• Η «θαυμαστή» ΑΔΙΠΠΔΕ του ότι θέλεις «αφεντικό», η Αξιολόγηση και οι «κρίσεις» των Σχολικών Συμβούλων
  • «Βιασύνη» του Υπ, Παιδείας, για οριστικοποίηση εγγραφών ΕΠΑΛ μέχρι 18.7.2017 και ορισμό ολιγομελών Τμημάτων – Η νέα ΥΑ Ανάθεσης Μαθημάτων
  • Δεύτερη φάση αποσπάσεων από ΚΥΣΠΕ και ΚΥΣΔΕ – Τα στοιχεία της πρώτης φάσης
  • Υπουργείο Παιδείας: Η ασφάλεια των μαθητών βασικό καθήκον των Δασκάλων (το Νέο Π.Δ. για τις εφημερίες Δασκάλων)
  • Τα νέα επιδόματα των Διευθυντών και στελεχών Εκπαίδευσης – Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι
  • Σχετικά με το χρόνο συνεδρίασης των Συλλόγων Διδασκόντων και της ενημέρωσης των γονέων στα Δημοτικά Σχολεία
  • Τ. Κουντούρης, Πρόεδρος Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Μια πρώτη γενική αποτίμηση του ΠΔ 79/2017
  • Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr  επιστολή εκπαιδευτικών
  • Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…
  • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Ευχές στους «νέους» Διευθυντές/ριες Σχολικών Μονάδων

Β/ΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

Τα νέα επιδόματα των Διευθυντών και στελεχών Εκπαίδευσης – Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι

" Μετά διάταξη, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, αποδόθηκε το επίδομα  θέσης ευθύνης που προβλέπεται για τους Διευθυντές των τετραθέσιων και άνω δημοτικών σχολείων και στους διευθυντές των τετραθέσιων και άνω Νηπιαγωγείων διαμορφώνοντας οριστικά τα επιδόματα   θέσης των στελεχών Εκπαίδευσης. Μεγάλοι αδικημένοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι… "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Ο κ. Κωτσονόπουλος Θοδωρής απαντά σε δημοσιευθείσα στο vukentra.gr επιστολή εκπαιδευτικών

" Λάβαμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail) επιστολή του κ. Κωτσονόπουλου Θοδωρή, εκπαιδευτικού της Γ΄Αθήνας, με την οποία απαντά σε καταγγελτική επιστολή εκπαιδευτικών του ΕΕΕΕΚ Αιγάλεω και δίνει πληροφορίες για όσα αυτή αναφέρει. Την δημοσιεύουμε αυτούσια, όπως και το συνοδευτικό προοίμιό της, χωρίς καμία περικοπή ή συντόμευση. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Ζαχαρίας Ζούπης: Για την σφαγή άξιων Διευθυντών στη Β/θμια στον Πειραιά και πάλι…

" Πριν λίγες μέρες δημοσιοποίησα μια δήλωσή μου για την στημένη σφαγή διευθυντών με πλούσια τυπικά προσόντα και πολύχρονη εμπειρία από την Επιτροπή κρίσεων (5 διορισμένοι, 2 αιρετοί) κατά την φετινή διαδικασία κρίσεων. Με ρώτησαν αν έχω στοιχεία, μου σημείωσαν ότι αδικώ την προσπάθεια που έγινε. Κάποιος μάλιστα μου ειπε ότι θα μου απαντούσε δημόσια και ο κ. Μουμούρης και περίμενα ανυπόμονα. "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Κρίσεις Διευθυντών Σχολείων: «Περίεργες» αναγνωρίσεις (χωρίς ΔΟΑΤΑΠ;) μεταπτυχιακών αλλοδαπής… Η περίπτωση της Δ/νσης Β/θμιας Γ΄Αθήνας

" Αυτό, που προκαλεί ερωτήματα και αμφισβητήσεις σε ότι αφορά όχι την ύπαρξη αλλά τον τύπο και την γνησιότητά τους, τον τρόπο που αποκτήθηκαν και τις Αποφάσεις «αναγνώρισης» της ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ τους, είναι οι «Μεταπτυχιακοί και Διδακτορικοί Τίτλοι» από ΑΕΙ της Αλλοδαπής που προσκομίσθηκαν κατά κόρο από πλήθος υποψηφίων και μοριοδοτήθηκαν… "

Ιουλ
21
Περισσότερα »
Τα Θρησκευτικά πιο σημαντικά από την Ιστορία…!!!

" Το σύστημα που σχεδιάζεται τώρα αποτελεί τελικά μια αντιγραφή του εξεταστικού συστήματος που ψηφίστηκε το 2013 επί ηγεσίας Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου. Μια διαστρεβλωμένη εκδοχή του βέβαια, καθώς σε εκείνο τουλάχιστον η Ιστορία ήταν κοινό μάθημα για όλους σε όλες τις τάξεις του Λυκείου. Πρόκειται για το σύστημα που εισήγαγε και τη «Τράπεζα θεμάτων». "

Ιουλ
08
Περισσότερα »
«Νέο Λύκειο» από τον Σεπτέμβρη - Όλες οι αλλαγές που έρχονται με υπογραφή Κώστα Γαβρόγλου

" Στο «πόδι» -και υπό την πίεση των μνημονιακών χρονοδιαγραμμάτων- το υπουργείο Παιδείας θα θεσπίσει τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το νέο Λύκειο με την υπογραφή του Κώστα Γαβρόγλου. Η κατάργηση των πανελλαδικών μεταφέρεται στο μέλλον, αναζητείται τρόπος επαναφοράς της Τράπεζας Θεμάτων, ψαλίδι στα διδασκόμενα μαθήματα, αύκηση του ωραρίου και… "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Νίκος Ζούτσος: Να μην εφαρμοστεί η απαράδεκτη ρύθμιση για τη δεύτερη ξένη γλώσσα

" Η εφαρμογή της Υπουργικής Αποφάσης με αρ.7069/Δ1/26-4-2016 που ίσχυσε φέτος για την Πρωτοβάθμια και της νέας Υπουργικής Απόφασης με αρ. 53476/ΓΔ4/28-3-2017, που θα ισχύσει από την επόμενη σχολική χρονιά για την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, αφαιρεί από τους μαθητές και τις μαθήτριες και των δύο Βαθμίδων Εκπαίδευσης το δικαίωμα της ελεύθερης επιλογής της Β’ Ξένης Γλώσσας. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Τα «εκκλησιαστικά θαύματα», ο Τζερόνιμο και ο Ιερώνυμος…

" Να το εξηγήσουμε λίγο; Τα βιβλία των θρησκευτικών θα γράφονται αλλά δεν θα τυπώνονται. Το υπουργείο Παιδείας (πόσο αριστερός αυτός ο Γαβρόγλου!) θα τα στέλνει στη Μητρόπολη ή κάπου εκεί για να τα εγκρίνουν και οι παπάδες. Και μόνο όταν αυτό συμβεί, θα πηγαίνουν στο τυπογραφείο! "

Ιουν
29
Περισσότερα »
18ο Συνέδριο ΟΛΜΕ: Θρίαμβος της ΔΑΚΕ, καταποντισμός των ΣΥΝΕΚ

" Θρίαμβος της ΔΑΚΕ, που εξέλεξε 119 αντιπροσώπους, αυξάνοντας την δύναμή της κατά 43% περίπου και καταποντισμός των ΣΥΝΕΚ που έμειναν στους 86, παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με το 17ο συνέδριο της Ομοσπονδίας κατά 38% περίπου, ενώ και οι Παρεμβάσεις αύξησαν τις δυνάμεις τους εκλέγοντας 69 αντιπροσώπους σε σχέση με τους 51 το 2015… "

Ιουν
29
Περισσότερα »
Επιλογή Δ/ντών Σχολείων: Ο πολυπράγμων συνδικαλιστής - Διευθυντής και το «μαύρο κάζο» του από το Σύλλογο Διδασκόντων

" Διέπρεψε στο παρελθόν ως μέλος την πολύκροτης ομάδας εξουσίας που λειτουργούσε ως διοίκηση αλλά και «παραδιοίκηση» σε μεγάλη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης της Αττικής. Στις τρέχουσες διαδικασίες για την επιλογή Διευθυντών σχολείων έλαβε τιμητικά «ΜΑΥΡΟ» από τον σύλλογο του σχολείου του παρά τις επανειλημμένες θητείες του ως Δ/ντής σ’ αυτό.. "

Ιουν
27
Περισσότερα »
Επιλογή Διευθυντών Σχολείων: Το δεύτερο Πτυχίο, οι μεταπτυχιακοί Τίτλοι και η διοικητική εμπειρία – Νέες διευκρινίσεις, αλλά…

" Σύγχυση και ερωτηματικά προκαλεί η εκ των υστέρων νέα διευκρινιστική Εγκύκλιος του Υπουργού Παιδείας για την μοριοδότηση των υποψηφίων Διευθυντών. Ερωτηματικό για την σκοπιμότητα της μοριοδότησης των πρόσθετων τίτλων σπουδών, μόνο με τη βεβαίωση περαίωσης, χωρίς αναγνώριση ισοτιμίας (ΔΟΑΤΑΠ) και συνάφειας (ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ). Το ζητούμενο είναι τι και ποιους εξυπηρετεί και φροντίζει… "

Ιουν
12
Περισσότερα »
Προϋπηρεσίες, πτυχία, άδειες, γλώσσες, Εκπαιδευτικών, χρονοδιάγραμμα ενεργειών, κλπ.: οι δύο Εγκύκλιοι του ΥΠΕΠΘ

" Με δύο εγκυκλίους του το Υπουργείο Παιδείας, ξεκαθαρίζει και διευκρινίζει ποίες προϋπηρεσίες, πτυχία, πιστοποιήσεις ξένων γλωσσών, άδειες, κλπ, εκπαιδευτικών λαμβάνονται υπόψη για την υπηρεσιακή ανέλιξή τους και μπορούν να συνυπολογισθούν στα τυπικά προσόντα των υποψηφίων διευθυντών σχολείων, όπως επίσης και ποιες από αυτές που αποκτήθηκαν με 2ο πτυχίο λαμβάνονται υπόψη… "

Ιουν
09
Περισσότερα »
Διφορούμενες και Αντισυνταγματικές διατάξεις στον νέο Νόμο Επιλογής Διευθυντών;

" «Διατάξεις» επιδεχόμενες διαφορετικές ερμηνείες και άλλες που ενέχουν τον κίνδυνο να κριθούν αντισυνταγματικές…, ενώ υπάρχουν ακόμη και διατάξεις που μπορούν να οδηγήσουν υποψηφίους, Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και Συμβούλια Επιλογής, στον Εισαγγελέα για πλημμέλειες στο έργο τους και πιθανόν για βαριά ποινικά αδικήματα, όπως αυτά της παράβασης καθήκοντος και της πλαστογραφίας. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Περιστερίου): Το ψηφοδέλτιο της ΔΑΚΕ για τις εκλογές αντιπροσώπων στο 18ο Συνέδριο της ΟΛΜΕ

" Την Τρίτη 30 Μαΐου, είναι προγραμματισμένο να γίνουν οι εκλογές, στην Α΄ΕΛΜΕ Δυτικής Αθήνας (Περιστερίου) για τον ορισμό Αντιπροσώπων στο 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ. Στα πλαίσια αυτά, η ΔΑΚΕ Καθηγητών Περιστερίου, ανακοίνωσε το ψηφοδέλτιό της με τους υποψηφίους που διεκδικούν την εκλογή τους. "

Μαϊ
28
Περισσότερα »
Διευθυντές Σχολικών Μονάδων: Τα Κυβερνητικά «Παίγνια» στις νέες διαδικασίες επιλογής τους

" Κατέθεσαν επιτέλους το πολυαναμενόμενο νομοσχέδιο για το νέο σύστημα επιλογής Διευθυντών σχολικών μονάδων και πριν «ο αλέκτωρ λαλήσει τρείς», ανακοίνωσαν ότι η τελική βούληση του Υπουργείου Παιδείας θα κατατεθεί κατά την συζήτηση του σχεδίου νόμου στη Βουλή. Διαβάστε ποιες είναι οι πονηρές διατάξεις και γιατί μπήκαν… "

Μαϊ
23
Περισσότερα »
Σε δίκη για παράβαση καθήκοντος κατά συναυτουργία -Δεν τον επέλεξαν αν και είχε την υψηλότερη μοριοδότηση

" Η είδηση αφορά υπάλληλο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, που αν και είχε την μεγαλύτερη μοριοδότηση για την κατάληψη θέσης ευθύνης, το «σύστημα» με διάφορες γραφειοκρατικές και όχι μόνο μεθοδεύσεις τον έθεσε στο «περιθώριο». Και οι «κρίνοντες», όμως κρίνονται με αποτέλεσμα να οδηγηθούν στο εδώλιο για «παράβαση καθήκοντος» κατά συναυτουργία, λόγω μη εφαρμογής του νόμου… και των δικαστικών αποφάσεων… "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Μνημόνιο και για την Εκπαίδευση: Τι προβλέπει για την Αξιολόγηση, την Επιλογή των Στελεχών Εκπαίδευσης, το Ωράριο και τον Αριθμό των Μαθητών

" Οι χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού κ. Τσίπρα, στο Υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές και μεταρρυθμίσεις στην Εκπαίδευση, δεν είναι παρά η παρουσίαση των μνημονιακών υποχρεώσεων που μόλις συμφωνήθηκαν ως προαπαιτούμενα με τους «θεσμούς» (κατ’ άλλους Τρόικα), για το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας. "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας: Σοβαρό Πρόβλημα η Μαθητική Διαρροή

" Το φαινόμενο της μαθητικής διαρροής, είναι ένα σημαντικό πρόβλημα σε παγκόσμια κλίμακα, το οποίο πλήττει και τη χώρα μας. Κι αυτό γιατί σύμφωνα με έρευνα του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, η οποία δημοσιεύτηκε το 2006 η μαθητική διαρροή στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ανερχόταν σε 9,74%! Η χώρα μας παρουσίαζε, το 2007, ποσοστό αναλφαβητισμού 4%, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση από το τέλος στην ΕΕ. "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Διευθυντές Σχολείων, Διευθυντές Εκπαίδευσης & Σχολικοί Σύμβουλοι – «Τι μέλι γεννάσθε»

" Μπορεί η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να κατάφερε ώστε παρά την εδώ και ένα σχεδόν χρόνο απόφαση του ΣτΕ, να διατηρήσει τους Διευθυντές των σχολείων μέχρι την εξάντληση της διετούς θητείας τους, θα πρέπει, όμως, με τον ένα ή άλλο τρόπο τα σχολεία να αποκτήσουν Διευθυντές εντός του καλοκαιριού. Τα «σενάρια», πραγματικά ή «φανταστικά»… "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Καθηγητής μπουμπούκι: Έκανε ιδιαίτερα μαθήματα σε μαθήτριες και τις βιντεοσκοπούσε ακόμη και στην... τουαλέτα!

" Σε «big brother» είχε μετατρέψει το σπίτι του σεξουαλικά ανώμαλος καθηγητής Χημείας στη Δυτική Αττική, ο οποίος έκανε ιδιαίτερα σε μαθήτριες και κατηγορείται ότι τις βιντεοσκοπούσε, τόσο στην τουαλέτα όσο και στους χώρους διδασκαλίας. Από την έρευνα της Αστυνομίας βρέθηκαν, περίπου 150 βίντεο με ιδιωτικές στιγμές που βιντεοσκοπούσε από το 2012. "

Απρ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "