Avtoros Shaman 8x8, το ρωσικό 8τροχο Τέρας της αυτοκίνησης [Φωτό & video]

Κατηγορία: Τεχνολογία Αυτοκίνητο


Αν το Mercedes-AMG G63 6x6 σας φαίνεται μικρό και «αδερφίστικο», σας έχουμε τη λύση.

Θεωρείτε ότι το Mercedes-AMG G63 6x6 είναι η απόλυτη κορυφή όσον αφορά στις δυνατότητες εκτός δρόμου; Ετοιμαστείτε να απογοητευτείτε.

Δεν σας σταματάει τίποτε! Πάει το 6τροχο G-Wagen σε βαθύ χιόνι ή μαλακή άμμο; Κολυμπάει στο νερό; Ή μήπως χωράει 12 άτομα; Ε, λοιπόν, το Shaman της ρωσικής Avtoros τα κάνει όλα αυτά. Και είναι ακόμα πιο εντυπωσιακό στην όψη από το Mercedes-AMG.


Πρώτα απ’ όλα, είναι πολύ μεγαλύτερο: χοντρικά, 40 πόντους μακρύτερο, άλλους 40 πόντους φαρδύτερο και μισό μέτρο ψηλότερο. Υπερέχει και στους κινητήριους τροχούς: αντί για 6 έχει 8. Κάθε τροχός του έχει διάμετρο 1,185 m και λάστιχο χαμηλής πίεσης για να μην βουλιάζει σε χιόνια, αμμόλοφους και βάλτους. To Shaman μπορεί να εφοδιαστεί και με προπέλα για να κινείται στο νερό με έως και 7 km/h, αλλά και χωρίς αυτήν πλέει με 2 km/h χάρη στα λάστιχά του.


Η κίνηση 8x8 με τα «κοντά» και το διαφορικό που κλειδώνει, μαζί με την απόσταση των 45 cm από το έδαφος, βοηθούν τον Σαμάνο να υπερβαίνει… μαγικά σχεδόν κάθε εμπόδιο. Κι ενώ οι διαστάσεις του θα έκαναν απαγορευτική την κίνησή του σε στενούς δρόμους ή στην πόλη, έχει σύστημα… οκταδιεύθυνσης που κάνει το θηριώδες ATV πολύ πιο ευέλικτο απ’ όσο θα περιμέναμε. 

Υπάρχει βέβαια και η άλλη όψη του νομίσματος: το Shaman ζυγίζει 4.800 κιλά. Τα 700 kg της διαφοράς από το G63 6x6 μπορεί να μη φαίνονται πολλά, όμως το ρώσικο ATV δεν έχει 5,5λιτρο διτούρμπινο V8 544 ίππων για να το κινεί. Αρκείται σε έναν 3λιτρο 4κύλιδρο τουρμποντίζελ 166 ίππων της Iveco, που του δίνει μια τελική μόλις 70 km/h. Όμως οι «κυνηγοί και ψαράδες που θέλουν να κυνηγούν και να ψαρεύουν παντού» δεν χρειάζονται κάτι πιο γρήγορο στις άγριες ερημιές.


Κι αν αυτό δεν σας παρηγορεί για τις αργές επιδόσεις, θα σας πούμε ότι το Shaman είναι πολύ φθηνότερο από ένα G63 6x6, που θα το βρείτε μόνο στη μαύρη με τιμή κοντά στο εκατομμύριο. Η αρχική τιμή του Shaman είναι «μόνο» €183.125 – αν και θα χρειαστεί να ξηλωθείτε παραπάνω αφού η βασική έκδοση είναι πολύ λιτή και ο κατάλογος των έξτρα μακρύς και αλμυρός… 

Ας αφήσουμε όμως να μας πει κάτι και το πρώην «φιλαράκι», ο Matt LeBlanc, που το δοκίμασε για την πασίγνωστη εκπομπή Top Gear του BBC.
 

Πηγή: BBC Top Gear, Avtoros, drive.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "