SOS - Προσοχή: Απάτη μέσω ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

Κατηγορία: Τεχνολογία Πολυμέσα


Νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει κατακλύσει τα e-mail των χρηστών του διαδικτύου. Αυτή την φορά, ο «άγνωστος» αποστολέας του μηνύματος, φαίνεται τυπικά ότι ανήκει στην Microsoft  και στέλνει το μήνυμα για λογαριασμό του τεχνολογικού κολοσσού.

Το «τιράκι» ή αλλιώς η παγίδα είναι η τύχη σας, -αφήνεται να εννοηθεί ότι προέρχεται από την Microsoft -, που κλήρωσε το προσωπικό e-mail σας.

Και ακολουθεί το τυπικό για τους απατεώνες, αλλά και τους αφελείς: «για να λάβετε το βραβείο σας να στείλετε το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό κινητού σας».

Εάν πέσετε στην παγίδα και στείλετε τα στοιχεία που σας ζητούν, δύο τινά μπορεί να συμβούν. Είτε το κινητό σας θα αρχίσει να χρεώνεται εξωπραγματικά ποσά, είτε θα αρχίσετε να χρεώνεστε ανύπαρκτα προϊόντα μεγάλης αξίας.

Τέλος για να πείσουν όσους αμφιβάλουν πετάνε και το «Πνευματικά δικαιώματα © Microsoft Online Lottery Promo 2018», που σημαίνει ότι πρόκειται για λοταρία του τεχνολογικού κολοσσού, για την οποία μάλιστα έχει και τα αποκλειστικά δικαιώματα.

Το μήνυμα που έχει φθάσει στα e-mail, ανύποπτων χρηστών (και στο δικό μας):

«Microsoft < Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. >

Το ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο έχει κερδίσει ένα χρηματικό έπαθλο ύψους $ 900.000,00 USD, από το βραβείο Microsoft 2018, για να λάβετε το βραβείο σας να στείλετε το όνομα, τη διεύθυνση και τον αριθμό κινητού σας. Πνευματικά δικαιώματα © Microsoft Online Lottery Promo 2018.»

Αν το δείτε μην το ανοίξετε καν και διαγράψτε το ή αν θέλετε καλέστε και την δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος και ενημερώστε την. Σε καμία περίπτωση μην απαντήσετε και μην στείλετε τα στοιχεία που σας ζητούν.

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "