Τα αυθαίρετα και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ

Κατηγορία: Τεχνολογία Κατασκευές


Μεγάλη πληγή για τον τόπο η αυθαίρετη δόμηση και η απουσία σχεδίων πόλεων, πολεοδόμησης και χωροταξικού σχεδιασμού.

Τα αυθαίρετα, μάλιστα, ήταν και παραμένουν το σήμα κατατεθέν των πελατειακών σχέσεων σε αυτήν την χώρα στο αμαρτωλό τρίδυμο που έχει καταστρέψει τον τόπο και συνιστά τον «πυρήνα» του ελληνικού καπιταλισμού: πελατειακή ψήφος, μίζα και διαπλοκή με ολιγαρχικά συμφέροντα.

Αποτελεί, όμως, υποκρισία για τον μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ αφ’ ενός ότι θυμήθηκε την αυθαίρετη δόμηση μετά την πύρινη τραγωδία στο Μάτι και διπλή υποκρισία να μιλάει ο ίδιος για αυθαίρετα, όταν είναι ο μεταλλαγμένος μνημονιακός ΣΥΡΙΖΑ που εισήγαγε και ψήφισε, μαζί με τη ΝΔ, τη ΔΗ.ΣΥ (ΠΑΣΟΚ) και το «Ποτάμι», τον ν. 4495/2017 του Σταθάκη, με τον οποίο έχουν νομιμοποιηθεί 125 χιλιάδες (!) αυθαίρετα εκτός σχεδίου κτίσματα.

Συνολικά, στα μνημονιακά χρόνια με τους τρεις αλλεπάλληλους νόμους «τακτοποίησης» των αυθαιρέτων, τον 4014/11, τον 4178/2014 και τον 4495/17 του Σταθάκη, έχουν «τακτοποιηθεί» συνολικά 1,5 εκατομ. εκτός σχεδίου αυθαίρετα. Ένα απίστευτο όργιο παράνομης δόμησης μιας Ελλάδας της οποίας τόσο η πρωτεύουσα όσο και η συμπρωτεύουσα και οι πόλεις της αλλά και σε σημαντικό βαθμό τα δάση και οι παραλίες της, έχουν οικοδομηθεί αυθαίρετα σε μια αυθαιρεσία που ο κύριος και μεγάλος ένοχος του εγκλήματος είναι οι κυβερνήσεις και το κράτος αλλά, δυστυχώς, ευθύνη έχουν και οι πολίτες.

Αποτελεί υποκρισία, λοιπόν, να παριστάνει η κυβέρνηση Τσίπρα την αθώα περιστερά και να θέλει να βγάλει την ουρά της απέξω.

Είναι ένοχη και συνένοχη τόσο για το δικό της νομοθέτημα όσο και γιατί μέχρι τώρα δεν έχει υλοποιήσει ούτε καν αυτές τις τελεσίδικες αποφάσεις κατεδαφίσεων ενώ κάνει τα στραβά μάτια στη νέα αυθαίρετη επί των ημερών της δόμηση, προσδοκώντας ίσως ότι στους οκτώ μέχρι τώρα νόμους περί αυθαιρέτων, θα βρει την ευκαιρία να ψηφίσει πελατειακά και ψηφοθηρικά και τον ένατο!!!

Πηγή: iskra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "