• Ανατροπή στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Με «ημερομηνία λήξεως» πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
 • 16 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επιστήμη
 • Τζέιμι Λι Κέρτις: «Βασίλισσα του τρόμου», «Διπλή» διασημότητα, πλαστικές, χάπια και αλκοόλ (εικόνες)
 • Ξαναγράφεται η Ιστορία των Επιστημών: Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα 2500 χρόνια πριν και 1400 πριν τους Άραβες
 • Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μηδενική αξιοπιστία στις αποφάσεις του για την προστασία της θρησκευτικής πίστης
 • Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη (βίντεο)
 • Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: Μνήμες από τον Πόλεμο 1940-41 και την Εθνική Αντίσταση
 • Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων
 • Η Δολοφονία της Ελληνικής Γλώσσας ήταν και είναι στόχος εδώ και δεκαετίες…
 • Σημειολογική «Αναγνωσιμότητα» ή Πολιτικός Δονκιχωτισμός;

ΘΕΟΛΟΓΙΚΑ

Ανατροπή στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Με «ημερομηνία λήξεως» πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών

" Ομόφωνη απόφαση της Ιεραρχίας ανατρέπει την συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες: Οι κληρικοί θα παραμείνουν στο μισθολόγιο του δημοσίου, αντί να μετατραπούν σε «επιδοτηματίες». Οι συνοδικοί ιεράρχες έθεσαν ως «κόκκινη γραμμή» να παραμείνει το υφιστάμενο καθεστώς για τη μισθοδοσία. Πώς συνέβη αυτό; "

Νοε
16
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μηδενική αξιοπιστία στις αποφάσεις του για την προστασία της θρησκευτικής πίστης

" Απόφαση σοκ του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου: «Μπορείτε να προσβάλλετε τον Χριστό και την Παναγία αλλά όχι τον Μωάμεθ»! Δύο πρόσφατες αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) έρχονται να προκαλέσουν το κοινό χριστιανικό αίσθημα αφού επιτρέπουν να προσβάλλεται ο Χριστιανισμός αλλά όχι ο Μουσουλμανισμός. "

Νοε
06
Περισσότερα »
Απάτες ακόμα και με ρασοφόρους - Ιερείς «μαϊμού» πάντρευαν ζευγάρια στη Βαρυμπόμπη

" Περισσότερα από 50 ζευγάρια, που παντρεύτηκαν την προηγούμενη δεκαετία σε κτήμα στη Βαρυμπόμπη, έπεσαν θύμα ιερέων «μαϊμού» και θα πρέπει να νομιμοποιήσουν τον γάμο τους διά της δικαστικής οδού. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν κάποια από τα ζευγάρια αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο. Οταν άρχισαν να συγκεντρώνουν τα απαραίτητα έγγραφα, τους περίμενε μία έκπληξη, καθώς έμαθαν ότι δεν είναι παντρεμένοι! "

Σεπ
17
Περισσότερα »
«Σκάσε, επιτέλους»…

" «Σκάσε, επιτέλους»… Μια φράση που θα μπορούσε να απευθυνθεί σε πολλούς από τους κήρυκες, τους κήνσορες και τους τιμητές των ημερών… Τ΄ακούς πολιτικάντη της δεκάρας; «Μάνδρα και Ραφήνα είναι οι ίδιες περιπτώσεις πολεοδομικής και χωροταξικής αυθαιρεσίας (…) Το έγκλημα είναι ότι δεν υπήρχαν δίοδοι διαφυγής, δεν υπήρχαν εγκάρσιοι δρόμοι, παρά δρόμοι-παγίδες» "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Θρησκευτικό “σοκ” σε Ερντογάν & Τουρκία – «Ντεϊσμός»: Για «χάρη» του η τουρκική νεολαία εγκαταλείπει το Ισλάμ

" Θρησκευτικό «σεισμό» προκαλούν στην Τουρκία τα ευρήματα έρευνας κρατικών φορέων, με τον τίτλο «Η νεολαία κυλάει στο ντεϊσμό». Η νεολαία, ακόμη και οι μαθητές των κρατικών θρησκευτικών γυμνασίων και λυκείων (İmam Hatip) της Τουρκίας αμφισβητούν το παραδοσιακό Ισλάμ, επιλέγοντας τον «ντεϊσμό», δηλαδή τη πίστη σε έναν Θεό… χωρίς θρησκευτικά δόγματα. "

Απρ
27
Περισσότερα »
Ο «Πρώτος στη σειρά» και η «ευλάβεια» προς το «πλήρωμα» της Εκκλησίας

" Πρώτος στη σειρά για αναβάθμιση στην επόμενη κενή Μητρόπολη της Αττικής που αναμένεται να προκύψει ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ στην Εκκλησία της Ελλάδος, προωθείται Ο αρχιγραμματέας προωθείται από τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Προωθείται για μεγάλη Μητρόπολη της Αττικής, αφού όσες του είχαν προταθεί στο παρελθόν (Σταγών κ.ά.) τις απέρριψε. Τον υποψήφιο στηρίζει και φιλόδοξος Μητροπολίτης, που «φτιάχνει» τα κουκιά για το μέλλον του. "

Απρ
18
Περισσότερα »
Casus belli για τους μοναχούς του Αγ. Ορους τα κονδύλια θρησκευτικού τουρισμού του ΕΣΠΑ

" Οι μεγάλες μονές του Αγίου Ορους ασκούν πιέσεις σε πολιτικούς της κυβέρνησης, προκειμένου να απορροφήσουν εκείνες μεγάλη μερίδα των πόρων που έχουν προϋπολογιστεί για τη συγκεκριμένη δράση. Εχουν «παγώσει» κάθε εργασία και σοβαρή ανακατασκευή σε ναούς και μονές, με την ελπίδα να εντάξουν σε προγράμματα θρησκευτικού τουρισμού ανακατασκευές και ανακαινίσεις. "

Απρ
18
Περισσότερα »
Ευχές για την Ανάσταση Κυρίου και … την Ανάσταση λαού…

" Το Vukentra.gr εύχεται σε όλους, φίλους και «εχθρούς», γνωστούς και άγνωστους, έλληνες και αλλοδαπούς, φτωχούς και πλούσιους, ελεήμονες και ελεημονούντες, βολεμένους και σε αναμονή να βολευτούν, η Ανάσταση του Κυρίου να φέρει στις ψυχές τους, γαλήνη, αγάπη και ηρεμία στην καθημερινότητά τους. Να φέρει επίσης Ανάσταση στον ελληνικό λαό, που αν μη τι άλλο ενώ έχει κλιθεί να πληρώνει, χωρίς καν να ερωτηθεί, για την σωτηρία τραπεζιτών, προυχόντων, εχόντων και κατεχόντων, «παραμυθιάζεται» από τους πολιτικούς ηγήτορές του, ότι όλα, μα όλα γίνονται για το καλό του και μόνο… "

Απρ
07
Περισσότερα »
Κι ο «Θεός» έπλασε τους Ιερείς: «Εξαφάνισαν» 3,8 εκ. ευρώ μέσα σε 7 χρόνια! – Άκρα του τάφου σιωπή από την Ιεραρχία!!!

" Μπορούν να εξαφανιστούν ως εκ θαύματος 3,8 εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του Ελληνικού Δημοσίου; Γίνεται να καταβληθούν χρήματα που αντιστοιχούν σε μισθούς 313 ετών μέσα σε μόλις 7 χρόνια; Η εκδίκαση ενός μεγάλου σκανδάλου αναμένεται να ξεκινήσει αύριο στη Λάρισα. Στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, θα βρεθούν στο εδώλιο έξι άτομα σε υπόθεση που βρίσκεται πρώτη στο πινάκιο. Δύο ιερείς από τα Φάρσαλα και 4 εφοριακοί της τοπικής ΔΟΥ. "

Μαρ
28
Περισσότερα »
Ανάγκα και οι επί της γης εκπρόσωποι κάνουν και κολοτούμπες - «Ευλογεί» το συλλαλητήριο για το Σκοπιανό ο Ιερώνυμος

" Το «πράσινο» φως έστω και εμμέσως δίνει η Διαρκής Ιερά Σύνοδος στο συλλαλητήριο της Αθήνας για το Σκοπιανό, έπειτα από τις αντιδράσεις για τη στάση του Αρχιεπίσκοπου την περασμένη εβδομάδα. «Μη αποδοχή εκ μέρους της Εκκλησίας του όρου «Μακεδονία» η παραγώγου του, ως συστατικού του ονόματος του Κράτους των Σκοπίων, που άλλωστε θα είχε επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης εκκλησίας της “Μακεδονίας”». "

Ιαν
28
Περισσότερα »
«Αν δεν υπάρχει Θεός, όλα επιτρέπονται» - Ο Θεός του Τσίπρα κι ο Τσίπρας του Ιερώνυμου

" Ο λαός δεν έδειξε να αντιδρά καθόλου στην παρέμβαση της εκκλησίας στο »σκοπιανό». Μία απέραντη σιωπή. Και να ξέρετε πως δεν υπάρχει πιο ταπεινωτική απάντηση από την περιφρονητική σιωπή. Πρέπει να ήταν η πρώτη φορά που οι θέσεις της εκκλησίας αντιμετωπίστηκαν με τόση αδιαφορία. Περίεργο σκηνικό για έναν λαό που μέχρι πρόσφατα θεωρείτο πως είναι στην συντριπτική του πλειοψηφία, βαθιά θρησκευόμενος. "

Ιαν
20
Περισσότερα »
Η θεολογία της Απελευθέρωσης

" Η Ανάσταση του Χριστού δεν είναι ένα μεταφυσικό φαινόμενο, αλλά η ίδια η ζωή που νικάει τον θάνατο. Η ζωή όλων μας βέβαια, αν είμαστε ακόμη ζωντανοί. Γιατί δεν είναι σίγουρο ότι όλοι αυτοί που βλέπουμε να περπατούν δίπλα μας είναι ζωντανοί. Σήμερα και τα πτώματα περπατούν. "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Μέγα Θαύμα στη Μυτιλήνη: Στο «παγκάρι» της «άγιας εκκλησίας» αντί για τους σεισμοπαθείς τα χρήματα των ομογενών

"  Για το σεισμό που κατέστησε «ακατοίκητους εκατοντάδας οικιών και πλείστους άλλους χώρους δημοσίου βίου, μεταξύ των οποίων και οι γνωστοί ταλαιπωρούμενοι μετανάστες, ως πρόσφυγες» προορίζονταν ο έρανος, σύμφωνα με τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ.κ. Στυλιανό, για τους… «σεισμοπαθείς ναούς μας» τον ερμήνευσε για κάποιο λόγο ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Αρχαίοι Έλληνες: Είχαν προφητεύσει τον ερχομό του Ιησού ή όχι; Τα «κείμενα» που…

" Σίβυλλα: «Σας προφητεύω έναν τρισυπόστατο Θεό στα ύψη εκτεινόμενο του οποίου ο αιώνιος Λόγος σε ανυποψίαστο κόρη θα κυοφορηθεί, όπως ακριβώς το φέρον φωτιά τόξο, το μέσον του κόσμου διαπερνώντας. Όλο τον κόσμο αφού επαναφέρει στην ζωή, και στον Πατέρα θα τον προσφέρει σαν δώρο. Μαρία θα είναι το όνομα αυτής». "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Ο «Αντίχριστος» Πάπας, Δημιουργισμός, Ευφυής Σχεδιασμός και Θεωρία της Εξέλιξης

" Δημιουργισμός, Ευφυής Σχεδιασμός ή Θεωρία της Εξέλιξης; Με αφορμή άρθρο που χαρακτηρίζει τον Πάπα Φραγκίσκο «Αντίχριστο» επειδή αποδέχεται τη Θεωρία του Δαρβίνου για την εξέλιξη των ειδών, θα δούμε τι ισχύει και για την Ορθόδοξη Πίστη, αλλά και λεπτομέρειες για έναν «πόλεμο» μεταξύ επιστήμης και προκατάληψης που δε λέει να κοπάσει. "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Ο Θρησκευτικός φανατισμός και η Τιμή των «αντιπροσώπων» του δεν έχει όρια…

" Ένα απίστευτο περιστατικό σεξουαλικής κακοποίησης το οποίο μάλιστα έλαβε χώρα στο περιβάλλον ενός ιδιωτικού χριστιανικού σχολείου στο Τενεσί είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας. Η αντίδραση του διευθυντή -ο οποίος όχι μόνο δεν υποστήριξε το παιδί αλλά προσπάθησε και να καλύψει την υπόθεση- προκαλεί τεράστια οργή στην παγκόσμια κοινή γνώμη. "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Η διάβαση της Ερυθράς Θάλασσας από τους Ισραηλίτες και το ηφαίστειο της Σαντορίνης

" Η θεωρία πως η έκρηξη του ηφαιστείου της Σαντορίνης, έπαιξε ρόλο στον »χωρισμό» των υδάτων της Ερυθράς Θάλασσας, επιτρέποντας τη διαφυγή των Ισραηλιτών από τον αιγυπτιακό στρατό που τους καταδίωκε, έχει προταθεί ως εξήγηση, για τα γραφόμενα στη Βίβλο. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Ο μύθος του κατακλυσμού – Από τον Δευκαλίωνα μέχρι το Νώε και το Έπος του Γκιλγκαμές

" Ο μύθος συναντάται σε πολλούς πολιτισμούς, αν και σήμερα είναι περισσότερο γνωστός χάρη στη βιβλική ιστορία της κιβωτού του Νώε, την Ινδουϊστική ιστορία του Μανού, τον Ελληνικό μύθο του κατακλυσμού του Δευκαλίωνα και την ιστορία του Ουτναπιστίμ στο έπος του Γκιλγκαμές. Σύμφωνα με τους ερευνητές, ο κατακλυσμός συνέβη όταν κατέρρευσε ένας μεγάλος παγετώνας της Βόρειας Αμερικής πριν από περίπου 8.300 χρόνια. "

Ιουν
25
Περισσότερα »
Αρχαίοι Έλληνες: Τολμηροί πρόδρομοι της μονοθεΐας…

" Μεγάλες πνευματικές μορφές αμφισβήτησαν την κυρίαρχη λαϊκή θρησκεία, διακηρύσσοντας με τον θαρραλέο και πρωτοποριακό λόγο τους την ανεπάρκεια της πολυθεΐας. Μία στάση τολμηρή, η οποία προλείανε τον δρόμο προς τον μονοθεϊσμό του «Αγνώστου Θεού» και θεμελίωσε έτσι την πολύπτυχη και πολυκύμαντη διασύνδεση του Ελληνισμού με τον Χριστιανισμό. "

Μαϊ
28
Περισσότερα »
Το Κοράνι, η «αλφαβήτα» του Ισλάμ και ο θεοκρατικός φασισμός του

" Η “λογική” του Ισλάμ είναι πως κανείς δεν πρέπει να πεθαίνει ως μη μουσουλμάνος καθότι… αμαρταίνει, εφόσον ζει ως άπιστος (καφίρ) . Είτε λοιπόν θα πρέπει να ασπαστεί το Ισλάμ, είτε να γίνει δούλος των μουσουλμάνων – δηλ. ντίμμης -πληρώνοντας το ετήσιο κεφαλικό φόρο “ζτίζγια” (capitation tax), είτε θα πρέπει να πεθάνει για να σταματήσει να είναι αμαρτωλός. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "