• Η πρώτη «Σχολική Καφετέρια», ο Διευθυντής του σχολείου, το Υπ. Παιδείας και ο νόμος…
  • Οι «προνομιούχοι» εκπαιδευτικοί και η ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους… στην Γ΄Αθήνας
  • Χωροταξικό και άλλα: Η επερχόμενη κατάρρευση σχολικών  μονάδων – Αίτια και αιτιατά…
  • Ξύλο στα Σχολεία: Οι επιθέσεις στους εκπαιδευτικούς και που οφείλονται…
  • Στροφή μαθητών στα ΕΠΑΛ; Αύξηση των ηλεκτρονικών δηλώσεων για την  εγγραφή και στις τρείς τάξεις του
  • Ο Κ. Γαβρόγλου, ο «κόφτης» των θητειών που «φεύγει», αλλά μένει, η «μη αξιολόγηση» και η αντισυνταγματικότητά της και άλλα τινά…
  • Ένωση Διευθυντών Π.Ε.: Οι θέσεις μας για το νομοσχέδιο «Δομές Εκπαίδευσης»
  • ΠΔΕ Κεντρ. Μακεδονίας: Ευχές και πληροφόρηση για τους μαθητές που συμμετέχουν στις «Πανελλαδικές Εξετάσεις»
  • ΟΛΤΕΕ: Όχι στην συρρίκνωση του 3ου Ε.Κ. της Γ΄ Αθήνας
  • Δημοκρατικά, ο Κ. Γαβρόγλου (και η «συν-μωρία» του), αυξάνει τα μόρια της συνέντευξης στο 1/3 των συνολικών και καταργεί την μαγνητοφώνηση της!!!

Β/ΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

Οι «προνομιούχοι» εκπαιδευτικοί και η ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους… στην Γ΄Αθήνας

" Είναι πλέον επίσημο και γραπτά «ομολογημένο». Ιδιαίτερη και «προνομιακή» υπηρεσιακή μεταχείριση για εκπαιδευτικούς, πέρα και πάνω απ’ αυτά που ορίζει ο νόμος, την στιγμή που άλλοι βιώνουν την ανασφάλεια της υπεραριθμίας και της μη οργανικότητας. Κι όλα αυτά «κρυφίως» και χωρίς διαφάνεια. Ο κλήρος στην Β/θμια Γ΄Αθήνας, της ποιο, αν μη τι άλλο, «περίεργης» ίσως Διεύθυνσης Εκπαίδευσης… "

Ιουν
14
Περισσότερα »
Χωροταξικό και άλλα: Η επερχόμενη κατάρρευση σχολικών μονάδων – Αίτια και αιτιατά…

" Οι συνδικαλιστικοί εκπαιδευτικοί φορείς πιέζουν αφόρητα και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανταποκρινόμενοι στο «παίγνιο» (προεκλογική περίοδος γαρ) μιλά για χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών. Τα σχολεία, όμως καταρρέουν λόγο μείωσης του μαθητικού δυναμικού με την κατάσταση να επιδεινώνεται με τα παίγνια στο «χωροταξικό» από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης. "

Ιουν
14
Περισσότερα »
Ξύλο στα Σχολεία: Οι επιθέσεις στους εκπαιδευτικούς και που οφείλονται…

" Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων και άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος εκπαιδευτικών από γονείς μαθητών/τριών. Μετά τα συμβάντα στο Αγρίνιο, ακολούθησαν αυτά στην Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη με τελευταίο αυτό στο 13ο Λύκειο Περιστερίου, στο οποίο η μητέρα μίας μαθήτριας επιτέθηκε φραστικά και σωματικά σε δύο γυναίκες εκπαιδευτικούς. "

Ιουν
11
Περισσότερα »
Ο Κ. Γαβρόγλου, ο «κόφτης» των θητειών που «φεύγει», αλλά μένει, η «μη αξιολόγηση» και η αντισυνταγματικότητά της και άλλα τινά…

" Υπάρχουν θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο «Δομές της Εκπαίδευσης»; Σίγουρα ναι. Υπάρχουν, όμως και άλλες που «φεύγουν» ενώ μένουν, η «μη αξιολόγηση» εκπαιδευτικών που είναι προδήλως αντισυνταγματική, η εκχώρηση όλης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο ΙΕΠ που γίνεται ανεξέλεγκτο, κλπ. Διαβάστε ποιες είναι αυτές και τι πρόκειται να έλθει στο άμεσο μέλλον… "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Δημοκρατικά, ο Κ. Γαβρόγλου (και η «συν-μωρία» του), αυξάνει τα μόρια της συνέντευξης στο 1/3 των συνολικών και καταργεί την μαγνητοφώνηση της!!!

" «Τέλος στη μαγνητοφώνηση των συνεντεύξεων για την επιλογή στελεχών όπως οι διευθυντές σχολείων αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, σβήνοντας από το νομοσχέδιο μια διαδικασία που αποτελούσε μια δικλείδα ασφαλείας για τον υποψήφιο, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα μόρια της στο 1/3 του συνόλου σε βάρος των τυπικών προσόντων των υποψηφίων στελεχών Εκπαίδευσης… "

Ιουν
05
Περισσότερα »
Μαινόμενη «μαμά» μπήκε σε σχολείο και τα… έσπασε για τις απουσίες της κόρης της

" Συμβαίνει παντού, όπου υπάρχουν Ελληνίδες «μαμάδες». Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119 και η απαίτησε να διαγραφούν οι 156. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Ναρκωτικά στα Σχολεία: Θέμα Ταμπού, «Επιδημία», μόδα, εξαίρεση στον κανόνα…ή απλώς κρύψιμο των «σκ@τών» κάτω από το χαλί;

" Τα γεγονότα άλλα δείχνουν, όμως, Υπουργείο Παιδείας, Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτική κοινότητα, κρύβουν το πρόβλημα, κάτω από το χαλί της φαινομενικής άγνοιας, ο καθένας για δικούς του λόγους. Οι γονείς αρνούνται πεισματικά ότι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους και οι πολιτικοί διαφημίζουν τα οφέλη της ευφορικής κάνναβης ζητώντας να νομιμοποιηθεί η χρήση της.. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Μύθος τα περί δωρεάν & Δημόσιας Εκπαίδευσης – Περισσότερα από 3 δις ευρώ πληρώνουν οι γονείς κάθε χρόνο!!!

" Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, μαθήματα που αφορούν τέχνες ή υπολογιστές αλλά και τα έξοδα που αφορούν τις σπουδές μακριά από την οικογενειακή στέγη, «γονατίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, οι δαπάνες των οικογενειών στην Ελλάδα για την εκπαίδευση, παρά το ότι αυτή είναι δημόσια και δωρεάν! "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Σημαντική αύξηση στη κτήση Μεταπτυχιακών Τίτλων από τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

" Σημαντική αύξηση κτήσης πρόσθετων προσόντων από τους εκπαιδευτικούς καταγράφει η έκθεση  του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Παρότι το μεγαλύτερο ποσοστό της κατηγορίας κατέχει Μετεκπαίδευση, πρέπει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση των κατόχων Μεταπτυχιακών τίτλων) και Διδακτορικών, κατά την τετραετία 2011-14 για την οποία υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου βρέθηκε, σε σχολική εκδρομή, σε άθλια κατάσταση μετά από χρήση ναρκωτικών

" 14χρονη μαθήτρια γυμνασίου βρέθηκε σε άθλια κατάσταση μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, σε σχολική εκδρομή που συμμετείχε. Όπως η ίδια ομολόγησε όταν συνήλθε. κάπνισε τσιγάρο κάνναβης που είχε προμηθευτεί από δύο ανηλίκους συμμαθητές της οι οποίοι επίσης έκαναν χρήση. Ο Δήμαρχος της πόλης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Διευθύντριας του σχολείου για προσπάθεια συγκάλυψης… "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Οργανική Κενά & Υπεραριθμίες στη Γ΄Αθήνας (Β/θμια)

" Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού Νίκου Ζούτσου «Ενόψει της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που αφορούν τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις η σε λειτουργικά κενά ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ των ενδιαφερόμενων συναδέλφων/σων. Η έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει σε βέλτιστες επιλογές, τηρουμένων βέβαια των πολύ ιδιαίτερων αρνητικών συνθηκών που διαμορφώνονται για όλους τους εκπαιδευτικούς. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών 2018 – Οι Αιτήσεις ανά κλάδο (ΚΥΣΔΕ)

" Εξαιτίας των ουσιαστικά ανύπαρκτων μεταθέσεων των τελευταίων χρόνων, οι αποσπάσεις αποτελούν τη μοναδική διέξοδο στις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοι αυτοί. Ως εκ τούτου η πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και να ικανοποιεί το μέγιστο δυνατόν αριθμό των αιτήσεων αυτών. Η ανακοίνωση των αποσπάσεων αυτών αναμένεται στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Το ΚΥΣΔΕ οφείλει να διασφαλίσει τη μη επανάληψη παλαιοτέρων φαινομένων που οφείλονταν σε λανθασμένες πολιτικές επιλογές. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Το παραμύθι των προσλήψεων «πιπιλάει» πάλι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας – Αυξήθηκε ο αριθμός από 20 σε 24.000

" Αυτά του είπανε του ανθρώπου να πει, αυτά είπε. Το παραμύθι των προσλήψεων «πιπιλάει» πάλι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δια στόματος του Υφυπ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Μόνο που τώρα ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν αυξήθηκε ο αριθμός από 20 σε 24.000, παρότι μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών και των σχολείων. "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο 2018 – Ποιες οι βασικές αλλαγές

" Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα Υ.Α. (Αριθμ. 67818/Δ2/30-04-2018) που αφορά στις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με αυτές υπάρχουν αλλαγές σε ορισμένους κλάδους στους οποίους αφαιρείται κατά περίπτωση η Α΄, Β΄ & Γ΄ ανάθεση συγκεκριμένων μαθημάτων ή καταργείται τελείως γι’ αυτούς. Δείτε το ΦΕΚ και τις διαφορές… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Γονείς…ψάχνουν τις Αρχές: Γνωστοί άγνωστοι, αλλά «κουκουλοφόροι», επιχείρησαν να ληστέψουν μαθητές

" Εξωπραγματικό επεισόδιο σε σχολική εκδρομή. 20 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε 22 μαθητές για κινητά και χρήματα. Οι μαθητές δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 15-20 κουκουλοφόρων, που τους προσέγγισαν με ποδήλατα και σανίδες σκέιτμπορντ, με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων και κινητών τηλεφώνων. Τραυματίσθηκαν μαθητές στη προσπάθειά τους να αντισταθούν… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε Γυμνασιάρχη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του

" Σε βάρος του 57χρονου καθηγητή μαθηματικών με θέση διευθυντή προέκυψε μετά από καταγγελία μαθήτριας ότι από το τέλος του 2012 άρχισε να την αποκαλεί «μωρό μου», ότι έκανε αισχρά κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, ότι την φίλησε στο ντεκολτέ της και ότι την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας από πίσω τα στήθη της. "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Πληθαίνουν οι «φωνές» για την θεσμοθέτηση – νομοθέτησή της

" Πληθαίνουν οι φωνές εκπαιδευτικών στελεχών και πλέον και Εκπαιδευτικών Επιστημονικών Ενώσεων, για το επιβεβλημένο της θεσμοθέτησης της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των εκπαιδευτικών. Τελευταία παρέμβαση, με ιδιαίτερη μάλιστα βαρύτητα, αυτή της Ένωσης Ελλήνων Φιλολόγων που την ζητά, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχετική και πρόσφατη ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά… "

Απρ
16
Περισσότερα »
«Καινοτομίες στο 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής» από 145 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας

" Στις 17-18-19-20 Απριλίου 2018 πραγματοποιείται το 10ο Μαθητικό Συνέδριο Πληροφορικής στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας -ΝΟΗΣΙΣ. Συμμετέχουν περισσότεροι από 3000 μαθητές, προερχόμενοι από 145 σχολικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και όμορες Περιφερειακές Διευθύνσεις Εκπαίδευσης. Με την καθοδήγηση 410 εκπαιδευτικών τους, θα παρουσιάσουν 243 καινοτόμες εργασίες με αντικείμενο τον προγραμματισμό εφαρμογών, την ρομποτική, αυτοματισμούς και ερευνητικά Project. "

Απρ
16
Περισσότερα »
Οι φυσικές επιστήμες διχάζουν ακόμη και τον ΣΥΡΙΖΑ – Η πρόταση του ΙΕΠ και οι αντιδράσεις…

" Η νέα πρόταση του ΙΕΠ προβλέπει ενοποίηση της Χημείας και της Βιολογίας, περιορισμό της Φυσικής, και εισαγωγή νέου μαθήματος. Συγκεκριμένα, για όλους τους μαθητές καθιερώνεται το υποχρεωτικό μάθημα «Ερευνητικά Προβλήματα Φυσικών Επιστημών», που θα διδάσκεται 4 ώρες την εβδομάδα, ενώ ΦΥΣΙΚΗ & ΧΗΜΕΙΑ γίνονται προαιρετικά μαθήματα που αθ εξετάζονται μαζί και όχι αυτοτελώς… "

Απρ
16
Περισσότερα »
Η πλήρης δικαίωση των εκπαιδευτικών «αγώνων» – Για όλα φταίει ο νεοφιλελευθερισμός…

" Υπήρξε για πολλά χρόνια εκπαιδευτικός και πολύ μαχητικός συνδικαλιστής. Σήμερα απλώς αρθρογραφεί, πάντα, όμως, από την δική του οπτική γωνία. Για το νέο σχολείο και την εκπαιδευτική μεταρρύθμιση του Γαβρόγλου, ο μόνος που φταίει είναι o νεοφιλελευθερισμός, που κατά τον αρθρογράφο, «δουλεύει», αργά και μεθοδικά επιβάλλοντας αρχές στο εκπαιδευτικό σύστημα, που πρώτοι λόγο, έργο και πράξη διατύπωσαν και υλοποίησαν οι Διαμαντοπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης… "

Μαρ
28
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "