• Τα αυθαίρετα και η υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ
  • Το ευρωπαϊκό Galileo ωριμάζει και γίνεται το ακριβέστερο σύστημα πλοήγησης στον κόσμο το 2020 (θέτει τέλος στο GPS)
  • Αποσάθρωση κράτους: Φέρνουν νόμο για να ισχύσει ο νόμος Τρίτση για τις ακτές και έγκριση από τον Τσίπρα για να ισχύσουν δικαστικές αποφάσεις
  • Buggy Masters 2018: Τεράστια επιτυχία ο 1ος Αγώνας του πρωταθλήματος στον Άγιο Ιωάννη Ρέντη (φωτό & βίντεο)
  • Κτηματολόγιο: Τα πρόστιμα και οι συνέπειες για τις εκπρόθεσμες δηλώσεις - Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ιδιοκτήτες
  • Πρωτάθλημα Buggy Masters 2018: Ο πρώτος αγώνας στο Δήμο Ρέντη, την Κυριακή 8 Ιουλίου από τις 9:00 έως 14:30.
  • Λέιζερ: Πότε είναι επικίνδυνο για την Όραση – Επιλογή και χρήση
  • Ο «μέγας» Σπίρτζης αφού υπέγραψε αυξήσεις φωτιά στα διόδια, κατ’ επιταγή των θεσμών, κρύφθηκε στην «ΤΡΥΠΑ» του!!!
  • H ΕΕ έβαλε στο μικροσκόπιο τις επεκτάσεις στις συμβάσεις ΔΑΑ και Αττικής Οδού
  • Πρώτη φορά ναυαγοσωστικές υπηρεσίες με drone στο Syros Triathlon

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

Το ευρωπαϊκό Galileo ωριμάζει και γίνεται το ακριβέστερο σύστημα πλοήγησης στον κόσμο το 2020 (θέτει τέλος στο GPS)

" Tο 2020 το Galileo θα έχει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και θα είναι, με ακρίβεια-ρεκόρ 20 εκατοστών, το πιο ακριβές δορυφορικό σύστημα πλοήγησης στον κόσμο. Θα παρέχει δωρεάν υπηρεσία εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονοπροσδιορισμού, καθώς και υπηρεσίες υπηρεσία έρευνας και διάσωσης (SAR) και στρατιωτικής φύσης (PRS). "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Προστασία προσωπικών δεδομένων: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

" Αλλάζουν από τις 25 Μαΐου στην ΕΕ οι κανόνες για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Κρίσιμο ρόλο στην Ελλάδα και κάθε άλλη χώρα θα παίξει πόσο αποφασιστικά οι χρήστες-πολίτες θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και θα αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο. Τελικά, θα φανεί πόσο πράγματι νοιάζονται οι άνθρωποι για τα προσωπικά δεδομένα τους. "

Μαϊ
17
Περισσότερα »
Είχαν στην κατοχή τους προσωπικά δεδομένα 1.5 εκατ. ελλήνων - Προσπάθησαν να τα πουλήσουν….

" Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δυο Έλληνες, 46χρονη και 64χρονος, καθώς κατείχαν παράνομα, επεξεργάζονταν και διέθεταν σε τρίτους, ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα για περισσότερους από 1.5 εκατ. πολίτες, Προσπαθούσαν να τα πουλήσουν σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα… "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Κακούργημα η Παράνομη βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση συνομιλιών… Ελάχιστη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη…

" Το Εφετείο Θεσσαλονίκης, με απόφασή του ξεκαθάρισε το τοπίο σε ότι αφορά τις παράνομες βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις συνομιλιών, χωρίς την άδεια αυτών που καταγράφονται. Η δημόσια χρήση τέτοιων στοιχείων, είναι μη νόμιμη και τιμωρείται ως κακούργημα με ελάχιστη ποινή 10 χρόνια, εκτός των περιπτώσεων που καταγράφονται εγκλήματα κατά της ζωής και… "

Απρ
21
Περισσότερα »
Έλληνας αποκαλύπτει: Το Facebook, το Instagram, το Τwitter, το "φακέλωμα" των χρηστών και τα στοχευμένα fake news... ως μέσο πολιτικής χειραγώγησης

" «Το πρόβλημα είναι ότι κατασκευάζουν fake news. Δημιουργούν το έδαφος για fake news... Χρησιμοποιούν τα μίντια. Αλλά πλέον δεν χρειάζονται ούτε τα μίντια, υπάρχει το Instagram, το Τwitter, το Facebook, οτιδήποτε. Εκεί δεν υπάρχει το φίλτρο του πραγματικού δημοσιογράφου που μπορεί να πει ότι αυτό είναι ψευδές, εκείνο είναι αληθινό, αυτό πρέπει να ερευνηθεί, εκείνο είναι ύποπτο... και να υπάρχει κριτική θεώρηση στην διοχετευόμενη πληροφορία». "

Απρ
04
Περισσότερα »
Alex Stamos: O Ελληνοαμερικανός «γκουρού» της κυβερνοασφάλειας που είχε προειδοποιήσει για τα κενά του Facebook

" Ο Alex Stamos είχε τον τρόπο να εγγυηθεί την ασφάλεια των χρηστών του Facebook και επιχείρησε να τους προστατέψει. Δεν τον άφησαν, με τις συνέπειες να προκαλούν -πια- ασφυξία. Τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και αφορούν στο Facebook αποδεικνύουν ότι τελικά δώσαμε όλη μας τη ζωή. Σήμερα θα διαβάσετε πώς  είδαμε το τυράκι, όχι όμως και τη φάκα. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή Ένωση: Δωρεάν WiFi σε πολίτες - Αιτήσεις από τους Δήμους για την ανάπτυξη των δικτύων

" Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025” η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη, προωθεί μέσω του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. Πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κλπ.). "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Υπάρχει ελεύθερη βούληση; Ψευδείς ειδήσεις, το πηλίκο ελευθερίας και το μαθηματικό μοντέλο που εξηγεί γιατί οι ψευδείς ειδήσεις γίνονται viral

" Εξακολουθούμε να παίρνουμε οι ίδιοι τις αποφάσεις μας ή όχι; Μήπως η ελεύθερη βούληση είναι αυταπάτη; Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως καθοδηγούμαστε σε μεγάλο βαθμό από ισχυρές, ανεπαίσθητες δυνάμεις. Μήπως η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας του αισθανόμαστε, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τρικ του εγκεφάλου; "

Φεβ
07
Περισσότερα »
SOS - Προσοχή: Απάτη μέσω ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

" Νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει κατακλύσει τα e-mail των χρηστών του διαδικτύου. Ο «άγνωστος» αποστολέας του μηνύματος, φαίνεται τυπικά ότι ανήκει στην Microsoft  και στέλνει το μήνυμα για λογαριασμό του τεχνολογικού κολοσσού. Το «τιράκι» ή αλλιώς η παγίδα είναι η τύχη σας, που κλήρωσε για το προσωπικό e-mail σας, ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό… "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Free WiFi: Γιατί πρέπει να το αποφεύγετε

" Πρώτοι πανευρωπαϊκά οι Έλληνες στο online gaming. Σχεδόν τελευταίοι στις γνώσεις τους για το διαδίκτυο. Το 70% των Ελλήνων συνδέεται στο διαδίκτυο "εν κινήσει", μέσω φορητής συσκευής. Η συντριπτική πλειοψηφία (9 στους 10) είναι νέοι, ηλικίας 16-27 ετών . Το 90% των νέων ηλικίας 16-24 συνδέεται καθημερινά με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, snapchat κ.α.), περισσότερες από 4 ώρες  "

Νοε
19
Περισσότερα »
Έκλεβαν ακριβά κινητά και εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες τους να τα «ξεκλειδώσουν» - Τους «τσίμπησε» η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος

" Εντοπίστηκαν τρία καταστήματα πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ιδιοκτητών τους στην αγοραπωλησία των συσκευών και στη διαδικασία υποκλοπής των στοιχείων σύνδεσης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 επιπλέον «έξυπνες» συσκευές (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες). "

Οκτ
16
Περισσότερα »
5+2 ενδείξεις (σημάδια) ότι το κινητό σας... παρακολουθείται…

" Όχι απαραίτητα επειδή κάνατε κάτι, αλλά στο πλαίσιο των προληπτικών παρακολουθήσεων που ενδέχεται να γίνονται από διάφορες μυστικές υπηρεσίες για καλό και για κακό. Ορίστε, λοιπόν, πέντε + δύο σημάδια που -ενδέχεται να- δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό την παρακολούθηση κάποιας «σκοτεινής» υπηρεσίας ή… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
9 σημάδια που δείχνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει χακαριστεί (φωτό)

" Στις μέρες μας που σε κάθε σπίτι ή γραφείο υπάρχει τουλάχιστον 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής, το hacking ακούγεται και κάποιες φορές είναι τόσο τρομακτικό, όσο το να δεις διαρρήκτες στο σαλόνι σου. Δεν είσαι όμως όσο αβοήθητος νομίζεις. Δες 9 σημάδια που σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνουν ότι ο υπολογιστή σου έχει χακαριστεί. Γιατί αν ξέρεις, μπορείς να το προλάβεις. "

Σεπ
29
Περισσότερα »
Διαβάστε τα μηνύματά σας στο χωρίς να σας «δουν» οι αποστολείς – Τα «κόλπα»…

" Από τη στιγμή που τα μηνύματά που θέλετε να ελέγξετε είναι ήδη μέσα στη συσκευή σας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αποτρέψετε την εφαρμογή από το μάθει – να γνωρίζει- ότι έχετε τσεκάρει τα μηνύματά σας, σωστά; Ο μόνος τρόπος για να αναμεταδώσει την πληροφορία στον ανεπιθύμητο αποστολέα είναι μέσω του διαδικτύου… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Η χρήσιμη εφαρμογή για να μη παρακολουθούν τις συνήθειές σου στο ίντερνετ

" Η προστασία του ψηφιακού μας ίχνους είναι πλέον πρωταρχικής σημασίας, καθώς ολοένα και περισσότεροι είναι όλοι αυτοί οι αδιάκριτοι που μαζεύουν δεδομένα για τις ηλεκτρονικές γυροβολιές μας. Κάποιος πρέπει λοιπόν να προστατεύσει τον ψηφιακό μας εαυτό και αυτός δεν είναι άλλος από την εφαρμογή Disconnect. Θεωρείται ένα από τα καλύτερα εργαλεία διασφάλισης της ιδιωτικότητας. "

Σεπ
18
Περισσότερα »
10 βασικοί κανόνες για να αντιμετωπίσεις τις παγίδες-κινδύνους του free Wi-Fi

" Το δωρεάν στο ίντερνετ θέλει πάντα την προσοχή του γιατί υπάρχουν παγίδες. Το τζάμπα Wi-Fi αρέσει σε όλους, σε κανέναν όμως οι αναρίθμητοι κίνδυνοι που ελλοχεύουν στα δημόσια δίκτυα. Πόσο μάλλον αν χάσεις μαγικά όλες τις τραπεζικές σου οικονομίες! Γι’ αυτό και η σύνδεση σε ένα free Wi-Fi θέλει πάντα τη δέουσα προσοχή, για να μην τρέχεις μετά να μαζέψεις τα αμάζευτα. "

Σεπ
10
Περισσότερα »
Προσοχή, Μεγάλη Απάτη: Έρανος – απάτη για το «μικρό Νικολάκη» κατακλύζει το Facebook

" Ψευδοέρανοι από διαδικτυακούς απατεώνες σαρώνουν στα social media, παρασύροντας πολλούς καλόπιστους χρήστες. Ιδιοι αριθμοί τραπέζης εμφανίζονται για διαφορετικά «άρρωστα» παιδιά, σε «εράνους» που είχαν χιλιάδες κοινοποιήσεις στο Facebook. Ποντάρουν στην ευαισθησία των χρηστών για τα μικρά παιδιά θησαυρίζοντας με «τρελές εισπράξεις»… "

Αυγ
30
Περισσότερα »
Πενταψήφιο 54122: ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Παραπλανητικά μηνύματα από αυτό χρεώνονται «τρελά» - Μην απαντάτε

" Οι χρήστες κινητής τηλεφωνίας θα πρέπει να είναι ιδιαιτέρως υποψιασμένοι όταν λαμβάνουν SMS από πενταψήφια νούμερα και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να απαντήσουν. Εξάλλου το να λάβει κάποιος μήνυμα από τυχαία «αιθέρια» ύπαρξη που θέλει γνωριμία, είναι too good to be true, στον πραγματικό κόσμο. "

Αυγ
23
Περισσότερα »
Κακόβουλο λογισμικό WannaCry: κυρίαρχη αιτία, αλλά και «εργαλείο» για τις κυβερνοεπιθέσεις παγκοσμίως

" Το κακόβουλο λογισμικό μολύνει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές με δύο, κυρίως, τρόπους: μέσω μολυσμένων μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που εμπεριέχουν κακόβουλα επισυναπτόμενα αρχεία και μέσω επισφαλών ή μολυσμένων ιστοσελίδων. Πρόκειται συνήθως για αρχεία τύπου .docx και .pdf, στα οποία έχουν ενσωματωθεί κακόβουλες μακροεντολές, που εκτελούνται κατά το άνοιγμά τους και εγκαθιστούν το κακόβουλο λογισμικό στον Η Υ. "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
Προσοχή: Η δυσφήμιση σε Ίντερνετ και Τηλεόραση εντάσσεται στο κοινό ποινικό δίκαιο και όχι στα αδικήματα δια του Τύπου

" Ο Άρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι η καταχώρηση δυσφημιστικού κειμένου στο internet (blog, κ.λπ.)   δεν στοιχειοθετεί το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης δια του Τύπου, αλλά το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμησης που τιμωρείται σύμφωνα με  τις διατάξεις του κοινού ποινικού δικαίου. "

Απρ
13
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "