Αμαρτωλή ΑΕΠΙ: Κακουργηματικές διώξεις για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και επτά άλλα βαριά αδικήματα

Κατηγορία: Πολιτισμός Μουσική & Χορός


O διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε μισθό 52.000 ευρώ το μήνα! Πάνε με κακουργήματα για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και λοιπά.

Η διεφθαρμένη ΑΕΠΙ με πρόσχημα δήθεν τα πνευματικά δικαιώματα λεηλατούσε ακόμη και τα ραφτάδικα που είχαν ένα τραντζιστοράκι για να ακούνε μουσική. Εβαζε πρόστιμα αβέρτα με τους ελεγκτές της να έχουν μετατραπεί σε στρατό κατοχής για τις μικρές επιχειρήσεις εστίασης. Ωσπου ήρθαν οι κεραυνοί του Εισαγγελέα.

---------------------

Βαριές κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για επτά αδικήματα απήγγειλε μετά από πολύμηνη έρευνα ο εισαγγελέας πρωτοδικών Γιάννης Παναγόπουλος για την υπόθεση της ΑΕΠΙ, η οποία φέρεται να αφορά σε μαύρη τρύπα άνω των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Οι κατηγορίες στρέφονται κυρίως σε βάρος μελών της οικογένειας Ξανθόπουλου που κρατούσε για χρόνια τα ηνία της εταιρίας διαχείρισης πνευματικών δικαιωμάτων και εκπροσώπων στο διοικητικό συμβούλιο που είχαν εκτελεστικά καθήκοντα.

Τα αδικήματα τα οποία θα κληθεί να προσωποποιήσει ο ανακριτής που θα χειριστεί τη δικογραφία είναι:

  • Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
  • Κακουργηματική υπεξαίρεση από κοινού από εντολοδόχο.
  • Κακουργηματική απάτη από κοινού κατ’ επάγγελμα.
  • Κακουργηματική απιστία από κοινού.
  • Νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα κατ’ επάγγελμα.
  • Κακουργηματική ανακριβής απόδοση ΦΠΑ.
  • Κακουργηματική φοροδιαφυγή διά της ανακριβούς απόδοσης φόρου εισοδήματος.
  • Οι κατηγορούμενοι φέρονται να υπεξαίρεσαν ποσό που αγγίζει τα 30 εκατομμύρια ευρώ.

Η δικαστική έρευνα αφορά την περίοδο από το 2003 ως το 2017 και στη δικογραφία περιλαμβάνονται, εκτός από τα πορίσματα διαχειριστικών ελέγχων και μηνύσεις δημιουργών.

Πώς ξεκίνησε

Η δικογραφία άνοιξε τον Σεπτέμβριο του 2016, όταν ο τότε υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά λόγω της άρνησης της εταιρείας να δεχθεί τον προβλεπόμενο εκ του νόμου έλεγχο, αλλά και της προσπάθειας μεταφοράς της έδρας της εταιρείας στην Κύπρο.

Η εισαγγελική παρέμβαση ήταν αυτή που έκαμψε τις αντιρρήσεις της κι έτσι αναγκάστηκε τελικώς να δεχθεί τον έλεγχο της ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ (ΕΛΛΑΣ) για τις χρήσεις των ετών 2011-2014. Το πόρισμα της ελεγκτικής, σύμφωνα με πληροφορίες, αποκάλυψε σκανδαλώδη διαχείριση.

Τα στοιχεία αποκάλυψαν, μεταξύ άλλων, ότι ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΕΠΙ έπαιρνε το 2011 μισθό 52.000 ευρώ το μήνα ή 635.565 ευρώ το χρόνο, ενώ την ίδια χρονιά ο μισθός συγγενούς του, μέλους του Δ.Σ. έφτανε τα 466.256 ευρώ το χρόνο.

Την ίδια περίοδο η ΑΕΠΙ εμφανίζεται, σύμφωνα με το διαχειριστικό έλεγχο, να έχει, στο τέλος του 2014, αδιανέμητα δικαιώματα ύψους 42,5 εκατ. ευρώ. Τα δικαιώματα αυτά είχαν εισπραχθεί και περιλαμβάνουν τιμολογηθέντα δικαιώματα σε χρήστες μουσικής, τα οποία όμως δεν είχαν αποδοθεί και διανεμηθεί σε μέλη και ήταν αδύνατον να αναλυθούν λόγω μη αντιστοίχησης τιμολογίων με εισπράξεις στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας.

Στις 7 Μαρτίου 2017 οι εισαγγελικές αρχές με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών προχώρησαν στη δέσμευση όλων των τραπεζικών λογαριασμών και θυρίδων των μελών του Δ.Σ της ΑΕΠΙ στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται, αφετηρία της οποίας ήταν το πόρισμα για κακοδιαχείριση των οικονομικών της εταιρείας.

Πηγή: kourdistoportocali.com

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
ΑνανέωσηΗ παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "