• Δάνειο από την ανεξάντλητη Ελληνική Μυθολογία ακόμη και το Δαχτυλίδι των «Χόμπιτ»
 • Αρχαίοι Έλληνες: Είχαν προφητεύσει τον ερχομό του Ιησού ή όχι; Τα «κείμενα» που…
 • Βιολογία: Έργο κι αυτή (ανακάλυψη) του Μέγα Αριστοτέλη 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!
 • «Face to Phase»: Ένα «ανατρεπτικό» θεατρικό δρώμενο στον χώρο «Νίκος Κεσσανλής» στην ΑΣΚΤ, στις 14 Οκτώβρη
 • Απελευθέρωση της Αθήνας – Ο Κύκλος των Μάταιων Πράξεων
 • Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές… με αλήθειες που «πονάνε»…
 • Αμφικτυονίες στην Αρχαία Ελλάδα – Η πρώτη παγκοσμίως «πολιτική» προσπάθεια ένωσης «Κρατών»
 • Ο Ουκρανικός Λοιμός που αποδεκάτισε εκατομμύρια ζωές – Το «ξεχασμένο» Ολοκαύτωμα του Στάλιν…
 • Ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι αυτογνωσίας και έκφρασης με τον ηθοποιό-δραματοθεραπευτή Γεράσιμο Δεστούνη
 • Αντώνης Κανάκης: ''Ποτέ δεν πίστεψα τον Αλέξη Τσίπρα - Τα ψέματά του ήταν κωμικών διαστάσεων ''

ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ

Αρχαίοι Έλληνες: Είχαν προφητεύσει τον ερχομό του Ιησού ή όχι; Τα «κείμενα» που…

" Σίβυλλα: «Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας. Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής». "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Ο «Αντίχριστος» Πάπας, Δημιουργισμός, Ευφυής Σχεδιασμός και Θεωρία της Εξέλιξης

" Δημιουργισμός, Ευφυής Σχεδιασμός ή Θεωρία της Εξέλιξης; Με αφορμή άρθρο που χαρακτηρίζει τον Πάπα Φραγκίσκο «Αντίχριστο» επειδή αποδέχεται τη Θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών, θα δούμε τι ισχύει και για την Ορθόδοξη Πίστη, αλλά και λεπτομέρειες για έναν «πόλεμο» μεταξύ επιστήμης και προκατάληψης που δε λέει να κοπάσει. "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Ο Θρησκευτικός φανατισμός και η Τιμή των «αντιπροσώπων» του δεν έχει όρια…

" Ένα απίστευτο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης το οποίο μάλιστα έλαβε χώρα στο περιβάλλον ενός ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου στο Τενεσί είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Η αντίδραση του διευθυντή -ο οποίος όχι μόνο δεν υποστήριξε το παιδί αλλά προσπάθησε και να καλύψει την υπόθεση- προκαλεί τεράστια οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Η διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας από τους Ισραηλίτες και το ηφαίστειο της Σαντορίνης

" Η θεωρία πως η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, έπαιξε ρόλο στον »χωρισμό» των υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας, επιτρέποντας τη διαφυγή των Ισραηλιτών από τον αιγυπτιακό στρατό που τους καταδίωκε, έχει προταθεί ως εξήγηση, για τα γραφόμενα στη Βίβλο. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Ο μύθος του κατακλυσμού – Από τον Δευκαλίωνα μέχρι το Νώε και το Έπος του Γκιλγκαμές

" Ο μύθος συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς, αν και σήμερα είναι περισσότερο γνωστός χάρη στη βιβλική ιστορία της κιβωτού του Νώε, την Ινδουϊστική ιστορία του Μανού, τον Ελληνικό μύθο του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και την ιστορία του Ουτναπιστίμ στο έπος του Γκιλγκαμές. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κατακλυσμός συνέβη όταν κατέρρευσε ένας μεγάλος παγετώνας της Βόρειας Αμερικής πριν από περίπου 8.300 χρόνια. "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Αρχαίοι Έλληνες: Τολμηροί πρόδρομοι της μονοθεΐας…

" Μεγάλες πνευματικές μορφές αμφισβήτησαν την κυρίαρχη λαϊκή θρησκεία, διακηρύσσοντας με τον θαρραλέο και πρωτοποριακό λόγο τους την ανεπάρκεια της πολυθεΐας. Μία στάση τολμηρή, η οποία προλείανε τον δρόμο προς τον μονοθεϊσμό του «Αγνώστου Θεού» και θεμελίωσε έτσι την πολύπτυχη και πολυκύμαντη διασύνδεση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό. "

Μαϊ
28
Περισσότερα »
Το Κοράνι, η «αλφαβήτα» του Ισλάμ και ο θεοκρατικός φασισμός του

" Η “λογική” του Ισλάμ είναι πως κανείς δεν πρέπει να πεθαίνει ως μη μουσουλμάνος καθότι… αμαρταίνει, εφόσον ζει ως άπιστος (καφίρ) . Είτε λοιπόν θα πρέπει να ασπαστεί το Ισλάμ, είτε να γίνει δούλος των μουσουλμάνων – δηλ. ντίμμης -πληρώνοντας το ετήσιο κεφαλικό φόρο “ζτίζγια” (capitation tax), είτε θα πρέπει να πεθάνει για να σταματήσει να είναι αμαρτωλός. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Απολλώνιος ο Τυανεύς: Μέγας Μύστης, Θαυμαστός και Άψογος, έκανε «θαύματα» και επανήλθε από τον Άδη των Νεκρών

" «Κανένας δεν έχει την ανάγκη της πίστης των ανθρώπων, ούτε να εμπλέκεται με ασήμαντα πράγματα. Ο παρόν κόσμος είναι μια φυλακή αυταπάτης από την οποία πρέπει να ελευθερωθεί η ψυχή του ανθρώπου ώστε να ανέλθει πορεία. Κάθε ον οφείλει να αναλάβει την ευθύνη για την δική του ύπαρξη». "

Απρ
14
Περισσότερα »
Φυσικά Γεγονότα vs Θαύματα: Φυσικά γεγονότα εναντίον θαυμάτων – Το αίτιο και το αιτιατό

" Τυχαίο, Τύχη, Σύμπτωση, Θαύμα Τι ακριβώς εννοούμε με τη λέξη «θαύματα»;Τα γεγονότα, που συνήθως αποκαλούμε θαύματα, δεν είναι υπερφυσικά, αλλά εμπίπτουν σε ένα φάσμα περισσότερο ή λιγότερο απίθανων φυσικών γεγονότων. Ένα θαύμα, με άλλα λόγια, αν συμβεί, είναι απλώς ένα γεγονός που οφείλεται σε καταπληκτική εύνοια της τύχης. Δεν ισχύει η διάκριση: Φυσικά γεγονότα εναντίον θαυμάτων. "

Ιαν
16
Περισσότερα »
Η Καμπάλα, η Μασονία, ο Σιωνισμός και η σχέση τους με την αποκρυφιστική μαγεία

" Η «Καμπάλα» (Kabbahal), δεν έχει καμιά σχέση με την Παλαιά Διαθήκη και έχει τις ρίζες της «στα εσωτεριστικά και θεοσοφικά ρεύματα των Ιουδαϊκών κύκλων, της εποχής που είδε την γέννηση του Χριστιανισμού». Πολλοί Εβραίοι κρατούν αποστάσεις από τον αποκρυφισμό της, που στην Ευρώπη υπήρξε η βάση της Θεοσοφίας, του Τεκτονισμού και του Ροδοσταυρισμού. "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Τζιμ Τζόουνς: Ο «παρανοϊκός» ηγέτης σέκτας και η συγκλονιστική μαζική αυτοκτονία των οπαδών της αίρεσης του

" Έχουν περάσει 38 χρόνια από τότε που 918 άτομα, μεταξύ των οποίων 257 παιδιά, πέθαναν στις 18 Νοεμβρίου 1978, στο "Ναό του Λαού" ('Peoples Temple') στην Τζόουνσταουν (Jonestown) της Γουιάνα. Η μαζική δολοφονία μέσα στη κοινότητα που βρισκόταν στη ζούγκλα της Γουιάνα μεθοδεύτηκε από τονΤζιμ Τζόουνς, έναν δολοφονικό ηγέτη σέκτας.  "

Νοε
20
Περισσότερα »
Μ.Γλέζος: «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στην Κατοχή είναι βλάσφημος»

" «Όποιος καταφέρεται εναντίον της Εκκλησίας για τη δήθεν αδράνειά της στη διάρκεια της Κατοχής είναι βλάσφημος. Όταν ο Στρατηγός Σταυράκος, διοικητής στρατιωτικός των Αθηνών, κάλεσε τους δημάρχους και τις αρχές να παραδώσουν τα κλειδιά της πόλης στους κατακτητές, ο Αρχιεπίσκοπος τότε αρνήθηκε και δήλωσε ότι η ‘’Εκκλησία παρίσταται στην απελευθέρωση των λαών και όχι στη σκλαβιά τους’’», "

Οκτ
04
Περισσότερα »
Τι λέει το Κοράνι για τους Έλληνες

" «Οι Έλληνες...[πάντα] θα… νικούν. Είναι θέλημα του Αλλάχ» [Surah ΧΧΧ, 1-5]. Λίγοι γνωρίζουν ότι η ιερή λέξη «Κοράνιο» είναι ελληνικότατη και μάλιστα ομηρική*. Προέρχεται από το ιερό ελληνικό ρήμα «κορέω», που σημαίνει σπέρνω -τον Λόγο του Θεού!- και κατ’ επέκταση «σαρώνω». Γι' αυτό δεν μας έχουν "χτυπήσει" ακόμα; "

Απρ
22
Περισσότερα »
Ο Μήτσος, ο «στυλάτος» Ιερωμένος και τα ερωτικά sms

" Ολα ξεκίνησαν όταν η παπαδιά ανακάλυψε στο κινητό τηλέφωνο του συζύγου της δύο μηνύματα ερωτικού περιεχομένου που αντάλλαξε με έναν άνδρα ονόματι Δημήτρη. Οσα αναφέρονταν στα μηνύματα, ήταν κάτι παραπάνω από «ροζ», αφού οι δύο άνδρες περιέγραφαν ο ένας στον άλλο με σοκαριστικές λεπτομέρειες τι θα έκαναν στο προγραμματισμένο ραντεβού τους! "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Τα Star Wars δημιούργησαν Νέα Θρησκεία, τον «Τζενταϊσμό» !!!

" Τα Star Wars δημιούργησαν μια νέα Θρησκεία! Ποια είναι η θρησκεία του Τζενταϊσμού; Κατά την απογραφή του πληθυσμού στην Αγγλία και στην Ουαλία, 390.127 άτομα, αυτοπροσδιορίστηκαν θρησκευτικά ως οπαδοί των Τζεντάι και των πνευματικών αξιών... Τι πιστεύουν όμως οι Τζεντάι και πιο είναι το πνευματικό τους σύστημα και η Νεομυθολογία τους; "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Wafa Sultan (Σύρια ψυχίατρος-κοινωνιολόγος) =>Τo Iσλάμ και η Ιδεολογία του Θανάτου

" Είναι μουσουλμάνα, αλλά δεν πιστεύει στο Ισλάμ. «Αυτό το δόγμα δεν πάσχει από έλλειψη κατανόησης. Είναι αυτό το ίδιο προβληματικό. Αυτή είναι η πραγματικότητα και οι μουσουλμάνοι θα πρέπει να την καταλάβουν. Είτε θα αλλάξουν το σημερινό Ισλάμ, είτε αυτό θα τούς συντρίψει». "

Νοε
20
Περισσότερα »
Αρχαίοι θεοί που σταυρώθηκαν και αναστήθηκαν προ Χριστού

" Ένα από τα κυρίαρχα δόγματα του Χριστιανισμού είναι εκείνο της «Ανάστασης του Ιησού», που θεωρείται ως η μεγαλύτερη απόδειξη για την θεϊκή φύση του. Η ιστορική αλήθεια, όμως, είναι εντελώς διαφορετική. Από τα αρχαία κείμενα πληροφορούμαστε, ότι στο σύνολο τους οι αρχαίες θρησκείες πίστευαν σε θεούς που είχαν πεθάνει και στη συνέχεια αναστηθεί. "

Νοε
04
Περισσότερα »
Οργισμένη επιστολή Ιερώνυμου στον Μπαλτά για το τζαμί στο Μοναστηράκι

" Την ταυτόχρονη αναστήλωση του ναού της Παναγιάς στο Μοναστηράκι και του τζαμιού που βρίσκεται στο ίδιο σημείο και χτίστηκε πάνω στην παλιά ορθόδοξη εκκλησία, ζητά με επιστολή του προς τον υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, που του επισημαίνει ότι «σας ετοιμάζουν μία έκπληξη που πιθανόν να συνδέσει το όνομά σας με τη διαχρονικότητα αυτού του τόπου και τα περίεργα της Ιστορίας του». "

Οκτ
20
Περισσότερα »
Καθολική Εκκλησία: Έρευνα δείχνει ότι οι πιστοί θέλουν Μεταρρυθμίσεις

" Οι ερευνητές ταξίδεψαν για τους σκοπούς της έρευνας σε Ευρώπη, Η.Π.Α., Ασία και Αυστραλία, θέτοντας τα ερωτήματα σε επτά γλώσσες. Τα συμπεράσματα έδειξαν πως πολλοί καθολικοί επιθυμούν μεταρρυθμίσεις στους κόλπους της εκκλησίας τους. Σύμφωνα με τους ερευνητές επικρατεί ένα χάσμα μεταξύ της επίσημης διδασκαλίας της καθολικής εκκλησίας και της πραγματικότητας της ζωής. "

Αυγ
31
Περισσότερα »
Βογόμιλοι: Η Μυστήρια Αίρεση των Βαλκανίων

" «Η ζωή μας διάγεται με αποχή, προσευχή και ακατάπαυστη εργασία. Όμως όλα αυτά είναι εύκολα, γιατί δεν είμαστε πλέον αυτού του κόσμου»… “Καταγγέλλουν τους πλουσίους, απεχθάνονται τον Τσάρο, γελοιοποιούν τους ανώτερους, καταδικάζουν τους ευγενείς κι απαγορεύουν τους δούλους να υπακούουν στους κυρίους τους”. Κοσμάς ο Ιερέας, Κατά των Βογομίλων… "

Ιουν
01
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "