Αυστραλία: Ο μεγαλύτερος παραγωγός λιθίου στον κόσμο

Κατηγορία: Τεχνολογία Ενέργεια


Η παραγωγή λιθίου θα τριπλασιαστεί τα επόμενα τέσσερα χρόνια

Η ραγδαία άνοδος της δημοτικότητας των ηλεκτρικών αυτοκινήτων τα προσεχή τέσσερα χρόνια αναμένεται να προκαλέσει ανάλογη «έκρηξη» στην αγορά του λιθίου.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Global Data, η παραγωγή λιθίου εισέρχεται σε μία πορεία υψηλής ανόδου τα προσεχή τέσσερα χρόνια μετά από μία αντίστοιχη μέτριας ανάπτυξης, η οποία διήρκησε από το 2010 έως και το 2017. Έτσι, από σήμερα έως και το 2022 οι απαιτήσεις της αγοράς για λίθιο αναμένεται να τριπλασιαστούν σε περίπου 154.000 τόνους ετησίως. Επί του παρόντος, η αγορά διατηρείται κάτω από τους 64.000 τόνους ανά έτος.

Αυτή τη στιγμή η Νο 1 χώρα στην παραγωγή λιθίου είναι η Αυστραλία, από την οποία κάθε χρόνο εξάγονται 18,3 kt λιθίου. Ακολουθούν η Χιλή, με 14,1 kt και η Αργεντινή, με 5,5 kt. Μέσα στα προσεχή τρία χρόνια, η Αυστραλία αναμένεται να κατέχει μερίδιο ίσο με το 37% της παγκόσμιας αγοράς, καθώς σε αυτή αναμένεται να «ενεργοποιηθούν» πολύ σύντομα επιπλέον σημεία εξόρυξης και παραγωγής στις περιοχές Pilgangoora, Wodgina, Bald Hill και Mt Holland. Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Global Data, πίσω από την Αυστραλία θα ακολουθήσουν η Αργεντινή (29%), ο Καναδάς (16%), η Χιλή (9%), οι ΗΠΑ (6%) και το Μεξικό (4%).


Μεταξύ των μεγαλύτερων εταιρειών που εμπορεύονται σήμερα το λίθιο είναι η SQM με μερίδιο 25% σε παγκόσμιο επίπεδο, η Talison με 24%, η Albemarle με 17% και η FMC με 9%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της USGS, τα ήδη γνωστά αποθέματα λιθίου έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, αγγίζοντας περίπου τους 53 εκ. τόνους. Στην Αργεντινή έχουν εντοπιστεί 9,8 εκ. τόνοι, στη Χιλή 8,4 εκ., στην Κίνα 7 εκ., στις ΗΠΑ 6,8 εκ., στην Αυστραλία 5 εκ., στον Καναδά 1,9 εκ., στο Κονγκό, στη Ρωσία και στη Σερβία από 1 εκ., στην Τσεχία 840.00 τόνοι, στη Ζιμπάμπουε 500.000, στην Ισπανία 400.000, στο Μαλί 200.000, στη Βραζιλία και το Μεξικό από 180.000 τόνους, στην Πορτογαλία 100.000 τόνους και στην Αυστρία 50.000 τόνους._

Πηγή: 4troxoi.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "