Τα πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα της ιστορίας σε δράση! (βίντεο)

Κατηγορία: Τεχνολογία Αυτοκίνητο

 

Υπήρξαν τα δύο πρώτα αυτοκινούμενα οχήματα στην ιστορία της ανθρωπότητας. Το πρώτο, ήταν ατμοκίνητο, σχεδιάστηκε και κατασκευάσθηκε από τον FardierdeCugnot, Γάλλο αξιωματικό του Ναπολέοντα, προκειμένου να αντικαταστήσει τα άλογα στη ρυμούλκηση των στρατιωτικών βαρέων πυροβόλων. Απέτυχε, όμως, στις δοκιμές, ως πολύ αργό και αδύναμο να σύρει τα πυροβόλα. Κατασκευάσθηκε μόνο σε ένα αντίτυπο, πήρε το όνομα LeFardierdeCugnot à Rétromobile και σήμερα βρίσκεται σε μουσείο της γαλλικής πρωτεύουσας.


 Το δεύτερο, είναι ο βασικός αρχικός πρόγονος, όλων των αυτοκινήτων που κατασκευάζονται και κυκλοφορούν σήμερα στον πλανήτη. Υπήρξε το πρώτο αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης βενζίνης, σχεδιάσθηκε το 1885, πήρε δε άδεια ευρεσιτεχνίας και κυκλοφόρησε το 1886, με όνομα «Benz Patent-Motorwagen».

Εφευρέτης, σχεδιαστής και κατασκευαστής του ήταν ο Karl Benz, ο δε κινητήρας που χρησιμοποιούσε είχε εφευρεθεί από τον επίσης γερμανό μηχανικό Otto. Οι δυό τους μερικά χρόνια αργότερα ίδρυσαν τη βιομηχανία αυτοκινήτων «Μερσεντές», που πήρε το όνομα της, από το όνομα της κόρης του Karl Benz.


 Το αρχικό κόστος του οχήματος το 1885 ήταν 600 αυτοκρατορικά γερμανικά μάρκα περίπου 150 δολάρια ΗΠΑ (ισοδύναμα με 3.998 δολάρια το 2016).

Το όχημα απονεμήθηκε με το γερμανικό δίπλωμα ευρεσιτεχνίας με αριθμό 37435, για το οποίο ο Karl Benz υπέβαλε αίτηση στις 29 Ιανουαρίου 1886. Μετά από επίσημες διαδικασίες, η ημερομηνία της αίτησης κατέστη ημερομηνία πατέντας για την εφεύρεση μετά την χορήγηση του διπλώματος ευρεσιτεχνίας το Νοέμβριο του ίδιου έτους.

Δείτε στην συνέχεια τα δύο οχήματα, την λειτουργία των κινητήριων συνόλων τους και την κίνησή τους στο δρόμο, από ακριβή αντίγραφα που έχουν κατασκευασθεί…

Το «Le Fardier de Cugnot à Rétromobile 1770 French Cugnot (Repro)»


Το «Benz Patent-Motorwagen»


 

Vukentra.gr

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "