9 σημάδια που δείχνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει χακαριστεί (φωτό)

Κατηγορία: Τεχνολογία Πολυμέσα


Στις μέρες μας που σε κάθε σπίτι ή γραφείο υπάρχει τουλάχιστον 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής, το hacking ακούγεται και κάποιες φορές είναι τόσο τρομακτικό, όσο το να δεις διαρρήκτες στο σαλόνι σου. Δεν είσαι όμως όσο αβοήθητος νομίζεις. Δες 9 σημάδια που σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνουν ότι ο υπολογιστή σου έχει χακαριστεί. Γιατί αν ξέρεις, μπορείς να το προλάβεις.

  • Το antivirus είναι κλειστό


Τα antivirus δεν γίνεται να κλείσουν μόνα τους , επομένως αν το δικός σου είναι απενεργοποιημένο και δεν το έχεις κλείσει εσύ, κάτι πάει πολύ λάθος…

  • Oι κωδικοί σου δεν δουλεύουν


Αν δεν τους έχεις αλλάξει εσύ, είσαι απόλυτα σίγουρος ότι τους βάζεις σωστά αλλά οι κωδικοί δεν λειτουργούν, τότε μόνο ένα πράγμα μπορεί να συμβαίνει. O υπολογιστής δεν είναι ασφαλής.

  • Ο αριθμός των φίλων σου στο Facebook αυξάνεται 


Κάτι τέτοιο ποτέ δεν είναι θετικό. Αν οι φίλοι σου έχουν αυξηθεί χωρίς να έχεις κάνει κάτι εσύ, αυτό σημαίνει ότι κάποιος έχει παραβιάσει το  account σου και στέλνει spams.

  • Βλέπεις νέα εικονίδια στο browser


Όταν τρέξεις το Browser σου και δεις εικονίδια που δε θα έπρεπε να είναι εκεί, είναι μια καλή στιγμή για να αγχωθείς. Υπάρχει σοβαρή περίπτωση να έχει τρέξει κάποιος κάποιο περίεργο κώδικα στο PC σου.

  • To ποντίκι σου κινείται μόνο του


Τουλάχιστον ύποπτο σωστά; Το PC πιθανότατα έχει πέσει θύμα hacking.

  • O browser σε πετάει σε άκυρες σελίδες ή σου βγάζει άκυρα αποτελέσματα


Ναι, είναι η στιγμή να κλείσεις το PC.

  • Tα αρχεία σου σβήνονται (και δεν το κάνεις εσύ)


Δοκίμασε να ζητήσεις βοήθεια για να ανακαλύψεις τη συμβαίνει.

  • Λαμβάνεις ψεύτικες ειδοποιήσεις για ιούς


Κάποιος παίζει με το antivirus κι αυτό πότε δεν είναι καλό.

  • H Webcam συμπεριφέρεται περίεργα


Αρχικά αν παρατηρήσεις ότι το φωτάκι αναβοσβήνει και συμπεριφέρεται περίεργα, κάνε restart στο PC και ξανά τσέκαρε μετά από 10 λεπτά. Αν συνεχίσει να κάνει τα ίδια, έχουμε πρόβλημα.

  • Το PC είναι αργό


Αν δεις το PC ή το ίντερνετ να γίνεται αργό δίχως λόγο, τα πράγματα δεν είναι τόσο καλά και χρειάζεται τουλάχιστον μια μικρή έρευνα για να δεις τι συμβαίνει.

Τι πρέπει να κάνεις; Κι όμως υπάρχουν μερικά βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις, ώστε να περιορίσεις κάπως τη ζημιά. Ειδοποίησε φίλους και γνωστούς, ώστε να αποφύγεις τυχών παρεξηγήσει ή προβλήματα. Μίλα με την τράπεζα και τις υπηρεσίες με τις οποίες συνεργάζεσαι, ώστε να δεις τι θα γίνει με τους κωδικούς και τα στοιχεία σου. Σβήσε όσα προγράμματα δεν ανταποκρίνονται ή δεν σου φαίνονται γνωστά. Εγκατάστησε ένα καλό antivirus. Άλλαξε τους κωδικούς  σου παντού.

Πηγή: rise.gr

-------------------------

Το Vukentra.gr είναι απολύτως ανεξάρτητο, δεν στηρίζεται από κανένα & σε κανένα και βασίζεται μόνο στους αναγνώστες του. Αν σας αρέσει, διαδώστε το και ακόμη στηρίξτε το, πατώντας πάνω στις διαφημίσεις της Coogle που είναι και το μόνο πενιχρό μελλοντικό έσοδό του…. Η σύνταξη σας ευχαριστεί εκ των προτέρων….

-------------------------

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "