«Νεκροθάφτης» των Ραδιοερασιτεχνών, ο Υπουργός ΨΠΤΕ Νίκος Παππάς;

Κατηγορία: Τεχνολογία Ηλεκτρομηχανολογικά


Χομπίστας ραδιοερασιτέχνης, με μία οργισμένη αλλά πολύ εμπεριστατωμένη ανοικτή επιστολή του, καταγγέλλει τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, ότι με το νέο σχέδιο νόμου για τις τηλεπικοινωνίες, θάβει κυριολεκτικά τον «Ραδιερασιτεχνισμό», οδηγώντας τον κυριολεκτικά σε θάνατο, αφού εισάγει πολύπλοκες διαδικασίες για την τοποθέτηση και ύπαρξη των κεραιών τους.

Όλη η επιστολή του «χομπίστα ραδιοερασιτέχνη»

Νίκαια 23/10/2018 

Προς  τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκο Παππα,

Αγαπητέ κύριε Υπουργέ,

άφωνος ο ραδιοερασιτεχνικός πληθυσμός της χώρας, που απαρτίζεται από 7.000 περίπου ενεργούς αδειούχους ραδιοερασιτέχνες, είδε την πρόσφατη δημοσίευση στη «Διαύγεια» για τη διαβούλευση ενός νομοσχεδίου στο οποίο υπάρχει απαράδεκτη διάταξη που καθιστά απαγορευτική σχεδόν την εγκατάσταση του κυριότερου τμήματος του ραδιοερασιτεχνικού σταθμού, της κεραίας. Με τον τρόπο αυτό πέφτει ΜΑΥΡΟ στην υπηρεσία του ραδιοερασιτέχνη που είναι λειτούργημα και Hobby και κανένα οικονομικό όφελος δεν έχει.

Το νομοσχέδιο είναι φανερά εχθρικό προς τους ραδιοερασιτέχνες και δηλώνει ανεξήγητη εμπάθεια, ενώ τεχνικά είναι ένα συνονθύλευμα και συρραφή από παλαιότερους νόμους, φαίνεται να έχει συνταχθεί από άτομα, τα οποία δεν έχουν καμία σχέση με τις τηλεπικοινωνίες. Ούτε  καν η αρμόδια υπηρεσία φάσματος του Υπουργείου φαίνεται να έχει εμπλακεί στη σύνταξή του. Δεν εξηγείται διαφορετικά η παράβλεψη των νόμων της Φυσικής, οι οποίοι απαιτούν για την καλύτερη και οικολογικά αποτελεσματικότερη λειτουργία ενός σταθμού την καλύτερη δυνατή κεραία.


Μέχρι σήμερα η Πολιτεία αναγνώριζε τα οφέλη, που προκύπτουν από την Υπηρεσία Ραδιοερασιτέχνη και είχε εντάξει τις κεραίες των ραδιοερασιτεχνών στο άρθρο 1 του νόμου 2801, με το οποίο τις εξαιρούσε από κάθε υποχρέωση μαζί με τις κεραίες Υπουργείων, Πρεσβειών  κλπ. Σήμερα θεσπίζει μια απαράδεκτη και πρακτικά ανέφικτη διάταξη, που ακυρώνει τις ευεργετικές αυτές διατάξεις και στην ουσία εξισώνει τους ραδιοερασιτέχνες με τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας και κάθε λογής πάροχο ραδιοτηλεοπτικών υπηρεσιών.

Τα χαρακτηριστικά του ραδιοερασιτέχνη είναι ο πειραματισμός, η αλληλοβοήθεια , ο αλληλοσεβασμός, η αλληλεγγύη και η παροχή βοήθειας σε κάθε δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζει η πολιτεία. ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΧΕΣΗ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ Ή ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ. 

Επιπλέον, με τις διατάξεις του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου απαιτείται η σύμφωνη γνώμη όλων των συνιδιοκτητών μιας πολυκατοικίας για την τοποθέτηση κάθε απλής ή σύνθετης ραδιοερασιτεχνικής κεραίας, κάτι πρακτικά ΑΝΕΦΙΚΤΟ για οποιοδήποτε θέμα μέσα στις πολυκατοικίες, όπου οι ένοικοι πολλές φορές δεν συμφωνούν ούτε στο τι χρώμα θα την βάψουν ή αν θα βάλουν πετρέλαιο να ζεσταθούν. Οι έριδες και η κακοήθεια όπως σαφώς καταλαβαίνετε δεν επιτρέπουν την απόκτηση της βεβαίωσης συναίνεσης από όλους τους ενοίκους που προβλέπει το άρθρο 10 στην παράγραφο δ στο (γ). Την ίδια στιγμή που οι ταράτσες βρίθουν από κεραίες τηλεόρασης, τηλεοπτικά κάτοπτρα, ηλιακούς θερμοσίφωνες, air condition και κάθε λογής παράνομες κατασκευές, για τις οποίες ποτέ δεν έχει ζητηθεί ούτε και ζητείται η ομόφωνη έγκριση των συνιδιοκτητών. Αυτό δείχνει την εμπάθεια του σχεδιαστή αυτού του νομοσχεδίου προς τους ραδιοερασιτέχνες. Η ψήφιση του σημείου αυτού του νόμου μας γυρνά πολλές δεκαετείς πίσω, στη ραδιοπειρατεία...


Κύριε Υπουργέ,

Διαμαρτυρόμαστε έντονα για τη συγκεκριμένη διάταξη του νομοσχεδίου αυτού και απαιτούμε την απόσυρση ή ουσιαστική τροποποίησή του ως απαράδεκτες από μια Υπηρεσία, η οποία από τη μία εξετάζει, αδειοδοτεί και εντάσσει τους ραδιοερασιτέχνες σε οργανισμούς όπως η Πολιτική Προστασία και από την άλλη τους ευνουχίζει να λειτουργούν χωρίς κεραίες, ρίχνοντας το ΜΑΥΡΟ της ΕΡΤ στις τηλεπικοινωνίες των ραδιοερασιτεχνών. 

Με εκτίμηση

Πολύδωρος Σταυρόπουλος

  • (διακριτικό κλήσης) SV1AHH
  • Αδειούχος Ραδιοερασιτέχνης
  • MSc Μηχανολόγος Μηχανικός.
  • Ιστοσελίδα : http://sv1ahh.blogspot.gr/
  • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "