• Πήγε για μαλλί και βγήκε κουρεμένος: Εργοδότης καταδικάστηκε σε αποζημίωση 36.839,50 ευρώ για προσβλητική συμπεριφορά σε εργαζόμενη
  • Εισαγγελείς «δήμιοι» σε μεγάλες υποθέσεις που τελικά καταλήγουν στη αθώωση…
  • Παρέμβαση Χρ. Σταϊκούρα στο Συνέδριο του ΣΒΒΕ “Thessaloniki Summit 2018”
  • Αιδώς «Αργείοι»!!! Οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν... τους φόρους (όλων) των βουλευτών…
  • Αναδρομικά Συνταξιούχων: Τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους συνταξιούχους – Απορρίπτονται οι εφέσεις του ΕΦΚΑ
  • Αλέξης - Αχτσιόγλου - Πετρόπουλος: Κόβουν με (ν)τροπολογία τα αναδρομικά των συνταξιούχων ως «προστάτες» των φτωχών…
  • Αγώνας υπέρ του λαού πάντα: Η πρωθυπουργική σύμβουλος κα Β. Θάνου ζητά φοροαπαλλαγή 25% σε εισόδημά της
  • Δίνουν «μπόνους» στους ιδιώτες μετόχους των κρατικοποιηθέντων συστημικών τραπεζών!!!
  • Η φιλεύσπλαχνη Εφη Αχτσιόγλου, ο «αριστερός» Ευκλείδης και τα αναδρομικά των συνταξιούχων…
  • Δημήτρης Μελισσανίδης: Ο Πανίσχυρος Ιδιοκτήτης της ΑΕΚ  στα δόντια της Αμερικάνικης Δικαιοσύνης – Τι λένε οι Financial Times 

ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΑ

Αναδρομικά Συνταξιούχων: Τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις δικαιώνουν τους συνταξιούχους – Απορρίπτονται οι εφέσεις του ΕΦΚΑ

" Καθημερινές είναι οι αποφάσεις δικαστηρίων που δικαιώνουν πολίτες, απορρίπτοντας τις εφέσεις του ΕΦΚΑ και μη δεχόμενες τα επιχειρήματά του, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη σύγχυση καθώς η κυβέρνηση μιλά για αναδρομικά μόνο μετά το 2015 ενώ οι δικαστές κάνουν λόγο και για τις περικοπές προ του 2013 (από το 2012). Τι πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι. "

Νοε
11
Περισσότερα »
Αλέξης - Αχτσιόγλου - Πετρόπουλος: Κόβουν με (ν)τροπολογία τα αναδρομικά των συνταξιούχων ως «προστάτες» των φτωχών…

" H λέξη ΝΤΡΟΠΗ είναι άγνωστη σ’ αυτούς. Αλέξης Τσίπρας, Έφη Αχτσιόγλου, Γ. Πετρόπουλος και Ευκλείδης Τσακαλώτος με χθεσινή μεταμεσονύχτια (ν)τροπολογία, καταργούν κάθε δικαστική απόφαση για τα αναδρομικά των συνταξιούχων, βγάζοντας ουσιαστικά άκυρες όλες τις τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις ΣτΕ και ΓΛΚ που τους δικαιώνουν. "

Νοε
09
Περισσότερα »
Η φιλεύσπλαχνη Εφη Αχτσιόγλου, ο «αριστερός» Ευκλείδης και τα αναδρομικά των συνταξιούχων…

" Αδιάψευστο γεγονός είναι ότι το υπουργείο Εργασίας, υπό τη διαχρονικά φιλεύσπλαχνη Εφη Αχτσιόγλου, παραδέχτηκε μέσω της έφεσης σε πρωτόδικη απόφαση που δικαιώνει συνταξιούχο ότι οι υπουργοί που επέβαλαν τις περικοπές την εποχή των αγανακτισμένων δεν ήταν τελικά τομάρια και γερμανοτσολιάδες. Προστάτευαν το δημόσιο συμφέρον, το σύνολο των νοικοκυριών (άρα και τους συνταξιούχους) από την ολοκληρωτική κατάρρευση. "

Νοε
06
Περισσότερα »
Αναδρομικά συνταξιούχων – Ποτάμι οι προσφυγές - Νέες δικαστικές αποφάσεις τους δικαιώνουν

" Καθημερινά «φουσκώνει» το κύμα υποβολής αιτήσεων προς τον ΕΦΚΑ και το Ενιαίο Επικουρικό Ταμείο για την επιστροφή των κομμένων δώρων και των παρακρατήσεων που κρίθηκαν αντισυνταγματικές. Ήδη έχει τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα του ΕΦΚΑ προκειμένου να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αιτήσεις και να μην δημιουργείται το αδιαχώρητο στις διευθύνσεις πληρωμών του φορέα. "

Οκτ
31
Περισσότερα »
Ελεγκτικό Συνέδριο: Με τελεσίδικη απόφασή του «κλείδωσαν» τα αναδρομικά για 600.000 συνταξιούχους του Δημοσίου - Τα βήματα της αίτησης

" Αφορά στις επιστροφές από τις περικοπές 5% ως 20% σε κύριες συντάξεις που έχουν άθροισμα άνω των 1.000 ευρώ μαζί με επικουρικές και μερίσματα. Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου η απόφαση εκδόθηκε στις 29 Ιουνίου 2018 με πρότυπη δίκη σε αγωγή συνταξιούχου δικαστικού κατά του Δημοσίου, ο οποίος κερδίζει 13.500 ευρώ. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Ελλάδα: Έρμαιο των Κυβερνόντων οι συνταξιούχοι - Έχει τις χαμηλότερες συντάξεις στην ΕΕ (πίνακας)

" Άκρως αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών των Συντάξεων «ΗΛΙΟΣ» του Υπουργείου Εργασίας για τον μήνα Ιούλιο 2018. Ταυτόχρονα αποτελούν και αποστομωτική απάντηση στην τρόικα και τους Έλληνες μνημονιακούς πολιτικούς και επιστήμονες, που ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι στην Ελλάδα οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να επιλέγουν δήθεν τη συνταξιοδότησή τους σε πολύ νεαρή ηλικία. "

Οκτ
27
Περισσότερα »
Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο: Απόφαση Βόμβα - Αντισυνταγματικές οι περικοπές συντάξεων. Κουρελόχαρτο ο νόμος Κατρούγκαλου

" Το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, με απόφασή του έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές συντάξεων και τον καθορισμό ανώτατου «πλαφόν» γι’ αυτές. Η απόφαση, ως συνήθως συμβαίνει τελευταία στην Ελλάδα, αφορά προσφυγή συνταξιούχων δικαστικών, αλλά σύμφωνα με νομικούς ισχύει για όλους, κάτι που κρύβει επιμελώς η Κυβέρνηση. Άκυρος ο νόμος Κατρούγκαλου, αλλά και οι προηγούμενοι νόμοι για το συνταξιοδοτικό. "

Οκτ
23
Περισσότερα »
Αυτοί που «φεύγουν» να μην αγχώνονται: Στα 900 ευρώ η μέση σύνταξη το 2018, στα 900 ευρώ και το 2070!

" Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά το 2070 η συνταξιοδοτική δαπάνη θα ανέρχεται ως ποσοστό του ΑΕΠ στα ίδια επίπεδα με σήμερα. Ακόμη, πιο παράδοξο είναι πως ο νέος των 18 ετών που μπαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας το 20170, σε 52 χρόνια από τώρα θα λαμβάνει μέση σύνταξη (κύρια και επικουρική) όση χορηγείται σήμερα στον 70χρονο συνταξιούχο. "

Οκτ
21
Περισσότερα »
Χαράς ευαγγέλια για 200.000 ασφαλισμένους που οφείλουν στα Ταμεία: - Διαγράφονται τα χρέη τους - Τι πρέπει να προσέξουν οι οφειλέτες…

" Μέχρι τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται να εκδοθούν από το Υπουργείο Εργασίας οι δύο πρώτες υπουργικές αποφάσεις  με τις οποίες ανοίγει ο «δρόμος» για μερική ή ολική διαγραφή αμφισβητούμενων ασφαλιστικών οφειλών που  καταλογίστηκαν σε βάρος δεκάδων χιλιάδων ελευθέρων επαγγελματιών που διατηρούσαν επί χρόνια παράλληλη ασφάλιση, κυρίως ως μισθωτοί και ελεύθεροι επαγγελματίες. "

Οκτ
17
Περισσότερα »
Συνταξιούχοι: Θα πάρουν αναδρομικά τα κομμένα δώρα; Ποιες οι προϋποθέσεις…

" Η απόφαση έδωσε ελπίδες σε χιλιάδες συνταξιούχους, πολλοί εκ των οποίων έχουν ήδη προσφύγει δικαστικά, ωστόσο νομικοί εκτιμούν με βεβαιότητα ότι το δημόσιο θα ασκήσει έφεση σε βάρος της δικαστικής απόφασης, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι η υπόθεση θα φθάσει μέχρι τον ανώτατο βαθμό δικαστικής κρίσης, δηλαδή στο ΣτΕ. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
ΕΦΚΑ: Έχει 1126 ακίνητα, χρησιμοποιεί μόνο τα 224 και θέλει να αγοράσει κι άλλα, την στιγμή που δεν δίνει νέες συντάξεις…

" Την ώρα που κανένας δεν γνωρίζει καν ποια είναι η περιουσία των ασφαλιστικών ταμείων που εντάχθηκαν στον ΕΦΚΑ και σε πολλές περιπτώσεις υπάρχουν ταμεία που απορροφήθηκαν χωρίς ισολογισμούς ο ΕΦΚΑ σχεδιάζει αγορές ακινήτων απλά με το επιχείρημα ότι είναι ευκαιρία λόγω της πτώσης των τιμών στην αγορά ακινήτων. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Κάτι φαίνεται ότι αλλάζει στην ισονομία αντιμετώπισης Λαού και «ελίτ» - Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε αυξήσεις στην σύνταξη Βουλευτών

" Με απόφαση της ελάσσονος Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου απορρίφθηκε η από 2 Απριλίου 2015 αίτηση συνταξιούχου βουλευτή της Δωδεκανήσου, κατά του Ελληνικού Δημοσίου για την αναίρεση το έτος 2014, απόφασης του ΙΙ Τμήματος που απέρριψε αίτημα για την αναπροσαρμογή της σύνταξής του. "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Χαίρετε Καίσαρες. Οι μελλοθάνατοι συνταξιούχοι σας χαιρετούν… (γι’ αυτό πετσοκόβουν τις συντάξεις)

" Ευκλ. Τσακαλώτος (στο Λονδίνο): “δεν υπάρχει κομψός τρόπος για να το διατυπώσω, αλλά αυτοί οι άνθρωποι -οι παλαιοί συνταξιούχοι- θα τεθούν εκτός συστήματος με φυσικό τρόπο. Μέχρι το 2020, το 2030 ή το 2040 δεν θα βρίσκονται πια εδώ. Συνεπώς δεν θα υπάρχει κάποια επίπτωση στην μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος”» "

Σεπ
22
Περισσότερα »
Τα δύσκολα: Η περικοπή των συντάξεων και η υποχρέωση να βγαίνουν τα νούμερα

" Το όλο θέμα παραμένει εκκρεμές και δεν πρόκειται να λυθεί πριν τον Νοέμβριο. Τώρα αν ευοδωθεί η διαπραγμάτευση και δεν εφαρμοστεί η περικοπή των συντάξεων ο δημοσιονομικός χώρος που δημιουργούν τα πρωτογενή πλεονάσματα, όπως είπαμε, θα είναι περιορισμένος και δεν θα επιτρέπει επιπρόσθετες δημοσιονομικές δαπάνες υψηλότερες των 700-800 εκατ. ευρώ για το 2018 και άλλων τόσων για το 2019. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Ο θάνατος του «συνταξιούχου», ως στοιχείο επιβίωσης του «ασφαλιστικού»… ή αλλιώς τα «σαπρόφυτα»

" Είμαι μόνο 68 ετών και είμαι τυχερός αφού δεν έφθασα ακόμη τα 70. Την χρονιά που «βγήκα» υποχρεωτικά στη σύνταξη, θα έπρεπε να πάρω 2.860 ευρώ. Μετά από δύο χρόνια πήρα στα χέρια μου 1.560 ευρώ (κύρια και επικουρικά) και σήμερα με την διολίσθηση Κατρούγκαλου, 1.040 ευρώ, όντας προνομιούχος. Ελπίζω να φθάσω και ξεπεράσω τα 70 και να μην γίνω «ήρωας» του ασφαλιστικού, εγκαταλείποντας τον μάταιο αυτό, όπως αποδεικνύεται τελικά, κόσμο. "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Το συνταξιοδοτικό σύστημα της Χιλής – Το σχεδίασε ο Αλιέντε (1972) και το υλοποίησε ο Πινοσέτ (1980)

" Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στη Χιλή θεωρείται διεθνώς ένα πολύ επιτυχημένο μοντέλο μετάβασης από το διανεμητικό σύστημα στο κεφαλαιοποιητικό. Εφαρμόστηκε από τον Πινοσέτ το 1980 αλλά σχεδιάστηκε από την κυβέρνηση Αλιέντε ήδη από το 1972.Οι δημοκρατικές κυβερνήσεις της Χιλής το διαφημίζουν ως πρότυπο ασφαλιστικό σύστημα… "

Σεπ
12
Περισσότερα »
Μητσοτάκης: «Θα καταργήσω τον ασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου και θα αλλάξω τον εκλογικό νόμο»

" Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλά στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο και δεσμεύεται πως θα προχωρήσει άμεσα στην κατάργηση του ασφαλιστικού νόμου Κατρούγκαλου. Επίσης ξεκαθαρίζει πως η κυβέρνησή του θα αλλάξει τον εκλογικό νόμο και πως θα επιδιώξει μετεκλογικά, είτε έχει αυτοδυναμία είτε όχι, την ευρύτερη κοινοβουλευτική πλειοψηφία "

Αυγ
27
Περισσότερα »
Η Περικοπή στις συντάξεις, η άρνηση Τσίπρα και η προστασία τους στα… τηλεπαράθυρα!

" Η τελευταία συζήτηση στη Βουλή αποτέλεσε οδυνηρό πλήγμα για την κυβέρνηση καθώς ετρώθη στο κυρίαρχο μύθευμα της, εκείνο του δήθεν αγώνα της για τη μη περικοπή των συντάξεων, περικοπή που η ίδια είχε ψηφίσει. Η κίνηση Γεννηματά και ακολούθως του Μητσοτάκη, την άφησε άοπλη. Αφού οι συντάξεις μπορούν να μην κοπούν, ας νομοθετηθεί από τώρα η αρτιότητά τους. Η κυβέρνηση αλαφιασμένη το απέρριψε, περιμένοντας την ευλογία του Eurogroup! "

Ιουλ
10
Περισσότερα »
Προς γνώση ενδιαφερόμενων: Απορρίφθηκε ανάκληση δωρεάς λόγω… αχαριστίας! Οι λόγοι…

" Απορρίφθηκε η αγωγή που άσκησε κάτοικος Αθηνών κατά της ανιψιάς του για την ανάκληση δωρεάς που της έκανε και συγκεκριμένα ενός διαμερίσματος λόγω… αχαριστίας. Το δικαστήριο έκρινε ότι στην δήλωση του ο δωρητής δεν αναφέρει βαριά παραπτώματα της ανηψιάς έναντι αυτού και δεν επικαλέσθηκε συγκεκριμένα περιστατικά που την καθιστούν τέτοια. "

Ιουλ
06
Περισσότερα »
Εξ ιδίων τα βέλη και η ομολογία για να μην αμφιβάλετε… για το μέλλον που Μας επιφυλάσσουν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

" «Φίλια» πυρά εξαπέλυσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, αποδομώντας πλήρως το success story της κυβέρνησης, ακόμα και για τη ρύθμιση του χρέους! Ειδικά, μάλιστα, για την απόφαση του Eurogroup υπογράμμισε ότι «δεν ήρθε η ρύθμιση που είχαν πει πέρυσι ότι θα κάνουμε», αφήνοντας στην άκρη τους πανηγυρισμούς του Μεγάρου Μαξίμου και τα Ζάππεια. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "