Ο «προάγγελος» των μη επανδρωμένων πολεμικών αεροπλάνων, έρχεται από το 1944 (Βίντεο)

Κατηγορία: Τεχνολογία Σκάφος


Ένα ξεχασμένο UAV του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου που ήταν δεκαετίες μπροστά από την εποχή του

Αποτελεί κοινή αντίληψη πως η χρήση αεροσκαφών χωρίς πιλότο (UAVs ή drones), αποτελεί σχετικά πρόσφατο εφεύρημα, ειδικά την μετά 9/11 εποχή. Παρόλο που είναι αλήθεια ότι αεροσκάφη όπως το Predator και το Reaper μπορούν να βομβαρδίσουν στόχους με τη χρήση καθοδήγησης λέιζερ ή με τη βοήθεια δορυφόρου, ένα από τα πρώτα επιτυχημένα UAVs, πέταξε πριν από 7 δεκαετίες και συγκεκριμένα το 1944.

Στα πρώτα χρόνια του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου, ο στρατός των Η.Π.Α, απελπισμένος για οποιοδήποτε τεχνολογικό πλεονέκτημα που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει στο πεδίο της μάχης, χρηματοδότησε όλα τα είδη ασυνήθιστων projects. Αυτή είναι η ιστορία του drone που το Ναυτικό των Η.Π.Α. ανέθεσε στην Interstate Aircraft Company να αναπτύξει. Επρόκειτο για ένα αεροσκάφος απομακρυσμένου ελέγχου, που θα μπορούσε να φέρει μια βόμβα 1.000 ή 2.000 λιβρών ή μια τορπίλη.

Το αποτέλεσμα ήταν το δικινητήριο TDR-1, κατασκευασμένο από πεπιεσμένο ξύλο από την εταιρία μουσικών οργάνων Wurlitzer και σκελετό από μεταλλικούς σωλήνες που παρέχονταν από την εταιρία ποδηλάτων Schwinn.


Με τη βοήθεια δύο κινητήρων Lycoming O-435 ισχύος 220 ίππων (160 kW) το TDR-1 χρησιμοποίησε έναν απίστευτα απλό σχεδιασμό, κάνοντας ελάχιστη χρήση στρατηγικών υλικών, ώστε να μην παρεμποδίζεται η παραγωγή αεροσκαφών υψηλότερης προτεραιότητας.

Το αεροσκάφος είχε μια τηλεοπτική κάμερα στη μύτη, που για την εποχή εκείνη, ήταν η τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Ένας μέλος πληρώματος σε αεροσκάφος Avenger, λάμβανε στην οθόνη του το τηλεοπτικό σήμα και κατεύθυνε τη βόμβα στο στόχο.

Το TDR-1 παρουσιάστηκε στο Αμερικανικό Ναυτικό στα τέλη Ιουλίου 1944 με αποκομίζοντας πολύ θετικά σχόλια.  Στις 27 Σεπτεμβρίου 1944, τέσσερα drones οπλισμένα με βόμβες 2,000 λιβρών, χρησιμοποιήθηκαν εναντίον μιας   εγκατάστασης πυροβόλων όπλων στο νησί Bougainville. Τα 3 απέτυχαν να πλήξουν το στόχο, αλλά το 4ο πέτυχε, καταστρέφοντας τον.

ΠηγήPopular Mechanics, factchecker.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "