Η ΔΕΗ εγκαθιστά τους πρώτους «έξυπνους» μετρητές -Τέλος στη ρευματοκλοπή και την ολική διακοπή ρεύματος

Κατηγορία: Τεχνολογία Ενέργεια


«Μεγάλη καινοτομία στην υπηρεσία του καταναλωτή» χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, την πολιτική τοποθέτηση 224.000 «έξυπνων μετρητών» κατανάλωσης ρεύματος από τον Διαχειριστή Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ).

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9FM», ανέφερε ότι κάτι τέτοιο «θα έπρεπε να υπάρχει ήδη στη χώρα μας, εδώ και πάρα πολλά χρόνια, αλλά δυστυχώς τα συμφέροντα δεν επιτρέπουν να ολοκληρωθούν τέτοιου είδους διαδικασίες».

Όπως σημείωσε, αντίστοιχο πιλοτικό έργο είχε ξεκινήσει το 2010. Ωστόσο, μέχρι σήμερα παραμένει «μπλοκαρισμένος» στο Συμβούλιο της Επικρατείας ο διαγωνισμός για το πιλοτικό πρόγραμμα, γεγονός που δεν επιτρέπει να ξεκινήσει και η διαδικασία για την κεντρική προμήθεια 7,4 εκατ. μετρητών χαμηλής τάξης (σ.σ. λόγω δικαστικών προσφυγών, που έχουν καταθέσει στο ανώτατο διοικητικό δικαστήριο εταιρείες οι οποίες συμμετείχαν στη διαγωνιστική διαδικασία).

Σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ, ο κ. Αδαμίδης τόνισε ότι «οι έξυπνοι μετρητές είναι στην υπηρεσία τόσο του καταναλωτή, όσο και της ΔΕΗ, για να αποφεύγονται έκνομες πράξεις από επιτήδειους όπως είναι οι ρευματοκλοπές» και διευκρίνισε πως «ο καταναλωτής θα μπορεί ακόμα και να επιλέγει ποια ώρα θα χρεώνεται, ανάλογα με τις προσφορές που θα υπάρχουν από τους παρόχους ηλεκτρικού ρεύματος, με τη φθηνότερη τιμή».

Η απώλεια από τις ρευματοκλοπές για την Επιχείρηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, «είναι περίπου 80 με 90 εκατ. ευρώ» ενώ το κόστος των «έξυπνων μετρητών» το αναλαμβάνει εξολοκλήρου ο ΔΕΔΔΗΕ.

Αναφερόμενος, δε, στις δυνατότητες που παρέχουν οι «έξυπνοι μετρητές» ηλεκτρικής ενέργειας επισήμανε: «Είναι ένα πολύ μεγάλο έργο. Υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες από αυτήν τη μεγάλη καινοτομία που υπάρχει ήδη στην Ευρώπη, όπως για παράδειγμα να μπορεί να αφήσει ο ΔΕΔΔΗΕ μικρή ποσότητα ρεύματος στο σπίτι του καταναλωτή, για το ψυγείο ή για το φως». «Πρόκειται για τις περιπτώσεις που κάποιος έχει οφειλές, αλλά δεν μπορεί να μένει και στο σκοτάδι, χωρίς καθόλου ρεύμα. Όπως στην κινητή τηλεφωνία, που μπορούν οι εταιρείας να σου κόβουν τις εξερχόμενες κλήσεις, αλλά σου επιτρέπονται εισερχόμενες» πρόσθεσε ο κ. Αδαμίδης

Πηγή: ecopress.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "