• Δάνειο από την ανεξάντλητη Ελληνική Μυθολογία ακόμη και το Δαχτυλίδι των «Χόμπιτ»
 • Αρχαίοι Έλληνες: Είχαν προφητεύσει τον ερχομό του Ιησού ή όχι; Τα «κείμενα» που…
 • Βιολογία: Έργο κι αυτή (ανακάλυψη) του Μέγα Αριστοτέλη 2.300 χρόνια πριν τον Δαρβίνο!
 • «Face to Phase»: Ένα «ανατρεπτικό» θεατρικό δρώμενο στον χώρο «Νίκος Κεσσανλής» στην ΑΣΚΤ, στις 14 Οκτώβρη
 • Απελευθέρωση της Αθήνας – Ο Κύκλος των Μάταιων Πράξεων
 • Ένας άνθρωπος για όλες τις εποχές… με αλήθειες που «πονάνε»…
 • Αμφικτυονίες στην Αρχαία Ελλάδα – Η πρώτη παγκοσμίως «πολιτική» προσπάθεια ένωσης «Κρατών»
 • Ο Ουκρανικός Λοιμός που αποδεκάτισε εκατομμύρια ζωές – Το «ξεχασμένο» Ολοκαύτωμα του Στάλιν…
 • Ένα μαγικό θεατρικό ταξίδι αυτογνωσίας και έκφρασης με τον ηθοποιό-δραματοθεραπευτή Γεράσιμο Δεστούνη
 • Αντώνης Κανάκης: ''Ποτέ δεν πίστεψα τον Αλέξη Τσίπρα - Τα ψέματά του ήταν κωμικών διαστάσεων ''

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

Ο Ουκρανικός Λοιμός που αποδεκάτισε εκατομμύρια ζωές – Το «ξεχασμένο» Ολοκαύτωμα του Στάλιν…

" Μαζί με τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέθαιναν, έσβηνε και η ανθρωπιά. Εάν η πείνα μετρά για γενοκτονία παραμένει μια αμφιλεγόμενη ερώτηση. Οι Ουκρανοί λένε συχνά «ναι». Οι Ρώσοι και οι συμπαθούντες αυτών λένε «όχι». Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Στάλιν, εκατομμύρια ζωές χάθηκαν. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Μόνικα Ερτλ: Η κόρη του αρχιΝαζί που εκτέλεσε τον δολοφόνο του Τσε Γκεβάρα - Μια ανέκδοτη ιστορία!

" Ευαίσθητη και ανήσυχη, υπέφερε για όλα όσα η οικογένειά της αδιαφορούσε: τις κοινωνικές ανισότητες, την αδικία, τους φτωχούς αγρότες και εργάτες, τους καταπιεσμένους Ινδιάνους. Έγινε αντάρτισσα, πέρασε στην παρανομία και έβαλε έναν στόχο στη ζωή της. Να βρει τον δολοφόνο του Τσε. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Grecia: Η πόλη της Κόστα Ρίκα, τιμή στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

" Στην λατινική Αμερική, την κεντρική Κόστα Ρίκα και στην επαρχία της Alajuela υπάρχει μια μικρή πόλη που μπορεί να απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο έχει πολύ στενή σχέση μαζί της... H πόλη ονομάστηκε από τους πρώτους κατοίκους της προς τιμήν του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος μέχρι και σήμερα είναι σημείο αναφοράς. "

Μαϊ
11
Περισσότερα »
Το Πακιστάν αναγνώρισε τους Καλάς ως απογόνους των Ελλήνων στρατιωτών του Μ.Αλεξάνδρου!

" Πακιστανικό δικαστήριο διέταξε τις αρχές να καταμετρήσουν ξεχωριστά, κατά τη διάρκεια της απογραφής του πληθυσμού, την κοινότητα που θεωρείται ότι είναι απόγονοι των πολεμιστών του ξακουστού Έλληνα, Μεγάλου Αλεξάνδρου. Οι Καλάς (Kalash ή Kalasha) είναι μια κοινότητα 4.000 κατοίκων που ζούν στις ορεινές περιοχές κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, διατηρούν τα πολιτιστικά και θρησκευτικά ήθη και διαχωρίζονται από τους εντόπιους μουσουλμάνους. "

Απρ
13
Περισσότερα »
Ο κατά συρροή δολοφόνος που σκότωνε μόνο παρθένες

" Ο Κολομβιανός Ντάνιελ Καμάργκο Μπαρμπόσα ήταν ψυχοπαθής κατά συρροή δολοφόνος που απήγαγε, βίαζε, σκότωνε και μερικές φορές διαμέλιζε νεαρές παρθένες κοπέλες. Ομολόγησε το φόνο 72 κοριτσιών αλλά η αστυνομία εκτιμούσε ότι τα θύματά του ξεπερνούσαν τα 150. "

Απρ
06
Περισσότερα »
Η πιο άγρια φυλή στον κόσμο – Σκοτώνει όποιον πλησιάσει το νησί [εικόνες & βίντεο]

" Τα μέλη της είναι τόσο εχθρικά που όχι μόνο δεν αφήνουν κανένα να πλησιάσει στην περιοχή τους, αλλά ρίχνουν βέλη και πέτρες σε αεροπλάνα και ελικόπτερα που πετούν πολύ κοντά στο μέρος. Η γλώσσα των ιθαγενών είναι άγνωστη, όπως το ίδιο και οι συνήθειές τους, ενώ πλέον η ινδική κυβέρνηση έχει διακόψει κάθε προσπάθεια επικοινωνίας μαζί τους. "

Απρ
06
Περισσότερα »
Παράξενα γεγονότα, καταστάσεις και γνώσεις του Κόσμου μας

" Η αντικειμενική πραγματικότητα είναι το υλικό σας σώμα και ο κόσμος που αντιλαμβάνεστε με τις αισθήσεις σας και οι δύο αυτές πραγματικότητες συνυπάρχουν και εξαρτώνται η μία από την άλλη. Δεν προκαλούν η μία την άλλη και όμως αλληλεξαρτώνται. Παράξενα γεγονότα, καταστάσεις και γνώσεις που θάπρεπε να γνωρίζεται …  "

Ιαν
14
Περισσότερα »
Η πιο διεστραμμένη οικογένεια όλων των εποχών

" Με ορμητήριό τους τη σπηλιά, λήστευαν και δολοφονούσαν ντόπιους και ταξιδιώτες και κουβαλούσαν τα πτώματά τους στο κρησφύγετο, όπου και τα έτρωγαν. Πάστωναν το περίσσευμα για μελλοντική κατανάλωση, ενώ πετούσαν τα κομμάτια που ήταν αδύνατο να φαγωθούν στη θάλασσα, με αποτέλεσμα να ξεβράζονται στις κοντινές ακτές και να πανικοβάλλουν τους γύρω οικισμούς.  "

Ιαν
02
Περισσότερα »
Δέκα ήρωες… ιδιαιτέρως τραγικοί

" Κι όμως, η Ιστορία έχει κάποιες φορές έναν ιδιαίτερο τρόπο να ξεπληρώνει το χρέος της σε μεμονωμένους ανθρώπους, με τις χώρες να ευχαριστούν τους ήρωές τους με τρόπους τουλάχιστον… ξεχωριστούς! Είτε με το περίφημο «οι καλοί πεθαίνουν νέοι» είτε με το εξίσου δραματικό «οι ήρωες δεν δικαιώνονται ποτέ», η τραγική ειρωνεία ελλοχεύει σε κάθε βήμα.  "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Αιρετικά: Διάσημες «Μπαρούφες», από διαχρονικά διάσημους στοχαστές…

" «Μη φοβάστε τον θάνατο, δεν συναντιόμαστε ποτέ», «Ζούμε στον καλύτερο δυνατό Κόσμο», τον Κόσμο, «το θέμα είναι να αλλάξουμε τον Κόσμο», «Η θρησκεία δεν έχει σχέση με τη λογική, έχει σχέση με την πίστη». «Φταίει ο Διάβολος που συμβαίνουν όλα αυτά, αυτός τους επηρεάζει». Διάσημες μπαρούφες, από διαχρονικά διάσημους στοχαστές…. "

Ιαν
01
Περισσότερα »
Η Παράδοση ως «παρίας» του κράτους και η «εθνική συνείδηση»…

" Σύμφωνα με τους λαογράφους Σπ. Λάμπρου, Δ. Πατσόπουλο, και Ν. Πολίτη, βασικό θεμέλιο της εθνικής συνείδησης είναι τα κοινά ήθη και έθιμα, οι δοξασίες και παραδόσεις, η κοινή αντίληψη του εξωτερικού κόσμου, η εκδήλωση των συναισθημάτων και πάνω από όλα η κοινότητα των πόθων και ελπίδων. Από αυτόν τον ορισμό, λείπουν η κοινή καταγωγή, η γλώσσα και η θρησκεία. "

Δεκ
25
Περισσότερα »
Νίτσε: Η Θεωρία του Σκοπού της Ζωής

" «Από τότε που κουράστηκα να γυρεύω, έμαθα να βρίσκω. Από τότε που κάποιος άνεμος μου εναντιώθηκε, ταξιδεύω με όλους τους ανέμους». Η επιτυχία και η αποτυχία είναι, πρώτ’ απ’ όλα, απαντήσεις. Αντί να οργίζεσαι για μια αποτυχία, να τα αφήνεις για εκείνους που ενεργούν επειδή τους το διέταξαν και που θα τους δείρουν, αν δεν μείνει ευχαριστημένος ο δάσκαλος από το αποτέλεσμα. "

Νοε
27
Περισσότερα »
Τα Αρχαιολογικά μυστήρια που βρήκαν τη λύση τους…

" Η αποκρυπτογράφηση του Δίσκου της Φαιστού, οι σκελετοί των παιδιών της αρχαίας Αθήνας και άλλα αφανέρωτα μυστικά της αρχαιότητας. Επιστήμη και τεχνολογία έρχονται όμως να σώσουν συχνά την αρχαιολογική παρτίδα, παρέχοντας περισσότερο ή λιγότερο πειστικές απαντήσεις. Ας δούμε λοιπόν τα μυστήρια της σκαπάνης που έχουν πια μια πειστικότερη ερμηνεία… "

Νοε
27
Περισσότερα »
Οι 13 συγκλονιστικές Αρχαιολογικές ανακαλύψεις που αναιρούν όλα όσα ξέραμε για το παρελθόν!

" Οι ανακαλύψεις της αρχαιολογίας μόνο κατακλυσμιαίες μπορούν να χαρακτηριστούν σε επίπεδο σπουδαιότητας αλλά και γνωσιακής μεταστροφής, με πάμπολλες από δαύτες να μεταμορφώνουν τις βεβαιότητές μας για το παρελθόν. Δείτε 13 από αυτούς τους γρίφους της ανθρώπινης προϊστορίας που η σημασία τους μόνο κολοσσιαία μπορεί να λογιστεί… "

Νοε
20
Περισσότερα »
ILLUMINATI (Ιλλουμινάτοι): Μυστικά Τάγματα & Πεφωτισμένες Συνωμοσίες – Όλα θα θέλατε να ξέρετε !!!

" ILLUMINATI: Το Μυστικό Τάγμα των Πεφωτισμένων της Βαυαρίας, Συνωμοσίες και Άλλες Παράξενες Ιστορίες. Η έννοια της «Συνομωσίας» ως σύνθεση μιας ποικιλόμορφης μεθόδου ευρύτατης εποπτείας, ειδικής συνεννόησης και μυστικών χειρισμών. Η πρώτη τρομοκρατική οργάνωση, το Τάγμα των Ιησουιτών, το κίνημα των «Χίππυς», οι Τέκτονες και άλλα…. "

Νοε
07
Περισσότερα »
Ο Ελληνικός πολιτισμός είναι παντού: Βρέθηκε μυκηναϊκός οικισμός στο Πακιστάν (φωτό)

" Εντυπωσιακά ευρήματα στο Πακιστάν δείχνουν ότι οι αρχαίοι Έλληνες ίσως είχαν φτάσει στην ευρύτερη περιοχή πολύ πριν τον Μέγα Αλέξανδρο. Είναι σημαντικό πως πολλά από τα ευρήματα έχουν μυκηναϊκά χαρακτηριστικά, ώστε να μπορούμε να συμπεράνουμε πως πρόκειται για ένα  οικισμό με έντονα χαρακτηριστικά του μυκηναϊκού πολιτισμού. "

Οκτ
15
Περισσότερα »
Κινέζοι αρχαιολόγοι: «Τον πήλινο Στρατό του Πρώτου Αυτοκράτορα της Κίνας τον έφτιαξαν αρχαίοι Έλληνες» - Η εκστρατεία του Διονύσου έγινε στ' αλήθεια

" Για όσους ήξεραν από ελληνική Μυθολογία και την πανάρχαια εκστρατεία του Διονύσου στην Κίνα που έχει καταγραφεί στα «Διονυσιακά» του Νόννου δεν εκπλήσσεται τώρα από την υποτιθέμενη αποκάλυψη του BBC ότι ο περιβόητος πήλινος στρατός στην σινική επικράτεια φτιάχτηκε από Έλληνες. "

Οκτ
12
Περισσότερα »
Οι Τούρκοι το «βιολί» τους: Βάζουν «φέσι» σε ελληνικά αρχαιοελληνικά ευρήματα για να κτίσουν «προγονικό αρχαίο πολιτισμό…

" «Παιχνίδια» παίζει η πολιτική σε βάρος της αρχαιολογίας, με τα πλαστογραφήματα χρόνων και τύπων, ώστε να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια. Παρότι τα σύνορα έχουν χαραχθεί εδώ και τόσες δεκαετίες και παρότι η Ελλάδα δεν διεκδικεί τουρκικά εδάφη, οι Τούρκοι συνεχίζουν να πλαστογραφούν «οικειοποιούμενοι» τους αρχαιολογικούς και ιστορικούς θησαυρούς που ανακαλύπτονται στα εδάφη τους… "

Σεπ
24
Περισσότερα »
10 «μοναδικές» ιστορίες ανθρωπιάς του 2016!

" Μπορεί να ζούμε σήμερα σε μια κοινωνία σκληρή όπου ως επί το πλείστον κυριαρχεί η απανθρωπιά και ο ωχαδελφισμός, ωστόσο πάντα κάτι βλέπουμε γύρω μας που μας κάνει να αλλάξουμε γνώμη και να γίνουμε πιο αισιόδοξοι σχετικά με την ανθρωπιά του κόσμου… Μικρές ιστορίες με μεγάλα μηνύματα έρχονται για να αποδείξουν πως πρέπει να πιστεύουμε στο καλύτερο… "

Αυγ
13
Περισσότερα »
«Αμφιλεγόμενα» ιστορικά γεγονότα που δεν διδάσκονται στο σχολείο, αν και άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας

" Υπάρχει η πεποίθηση ότι η ιστορία είναι βαρετή και ότι το μέλλον κρύβει πιο ενδιαφέρουσες εκπλήξεις. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί άνθρωποι, άγνωστοι σε εμάς, που διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον ξέρουμε σήμερα και άλλαξαν την ροή της ιστορίας. Λέγεται, ότι για να αποφύγουμε τα λάθη του παρελθόντος πρέπει πρώτα να τα γνωρίζουμε. Δείτε, λοιπόν, παρακάτω μερικές αμφιλεγόμενες ιστορικές προσωπικότητες. "

Αυγ
13
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "