Η Αρχή του τέλους για τα ανώνυμα bots (ψηφιακά ρομπότ) ήλθε επιτέλους…

Κατηγορία: Τεχνολογία Πολυμέσα


Θεωρούνται το κατ’ εξοχή ψηφιακό εργαλείο για την διάδοση ψεύτικων ειδήσεων (fake news), προπαγάνδα και χειραγώγηση μαζών, κι ακόμη χρησιμοποιούνται για ψηφιακές επιθέσεις, ψεύτικο ανέβασμα της επισκεψημότητας στις ιστοσελίδες και γενικά για την παραγωγή και παρουσίαση ψεύτικων στοιχείων και ειδήσεων. Και για τα «κ@λ@παιδα» που παίζουν με το Vukentra.gr να ξέρουν ότι τα ξέρουμε και σύντομα θα πάρουν την «αμοιβή» τους…

---------------------

Συνήθως, ξεγελούν τους χρήστες του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας, μιμούμενα τους ανθρώπους με ποιο συχνή χρήση αυτών που χαρακτηρίζονται εμπορικά και πολιτικά bots, για τα οποία τόσο λόγος έχει γίνει για το πώς προπαγανδίζουν και παρασύρουν ανθρώπους. Τα περιβόητα bots των κοινωνικών μέσων με δυο λόγια, με το Twitter και το Facebook να έχουν εδώ την τιμητική τους.

Η αρχή για την ουσιαστική κατάργησή τους σε ότι αφορά τον ρόλο πους ως μέσο διάδοσης ψεύτικων ειδήσεων και χειραγώγησης των χρηστών του διαδικτύου, έγινε από την κατ’ εξοχή ψηφιακά αναπτυγμένη πολιτεία των ΗΠΑ, την Καλιφόρνια.

Χρειάστηκε τελικά η παρέμβαση του νομοθέτη για να σταματήσει η προπαγάνδα και τα fake news. Νόμος θα απαγορεύει πια στα bots να παριστάνουν τους… ανθρώπους.

Η Καλιφόρνια πέρασε μόλις μια πολιτειακή τροπολογία που λέει πως οι άνθρωποι πρέπει να ενημερώνονται αν συνομιλούν online με άνθρωπο ή με bot!


Ο νόμος, που θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιουλίου 2019, αφορά στις εταιρίες που λειτουργούν διαδικτυακές υπηρεσίες συνομιλίας, εκεί που το bot παρέχει δηλαδή βοήθεια στους ανθρώπινους πελάτες.

Ο νόμος SB 1001 προσπαθεί ωστόσο να αντιπαρατεθεί με τα εμπορικά και πολιτικά bots, που τόσο λόγος έχει γίνει για το πώς προπαγανδίζουν και παρασύρουν ανθρώπους. Τα περιβόητα bots των κοινωνικών μέσων με δυο λόγια, με το Twitter και το Facebook να έχουν εδώ την τιμητική τους.

«Τα bots μπορούν -και συχνά το κάνουν- να μετατραπούν σε όπλα για τη διασπορά πλαστών και παραπλανητικών νέων, να αλλάξουν πολιτικές συζητήσεις και να επηρεάσουν το κοινό των διαφημίσεων», είπε χαρακτηριστικά ο νομοθέτης που εισηγήθηκε την τροπολογία, γερουσιαστής Robert Hertzberg, «ο SB 1001 ρίχνει φως στους πλαστούς λογαριασμούς που παριστάνουν τους πραγματικούς ανθρώπους και διαδίδουν κύματα ψεύτικων πληροφοριών στις πλατφόρμες των κοινωνικών μέσων».

Κάθε bot που χρησιμοποιείται πλέον στην πολιτεία θα πρέπει να δηλώνει ευθαρσώς τη φύση του, πως δεν είναι άνθρωπος δηλαδή. Τα online bots έχουν μετατραπεί πράγματι σε μεγάλο πονοκέφαλο τα τελευταία χρόνια, ειδικά όταν φάνηκε ο κεφαλαιώδης ρόλος τους στις αμερικανικές εκλογές του 2016…

Πηγή: newsbeast.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "