Νέα Ψηφιακή Κάμερα αλλάξει τον τρόπο που τραβάμε (και βλέπουμε) βίντεο και φωτογραφίες

Κατηγορία: Τεχνολογία Φωτογραφικά


Η κάμερα που θέλει να αλλάξει τον τρόπο που τραβάμε (και βλέπουμε) βίντεο και φωτογραφίες

Μια κάμερα τσέπης (κυριολεκτικά τσέπης) με διπλό φακό και δυνατότητα σφαιρικών λήψεων έρχεται να αλλάξει όσα γνωρίζαμε για τη σύγχρονη φωτογραφία. Ναι, μπορούμε να φανταστούμε την αντίδρασή σας όταν διαβάζετε για ένα ακόμη gadget «που θέλει να τα αλλάξει όλα» –τα τμήματα μάρκετινγκ των εταιρειών άλλωστε δεν φημίζονται για την πρωτοτυπία τους–, αλλά το συγκεκριμένο δείχνει ότι έχει τα φόντα να πραγματοποιήσει την προγραμματική του υπόσχεση.

Η Rylo είναι μια κάμερα 360 μοιρών, η οποία γράφει βίντεο και φωτογραφίες 360 μοιρών και ανάλυσης 4K –όπως και αρκετές μηχανές του ανταγωνισμού. Επιχειρεί όμως να ξεχωρίσει από τις υπόλοιπες μηχανές 360°, χάρη σε μια σειρά μοναδικών και εξειδικευμένων λειτουργιών αλλά κυρίως λόγω του προηγμένου λογισμικού της.


Την κατασκευή της άλλωστε, έχουν αναλάβει πρώην μηχανικοί και υψηλόβαθμα στελέχη της Apple και του Instagram, οπότε ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Στην ομάδα ανάπτυξης συμμετέχουν και δύο προγραμματιστές που έχουν στο παλμαρέ τους την ιδιαίτερα επιτυχημένη εφαρμογή Hyperlapse.

Πώς θα κάνει τη διαφορά

Ένα προφανές πλεονέκτημα του λογισμικού της μηχανής είναι ότι σταθεροποιεί τα βίντεο, εξαλείφοντας ουσιαστικά το εκνευριστικό κούνημα και τη συνεπακόλουθη θόλωση της εικόνας. Αυτή η «ατέλεια» των περισσότερων μηχανών χαμηλού βάρους είναι ένας από τους λόγους που οι περισσότεροι χρήστες τις εγκαταλείπουν μετά τις πρώτες λήψεις.


Οι δημιουργοί της Rylo όμως ισχυρίζονται ότι όχι μόνο δεν θέλουν να αφήσετε την κάμερα σε κάποιο συρτάρι, αλλά ότι θα κάνουν τα πάντα, ώστε να την έχετε διαρκώς μαζί σας και να αποτυπώνετε ό,τι τραβάει την προσοχή σας. Η κάμερα χρησιμοποιεί δύο φακούς 208° με f/ 2.8, ενώ και οι δύο συνεργάζονται με τους νεότερους αισθητήρες της Sony. Γράφει σε 4Κ, έως και 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο, ενώ σε πανοραμική λειτουργία φτάνει την ανάλυση των 6Κ.

Διαθέτει επίσης μια λειτουργία «παρακολούθησης αντικειμένων», ώστε να ακολουθεί κάποιο πρόσωπο, ένα ζώο ή ένα αντικείμενο που κινείται κοντά στην κάμερα, ώστε να το κρατάει διαρκώς στο κάδρο, ακόμη και αν το χέρι του χρήστη δεν είναι σταθερό. Αξιοπρόσεκτη είναι και η λειτουργία της «εικονικής κάμερας» που στρέφει την προσοχή της σε σημεία ενδιαφέροντος, ακόμη και χωρίς να το επιλέξει ο κάτοχός της.

Ένα δείγμα των δυνατοτήτων της στο παρακάτω βίντεο:


Επεξεργασία και sharing

Το βασικό της όμως πλεονέκτημα είναι ότι επιτρέπει την άμεση μεταφορά και τη γρήγορη επεξεργασία των συνήθως δύσχρηστων βίντεο 360 μοιρών και δη όσα τραβηχτεί σε Ultra-HD ανάλυση. H Rylo επιτρέπει τη σύνδεση στο iPhone μέσω του, συμπεριλαμβανόμενου στη συσκευασία, καλωδίου Micro-USB σε Lightning θύρα, ώστε οι λήψεις να μεταφερθούν άμεσα χωρίς την ανάγκη μεσολάβησης άλλων καλωδίων ή Wi-Fi και Bluetooth δικτύων. Στις αρχές του 2018 αναμένεται και η έκδοση για Android.


Επιτρέπει δε την επεξεργασία του βίντεο στην αρχική του μορφή (360 μοιρών), αλλά και την εύκολη μετατροπή του σε συμβατικά μορφοποιημένο βίντεο full HD ανάλυσης με λόγο πλευρών 16:9, μέσω του app. Με δεδομένο ότι καταγράφει όλο το θέμα ανεξαρτήτως θέσης, μπορείτε μετά τη λήψη να εστιάσετε σε συγκεκριμένα σημεία ή γωνίες, αλλά και να συνδυάσετε λήψεις από τους μεμονωμένους φακούς. Με λίγα λόγια το ίδιο υλικό μπορεί να αξιοποιηθεί ως βάση για διαφορετικά κλιπ.

Όταν ολοκληρώσετε την επεξεργασία και είστε έτοιμοι για το αυτονόητο πλέον sharing στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Instagram και όχι μόνο), η εφαρμογή αναλαμβάνει τη συμπίεση και την κωδικοποίηση, ώστε να μην καταστραφεί το αποτέλεσμα, όπως συνήθως βλέπουμε να συμβαίνει.


Στις ΗΠΑ κυκλοφόρησε μόλις στην τιμή 499 δολαρίων και σύντομα πρέπει να την αναμένουμε και στην Ευρώπη. Στο πακέτο περιλαμβάνεται και μια κάρτα microSD 16GB για αποθήκευση, μια βάση και μια χειρολαβή με ενσωματωμένο στήριγμα για τρίποδο, μια μπαταρία και μια προστατευτική θήκη.


Θα πετύχει εμπορικά η Rylo; Ναι, αν οι καταναλωτές κατανοήσουν τις δυνατότητες και τις χρήσιμες ιδιαιτερότητές της. Όπως λέει ο δημιουργός της Alex Karpenko: «Κατασκευάσαμε μια φωτογραφική μηχανή που συλλαμβάνει τα πάντα γύρω της, ώστε να μην χρειάζεται πλέον να στοχεύει ο χρήστης σε συγκεκριμένο θέμα».


Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

Γιάννης Γορανίτης

Πηγή: liberal.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "