• Ανατροπή στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Με «ημερομηνία λήξεως» πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
 • 16 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επιστήμη
 • Τζέιμι Λι Κέρτις: «Βασίλισσα του τρόμου», «Διπλή» διασημότητα, πλαστικές, χάπια και αλκοόλ (εικόνες)
 • Ξαναγράφεται η Ιστορία των Επιστημών: Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα 2500 χρόνια πριν και 1400 πριν τους Άραβες
 • Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μηδενική αξιοπιστία στις αποφάσεις του για την προστασία της θρησκευτικής πίστης
 • Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη (βίντεο)
 • Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: Μνήμες από τον Πόλεμο 1940-41 και την Εθνική Αντίσταση
 • Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων
 • Η Δολοφονία της Ελληνικής Γλώσσας ήταν και είναι στόχος εδώ και δεκαετίες…
 • Σημειολογική «Αναγνωσιμότητα» ή Πολιτικός Δονκιχωτισμός;

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Μόνο στη «Σοβιετία»: Καταργούνται με νόμο τα πνευματικά δικαιώματα συγγραφέων και εκδοτών

" Η ηγεσία του υπουργείου Πολιτισμού, εντελώς αιφνιδιαστικά σκοπεύει να καταργήσει πνευματικά δικαιώματα των συγγραφέων και εκδοτών, με δύο διατάξεις που προσέθεσε εκτάκτως, και χωρίς την προηγούμενη υποχρεωτική διαβούλευση, στο νομοσχέδιο για την ενσωμάτωση της Οδηγίας για την συλλογική διαχείριση». "

Ιουλ
13
Περισσότερα »
"Λαϊκή ποίηση: Το παράδειγμα της επαρχίας Ελασσόνας" 

" Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και Επιστημόνων για την Ανάπτυξη της Επαρχίας Ελασσόνας παρουσιάζει την Τρίτη, 13 Ιουνίου 2017, στις 19:00, στην αίθουσα της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Γενναδίου 8 και Ακαδημίας 106 (7ος όροφος) το βιβλίο "Λαϊκή ποίηση: Το παράδειγμα της επαρχίας Ελασσόνας" των Κώστα Γ. Σαχινίδη, δρα Κοινωνιολογίας, και Ευαγγελίας Ράπτου-Στεργιούλα, δρα Κοινωνικής Λαογραφίας. "

Ιουν
08
Περισσότερα »
Οκτώ θανάσιμα αμαρτήματα του πολιτισμού μας…

" «Η ανθρώπινη γνώση για τον εξωτερικό κόσμο έχει καλπάσει πολύ πιο μπροστά από τη φυσική ικανότητα της συμπεριφοράς να προσαρμοστεί σε νέες καταστάσεις». Ο συνωστισμός στις πόλεις και η αστική ανωνυμία που τον συνοδεύει «όχι μόνο οδηγεί έμμεσα σε απάνθρωπες πράξεις, που προκαλούνται από την εξάντληση και την προοδευτική εξαφάνιση των επαφών, αλλά αποτελεί την άμεση αιτία μιας ολόκληρης επιθετικής συμπεριφοράς». "

Ιαν
30
Περισσότερα »
Ανδρας μιας χρήσης... σε πρώτη παρουσίαση

" Τη Δευτέρα* η Βάνα Μπάρμπα, η Αθηνά Παππά, η Κατερίνα Τοπάζη, ο Χρήστος Κάλοου, ο Δημήτρης Κωνσταντάρας και ο Νίκος Παπανικολάου θα κάνουν ό,τι μπορούν για να περιγράψουν (αν μπορούν) με τα λόγια τους τις ιστορίες ενός άνδρα και… 22 γυναικών, όπως καταγράφονται στο σατιρικό βιβλίο «Άνδρας μιας χρήσης».   "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Ανατρεπτικές, σεξουαλικές ιστορίες που... σαρκάζουν

" Είκοσι δύο σεξουαλικές ιστορίες γραμμένες με χιούμορ. Ανατρεπτικές, με απρόσμενη εξέλιξη, σαρκάζουν τον τρόπο που άνδρες και γυναίκες αντιλαμβάνονται τον έρωτα και τις σχέσεις, που δυσκολεύονται, μεγαλωμένοι με τόσα στερεότυπα, να βρουν τον τρόπο να το απολαύσουν. "

Δεκ
14
Περισσότερα »
Ο ΣΥΡΙΖΑ... από τον ιδεολογικό εμφύλιο, στον μηδενισμό…

" Η έλλειψη κοινωνικού και εθνικού οράματος αποτελεί το ιδεολογικό υπόβαθρο στο οποίο θα οικοδομηθεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη δεκαετία του 2000. Το υποκατάστατο της έλλειψης οραμάτων, εκτός από μια νεφελώδη αντιπαγκοσμιοποιητική και δικαιωματική ιδεολογία, θα ανευρεθεί σε μια φαντασιακή και εν τέλει εμφυλιοπολεμική αναφορά στην «Αριστερά και τις αξίες της». "

Οκτ
26
Περισσότερα »
Διδάγματα από την καταδίκη ενός περιοδικού

" Οι Έλληνες δικαστές έχουν συνηθίσει να μην λογοδοτούν για τις τσαπατσουλιές τους. Έχουν συνηθίσει επίσης να μην υφίστανται καμία συνέπεια όταν οι αποφάσεις τους ανατρέπονται από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και επιπλέον έχουν συνηθίσει να μη σέβονται όλες τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, ούτε να συμμορφώνονται με αυτές. "

Οκτ
15
Περισσότερα »
Πνευματική ιδιοκτησία στην ψηφιακή εποχή: Την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου μελετά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

" Τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου για τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, με στόχο την προσαρμογή του στην ψηφιακή εποχή, προωθεί η Ε.Ε. Ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε δέσμη προτάσεων, ώστε οι κανόνες, που διέπουν τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας, να εναρμονιστούν με τις ψηφιακές απαιτήσεις.  "

Οκτ
07
Περισσότερα »
«Κύκλοι μάταιων πράξεων» (Βιβλιοκριτική)

" Είναι μαχητές, αν και συχνά φαίνεται πως μπερδεύουν τον Στόχο με τη Διαδικασία προσέγγισής του. Το βιβλίο «ο κύκλος των μάταιων πράξεων» τους εκφράζει επειδή ο Ναπολέων Σουκατζίδης όχι μόνο πέθανε για τις ιδέες του αλλά και δε δίστασε να μη γλιτώσει την εκτέλεση βάζοντας στη θέση του κάποιον άλλον. Τόσοι αγωνιστές περιμένουν «πετρωμένοι στα καραούλια με το ντουφέκι να έχει γίνει συνέχεια του χεριού τους, της ψυχής τους …με το καημό βαθιά βαθιά στα μάτια τους…». "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Κίνημα ”ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”: Ποιος ο εμπνευστής του (όχι πάντως οι Συριζαίοι) και τι ακριβώς πρέσβευε

" Αν απαντήσατε ότι είναι ο πάντα ειλικρινής και απολύτως αξιόπιστος πρωθυπουργός μας, πριν ακόμη γίνει πρωθυπουργός, χάσατε! Η ανατρεπτική αυτή προτροπή, στην οποία αγελαία τσίμπησαν πολλοί αφελείς κρυπτομπαταχτσήδες συμπολίτες μας, με αποτέλεσμα να τον βγάλουν πρωθυπουργό, δεν ελέχθη αρχικά από αυτόν. Πρώτος την διακήρυξε κατά την δεκαετία του 1960 ο Αμερικανός γλωσσολόγος και φιλόσοφος Νόαμ Τσόμσκι. "

Σεπ
15
Περισσότερα »
Βραδυνά Πάρεργα: Εκδήλωση στο ΧΑΜΑΜ, την Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 10.30 το βράδυ

" Μουσική και Ποιητική βραδυά για την παρουσίαση το καινούριου βιβλίου "ΒΡΑΔΥΝΑ ΠΑΡΕΡΓΑ", του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη, που περιλαμβάνει όλα τα ποιήματά του, την Δευτέρα 16 Μαΐου, στις 10.30 το βράδυ, στο ΧΑΜΑΜ, Δημοφώντος 97, Α. Πετράλωνα με μουσική και τραγούδια, από την Κομπανία ΑΝΗΦΟΡΙ και πολλούς τραγουδιστές… "

Μαϊ
15
Περισσότερα »
«Το Σχέδιο Για τη Χώρα» του Αντώνη Κοκορίκου (Βιβλιοπαρουσίαση)

" Παρουσία ελάχιστων εκατοντάδων δημοσιογράφων, πολιτικών και φίλων του συγγραφέα, έγινε η παρουσίαση του βιβλίου του Αντώνη Κοκορίκου, «Το Σχέδιο Για Τη Χώρα», την Τετάρτη 27/1, στο POLIS ART CAFÉ, από τις εκδόσεις Σιδέρη. Οι ομιλητές Σταύρος Λυγερός, Νάσος Αθανασίου, Ανδρέας Ρουμελιώτης, Ρίτσα Μπιζόγλη αναφέρθηκαν στο περιεχόμενο του βιβλίου και μερικοί στην προσωπικότητα και στα … αρνητικά του συγγραφέα. "

Ιαν
31
Περισσότερα »
Εύδρομο «Ναύαρχος Μιαούλης»: Το Ταξίδι - άθλος των 215 ναυτικών του στην Αμερικάνικη Ήπειρο

" Το ταξίδι αυτό, που έγινε ανάμεσα στον Ιούλιο και τον Νοέμβριο του 1900, δεν είναι μια απλή ναυτική ιστορία αλλά ένα μοναδικό εγχείρημα, ένα κατόρθωμα. Γιατί; Διότι αυτός ο υπερατλαντικός πλους γινόταν για πρώτη φορά από τη γέννηση του ελληνικού κράτους και από ένα πολεμικό πλοίο ακατάλληλο για τέτοιες αποστολές (ατμόπλοιο-ιστιοφόρο με ιδιαίτερα χαμηλό σκαρί, «έβαζε» το κύμα πολύ εύκολα). "

Αυγ
26
Περισσότερα »
«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

" «Δεν θα διαβάσετε ξενέρωτες μελό αγιογραφίες! Εικόνες θα δείτε με τα μάτια της ψυχής! Σάρκινες φάτσες, όχι πραγματικότητα εικονική. Με τις μεγάλες τους αδυναμίες. Κυρίως μ’ αυτές. Γιατί, όσο πιο έντονα και βασανιστικά πάθη και κουσούρια, τόσο πιο μεστό και όμορφο, τόσο πιο (σχετικά) διαχρονικό έργο. Αρκεί μοναδικό ταλέντο να το γονιμοποιεί. Ό,τι σπανίζει σήμερα στην πιθηκογόνα εποχή μας»... "

Ιουν
12
Περισσότερα »
«Μικρασιατών Ίχνη - Από τη Μικρά Ασία στο Αιγάλεω»

" Ένα ταξίδι στην ιστορία των Μικρασιατών Αιγάλεω είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν όσοι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση για τη παρουσίαση του λευκώματος «Μικρασιατών Ίχνη-Από τη Μικρά Ασία στο Αιγάλεω» την Κυριακή  24 Μαΐου στον ιδιαίτερο χώρο του αμφιθεάτρου του Μουσείου της Ακρόπολης…. "

Ιουν
03
Περισσότερα »
«Ο κύκλος των «μάταιων» πράξεων» του Σπύρου Τζόκα, στο Δημοτικό Ωδείο «Μήτρος Σουλιμιώτης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας

" Μια ξεχωριστή βραδιά έζησαν, όσοι  και όσες επέλεξαν να παραβρεθούν  στην παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος  «Ο κύκλος των «μάταιων» πράξεων» του  Σπύρου Τζόκα, στο Δημοτικό Ωδείο  «Μήτρος  Σουλιμιώτης» του Δήμου Αγίας Βαρβάρας, την Δευτέρα 11 Μαΐου.  Η εκδήλωση ξεκίνησε με την προβολή βίντεο για την ζωή  και τον ηρωικό θάνατο του αγωνιστή-μάρτυρα και στελέχους του ΚΚΕ  Ναπολέοντα Σουκατζίδη.  Από την Τρίγλια  της Μικράς Ασίας στο Αρκαλοχώρι του Ηρακλείου Κρήτης "

Μαϊ
14
Περισσότερα »
Ο Δρόμος προς την Καταστροφή: Η υπογραφή του Μνημονίου, Η απάτη στο Δ.Σ. του ΔΝΤ και οι Ντομινίκ Στρος Καν - Γιώργος Παπανδρέου

" Πριν ακριβώς από πέντε χρόνια σαν χθες, και συγκεκριμένα την Κυριακή 9 Μαίου του 2010, στις 10 π.μ. συγκεντρώθηκαν τα 24 μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ΔΝΤ, στην κεντρική αίθουσα συνεδριάσεων, στον 12ο όροφο, στην Ουάσιγκτον. Σ’ αυτή τη συνεδρίαση έλαβε χώρα η μεγάλη απάτη που οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική καταστροφή… "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Ερβέ Φαλτσιανί: Έτσι πούλησε την Ελλάδα ο Παπανδρέου!

" Το βιβλίο-βόμβα του Ερβέ Φαλτσιανί και του δημοσιογράφου Αντζελο Μινκούτσι, με τίτλο «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» και υπότιτλο «Η λίστα Falciani σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, η αλήθεια από τον άνθρωπο που αποκάλυψε τα ονόματα των μεγάλων φοροφυγάδων», κυκλοφόρησε πριν από λίγες ημέρες και στα ελληνικά… "

Μαϊ
05
Περισσότερα »
Λόγιοι, πνευματικοί άνθρωποι και Πανεπιστημιακοί εναντίον του υπουργού Εξωτερικών κ. Κοτζιά

" Ο Ν. Κοτζιάς, ενώ έχει ενεργή δημόσια παρουσία και πολιτική δράση δεκαετίες τώρα, αξιώνει να μην αντιμετωπίζεται ως πολιτικό πρόσωπο, όποτε τον βολεύει, αλλά ως ιδιώτης του οποίου το πολιτικό παρελθόν και η δράση μένουν στο απυρόβλητο της δημόσιας κριτικής». Ζητά με αγωγή 250.000 ευρώ ως αποζημίωση για πολιτική κριτική που του ασκήθηκε… "

Φεβ
10
Περισσότερα »
Πολιτισμός για όλους !!! - Δωρεάν όλα τα βιβλία στη Νορβηγία!

" Οι Νορβηγοί περνούν έτη φωτός μπροστά δίνοντας δωρεάν όλα τα βιβλία της Εθνικής Βιβλιοθήκης σε ψηφιακή μορφή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Περισσότερα από 135.000 βιβλία περνάνε στην ψηφιοποιημένη τους μορφή σε on-line σύστημα, με το κράτος να αποδίδει όλα τα πνευματικά δικαιώματα στους συγγραφείς. "

Ιαν
07
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "