Πρώτη φορά ναυαγοσωστικές υπηρεσίες με drone στο Syros Triathlon

Κατηγορία: Τεχνολογία Σκάφος


Η εταιρία μη επανδρωμένων συστημάτων (αεροσκαφών – drones - UAVs και υποβρυχίων - UUVs) Flygreecedrone πρωτοπορεί και πάλι και παρέχει για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ίσως και σε παγκόσμιο επίπεδο, ναυαγοσωστική με ειδικό αδιάβροχο drone σε αγώνα κολύμβησης ανοικτής θαλάσσης.

Συγκεκριμένα στις 21-24/6 θα βρίσκεται στη Σύρο για το 3rd TRIMORE SYROS TRIATHLON και θα καλύπτει τη διοργάνωση πετώντας επάνω από τους κολυμβητές με σωσίβιο, το οποίο αν καταστεί ανάγκη, μέσα σε ελάχιστο χρόνο μπορεί να απελευθερωθεί και να ενεργήσει αποτελεσματικά.

Με αυτά τα ειδικά drones τα οποία μπορούν να σώσουν μια ζωή που κινδυνεύει στο υγρό στοιχείο, η Flygreecedrone παρέχει ναυαγοσωστική σε πλαζ, πισίνες και μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες. Μάλιστα ήδη μεγάλες εταιρίες έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να αγκαλιάσουν αυτή την προσπάθεια και να επενδύσουν στον τομέα αυτό, αλλά ταυτόχρονα και στις προληπτικές περιπολίες (κολυμβητές σε κίνδυνο, εστίες πυρκαγιάς στη γύρω περιοχή, κοπάδια από τσούχτρες κλπ.). Να σημειωθεί εδώ ότι βάση ερευνών κάθε περίπου 90’’ σημειώνεται παγκοσμίως ένας πνιγμός, ενώ στην Ελλάδα έχουμε περίπου 400 πνιγμούς ετησίως. Στόχος της Flygreecedrone είναι να μειωθούν αυτά τα φαινόμενα με τη σύμπραξη και άλλων φορέων ή ιδιωτών.

H Flygreecedrone εκτός από τη ναυαγοσωστική, πραγματοποιεί εναέριες λήψεις σε συνδυασμό με επίγεια και υποβρύχια πλάνα, για παραγωγή εντυπωσιακών βίντεο και φωτογραφιών υψηλής ανάλυσης, με σκοπό την καλύτερη δυνατή προβολή κάθε ενδιαφερόμενου. Ακόμη πραγματοποιεί και άλλες εφαρμογές όπως χαρτογράφηση, επιθεώρηση, ρίψεις αντικειμένων κλπ. Η εταιρεία δραστηριοποιείται σε πολλούς τομείς:

  • Σε αθλητικές διοργανώσεις (Spetsathlon, Spetses mini Marathon, Spetses Classic Yacht Regatta, Syros Triathlon, Iron Man – επερχόμενο, διάφοροι αγώνες τρεξίματος, παιδικό τρίαθλο CGS κλπ.).
  • Σε κοινωνικές, επιστημονικές, εταιρικές & σχολικές εκδηλώσεις.
  • Στην έρευνα και διάσωση (σε συνεργασία με τη Γραμμή Ζωής 10-65 – Silver Alert, την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής αλλά και τη Ζωοφιλική Ένωση Ηλιούπολης, τους Εθελοντές Αρωγούς Ζώων Αγίου Στεφάνου, την ACG Alumni Association Stray Action Committee κ.ά.)
  • Στη γεωργία ακριβείας (precision agriculture).
  • Στην προβολή επιχειρήσεων, εταιρειών, εγκαταστάσεων, κινητής & ακίνητης περιουσίας & έργων υποδομής.
  • Στη ναυτιλία (επιθεώρηση πλοίων, σκαφών αναψυχής κλπ.).
  • Στη διαφήμιση & τις παραγωγές.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.flygreecedrone.gr ή τα social media (Facebook, Instagram, YouTube, Vimeo) και επικοινωνήστε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "