών σχολικών μονάδων όπου η βαθμολογία της τελικής συνέντευξης ανέτρεψε άρδην τα αποτελέσματα κατάταξης των υποψηφίων, ο βουλευτής Αττικής και Γραμματέας Κοινοβουλευτικού Έργου του Ποταμιού Γ. Μαυρωτάς, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων κ. Γαβρόγλου. "

Σεπ
05
Περισσότερα »
Συγκριτικές στατιστικές αποτιμήσεις των κρίσεων των Συμβουλίων επιλογής Διευθυντών Δευτεροβάθμιας 2017

" Τολμούμε να πούμε, ότι η Γενική Εικόνα των Συνεντεύξεων, είναι πρωτοφανώς θετική για τα Ελληνικά παρελθοντικά δεδομένα και ειωθότα. Με διακεκριμένη Πανελλαδικά την εξαίρεση του ΠΥΣΔΕ Αρκαδίας, όλα τα άλλα ΠΥΣΔΕ, έχουν ιδιαίτερα μεγάλους μέσους όρους πράγμα που σημαίνει ότι δεν άλλαξαν σημαντικά οι κατατάξεις στους πίνακες των λεγόμενων «αντικειμενικών προσόντων». Έτσι λέει η λογική ενός κάποιου που δεν τα γνωρίζει όλα τα δεδομένα. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Ένωση Φυσικών: Το νέο Σύστημα εισαγωγής σε ΑΕΙ-ΤΕΙ θα αυξήσει τη ψυχολογική πίεση προς τους εκπαιδευτικούς για «χαριστικούς» βαθμούς ή/και το εμπόριό τους

" Η προσμέτρηση της σχολικής βαθμολογίας για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα, δημιουργεί πληθώρα προβλημάτων, μεταξύ των οποίων το αδιάβλητο, η ψυχολογική πίεση προς τους εκπαιδευτικούς για «χαριστικούς» βαθμούς ή/και το εμπόριό τους, όπως επισήμανε και ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ. "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Το νέο σύστημα πρόσβασης στα ΑΕΙ, οι νέες αλλαγές στο Λύκειο και οι «διευκρινίσεις» από το ΥΠΕΘ

" Το υπουργείο Παιδείας, θα καταθέσει εντός του Σεπτεμβρίου σε διαβούλευση  το Σχέδιο Νόμου για τις αλλαγές στο Λύκειο  και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με βάση πρόταση του ΙΕΠ. Οι Πανελλαδικές μετ-ονομάζονται σε«Κεντρικά Οργανωμένες Εξετάσεις», ενώ δραστικές αλλαγές προβλέπονται και για το Λύκειο… "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές δεν είναι «εμπόρευμα» για να υπακούν στις μνημονιακές «επιταγές»…

" Να αποσυρθεί άμεσα η Εγκύκλιος για άμεση (και εικονική) «τακτοποίηση» κενών και πλεονασμάτων…Με τα σχολεία κλειστά, χωρίς να έχουν συνεδριάσει οι σύλλογοι των εκπαιδευτικών, χωρίς να έχουν γίνει αναθέσεις μαθημάτων, χωρίς να … Ζητείται από τα ΠΥΣΔΕ να συνεδριάσουν και να αποφασίσουν  κυριολεκτικά χωρίς τους εκπαιδευτικούς… "

Αυγ
25
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "