Tα 10 πιο εμπορικά και καλοπουλημενα μοντέλα από τότε που ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο (φωτό)

Κατηγορία: Τεχνολογία Αυτοκίνητο


Παρότι δεν περιλαμβάνει ούτε εξωτικά, ούτε σπάνια μοντέλα, η λίστα με τα πιο πετυχημένα αυτοκίνητα όλων των εποχών έχει το δικό της ενδιαφέρον. Μερικά από αυτά έχουν σταματήσει να πωλούνται εδώ και χρόνια, άλλα πάλι έχουν αλλάξει εντελώς χαρακτήρα στο πέρασμα του χρόνου. Όπως και να έχει, αυτά είναι τα 10 πιο δυνατά -εμπορικά- ονόματα από τότε που ανακαλύφθηκε το αυτοκίνητο:

10. Chevrolet Impala


Από το 1958 που παρουσιάστηκε, το Impala έχει πουλήσει πάνω από 14,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Αρχικά ήταν ένα κλασικό αμερικάνικο γιγάντιο σεντάν, που ως όνομα υπάρχει ακόμα και πωλείται κανονικά στις ΗΠΑ.

9. Ford T


Το πρώτο προσιτό αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής που έγινε ποτέ δε χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Η κατασκευή του ξεκίνησε το 1908 στο Detroit από την εταιρεία του Henry Ford και μέσα σε σχεδόν είκοσι χρόνια έφτασε τα εκπληκτικά για την εποχή 16,5 εκατομμύρια πωλήσεων. Αν και η παραγωγή του έχει σταματήσει εδώ και 89 χρόνια, βρίσκεται ακόμα μέσα στη λίστα.

8. Honda Accord 


Βαδίζοντας στα χνάρια του μικρότερου Civic, το Accord ξεκίνησε να παράγεται το 1976 και από τότε έχουν πουληθεί σχεδόν 18 εκατομμύρια. Ήταν το πρώτο αυτοκίνητο της Honda που κατασκευάστηκε στην Αμερική και από το 1989 και μετά σημείωσε τεράστια επιτυχία στην εκεί αγορά, ως ένα ασφαλές κι εξαιρετικά αξιόπιστο οικογενειακό.

7. Ford Escort


Η πορεία του ξεκίνησε στην Ευρώπη το 1968 και στις ΗΠΑ το 1981, φτάνοντας συνολικά τις 18 εκατομμύρια πωλήσεις. Σήμερα, συνεχίζει την πορεία του ως ένα μικρομεσαίο σεντάν στην αγορά της Κίνας.

6. Honda Civic


Πριν την παρουσίασή του το 1972, η Honda ήταν πολύ κοντά στο να αποσυρθεί από την κατασκευή αυτοκινήτων. Ωστόσο, η επιτυχία του Civic άλλαξε άρδην αυτή τη σκέψη κι εδώ που τα λέμε ευτυχώς για τους Ιάπωνες. Σε αντίθετη περίπτωση, θα είχαν χάσει σχεδόν 19 εκατομμύρια πωλήσεις. Σε λίγες ημέρες θα παρουσιαστεί επίσημα η 10η ευρωπαϊκή γενιά του μοντέλου.

5. Volkswagen Passat


Το μεσαίο οικογενειακό της Volkswagen παρουσιάστηκε το 1973 και από τότε έχει «γράψει» σχεδόν 20 εκατομμύρια πωλήσεων πάντα βασιζόμενο στην προσφορά ποιότητας και πολυτέλειας σε σχετικά προσιτή τιμή. Σήμερα πωλείται η όγδοη γενιά του.

4. Volkswagen Beetle


Όσο τρελό κι εάν ακούγεται, ο σκαραβαίος μετατράπηκε από όραμα του Χίτλερ σε σύμβολο των 60s. Η παραγωγή του «αυτοκινήτου του λαού» στην αρχική του μορφή ξεκίνησε το 1938 και σταμάτησε μόλις το2003. Ωστόσο η Volkswagen το 1997 η παρουσίασε το -βασισμένο στο Golf- σύγχρονο Beetle το οποίο σήμερα βρίσκεται στη δεύτερη γενιά του. Συνολικά έχουν πουληθεί πάνω από 23,5 εκατομμύρια Σκαραβαίοι, αν και ηπορεία του σύγχρονου μοντέλου δεν είναι καλή και δε θα έχει συνέχεια.

3. Volkswagen Golf


Ίσως αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει πιο αναγνωρίσιμο όνομα στο αυτοκινητικό στερέωμα. Το μικρομεσαίο χάτσμπακ παρουσιάστηκε το 1974 και βρίσκεται ήδη στην έβδομη γενιά του. Οι πωλήσεις του έχουν είναι κοντά στα 28 εκατομμύρια αυτοκίνητο σε όλο τον κόσμο.

2. Ford Bonus-Built 


Η ύπαρξή του σε αυτή τη λίστα μπορεί να ξενίζει όμως η πορεία του ξεκινάει από το 1948 και η αποδοχή στις ΗΠΑ είναι τεράστια. Η πρώτη του γενιά έγινε γνωστή ως Ford Bonus-Built και από τότε έχουν σημειωθεί πάνω από 35 εκατομμύρια πωλήσεις, κάνοντάς το τον αδιαφιλονίκητο παντοκράτορα των pick-up.

1. Toyota Corolla


Η πρώτη Corolla βγήκε από το εργοστάσιο το 1966 και μέσα σε 8 χρόνια το μοντέλο ήταν το παγκόσμιο best seller. Το 2013 ξεπέρασε τις 40 εκατομμύρια πωλήσεις με τέτοιο ρυθμό που οι φήμες λένε ότι η Toyota δεν ξέρει που ακριβώς πουλήθηκε το αυτοκίνητο. Αν και σήμερα έχει σαφώς λιγότερες εκδόσεις από ό,τι στο παρελθόν, η επιτυχία της δεν έχει καμφθεί καθόλου.

Πηγή: Αργύρης Τούντας, Drive.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "