Οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας «μπαίνουν» στην αγορά πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας

Κατηγορία: Τεχνολογία Ενέργεια


Να γιατί μπαίνουν οι εταιρείες telecoms στην ενέργεια - Τι θα μας προσφέρουν

«Μην βιάζεστε ακόμη, είναι νωρίς. Σε λίγους μήνες όμως θα δούμε πρωτόγνωρα πράγματα στην παροχή υπηρεσίας, τουλάχιστον για τα ελληνικά δεδομένα».

Αυτό έλεγε με νόημα μιλώντας σε οικονομική ιστοσελίδα υψηλόβαθμο στέλεχος μεγάλης τηλεπικοινωνιακής εταιρείας η οποία έχει ήδη ανοίξει τον φάκελο «ενέργεια» και σχεδιάζει τις επόμενες κινήσεις της. Μετά τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, ήρθαν οι πληροφορίες που μετέδωσε το fpress περί επικείμενης εισόδου του ΟΤΕ στον χώρο έστω και για κάλυψη των δικών του ενεργειακών αναγκών. Φαίνεται όμως ότι ο δρόμος θα είναι μακρύς. Τι θα δούμε; Αν προχωρήσει κανονικά η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας –αυτό δείχνουν τα δεδομένα καθώς το να πέσει το μερίδιο της ΔΕΗ κατά 25 ποσοστιαίες μονάδες αποτελεί βασική μνημονιακή υποχρέωση- θα δούμε τηλεπικοινωνιακές εταιρείες με μεγάλο πελατολόγιο να μπαίνουν στην «λιανική». Όχι δεν πρόκειται να επενδύσουν για να αναπτύξουν δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Ως μεταπωλητές θα λειτουργούν όπως έγινε (και σε μεγάλο βαθμό εξακολουθεί να γίνεται) και με τις τηλεπικοινωνίες.

Η σκέψη που έχει γίνει στο εξωτερικό και γίνεται τώρα και στην Ελλάδα είναι συγκεκριμένη: Οι εταιρείες με μεγάλο πελατολόγιο, να απευθύνονται στους πελάτες τους για να τους πωλούν πολλές υπηρεσίες σε συσκευασία «πακέτου». Τι καλύτερο για μια επιχείρηση από το να εισπράττει ένα συγκεκριμένο (και μεγάλο) ποσό κάθε μήνα από τον πελάτη της και ουσιαστικά να τον κρατά δεσμευμένο. Άλλο πράγμα να αλλάξεις εταιρεία κινητής τηλεφωνίας και άλλο πράγμα να αλλάζεις κινητό, σταθερό, συνδρομητική τηλεόραση Internet και …ρεύμα.

Το αν θα χρειαστούν μήνες ή χρόνια θα φανεί. Αυτό που φαίνεται όμως να βρίσκεται στο τέλος της διαδρομής είναι τα «τετραπλά» και τα «πενταπλά» πακέτα (σ.σ πριν από χρόνια το triple play έμοιαζε ουτοπία και σήμερα θεωρούμε περίπου αυτονόητο το να παντρέψουμε τη σταθερή τηλεφωνία με το κινητό και το internet). Στα υφιστάμενα πακέτα, θα έρθει να προστεθεί και το ρεύμα. Σε ποια τιμή; Προφανώς χαμηλότερη από αυτή που πουλάει σήμερα η ΔΕΗ. Και προφανώς οι εκπτώσεις θα είναι σημαντικότερες από αυτές που γίνονται ήδη στην αγορά καθώς διαφορετικά δεν θα έχει μεγάλο νόημα η «μετακίνηση» πελατών από τη ΔΕΗ.

Πηγή: fpress.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "