• Χάκαραν ή παρακολουθούν το κινητό ή το τάμπλετ σας; - Τα σημάδια για να το αντιληφθείτε…
  • Χρήστος Σταϊκούρας: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης εντείνει τις δυσκολίες για τα νοικοκυριά.
  • Πετρέλαιο θέρμανσης: Φωτιές ανάβει η τιμή του. Στο 1,14 ευρώ το λίτρο
  • «Βιντεοπαιχνίδια»: Η νέα μορφή εξάρτησης των νέων σχεδόν ισοδύναμη με τις «Ουσίες»
  • Υπερυπολογιστές 1 δις ευρώ για κοινή επιστημονική χρήση προμηθέυεται η Ευρωπαϊκή Ένωση
  • 9 στους 10 Έλληνες δίνουν αβίαστα το email τους σε εταιρείες ή και προσωπικά τους δεδομένα
  • Αντισυμβατική μοτοσυκλέτα με κινητήρα από μπετονιέρα!!! (φωτό & βίντεο)
  • Κοινωνική παροχή: Πρόγραμμα επανασύνδεσης στο δίκτυο ηλεκτροδότησης για 1.641 νοικοκυριά
  • Υπάρχει τίποτα Τεχνολογικό που δεν επινόησαν οι Έλληνες; Το Αρχαίο Eλληνικό Mπετόν 3000 χρόνων
  • Διαδίκτυο (Internet): Τι πρέπει να ξέρεις, είτε είσαι απλός χρήστης, είτε πολύ έμπειρος…

ΠΟΛΥΜΕΣΑ

«Βιντεοπαιχνίδια»: Η νέα μορφή εξάρτησης των νέων σχεδόν ισοδύναμη με τις «Ουσίες»

" Είναι 28 ετών, και παρακολουθεί πρόγραμμα απεξάρτησης από το video gaming στη μονάδα απεξάρτησης«18 Ανω», όπου είναι θεραπευόμενος. Ό,τι δεν έχει σχέση με το gaming δεν ενδιαφέρει το μυαλό μου, το διαγράφω». «Αν κάτσω ακίνητος, δεν νιώθω το πέρασμα του χρόνου. Έχει χαθεί αυτή η αίσθηση. Και ξεχνάω εύκολα. «Το Ιντερνετ με έβαλε περισσότερο στο τριπάκι». "

Οκτ
03
Περισσότερα »
Υπερυπολογιστές 1 δις ευρώ για κοινή επιστημονική χρήση προμηθέυεται η Ευρωπαϊκή Ένωση

" Η Ε. Ένωση θα προχωρήσει στην αγορά και εγκατάσταση επί ευρωπαϊκού εδάφους δύο υπερυπολογιστών, μεταξύ των πέντε κορυφαίων σε παγκόσμιο επίπεδο και τουλάχιστον δύο άλλων, που κατατάσσονται σήμερα στους 25 καλύτερους στον κόσμο. Τα μηχανήματα αυτά θα είναι διασυνδεδεμένα με τους υφιστάμενους εθνικούς υπερυπολογιστές και θα διατίθενται σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς σε όλη την Ευρώπη, για χρήση σε περισσότερα από 800 επιστημονικά και βιομηχανικά πεδία εφαρμογών. "

Οκτ
03
Περισσότερα »
9 στους 10 Έλληνες δίνουν αβίαστα το email τους σε εταιρείες ή και προσωπικά τους δεδομένα

" Θετικοί στην καταγραφή και αξιοποίηση των προσωπικών τους δεδομένων, προκειμένου να έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες, όπως π.χ. η πρόσβαση σε social media, εμφανίζονται οι Έλληνες καταναλωτές. Όσον αφορά στα στοιχεία επικοινωνίας τους, οι Έλληνες καταναλωτές εμφανίζονται να προσκομίζουν αβίαστα το email τους, σε ποσοστό που αγγίζει το 90%. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Διαδίκτυο (Internet): Τι πρέπει να ξέρεις, είτε είσαι απλός χρήστης, είτε πολύ έμπειρος…

" Το Διαδίκτυο (Internet) είναι σήμερα ένα πολύπλοκο δίκτυο που συγκροτείται από μικρότερα δίκτυα για την αποθήκευση και ανταλλαγή πληροφοριών. Τι ακριβώς σημαίνουν οι όροι του, πως λειτουργεί, γιατί προκαλεί εξάρτηση, ποια είναι η σκοτεινή πλευρά του και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για τους χρήστες. Όλα όσα θέλουν να μάθουν οι απλοί, αλλά και οι πολύ έμπειροι χρήστες… "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Διαδικτυακές απάτες και hacking: 1 στις 3 επιθέσεις phishing στοχεύουν στις τράπεζες και τον χρηματοπιστωτικό τομέα

" Στο στόχαστρο του ψηφιακού εγκλήματος τίθεται συστηματικά, πλέον, οι τράπεζες και συνολικά ο χρηματοπιστωτικός τομέας. Πάνω από το ένα τρίτο όλων των επιθέσεων phishing, που πραγματοποιήθηκαν το 2ο τρίμηνο του 2018, τον είχαν ως στόχο. Δέχτηκε 13,83 εκατ. επιθέσεις, οι οποίες αυξήθηκαν κατά 12,28 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Ποια πρωτοπορία του Facebook; Τους είχε προλάβει πριν από 3.000 χρόνια η «Οδύσσεια»

" Μία νέα έρευνα εξηγεί πώς το εμβληματικό έργο του Ομήρου έχει πολλά κοινά με το τεχνολογικό δημιούργημα του Ζάκερμπεργκ. Οι σχέσεις μεταξύ των ηρώων του αρχαίου έπους θυμίζουν τους «φίλους» των social media. Αναλύοντας διεξοδικά τις σχέσεις ανάμεσα στους 342 συνολικά ήρωες του έπους, οι μελετητές οδηγήθηκαν στο συμπέρασμα πως ο τρόπος με τον οποίο αλληλεπιδρούσαν, είναι πολύ πιο ρεαλιστικός από τον αντίστοιχο σε άλλα έργα μυθοπλασίας. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Η επόμενη γενιά τηλεοράσεων με ανάλυση 8Κ είναι πλέον εδώ!!!

" Πριν καλά καλά εξοικειωθεί το καταναλωτικό κοινό με τις τηλεοράσεις 4Κ ανάλυσης, οι μεγάλοι κατασκευαστές σπεύδουν να αποκαλύψουν την επόμενη γενιά: Συσκευές, δηλαδή, με διπλάσια pixels (τόσο σε κάθετη ανάλυση, όσο και σε οριζόντια). Οι πρώτες εμπορικές 8Κ τηλεοράσεις αποκαλύφθηκαν στη μεγάλη τεχνολογική έκθεση IFA 2018 που διοργανώνεται αυτές τις μέρες στο Βερολίνο. "

Σεπ
02
Περισσότερα »
Το ευρωπαϊκό Galileo ωριμάζει και γίνεται το ακριβέστερο σύστημα πλοήγησης στον κόσμο το 2020 (θέτει τέλος στο GPS)

" Tο 2020 το Galileo θα έχει πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα και θα είναι, με ακρίβεια-ρεκόρ 20 εκατοστών, το πιο ακριβές δορυφορικό σύστημα πλοήγησης στον κόσμο. Θα παρέχει δωρεάν υπηρεσία εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και χρονοπροσδιορισμού, καθώς και υπηρεσίες υπηρεσία έρευνας και διάσωσης (SAR) και στρατιωτικής φύσης (PRS). "

Αυγ
06
Περισσότερα »
Προστασία προσωπικών δεδομένων: 10 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον νέο κανονισμό της ΕΕ

" Αλλάζουν από τις 25 Μαΐου στην ΕΕ οι κανόνες για την προστασία προσωπικών δεδομένων. Κρίσιμο ρόλο στην Ελλάδα και κάθε άλλη χώρα θα παίξει πόσο αποφασιστικά οι χρήστες-πολίτες θα διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και θα αξιοποιήσουν το νέο θεσμικό πλαίσιο. Τελικά, θα φανεί πόσο πράγματι νοιάζονται οι άνθρωποι για τα προσωπικά δεδομένα τους. "

Μαϊ
17
Περισσότερα »
Είχαν στην κατοχή τους προσωπικά δεδομένα 1.5 εκατ. ελλήνων - Προσπάθησαν να τα πουλήσουν….

" Από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν δυο Έλληνες, 46χρονη και 64χρονος, καθώς κατείχαν παράνομα, επεξεργάζονταν και διέθεταν σε τρίτους, ψηφιακά αρχεία και λίστες με προσωπικά δεδομένα για περισσότερους από 1.5 εκατ. πολίτες, Προσπαθούσαν να τα πουλήσουν σε εταιρίες και φυσικά πρόσωπα… "

Μαϊ
01
Περισσότερα »
Κακούργημα η Παράνομη βιντεοσκόπηση ή ηχογράφηση συνομιλιών… Ελάχιστη ποινή 10 χρόνια κάθειρξη…

" Το Εφετείο Θεσσαλονίκης, με απόφασή του ξεκαθάρισε το τοπίο σε ότι αφορά τις παράνομες βιντεοσκοπήσεις και ηχογραφήσεις συνομιλιών, χωρίς την άδεια αυτών που καταγράφονται. Η δημόσια χρήση τέτοιων στοιχείων, είναι μη νόμιμη και τιμωρείται ως κακούργημα με ελάχιστη ποινή 10 χρόνια, εκτός των περιπτώσεων που καταγράφονται εγκλήματα κατά της ζωής και… "

Απρ
21
Περισσότερα »
Έλληνας αποκαλύπτει: Το Facebook, το Instagram, το Τwitter, το "φακέλωμα" των χρηστών και τα στοχευμένα fake news... ως μέσο πολιτικής χειραγώγησης

" «Το πρόβλημα είναι ότι κατασκευάζουν fake news. Δημιουργούν το έδαφος για fake news... Χρησιμοποιούν τα μίντια. Αλλά πλέον δεν χρειάζονται ούτε τα μίντια, υπάρχει το Instagram, το Τwitter, το Facebook, οτιδήποτε. Εκεί δεν υπάρχει το φίλτρο του πραγματικού δημοσιογράφου που μπορεί να πει ότι αυτό είναι ψευδές, εκείνο είναι αληθινό, αυτό πρέπει να ερευνηθεί, εκείνο είναι ύποπτο... και να υπάρχει κριτική θεώρηση στην διοχετευόμενη πληροφορία». "

Απρ
04
Περισσότερα »
Alex Stamos: O Ελληνοαμερικανός «γκουρού» της κυβερνοασφάλειας που είχε προειδοποιήσει για τα κενά του Facebook

" Ο Alex Stamos είχε τον τρόπο να εγγυηθεί την ασφάλεια των χρηστών του Facebook και επιχείρησε να τους προστατέψει. Δεν τον άφησαν, με τις συνέπειες να προκαλούν -πια- ασφυξία. Τα σκάνδαλα που αποκαλύπτονται και αφορούν στο Facebook αποδεικνύουν ότι τελικά δώσαμε όλη μας τη ζωή. Σήμερα θα διαβάσετε πώς  είδαμε το τυράκι, όχι όμως και τη φάκα. "

Απρ
04
Περισσότερα »
Ευρωπαϊκή Ένωση: Δωρεάν WiFi σε πολίτες - Αιτήσεις από τους Δήμους για την ανάπτυξη των δικτύων

" Στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας για την “Κοινωνία του Gigabit, 2025” η Ευρωπαϊκή Ένωση, σε συνεργασία με τα Κράτη-Μέλη, προωθεί μέσω του προγράμματος WiFi for Europe (WiFi4EU) την ανάπτυξη δικτύων WiFi που θα παρέχουν στους πολίτες δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο σε πολυσύχναστους δημόσιους χώρους (π.χ. Πλατείες, πάρκα, δημόσια κτίρια κλπ.). "

Μαρ
07
Περισσότερα »
Υπάρχει ελεύθερη βούληση; Ψευδείς ειδήσεις, το πηλίκο ελευθερίας και το μαθηματικό μοντέλο που εξηγεί γιατί οι ψευδείς ειδήσεις γίνονται viral

" Εξακολουθούμε να παίρνουμε οι ίδιοι τις αποφάσεις μας ή όχι; Μήπως η ελεύθερη βούληση είναι αυταπάτη; Πολλοί ερευνητές πιστεύουν πως καθοδηγούμαστε σε μεγάλο βαθμό από ισχυρές, ανεπαίσθητες δυνάμεις. Μήπως η αίσθηση της απόλυτης ελευθερίας του αισθανόμαστε, δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τρικ του εγκεφάλου; "

Φεβ
07
Περισσότερα »
SOS - Προσοχή: Απάτη μέσω ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου

" Νέα απάτη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, έχει κατακλύσει τα e-mail των χρηστών του διαδικτύου. Ο «άγνωστος» αποστολέας του μηνύματος, φαίνεται τυπικά ότι ανήκει στην Microsoft  και στέλνει το μήνυμα για λογαριασμό του τεχνολογικού κολοσσού. Το «τιράκι» ή αλλιώς η παγίδα είναι η τύχη σας, που κλήρωσε για το προσωπικό e-mail σας, ένα πολύ μεγάλο χρηματικό ποσό… "

Ιαν
28
Περισσότερα »
Free WiFi: Γιατί πρέπει να το αποφεύγετε

" Πρώτοι πανευρωπαϊκά οι Έλληνες στο online gaming. Σχεδόν τελευταίοι στις γνώσεις τους για το διαδίκτυο. Το 70% των Ελλήνων συνδέεται στο διαδίκτυο "εν κινήσει", μέσω φορητής συσκευής. Η συντριπτική πλειοψηφία (9 στους 10) είναι νέοι, ηλικίας 16-27 ετών . Το 90% των νέων ηλικίας 16-24 συνδέεται καθημερινά με τα κοινωνικά δίκτυα (facebook, twitter, snapchat κ.α.), περισσότερες από 4 ώρες  "

Νοε
19
Περισσότερα »
Έκλεβαν ακριβά κινητά και εξαπατούσαν τους ιδιοκτήτες τους να τα «ξεκλειδώσουν» - Τους «τσίμπησε» η Δίωξη Ηλεκτρονικού εγκλήματος

" Εντοπίστηκαν τρία καταστήματα πώλησης συσκευών κινητής τηλεφωνίας στο κέντρο της Αθήνας, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή των ιδιοκτητών τους στην αγοραπωλησία των συσκευών και στη διαδικασία υποκλοπής των στοιχείων σύνδεσης, ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12 επιπλέον «έξυπνες» συσκευές (κινητά τηλέφωνα και ταμπλέτες). "

Οκτ
16
Περισσότερα »
5+2 ενδείξεις (σημάδια) ότι το κινητό σας... παρακολουθείται…

" Όχι απαραίτητα επειδή κάνατε κάτι, αλλά στο πλαίσιο των προληπτικών παρακολουθήσεων που ενδέχεται να γίνονται από διάφορες μυστικές υπηρεσίες για καλό και για κακό. Ορίστε, λοιπόν, πέντε + δύο σημάδια που -ενδέχεται να- δείχνουν ότι το τηλέφωνό σας τελεί υπό την παρακολούθηση κάποιας «σκοτεινής» υπηρεσίας ή… "

Οκτ
03
Περισσότερα »
9 σημάδια που δείχνουν ότι ο υπολογιστής σας έχει χακαριστεί (φωτό)

" Στις μέρες μας που σε κάθε σπίτι ή γραφείο υπάρχει τουλάχιστον 1 ηλεκτρονικός υπολογιστής, το hacking ακούγεται και κάποιες φορές είναι τόσο τρομακτικό, όσο το να δεις διαρρήκτες στο σαλόνι σου. Δεν είσαι όμως όσο αβοήθητος νομίζεις. Δες 9 σημάδια που σύμφωνα με τους ειδικούς, δείχνουν ότι ο υπολογιστή σου έχει χακαριστεί. Γιατί αν ξέρεις, μπορείς να το προλάβεις. "

Σεπ
29
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "