ΗΠΑ: Αύξηση στα τροχαία μετά την ελεύθερη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης

Κατηγορία: Τεχνολογία Αυτοκίνητο


Κατά 6% αύξησε τα αυτοκινητιστικά ατυχήματα η χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης στις πολιτείες του Κολοράντο, της Νεβάδα, του Όρεγκον και της Ουάσινγκτον. Αυτό αναφέρει έρευνα του Ινστιτούτου Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων (IIHS), στην ανάλυση των ευρημάτων που προήλθαν μετά την αποποινικοποίηση της μαριχουάνας.

Για το θέμα αυτό τις επόμενες ημέρες θα διοργανωθεί ένα συνέδριο όπου θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι του IIHS και ασφαλιστικών εταιρειών στο Κέντρο Έρευνας Οχημάτων, ενώ θα τοποθετηθούν επιστήμονες και θα υπάρξει παρουσίαση των στοιχείων οδηγών μετά τη χρήση κάνναβης στον τομέα του αυτοκινήτου.

Να σημειώσουμε ότι το Κολοράντο και η Ουάσινγκτον ήταν οι πρώτες πολιτείες των ΗΠΑ που νομιμοποίησαν την ψυχαγωγική μαριχουάνα για ενήλικες άνω των 21 ετών, ενώ σύντομα τον ίδιο δρόμο θα ακολουθήσουν και άλλες πολιτείες, χωρίς να ξεχνάμε ότι στην ίδια γραμμή βρίσκεται και ο Καναδάς.

Αναλυτές εκτιμούν ότι η συχνότητα των συγκρούσεων από οδηγούς που έχουν κάνει νωρίτερα χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης αυξήθηκε συνολικά κατά 6% στις συγκεκριμένες πολιτείες σε σχέση με άλλες πολιτείες που δεν επιτρέπουν τη χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης. Οι αναλυτές μάλιστα επισημαίνουν ότι υπάρχουν διαφορές ανάλογες των κοινωνικών ομάδων ή ατόμων που κινούνται με το αυτοκίνητό τους στα αστικά κέντρα. Στην έρευνα έχουν αναλυθεί και κριτήρια που έχουν να κάνουν με την ανεργία, τον καιρό και την εποχικότητα.

"Η χρήση ψυχαγωγικής κάνναβης μέσω της νομιμοποίησή της σε όλους τους τομείς έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ασφάλεια των δρόμων μας", λέει ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Ασφάλειας Αυτοκινητοδρόμων, David Harkey για να συνεχίσει: "Τα κράτη που ερευνούν τη νομιμοποίηση της μαριχουάνας, θα πρέπει να εξετάσουν τα αποτελέσματα που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια των δρόμων".

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν και άλλες πολιτείες όπως η Αλάσκα, η Καλιφόρνια, το Μαίην, η Μασαχουσέτη, το Βερμόντ και η επαρχία της Κολούμπια που επιτρέπουν τη χρήση μαριχουάνας για ψυχαγωγικούς λόγους για ενήλικες άνω των 21 ετών, ενώ άλλες 22 πολιτείες επιτρέπουν την ιατρική μαριχουάνα. Αντίθετα, η νομιμοποίηση της χρήσης ψυχαγωγικής κάνναβης εκκρεμεί στο Νιου Χάμσαϊρ, το Νιου Τζέρσεϋ, τη Νέα Υόρκη και την Πενσυλβανία, ενώ τις επόμενες εβδομάδες το Μίτσιγκαν και η Βόρεια Ντακότα θα διεξάγουν δημοψήφισμα για την ελεύθερη διακίνηση της ψυχαγωγικής κάνναβης.

Η οδήγηση υπό την επήρεια της μαριχουάνας είναι παράνομη σε όλες τις πολιτείες, χωρίς να είναι εφικτός ο προσδιορισμός της βλάβης που δημιουργεί σε έναν οδηγό. Σε αντίθεση με το αλκοόλ, η ποσότητα της μαριχουάνας που υπάρχει στο σώμα ενός ατόμου μπορεί να έχει θετική επίδραση για αρκετές ημέρες μετά τη χρήση της, με αποτέλεσμα να είναι μια από τις αιτίες της αύξησης των ατυχημάτων με αυτοκίνητο. "Παρά τη δυσκολία απομόνωσης των ειδικών επιπτώσεων της βλάβης της μαριχουάνας τα στοιχεία δείχνουν ότι αυξάνονται τα ατυχήματα όπου έχει νομιμοποιηθεί η μαριχουάνα", λέει ο David Harkey.

Πηγή: pronews.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "