"Clean Art - Καθαρή Τέχνη" στο Δήμο Μαρκοπούλου από Καλλιτεχνικό Οργανισμό "Oρίζοντας Γεγονότων" (21 έως

Κατηγορία: Πολιτισμός Μνημεία/Μουσεία


O Καλλιτεχνικός Οργανισμός "Oρίζοντας Γεγονότων" προγραμματίζει μια σειρά από, δράσεις στην περιοχή των Μεσογείων στην ενότητα "Clean Art - Καθαρή Τέχνη".

ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΑΠΟ ΚΥΛΙΟΜΕΝΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΕ ΤΟΠΟΥΣ ΤΩΝ ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ, ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΟΠΙΚΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ, ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΗ. ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Μαρκοπούλου και διάρκεια ως τις 4 / 5. Η δράση γίνεται σε συνδιοργάνωση με το  Δήμο Μαρκοπούλου και σε συνεργασία με τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Μεσογείων και τη δράση "Let's Do it Greece".

Η δράση έχει επαναληφθεί σε συνεργασία με τον Δήμο Ταύρου το 2010, όπου πραγματοποιήθηκε μία "άσκηση καθαρής τέχνης", στο χώρο των δημοτικών σφαγείων και συμμετείχαν πάνω από 60 καλλιτέχνες με έργα διάφορων τεχνικών, κυρίως άχρηστων ανακυκλώσιμων υλικών που μετατρέπονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και θέμα το Περιβάλλον. Ο Ορίζοντας Γεγονότων δεν επιθυμεί να διοργανωθεί μία απλή έκθεση καλλιτεχνών, αλλά να υπάρξει μια διαθεματική προσέγγιση βασισμένη στις δράσεις του Δήμου Μαρκοπούλου.

Πιθανές συμπληρωματικές δράσεις θα  γίνουν παράλληλα με καθαρισμό παραλίας (29 Απριλίου καθαρισμός παραλίας), εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης, ζωγραφική σε κάδους ανακύκλωσης και άλλες πάντα με περιβαλλοντική στόχευση.

Εγκαίνια: 21 Απρίλη 2018 7μμ, Πνευματικό Κέντρο Δ. Μαρκοπούλου

Διάρκεια  ως 4 Μάη 2018, ώρες λειτουργίας


Συμμετέχουν

Εύη Αθανασίου, Kίμων Αξαόπουλος, Μαρία Αργυρακοπούλου, Μάχη Δημοπούλου, Εlessa, Βασιλική Κούκου, Κοσμάς Λιλικάκης, Χρυσάνθη Λυμπεραίου, Σοφία Μακρίδου, Μαρία Μαλτέζου, Λυδία Μαργαρώνη, Σταύρος Πανέρας, Δέσποινα Πανταζή, Μαρία Παπανικολάου Κιούση, Κωνσταντίνα Παρασκευοπούλου, Τίτα Σταύρου, Αγγελική Τσεβά, Φωτεινή Χαμαλίδου, Αθηνά Χανιώτη, Αθηνά Χατζή.


Λίγα λόγια για τον Ορίζοντα Γεγονότων

Ο Ορίζοντας Γεγονότων είναι μία πρωτοβουλία ανθρώπων, όπως χαρακτηριστικά γράφει στο site τους (http://orizontasgegonoton.weebly.com/).Πρόκεται για μία Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία που ιδρύθηκε το 2006, ενώ οι δράσεις της εκτίνονται σε όλη την Ελλάδα ακόμα και στο εξωτερικό. Η έδρα τους βρίσκεται στην Αθήνα, Κεραμεικού 88.

Τα θέματα των εκθέσεων και των καλλιτεχνικών δράσεων, χωρίζονται σε ενότητες όπως:

  • Σχέδιο Πόλης
  • Αυτή τη φορά να μην ξεχάσουμε
  • Φεστιβάλ Αντιδιαφήμισης
  • Εικονο-ποίηση
  • Είναι αυτό Τέχνη;
  • Clean Art (καθαρή τέχνη)
  • Τράπεζα Τέχνης (artbank)
  • Φεστιβάλ 3d Κινηματογράφου "ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ"
  • Εφήμερη Τέχνη
  • Ουτοπία

Αναλυτικές πληροφορίες για το κάθε project θα βρείτε στο http://blog.orizontasgegonoton.gr

Δράσεις στα πλαίσια της θεματικής " Clean Art (καθαρή τέχνη)"

O Oρίζοντας Γεγονότων επιθυμεί να πραγματοποιήσει, δράσεις στην περιοχή των Μεσογείων στην ενότητα Clean Art. Στα πλαίσια αυτής της δράσης υπάρχει στόχος να συμπεριληφθεί κ η περιοχή του Μαρκοπούλου εφόσον και ο Δήμος εγκρίνει μία τέτοια συνεργασία.

Η δράση έχει επαναληφθεί σε συνεργασία με το Δήμος Ταύρου, όπου πραγματοποιήθηκε μία "άσκηση καθαρής τέχνης", στο χώρο των δημοτικών σφαγείων και συμμετείχαν πάνω από 60 καλλιτέχνες με έργα διάφορων τεχνικών, κυρίως άχρηστων ανακυκλώσιμων υλικών που μετατρέπονται σε καλλιτεχνικές δημιουργίες και θέμα το Περιβάλλον.

Πρόταση

Ο Ορίζοντας Γεγονότων δεν επιθυμεί να διοργανωθεί μία απλή έκθεση καλλιτεχνών, αλλά να υπάρξει μια διαθεματική προσέγγιση βασισμένη στις δράσεις του Δήμου Μαρκοπούλου. Πιθανές συμπληρωματικές δράσεις θα μπορούσαν να γίνουν παράλληλα με καθαρισμό παραλίας, εργαστήρια για ενήλικες και παιδιά στα πλαίσια της έκθεσης, ζωγραφική σε κάδους ανακύκλωσης, όπως είχε πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας και στο Παρελθόν.

Το Ζωγραφικής & Δημιουργικής Απασχόλησης, θα μπορούσε να συμμετέχει από κοινού στις δράσεις και στην έκθεση

ή

θα μπορούσε να ενδιαφέρει και τα αθλητικά τμήματα, ώστε να συμμετέχει ολόκληρο το πρόγραμμα. 

Ενδεικτικές Φωτογραφίες έργων απο την έκθεση που είχε πραγματοποιηθεί στον Δήμο Ταύρου


Tζίμης Ευθυμίου

Διονύσης Ματαράγκας

Ανδρό

Μαριλένα Ζωλότα 


Κωστής Τριανταφύλλου

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
ΑνανέωσηΗ παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "