• Θέληση της Κυβέρνησης, «απάτη» ή συγνωστό έγκλημα; Θα πληρώσουμε  εμείς τα μετοχοδάνεια των ισχυρών;
  • Σοκ για 900.000 επαγγελματίες και Αγρότες! Αναδρομικές εισφορές ΕΦΚΑ 535 - 3.200 € !
  • Ο «τερατώδης» νόμος του λαϊκιστή «προστάτη των φτωχών» Κατρούγκαλου εξαθλιώνει τους συνταξιούχους
  • ΑΦΜ Βουλγαρίας: Τέλος το «πάρτι» για εταιρίες και ιδιώτες – Εντατικοί έλεγχοι για «φοροδιαφυγή»
  • ΕΠΕ: Παρέμβαση για το ειδικό καθεστώς καταβολής ΦΠΑ σε αγορά ηλεκτρονικών συσκευών
  • Τα 15 νέα μέτρα της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ που θα βάλουν φωτιά στην τσέπη σας το 2018
  • Νέα «Σφαγή» σε συντάξεις και εφάπαξ με 9+1 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ
  • Xρεωστικές, Πιστωτικές και Προπληρωμένες Κάρτες Τραπεζών: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεται…
  • «Πετσόκωμα» συντάξεων για να δοθούν νέα επιδόματα και αυξήσεις σε ημέτερους, στον νέο Προϋπολογισμό
  • Science Labs: Βράβευση για την ανάλυση 4.500 παθολογικών γονιδίων με μία μόνο εξέταση

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

Σοκ για 900.000 επαγγελματίες και Αγρότες! Αναδρομικές εισφορές ΕΦΚΑ 535 - 3.200 € !

" Βαρύς λογαριασμός από τις αναδρομικές εισφορές του 2016, που ξεκινούν από τα 535 ευρώ και φτάνουν ακόμη και τις 3.200 ευρώ, έρχεται από τον ΕΦΚΑ για 900.000 αγρότες, γιατρούς, μηχανικούς και δικηγόρους, με προθεσμία πληρωμής ως τις 30 Νοεμβρίου. Όσοι δεν πληρώσουν κινδυνεύουν να χάσουν όχι μόνον το δικαίωμα λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας, αλλά και την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη! "

Οκτ
16
Περισσότερα »
Ο «τερατώδης» νόμος του λαϊκιστή «προστάτη των φτωχών» Κατρούγκαλου εξαθλιώνει τους συνταξιούχους

" Αποτελεί μνημείο στρέβλωσης και διαστρέβλωσης των πάντων, μία από τις μεγαλύτερες πολιτικές και οικονομικές απάτες σε βάρος του ελληνικού λαού, ευγενικός χορηγός όσων ποτέ δεν πλήρωσαν ασφαλιστικές εισφορές και πέπλο προστασίας των «ελίτ» συνδικαλιστών και προνομιούχων συντεχνιών που συνεχίζουν να απομυζούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά ταμεία… "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Νέα «Σφαγή» σε συντάξεις και εφάπαξ με 9+1 νέα μέτρα που φέρνει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

" Πρόκειται για παρεμβάσεις που φέρνουν επιβαρύνσεις για περίπου 3.000.000 πολίτες, καθώς, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν αυξήσεις εισφορών από 14,2% ως 21,4% σε αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης έως και ενάμισι έτος για μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέο «μαχαίρι» στο ΕΚΑΣ για τουλάχιστον 140.000 χαμηλοσυνταξιούχους, έξτρα περικοπές στα εφάπαξ, αλλά και μεγάλες ανατροπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Διαδοχική ασφάλιση, Εφάπαξ και διαδικασίες υποβολής Αίτησης και έκδοσης σύνταξης - Οι κυριότερες προβλέψεις (η Εγκύκλιος)

" Ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, υπέγραψε Εγκύκλιο για τον υπολογισμό και την απονομή των συνταξιοδοτικών παροχών ασφαλισμένων με χρόνο διαδοχικής ασφάλισης ή όχι, τον υπολογισμό και την χορήγηση Συντάξεων και Εφάπαξ, καθώς και τις διαδικασίες υποβολής των αιτήσεων από τους ασφαλισμένους…  "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Το υπουργείο Εργασίας «κρύβει» τις κατεδαφισμένες συντάξεις χηρείας των 185 ευρώ!!!

" Για όσους ελάμβαναν τα κατώτατα όρια σύνταξης γήρατος ή αναπηρίας (δηλαδή στους αδύναμους κοινωνικά και εισοδηματικά), τα ποσά σύνταξης θανάτου που μεταβιβάζονται, κυμαίνονται πλέον μεταξύ 185 ευρώ και 215 ευρώ». Ετσι φοβούμενοι την γενική κατακραυγή καθυστερούν την έκδοση των οριστικών συντάξεων χηρείας που είναι κάτω από 345 ευρώ. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Θρήνος για συνταξιούχους - Eπανυπολογισμός συντάξεων με μειώσεις σε Δημόσιο, ΔΕΚΟ, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Τράπεζες

" Η προσωπική διαφορά καταργείται, αλλά οι μειώσεις θα έχουν “ταβάνι” το 18%. Όσοι δηλαδή δουν ότι, η νέα τους σύνταξη έχει μείωση 22%, θα έχουν περικοπή μέχρι 18% την 1/1/2019. Το υπόλοιπο ποσοστό της περικοπής δεν “ξεχνιέται” και ανά πάσα στιγμή μπορεί το πλαφόν να γίνει 20% ή 25% αντί 18%, εφόσον κριθεί από την τρόικα ότι το πλεόνασμα του 2018 αλλά και του 2019 δεν βγαίνει στο 3,5% του ΑΕΠ αλλά πολύ μικρότερο! "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Γιώργος Κατρούγκαλος: Δρ Επιστήμονας (!!!) & «Εκτελεστής των Συνταξιούχων» δεν είπε ποτέ όχι στις αμοιβές του ΕΣΠΑ/Παιδείας, παρότι «αγανακτισμένος»

" Μετακινήθηκε από την θέση του από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο υπουργείο Εργασίας και ώ του θαύματος ανέλαβε το έργο να «σώσει» το ασφαλιστικό. Εκεί, από υπερασπιστής των θυμάτων-συνταξιούχων, έγινε ο «σφαγέας» τους. Παρόλα αυτά εκμεταλλεύθηκε κάθε τρύπα του ΕΣΠΑ για να αυξήσει τις αμοιβές του. Δείτε πως και πότε… "

Ιουν
12
Περισσότερα »
Επιστολή στον (κρυπτόμενο) Τσίπρα για τον ΕΔΟΕΑΠ (και την πτώχευσή του)

" Είμαι εντελώς σίγουρος ότι κρυμμένος στο γραφείο σου, κύριε πρωθυπουργέ, πληροφορείσαι τα όσα δραματικά γεγονότα έχουν προκύψει τις τελευταίες ώρες για τους δημοσιογράφους. Ο ΕΔΟΕΑΠ, διαλυμένος από τις απανωτές αφαιμάξεις των αποθεματικών του, δεν είναι σε θέση να πληρώσει τις πενιχρές συντάξεις στα ‘υπερήφανα γηρατειά’ του κλάδου. "

Ιουν
06
Περισσότερα »
Συνδικαλιστικά, συνταξιοδοτικά προνόμια ΔΕΗ (& ΔΕΚΟ) για τους 35αρηδες και 40αρηδες συνταξιούχους της

" Αυτό, που δεν γνωρίζουν οι περισσότεροι είναι ότι υπάρχει μία πολύ μεγάλη κατηγορία συνταξιούχων της ΔΕΗ, όπως και των υπολοίπων ΔΕΚ (ΟΤΕ, κλπ) που ελέω συνδικαλιστικών και όχι μόνο προνομίων κατάφεραν και ενθυλάκωναν πλήρεις συντάξεις και μάλιστα των 3.500 ευρώ και άνω με 15 έως 20 χρόνια υπηρεσίας. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Θρήνος: Οι νέες συντάξεις μετά τις δραματικές περικοπές (παραδείγματα)

" «Κουρεμένες» έως 39% θα είναι την 1/1/2019 οι νέες συντάξεις που θα εκδώσει ο ΕΦΚΑ για τους συνταξιοδοτούμενους το 2016, το 2017 και το 2018 σε εφαρμογή του νόμου Κατρούγκαλου καθώς ο νέος νόμος 4472/17 που ψηφίστηκε στη Βουλή με τα προαπαιτούμενα για το «κλείσιμο» της δεύτερης αξιολόγησης, προβλέπει ότι όσες προσωπικές διαφορές διατηρούνται, θα καταβάλλονται μόνο έως τις ...31/12/2018 "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ): Ποινή φυλάκισης για όσους δηλώνουν ψευδή στοιχεία…

" Ποιές είναι οι συνέπειες για όσους δηλώνουν ψευδή ή ανακριβή στοιχεία είτε προσκομίζουν πλαστά δικαιολογητικά για να λάβουν το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης (ΚΕΑ). Τις περιπτώσεις στις οποίες διακόπτεται η καταβολή του ΚΕΑ και προβλέπεται η διαδικασία επιστροφής των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών στο Δημόσιο καθορίζει έγγραφο του υπουργείου Εργασίας. "

Ιουν
02
Περισσότερα »
Δεν έχουν το «θεό» τους – Με «απάτη» μειώνουν ακόμη και τις επικουρικές συντάξεις που δεν προβλέπει ο νόμος

" Με... κόλπο πέρασαν οι μειώσεις έως 18% στις επικουρικές συντάξεις, που έχουν άθροισμα με τις κύριες κάτω από τα 1.300 ευρώ, για τις οποίες δεν υπάρχει πρόβλεψη από το νόμο. Αυτές οι επικουρικές κυμαίνονται από 60 ως 250 ευρώ το μήνα και τις λαμβάνουν περίπου 800.000 συνταξιούχοι, οι οποίοι είχαν εξαιρεθεί από τις περικοπές που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι επειδή μαζί με την κύρια σύνταξη παίρνουν κάτω από 1.300 ευρώ. "

Μαϊ
26
Περισσότερα »
Θρήνος: Αφαίμαξη 2,26 δισ. Ευρώ από το Ασφαλιστικό αυτοαπασχολούμενων και συνταξιούχων

" Βαρύς είναι ο λογαριασμός της νέας συμφωνίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιτηδευματίες και τους αγρότες. Συγκεκριμένα, η πρόσθετη επιβάρυνση εκτιμάται από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους σε επιπλέον 53 εκατ. ευρώ για το 2018, ανεβαίνει σε 124 εκατ. ευρώ το 2019, 126 εκατ. ευρώ το 2020 και 128 εκατ. ευρώ για το 2021.  "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Παράνομες οι νέες περικοπές συντάξεων από το 2019 – Νέα «Βόμβα» από το Ελεγκτικό Συνέδριο

" Αντίθετες στο πρώτο πρόσθετο πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) είναι οι περικοπές των κύριων και επικουρικών συντάξεων κατά 18% από το 2019, που συμφώνησε η κυβέρνηση με τους δανειστές, σύμφωνα με γνωμοδότηση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου. "

Μαϊ
13
Περισσότερα »
Βαρύς ο «Λογαριασμός» για τους συνταξιούχος με την νέα ΣΥΜΦΩΝΙΑ Τσίπρα-Θεσμών

" Μικρότερες κατά 5 έως... 350 ευρώ συντάξεις θα εισπράττουν 1 εκατ. συνταξιούχοι το 2019, καθώς θα χάσουν μέρος ή και το σύνολο της «προσωπικής διαφοράς» που θα... διατηρούσαν στις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις έναντι των νέων - χαμηλότερων συντάξεων του ν. Κατρούγκαλου, ενώ «παγώνει και το άρθρο 14 που προέβλεπε αυξήσεις με βάση την αύξηση του ΑΕΠ… "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ οι μειώσεις στις επικουρικές - Έγγραφο - "βόμβα" του Συνηγόρου του Πολίτη

" Παράνομες και αυθαίρετες μειώσεις επιβάλλονται μετά το νόμο Κατρούγκαλου σε επικουρικές και σε κύριες συντάξεις, όπως αποκαλύπτεται σε έγγραφο-"βόμβα" του Συνηγόρου του Πολίτη (ΣτΠ). Στο ίδιο έγγραφο αποκαλύπτεται και η εξήγηση που δίνει το ΕΤΕΑ για τις αυθαίρετες μειώσεις του ν. 3986/2011, "πετώντας το μπαλάκι" στο Υπουργείο Εργασίας, όταν είχαν ξεκινήσει οι μειώσεις των επικουρικών.  "

Μαϊ
07
Περισσότερα »
Η φορολογία δεν ανέβηκε με εμάς!!! - Οι 10 νέες εισφορές ΣΥΡΙΖΑ σε βάρος συνταξιούχων, μισθωτών και επαγγελματιών

" Δέκα νέες εισφορές έφερε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ από τον Γενάρη του 2015 μέχρι και σήμερα. Το συνολικό κόστος τους για 7 εκατομμύρια συνταξιούχους, τους ασφαλισμένους, τους εργοδότες αλλά και για το ίδιο το Δημόσιο ανέρχεται σε 5,685 δισ. ευρώ. Με αυτόν τον τρόπο "διαψεύδεται” ο κ. Τσίπρας, που δήλωσε πως "η φορολογία δεν ανέβηκε με εμάς”. "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Συντάξεις: Τα νέα ποσά μετά τον επανυπολογισμό – Ποιοι Χάνουν και ποιοι Κερδίζουν

" Ο καλός μέσος όρος μισθού και τα πολλά έτη ασφάλισης εξασφαλίζουν τελικά μεγαλύτερο ποσό στη σύνταξη, παρά τα όσα αρχικά προέβλεπε ο νόμος Κατρούγκαλου. Οι απώλειες για όσους έχουν πολλά έτη στην εργασία και μισθό άνω των 1.500 ευρώ περιορίζονται. Τα ποσά της σύνταξης που προκύπτουν με βάση τον νέο υπολογισμό είναι μεγαλύτερα για μια μεγάλη κατηγορία ασφαλισμένων, ειδικά στον δημόσιο τομέα όπου οι αμοιβές ήταν αυξημένες. "

Μαρ
22
Περισσότερα »
Δικαιούχοι Προπληρωμένης Κάρτας ΚΕΑ - Τι πρέπει να γνωρίζουν (ανακοίνωση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών)

" Για τη διαδικασία έκδοσης και παραλαβής της προπληρωμένης τους κάρτας ανάλογα με την τράπεζα που έχουν επιλέξει για την πίστωση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενημερώνει τους δικαιούχους η Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΤ), για λογαριασμό των τραπεζών μελών της. "

Μαρ
22
Περισσότερα »
Δοξάστε τους !!! - Δίνουν έμμεση αύξηση 1.000 έως και 2.000 ευρώ σε βουλευτές, υπουργούς και δημάρχους

" Την ώρα που μειώνονται μισθοί, συντάξεις στον λαουτζίκο και καταργείται το ΕΚΑΣ, μείωση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης για όλα τα πολιτικά πρόσωπα που αγγίζει μέχρι και τα 2.000 ευρώ ψήφισαν οι βουλευτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ των Τσίπρα και Καμμένου. Έχουν δε το θράσος να δηλώνουν ότι δεν το ζήτησαν οι έλληνες Βουλευτές – Βολευτές… "

Μαρ
07
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "