Ελληνική Παράνοια – Κρατική Ελληνική Εταιρία αγοράζει πανάκριβο εξοπλισμό από την Τουρκία

Κατηγορία: Τεχνολογία Ηλεκτρομηχανολογικά


Μετασχηματιστής κατασκευασμένος στην Τουρκία σε ελληνικό εργοστάσιο που παράγει ηλεκτρικό

Τελειωμό δεν έχουν οι περιπτώσεις που Ελληνικές εταιρείες παραγγέλνουν σε τουρκικά εργοστάσια μηχανήματα και εξοπλισμό αξίας δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, ενισχύοντας κατά αυτό τον τρόπο την οικονομία της Τουρκίας και με την σειρά τους τα έσοδα του τουρκικού κράτους που χρηματοδοτεί την πολεμική μηχανή του Ερντογάν.

Πιο αναλυτικά σύμφωνα με την ιστοσελίδα “Τουρκικά Νέα“  μετασχηματιστής βάρους 395 τόνων και 820ΜVA 400KV που κατασκευάσθηκε στην βιομηχανία «Μετασχηματιστές Ισχύος-Γκέμπζε GE», στην πόλη Γκέμπζε του νομού Κοτζάελι, μεταφέρθηκε με πλοίο στην Ελλάδα και από εκεί σε σταθμό παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος Δημόσιας εταιρείας που αυτή την περίοδο κατασκευάζεται στην Πτολεμαΐδα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο μετασχηματιστής τύπου step-up, είναι ο μεγαλύτερος που έχει παραχθεί στην Τουρκία και θα είναι και ο μεγαλύτερος μετασχηματιστής της Ελλάδας.

Αν και η εταιρεία που τον κατασκευάζει δεν είναι τουρκική αλλά αμερικανική, το γεγονός ότι επιλέχτηκε η απόκτηση ενός κρίσιμου υποσυστήματος τουρκικής κατασκευής για ένα από τους πλέον σημαντικούς σταθμούς παραγωγής ρεύματος Δημόσιας εταιρείας προκαλεί πολλά ερωτηματικά για την τήρηση κανόνων ασφάλειας και την ακώλυτη υποστήριξη ενός τέτοιου υποσυστήματος σε μια τέτοια εγκατάσταση στρατηγικής σημασίας.

Μπορεί η επιλογή του προϊόντος της αμερικανικής εταιρείας να έλαβε χώρα επτά μήνες νωρίτερα, όταν οι σχέσεις των δύο χωρών δεν είχαν φτάσει στο αρνητικό σημείο που είναι σήμερα, όμως ο εξοπλισμός μιας τέτοιου είδους στρατηγικής σημασίας για την οικονομία και την ενεργειακή ασφάλεια της χώρας υποδομής, θα έπρεπε να έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεννόησης των εργολάβων του έργου με τις Ελληνικές Αρχές.

Δυστυχώς όπως φαίνεται καμία επαφή δεν προηγήθηκε της παραγγελίας του σχετικού εξοπλισμού και εντός των επομένων ημερών ο τουρκικής κατασκευής μετασχηματιστής θα αφιχθεί -αν δεν έχει ήδη- στην Ελλάδα και θα εγκατασταθεί αργότερα στο υπο κατασκευή εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος στην Πτολεμαΐδα.

Το δίδαγμα που προκύπτει από αυτή την υπόθεση είναι ότι από εδω και πέρα θα πρεπει τα έργα υποδομής να αντιμετωπίζονται υπό διαφορετική οπτική γωνία με μεγαλύτερη έμφαση στον τομέα της ασφάλειας, από το ελληνικό κράτος που ξαφνικά ξύπνησε από το λήθαργο του και αντιλήφθηκε ότι η Τουρκία αποτελεί απειλή για τα ελληνικά συμφέροντα και την εδαφική ακεραιότητα μας.

Πηγή: defence-point.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "