• Σχολικός και κοινωνικός εκφοβισμός (Bullying), πώς αντιμετωπίζεται και γιατί καλλιεργείται μέσα στην οικογένεια…
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχει και υλοποιεί
 • Ευρωπαϊκό έργο InterCap: Η Βιώσιμη Ανάπτυξη στην Εκπαίδευση – Κοινή Ορολογία και Στόχοι
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρέμβαση για το ρόλο του Διευθυντή και τα Νέα Καθηκοντολόγια στην Εκπαίδευση
 • Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Προγραμματισμός εκπαίδευσης προσφυγόπουλων 2018-2019
 • Π.Δ.Ε.Κ.Μ.: Καινοτομία στην χορήγηση Πιστοποιητικού Φοίτησης για απόκτηση Ελληνικής Ιθαγένειας
 • Π.Ε.Ε.Δ.Σ.Μ.Π.Ε.: Παρατηρήσεις & Προτάσεις για το σχέδιο νόμου «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Ιόνιο Πανεπιστήμιο και άλλες διατάξεις»
 • Μπέτυ Μπαζιάνα: Το απόλυτα “αξιοκρατικό” Success Story - από δασκάλα σε Δημοτικό Καθηγήτρια στο Πολυτεχνείο
 • Από το ΚΕΔΔΥ στο ΚΕΣΥ: Μαθησιακές δυσκολίες, διάγνωση και αντιμετώπιση στο σχολείο και την καθημερινότητα…
 • Ένωση Πληροφορικών Ελλάδας: Να Αρθούν οι στρεβλώσεις και οι αδικίες στις αναθέσεις μαθημάτων στον κλάδο ΠΕ86

Β/ΘΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ

Π.Δ.Α/θμιας & Β/θμιας Κεντρ. Μακεδονίας: Τα ευρωπαϊκά εκπαιδευτικά προγράμματα που συμμετέχει και υλοποιεί

" Στην Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιούνται για την τριετία 2015-2018, 413 Ευρωπαϊκά προγράμματα, κυρίως Erasmus και E-twinning (251 στην Α/θμια και 162 στη Β/θμια εκπαίδευση) με βάση την καταγραφή των προγραμμάτων, στην οποία προχώρησε το τμήμα ευρωπαϊκών προγραμμάτων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας "

Αυγ
02
Περισσότερα »
Στον πηγαιμό για ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, η Δυσορθογραφία και το «εύδρομο» των ΦΑ, ο «Κορδομένος» για τον γόνο του συνδικαλιστής και η «παράκαμψη»…

" Άλλη μία επανάληψη της ιλαροτραγωδίας των «Πανελλαδικών Εξετάσεων». Το αιώνιο ερώτημα, όμως, παραμένει. Υπάρχει τρόπος «παράκαμψης» του συστήματος, ή όχι; Ο ρόλος του «Κορδομένου», για την επιτυχία του γιού του, πανίσχυρου συνδικαλιστή, το «όχημα» των Φυσικώς Αδυνάτων και η εκπληκτική «τύχη» των τέκνων των εχόντων και κατεχόντων… "

Ιουλ
04
Περισσότερα »
Τέλος Εποχής για Σχολικούς Συμβούλους: Ορίσθηκαν και τα 13 Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου (ανανεωμένο)

" Ήταν νομοτέλεια και έγινε πράξη. Το τέλος Εποχής για τους Σχολικούς Συμβούλους ήλθε. Με αποφάσεις του Υπουργού Παιδείας ορίσθηκαν τα Συμβούλια Επιλογής Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου και των Προϊσταμένων των Κ.Ε.Σ.Υ. και Κ.Ε.Α. για τις 13 Εκπαιδευτικές Περιφερειακές Διευθύνσεις της χώρας. (Οι αποφάσεις ορισμού) "

Ιουλ
04
Περισσότερα »
Οι «προνομιούχοι» εκπαιδευτικοί και η ιδιαίτερη αντιμετώπισή τους… στην Γ΄Αθήνας

" Είναι πλέον επίσημο και γραπτά «ομολογημένο». Ιδιαίτερη και «προνομιακή» υπηρεσιακή μεταχείριση για εκπαιδευτικούς, πέρα και πάνω απ’ αυτά που ορίζει ο νόμος, την στιγμή που άλλοι βιώνουν την ανασφάλεια της υπεραριθμίας και της μη οργανικότητας. Κι όλα αυτά «κρυφίως» και χωρίς διαφάνεια. Ο κλήρος στην Β/θμια Γ΄Αθήνας, της ποιο, αν μη τι άλλο, «περίεργης» ίσως Διεύθυνσης Εκπαίδευσης… "

Ιουν
14
Περισσότερα »
Χωροταξικό και άλλα: Η επερχόμενη κατάρρευση σχολικών μονάδων – Αίτια και αιτιατά…

" Οι συνδικαλιστικοί εκπαιδευτικοί φορείς πιέζουν αφόρητα και η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ανταποκρινόμενοι στο «παίγνιο» (προεκλογική περίοδος γαρ) μιλά για χιλιάδες διορισμούς εκπαιδευτικών. Τα σχολεία, όμως καταρρέουν λόγο μείωσης του μαθητικού δυναμικού με την κατάσταση να επιδεινώνεται με τα παίγνια στο «χωροταξικό» από τις Διευθύνσεις εκπαίδευσης. "

Ιουν
14
Περισσότερα »
Ξύλο στα Σχολεία: Οι επιθέσεις στους εκπαιδευτικούς και που οφείλονται…

" Πληθαίνουν τα περιστατικά επιθέσεων και άσκησης λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος εκπαιδευτικών από γονείς μαθητών/τριών. Μετά τα συμβάντα στο Αγρίνιο, ακολούθησαν αυτά στην Θεσσαλονίκη, στην Κρήτη με τελευταίο αυτό στο 13ο Λύκειο Περιστερίου, στο οποίο η μητέρα μίας μαθήτριας επιτέθηκε φραστικά και σωματικά σε δύο γυναίκες εκπαιδευτικούς. "

Ιουν
11
Περισσότερα »
Ο Κ. Γαβρόγλου, ο «κόφτης» των θητειών που «φεύγει», αλλά μένει, η «μη αξιολόγηση» και η αντισυνταγματικότητά της και άλλα τινά…

" Υπάρχουν θετικές διατάξεις στο νομοσχέδιο «Δομές της Εκπαίδευσης»; Σίγουρα ναι. Υπάρχουν, όμως και άλλες που «φεύγουν» ενώ μένουν, η «μη αξιολόγηση» εκπαιδευτικών που είναι προδήλως αντισυνταγματική, η εκχώρηση όλης της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης στο ΙΕΠ που γίνεται ανεξέλεγκτο, κλπ. Διαβάστε ποιες είναι αυτές και τι πρόκειται να έλθει στο άμεσο μέλλον… "

Ιουν
07
Περισσότερα »
Δημοκρατικά, ο Κ. Γαβρόγλου (και η «συν-μωρία» του), αυξάνει τα μόρια της συνέντευξης στο 1/3 των συνολικών και καταργεί την μαγνητοφώνηση της!!!

" «Τέλος στη μαγνητοφώνηση των συνεντεύξεων για την επιλογή στελεχών όπως οι διευθυντές σχολείων αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, σβήνοντας από το νομοσχέδιο μια διαδικασία που αποτελούσε μια δικλείδα ασφαλείας για τον υποψήφιο, αυξάνοντας ταυτόχρονα τα μόρια της στο 1/3 του συνόλου σε βάρος των τυπικών προσόντων των υποψηφίων στελεχών Εκπαίδευσης… "

Ιουν
05
Περισσότερα »
Μαινόμενη «μαμά» μπήκε σε σχολείο και τα… έσπασε για τις απουσίες της κόρης της

" Συμβαίνει παντού, όπου υπάρχουν Ελληνίδες «μαμάδες». Η μητέρα όπως αναφέρουν οι καθηγητές προσήλθε με επιθετική στάση την Τετάρτη στις 16 του Μάη στο σχολείο για να ζητήσει εξηγήσεις για το ότι η κόρη της έμεινε στάσιμη λόγω απουσιών. Η κόρη της είχε συνολικά 265 απουσίες με το όριο να είναι στις 119 και η απαίτησε να διαγραφούν οι 156. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Ναρκωτικά στα Σχολεία: Θέμα Ταμπού, «Επιδημία», μόδα, εξαίρεση στον κανόνα…ή απλώς κρύψιμο των «σκ@τών» κάτω από το χαλί;

" Τα γεγονότα άλλα δείχνουν, όμως, Υπουργείο Παιδείας, Διευθυντές σχολείων και εκπαιδευτική κοινότητα, κρύβουν το πρόβλημα, κάτω από το χαλί της φαινομενικής άγνοιας, ο καθένας για δικούς του λόγους. Οι γονείς αρνούνται πεισματικά ότι μπορεί να συμβαίνει στα παιδιά τους και οι πολιτικοί διαφημίζουν τα οφέλη της ευφορικής κάνναβης ζητώντας να νομιμοποιηθεί η χρήση της.. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Μύθος τα περί δωρεάν & Δημόσιας Εκπαίδευσης – Περισσότερα από 3 δις ευρώ πληρώνουν οι γονείς κάθε χρόνο!!!

" Φροντιστήρια, ξένες γλώσσες, μαθήματα που αφορούν τέχνες ή υπολογιστές αλλά και τα έξοδα που αφορούν τις σπουδές μακριά από την οικογενειακή στέγη, «γονατίζουν» τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Ξεπερνούν τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ, οι δαπάνες των οικογενειών στην Ελλάδα για την εκπαίδευση, παρά το ότι αυτή είναι δημόσια και δωρεάν! "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Σημαντική αύξηση στη κτήση Μεταπτυχιακών Τίτλων από τους εκπαιδευτικούς της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

" Σημαντική αύξηση κτήσης πρόσθετων προσόντων από τους εκπαιδευτικούς καταγράφει η έκθεση  του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ Παρότι το μεγαλύτερο ποσοστό της κατηγορίας κατέχει Μετεκπαίδευση, πρέπει να σημειωθεί η σημαντική αύξηση των κατόχων Μεταπτυχιακών τίτλων) και Διδακτορικών, κατά την τετραετία 2011-14 για την οποία υπάρχουν συγκεντρωτικά στοιχεία. "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
14χρονη μαθήτρια Γυμνασίου βρέθηκε, σε σχολική εκδρομή, σε άθλια κατάσταση μετά από χρήση ναρκωτικών

" 14χρονη μαθήτρια γυμνασίου βρέθηκε σε άθλια κατάσταση μετά από χρήση ναρκωτικών ουσιών, σε σχολική εκδρομή που συμμετείχε. Όπως η ίδια ομολόγησε όταν συνήλθε. κάπνισε τσιγάρο κάνναβης που είχε προμηθευτεί από δύο ανηλίκους συμμαθητές της οι οποίοι επίσης έκαναν χρήση. Ο Δήμαρχος της πόλης εξαπέλυσε επίθεση εναντίον της Διευθύντριας του σχολείου για προσπάθεια συγκάλυψης… "

Μαϊ
20
Περισσότερα »
Οργανική Κενά & Υπεραριθμίες στη Γ΄Αθήνας (Β/θμια)

" Ενημερωτικό σημείωμα του αιρετού Νίκου Ζούτσου «Ενόψει της ολοκλήρωσης των διαδικασιών που αφορούν τις τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε οργανικές θέσεις η σε λειτουργικά κενά ΕΦΙΣΤΩ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ των ενδιαφερόμενων συναδέλφων/σων. Η έγκαιρη ενημέρωση μπορεί να βοηθήσει σε βέλτιστες επιλογές, τηρουμένων βέβαια των πολύ ιδιαίτερων αρνητικών συνθηκών που διαμορφώνονται για όλους τους εκπαιδευτικούς. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Αποσπάσεις Εκπαιδευτικών 2018 – Οι Αιτήσεις ανά κλάδο (ΚΥΣΔΕ)

" Εξαιτίας των ουσιαστικά ανύπαρκτων μεταθέσεων των τελευταίων χρόνων, οι αποσπάσεις αποτελούν τη μοναδική διέξοδο στις τραγικές συνθήκες που βιώνουν οι συνάδελφοι αυτοί. Ως εκ τούτου η πολιτεία οφείλει να επιδεικνύει κοινωνική ευαισθησία και να ικανοποιεί το μέγιστο δυνατόν αριθμό των αιτήσεων αυτών. Η ανακοίνωση των αποσπάσεων αυτών αναμένεται στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιουνίου. Το ΚΥΣΔΕ οφείλει να διασφαλίσει τη μη επανάληψη παλαιοτέρων φαινομένων που οφείλονταν σε λανθασμένες πολιτικές επιλογές. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Το παραμύθι των προσλήψεων «πιπιλάει» πάλι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας – Αυξήθηκε ο αριθμός από 20 σε 24.000

" Αυτά του είπανε του ανθρώπου να πει, αυτά είπε. Το παραμύθι των προσλήψεων «πιπιλάει» πάλι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας δια στόματος του Υφυπ. Δημήτρη Μπαξεβανάκη. Μόνο που τώρα ο αριθμός των εκπαιδευτικών που θα προσληφθούν αυξήθηκε ο αριθμός από 20 σε 24.000, παρότι μειώθηκε ο αριθμός των μαθητών και των σχολείων. "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Αναθέσεις μαθημάτων Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο 2018 – Ποιες οι βασικές αλλαγές

" Δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ η νέα Υ.Α. (Αριθμ. 67818/Δ2/30-04-2018) που αφορά στις αναθέσεις μαθημάτων Γυμνασίου και Γενικού Λυκείου. Σύμφωνα με αυτές υπάρχουν αλλαγές σε ορισμένους κλάδους στους οποίους αφαιρείται κατά περίπτωση η Α΄, Β΄ & Γ΄ ανάθεση συγκεκριμένων μαθημάτων ή καταργείται τελείως γι’ αυτούς. Δείτε το ΦΕΚ και τις διαφορές… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Γονείς…ψάχνουν τις Αρχές: Γνωστοί άγνωστοι, αλλά «κουκουλοφόροι», επιχείρησαν να ληστέψουν μαθητές

" Εξωπραγματικό επεισόδιο σε σχολική εκδρομή. 20 κουκουλοφόροι επιτέθηκαν σε 22 μαθητές για κινητά και χρήματα. Οι μαθητές δέχθηκαν επίθεση από ομάδα 15-20 κουκουλοφόρων, που τους προσέγγισαν με ποδήλατα και σανίδες σκέιτμπορντ, με σκοπό την αφαίρεση χρημάτων και κινητών τηλεφώνων. Τραυματίσθηκαν μαθητές στη προσπάθειά τους να αντισταθούν… "

Μαϊ
09
Περισσότερα »
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε Γυμνασιάρχη για σεξουαλική παρενόχληση μαθήτριας του

" Σε βάρος του 57χρονου καθηγητή μαθηματικών με θέση διευθυντή προέκυψε μετά από καταγγελία μαθήτριας ότι από το τέλος του 2012 άρχισε να την αποκαλεί «μωρό μου», ότι έκανε αισχρά κομπλιμέντα για τα εσώρουχα που φορούσε, ότι την φίλησε στο ντεκολτέ της και ότι την τραβούσε πάνω του, πιάνοντας από πίσω τα στήθη της. "

Μαϊ
02
Περισσότερα »
Αξιολόγηση Εκπαιδευτικών: Πληθαίνουν οι «φωνές» για την θεσμοθέτηση – νομοθέτησή της

" Πληθαίνουν οι φωνές εκπαιδευτικών στελεχών και πλέον και Εκπαιδευτικών Επιστημονικών Ενώσεων, για το επιβεβλημένο της θεσμοθέτησης της ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ των εκπαιδευτικών. Τελευταία παρέμβαση, με ιδιαίτερη μάλιστα βαρύτητα, αυτή της Ένωσης Ελλήνων Φιλολόγων που την ζητά, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε σχετική και πρόσφατη ανακοίνωσή της χαρακτηριστικά… "

Απρ
16
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "