• Λειτουργία Καλλιτεχνικών Γενικών Λυκείων – Η Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ)
 • Συν Αλέξη και χείρα κίνει… Η «Μεγάλη Πορεία» της κας Περιστέρας Μπαζιάνα προς το ΚΑΘΗΓΗΤΗΛΙΚΙ – Μεγάλη Δευτέρα το δώρο του συντρόφου..
 • Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Πληθαίνουν οι «φωνές» για την θεσμοθέτηση – νομοθέτησή της
 • «Καινοτομίες στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής» από 145 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας
 • Οι φυσικές επιστήμες διχάζουν ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πρόταση του ΙΕΠ και οι αντιδράσεις…
 • Εντάξεις Εκπαιδευτικών στους νέους Κλάδους: Τα Οξύμωρα και η Αποδοχή Παράνομων Μετατάξεων, Διαθέσεων και απόδοσης «Οργανικότητας» !!!
 • Tα Παιδιά (νήπια) του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας δεν θα έχουν τη δυνατότητα να πάνε νηπιαγωγείο
 • Παραβίασε κάθε «σωφρονιστικό» κώδικα και ζητά και τα «ρέστα» - Τον στηρίζουν οι περίφημες συλλογικότητες
 • 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Physical Computing Ανοιχτών Τεχνολογιών
 • Νήπια & Νηπιαγωγεία: Η διαμάχη Δημάρχων και Δ/νσεων Α.θμιας Εκπ/σης συνεχίζεται με μεγάλη ένταση…

Β/ΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Πληθαίνουν οι «φωνές» για την θεσμοθέτηση – νομοθέτησή της

" Πληθαίνουν οι φωνές εκπαιδευτικών στελεχών και πλέον και Εκπαιδευτικών Επιστημονικών Ενώσεων, για το επιβεβλημένο της θεσμοθέτησης της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των εκπαιδευτικών. Τελευταία παρέμβαση, με ιδιαίτερη μάλιστα βαρύτητα, αυτή της Ένωσης Ελλήνων Φιλολόγων που την ζητά, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχετική και πρόσφατη ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά… "

Απρ
16
Περισσότερα »
«Καινοτομίες στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής» από 145 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας

" Στις 17-18-19-20 Απριλίου 2018 πραγματοποιείται το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας -ΝΟΗΣΙΣ. Συμμετέχουν περισσότεροι από 3000 μαθητές, προερχόμενοι από 145 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Με την καθοδήγηση 410 εκπαιδευτικών τους, θα παρουσιάσουν 243 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, την ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά Project. "

Απρ
16
Περισσότερα »
Οι φυσικές επιστήμες διχάζουν ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πρόταση του ΙΕΠ και οι αντιδράσεις…

" Η νέα πρόταση του ΙΕΠ προβλέπει ενοποίηση της Χημείας και της Βιολογίας, περιορισμό της Φυσικής, και εισαγωγή νέου μαθήματος. Συγκεκριμένα, για όλους τους μαθητές καθιερώνεται το υποχρεωτικό μάθημα «Ερευνητικά Προβλήματα Φυσικών Επιστημών», που θα διδάσκεται 4 ώρες την εβδομάδα, ενώ ΦΥΣΙΚΗ & ΧΗΜΕΙΑ γίνονται προαιρετικά μαθήματα που αθ εξετάζονται μαζί και όχι αυτοτελώς… "

Απρ
16
Περισσότερα »
Η πλήρης δικαίωση των εκπαιδευτικών «αγώνων» – Για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός…

" Υπήρξε για πολλά χρόνια εκπαιδευτικός και πολύ μαχητικός συνδικαλιστής. Σήμερα απλώς αρθρογραφεί, πάντα, όμως, από την δική του οπτική γωνία. Για το νέο σχολείο και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Γαβρόγλου, ο μόνος που φταίει είναι o νεοφιλελευθερισμός, που κατά τον αρθρογράφο, «δουλεύει», αργά και μεθοδικά επιβάλλοντας αρχές στο εκπαιδευτικό σύστημα, που πρώτοι λόγο, έργο και πράξη διατύπωσαν και υλοποίησαν οι Διαμαντοπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης… "

Μαρ
28
Περισσότερα »
25η Μαρτίου 1821: Το παράδειγμα των ηρώων του Ελληνισμού πρέπει να φωτίσει σαν φάρος τις προσπάθειες μας (του Παναγιώτη Ζ. Ανανιάδη)

" Η 25η Μαρτίου του 1821 αποτελεί το πιο σημαντικό ιστορικό γεγονός στη νεότερη πορεία του ελληνικού έθνους και κατέδειξε το πραγματικό μεγαλείο ενός ολόκληρου λαού, ο οποίος έλαβε την οριστική και αμετάκλητη απόφαση να διεκδικήσει, να απαιτήσει και να κερδίσει την ελευθερία του έναντι οποιουδήποτε κόστους και θυσίας, ακόμα και αν αυτό το κόστος αφορούσε τον θάνατο πολλών. "

Μαρ
25
Περισσότερα »
Σχέδιο Νόμου για τα Στελέχη Εκπαίδευσης: Μία πρώτη αποτίμηση – Η επιλογή, τα κριτήρια, η αξιολόγηση & οι νέοι θεσμοί

" «Ώδινεν όρος, και έττεκεν μυ» ή πρόκειται για μίνι επανάσταση και νοικοκύρεμα στα της Διοίκησης της Εκπαίδευσης; Η «μετονομασία» και απαξίωση των Σχολικών Συμβούλων, η αξιολόγηση των νέων εκπαιδευτικών στελεχών, αλλά και των εκπαιδευτικών δια της πλαγίας, τα ανώνυμα πινάκια αξιολόγησης και η αναβάθμιση των νέων… Μία πρώτη αποτίμηση… "

Μαρ
19
Περισσότερα »
“Αθλούμαι – Συμμετέχω Εκφράζομαι” στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο, από την Περιφ. Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης  Κεντρ. Μακεδονίας 

" Η Περιφ. Δ/νση Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης της  Κεντρ. Μακεδονίας  ενημερώνει ότι από τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 ξεκινάει το Πρόγραμμα “Αθλούμαι – Συμμετέχω Εκφράζομαι” στο Εθνικό Καυτανζόγλειο Στάδιο. Οι σχολικές μονάδες που επιθυμούν να συμμετέχουν στο Πρόγραμμα, καλούνται να επικοινωνήσουν με τους συντονιστές του Προγράμματος, στο τηλ. 2310.201736. "

Μαρ
12
Περισσότερα »
10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας

" Η Περιφερ. Δ/νση A/θμιας και B/βάθμιας Εκπ/σης Κεντρ. Μακεδονίας και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληρ/κής Κεντρ. Μακεδονίας σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών ΝΟΗΣΙΣ και το Σωματείο «Φίλοι του Ιδρύματος Κ.Δ.Ε.Μ.Τ.» διοργανώνουν το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής Κεντρικής Μακεδονίας. Αιτήσεις συμμετοχής έως 16 Φεβρουαρίου… "

Μαρ
12
Περισσότερα »
ΕΛΜΕ Πειραιά: Στάση εργασίας, συγκέντρωση στο Υπουργείο Παιδείας και αναβολή για της 16.3.2017 της Γεν. Συνέλευσης

" Το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ κηρύσσει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας (11:00-14:00) για τους συναδέλφους που θέλουν να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση που οργανώνεται στο Υπουργείο Παιδείας στις 9/3 13:30. και μεταθέτει τη διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης της ΕΛΜΕ την Τρίτη 13/3 14:00, για επιβεβαίωση της απόφασης για Απεργία στις 16/3, αλλά και την καλύτερη προετοιμασία της. "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Ο «Γίγας» της Εκπαιδευτικής Διοίκησης κος Μουμούρης και τα «Αριστεία» & «Αξιοκρατία» ως φαντάσματα…

" Πρόκειται για «αμφιλεγόμενο πρόσωπο», όπως του καταλογίζουν οι απέναντί του ή για εκπαιδευτικό στέλεχος που προηγείται της εποχής του; Ο λόγος για τον νυν Δ/ντή Β/θμιας Εκπ/σης Πειραιά Νικ. Σπ. Μουμούρη. Θρύλος η ρύση του: «Θέλω να καλέσω τους συναδέλφους διευθυντές να δημοσιοποιήσουμε την αντίθεση μας στο Αποφασίζομεν και διατάσσομεν, στο Εντέλλεσθε του υπουργού». "

Μαρ
03
Περισσότερα »
Το «ορφανό» πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το «μάνατζμεντ» και τα ενδιαφερόμενα εκπαιδευτικά συνδικαλιστικά στελέχη…

" Οι ΑΜΟΙΒΕΣ είναι κινητήρια δύναμη των εξελίξεων για το καλό της εκπαίδευσης πάντα… Όλα αλλάζουν και όλα τα ίδια μένουν… Το σημαντικό είναι η εναλλαγή προσώπων και δικαιούχων των ΑΜΟΙΒΩΝ. Η πρεμούρα του κ. Φ.Κ. Προέδρου ΕΛΜΕ για χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, η «προώθησή» του, το «μάνατζμεντ» και η επιρροή ως στόχος των ενδιαφερόμενων… "

Μαρ
03
Περισσότερα »
ΕΛΜΕ Πειραιά: Με Διασπαστικές Λογικές, Συκοφαντίες και «Κυβερνητισμό» η ΕΛΜΕ Κορυδαλλού ζητά τη διαγραφή μας…

" Κοίτα ποιοί ζητάνε τη διαγραφή μας: Ενώ περνάνε μέτρα που ματώνουν το λαό και χειροτερεύουν την κατάσταση στα σχολεία (30ωρο, ενοποίηση ειδικοτήτων, συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, Νέο Λύκειο, κλπ) το μέλημα του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού φαίνεται ότι είναι η ΕΛΜΕ Πειραιά. Γιατί άραγε; Μάλλον το πρόβλημά τους δεν είναι η κυβερνητική πολιτική. Με εκείνους που έχουν πρόβλημα είναι με όσους την αντιπαλεύουν. Γι αυτό το μένος προς την ΕΛΜΕ Πειραιά!» "

Μαρ
03
Περισσότερα »
ΣΥΝΕΚ Δυτ. Αθήνας: Πας μη δικό μας «βάρβαρος» - «Σφαγή υποψηφίων δεν υπήρξε γιατί δεν «εκτελέσθηκαν» οι προγραφές!!!»

" Την νοοτροπία και τον αμοραλισμό έναντι των άλλων εκπαιδευτικών και κυρίως την «Πείνα» για την κατάληψη θέσεων «Εξουσίας», πέρα από κάθε κανόνα και με καταπάτηση κάθε έννοιας δικαίου, της ηγετικής ομάδας της συνδικαλιστικής εκπαιδευτικής παράταξης ΣΥΝΕΚ στη Δυτική Αθήνα, φέρνει στην επιφάνεια, χωρίς καμιά αιδώ, κείμενο ανακοίνωσης που διακινείτε στα σχολεία της περιοχής και έπεσε τελευταία στα «χέρια» της στήλης. "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Στα μαχαίρια συνδικαλιστές των ΕΛΜΕ Πειραιά και ΕΛΜΕ Κορυδαλλού - Ζητείται η διαγραφή της ΕΛΜΕ Πειραιά από την ΟΛΜΕ

" Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των συνδικαλιστών που εκπροσωπούν τις ΕΛΜΕ Πειραιά και Κορυδαλλού, σε σημείο που οι δεύτεροι να ζητούν την διαγραφή της ΕΛΜΕ Πειραιά από την ΟΛΜΕ. Επίθεση στον πρόεδρο και στον αντιπρόεδρο της ΕΛΜΕ Πειραιά από τον πρόεδρο της ΕΛΜΕ Κορυδαλλού και αίτημα διαγραφής της πρώτης από την ΟΛΜΕ!!! "

Φεβ
25
Περισσότερα »
Ανεξέλεγκτα και «ανοχύρωτα» σχολεία: Προσπάθεια αποπλάνησης 15χρονου από 55χρονο μέσα σε σχολείο

" Γονείς κατάγγειλαν προσπάθεια αποπλάνησης 15χρονου μαθητή από 55χρονο, μέσα στο σχολείο, κατά τη λειτουργία του μάλιστα. Αν και οι ευθύνες των εκπαιδευτικών είναι τεράστιες, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει καμία ενέργεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας. Το συγκεκριμένο παιδί είχε πέσει και στο παρελθόν θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. "

Φεβ
21
Περισσότερα »
«Σφαγιασθέντες» υποψήφιοι Διευθυντές κατέθεσαν προσφυγή στην ΕΕ – Όλες οι εξελίξεις…

" Για το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο (βλέπε Vukentra.gr22.11.2017) οδεύει η υπόθεση των «κατακρεουργηθέντων» από τα Συμβούλια Επιλογής υποψηφίων Διευθυντών Σχολείων, την στιγμή που η συζήτηση στο ΣτΕ (22/2/2018) αναβάλεται για άγνωστους λόγους. Σε μία άλλη εξέλιξη, οι Ποινικές υποθέσεις για τον ίδιο λόγο «τρέχουν» και σύντομα αναμένονται οι πρώτες διώξεις… "

Φεβ
18
Περισσότερα »
Οι νέοι εκπαιδευτικοί κλάδοι και οι αναθέσεις μαθημάτων στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση

" Με το ν/σ «Ίδρυση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και άλλες διατάξεις» που κατατίθεται αύριο στην Βουλή και αναμένεται να ψηφισθεί τις επόμενες ημέρες, επανακαθορίζονται όλες οι ειδικότητες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με ενοποίηση των κλάδων και των ειδικοτήτων των εκπαιδευτικών, ενώ περιλαμβάνονται και οδηγίες για την ανάθεση διδασκόμενων μαθημάτων. "

Φεβ
13
Περισσότερα »
2.000+1.000 ευρώ δικαστικό πρόστιμο σε εκπαιδευτικούς που μαγνητοφώνησαν Διευθυντή Εκπαίδευσης

" Δύο εκπαιδευτικοί, καλούνται να πληρώσουν 2.000 ευρώ ως αποζημίωση καθώς βιντεοσκόπησαν λογομαχία που είχαν με τον προϊστάμενο της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, παρά τη δήλωσή του ότι δεν επιτρέπει την μαγνητοφώνηση-βιντεοσκόπηση της συνομιλίας τους. Το δικαστήριο επέβαλε πρόστιμο 1.000 ευρώ και καταβολή ηθικής αποζημίωσης 2.000 ευρώ στον καθένα… "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Περιορισμός θητειών για Διευθυντές και Στελέχη Εκπαίδευσης και Αξιολόγηση για όλους εν όψη…

" Συγκεκριμένος αριθμός θητειών για τα στελέχη εκπαίδευσης που στην συνέχεια θα επανέρχονται στην αρχική εκπαιδευτική θέση τους. Με την διάταξη αυτή επιδιώκεται να σταματήσει το φαινόμενο των «αιωνίων» Διευθυντών και Στελεχών Εκπαίδευσης, ενώ όλοι, εκπαιδευτικοί και στελέχη θα περνούν πλέον από την κρισσάρα της Αξιολόγησης.. "

Φεβ
12
Περισσότερα »
Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές ΕΚ, Τομεάρχες ΕΚ και «διπλοί» Διευθυντές ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνασίων, κλπ… ΤΕΛΟΣ!!!

" Την πλήρη ρήξη με το υπάρχον σύστημα διοίκησης της εκπαίδευσης φαίνεται ότι έχει επιλέξει η διοίκηση του Υπουργείου Παιδείας, κάτω και από το βάρος όσων έχει συμφωνήσει με τους Τροϊκανούς. Σχολικοί Σύμβουλοι, Διευθυντές ΕΚ, Τομεάρχες ΕΚ και «διπλοί» Διευθυντές ΕΠΑΛ, ΓΕΛ, Γυμνασίων,Δημοτικών Σχολείων & Νηπιαγωγείων… ΤΕΛΟΣ!!! "

Φεβ
12
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "