• Ανατροπή στην συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου: Με «ημερομηνία λήξεως» πλέον ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών
 • 16 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Φιλοσοφίας: Άρρηκτα συνδεδεμένη με την Επιστήμη
 • Τζέιμι Λι Κέρτις: «Βασίλισσα του τρόμου», «Διπλή» διασημότητα, πλαστικές, χάπια και αλκοόλ (εικόνες)
 • Ξαναγράφεται η Ιστορία των Επιστημών: Οι Έλληνες γνώριζαν την Άλγεβρα 2500 χρόνια πριν και 1400 πριν τους Άραβες
 • Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: Μηδενική αξιοπιστία στις αποφάσεις του για την προστασία της θρησκευτικής πίστης
 • Ο Μανώλης Καρπάθιος μελοποιεί Ηλία Βολιότη – Καπετανάκη (βίντεο)
 • Μουσείο Εθνικής Αντίστασης: Μνήμες από τον Πόλεμο 1940-41 και την Εθνική Αντίσταση
 • Τα Μυστήρια των Αρχαίων Ιπτάμενων Αρμάτων
 • Η Δολοφονία της Ελληνικής Γλώσσας ήταν και είναι στόχος εδώ και δεκαετίες…
 • Σημειολογική «Αναγνωσιμότητα» ή Πολιτικός Δονκιχωτισμός;

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΙ

Μήπως είμαστε τα Πιόνια; Οι Δύο Φατρίες Που Κυβερνούν Τον Πλανήτη !

" Μήπως είμαστε τα πιόνια σε μια παγκόσμια σκακιέρα, στα χέρια άψυχων όντων και μυστικών εταιριών; Η Γερμανική ABWHΕR, οι Ναΐτες, οι Βαυαροί Βασιλείς, ο Φον Κανάρης, η Νέα Τάξη, οι Ρότσιλντ, το Federal Reserve Banking System, οι 300 οικογένειες! Οι ιδιοκτήτες του Federal Reserve αποτελούνται από 300 ενδοσυνδεόμενες οικογένειες, και έχουν πανίσχυρες ρίζες σε ΟΛΕΣ τις χώρες του κόσμου. Αυτές οι οικογένειες έχουν σχέδιο για ΜΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, η οποία θα βρίσκεται ΚΑΤΩ από... "

Οκτ
10
Περισσότερα »
Νόμπελ Ειρήνης 2018: Ο Κονγκολέζος γυναικολόγος Ντένις Μουκουέγκε και η Σύρια Γιαζίντι Νάντια Μουράντ, οι ΕΚΛΕΚΤΟΙ

" Ο ένας γυναικολόγος, η άλλη θύμα, ο Ντένις Μουκουέγκε (Denis Mukwege), 63 ετών, από την Δημοκρατία του Κονγκό και η Νάντια Μουράντ (Nadia Murad), 25 ετών, που ανήκει στην εθνότητα των Γιαζίντι, ενσαρκώνουν μία οικουμενική υπόθεση που ξεπερνά το όριο των πολεμικών συρράξεων., που ξεκίνησε πριν από έναν χρόνο από τις αποκαλύψεις κατά του Χάρβεϊ Γουάινστιν. Η απονομή του βραβείου Νόμπελ Ειρήνης, που συνοδεύεται από ποσόν ύψους 1 εκατομμυρίου δολαρίων θα πραγματοποιηθεί κατά την διάρκεια τελετής στο Όσλο στις 10 Δεκεμβρίου. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Οι φωτισμένοι Νομοθέτες που άλλαξαν τον κόσμο και την δικαιοσύνη προς όφελος του λαού

" Όταν η νομοθετική εξουσία δουλεύει υπέρ του λαού! Οι πολιτειακοί άρχοντες που επιφορτίζονται με την κατάρτιση ή την αναθεώρηση των νόμων έχουν έργο πολύ δύσκολο στα χέρια τους. Φωτεινοί νομοθέτες συνεισέφεραν στην ανθρωπότητα με τρόπο που ούτε οι ίδιοι θα περίμεναν. Κι όλα άρχισαν όταν προσπάθησαν απλώς να φέρουν τη δικαιοσύνη στους ομοεθνείς τους… "

Σεπ
27
Περισσότερα »
Όλα για το Κόμμα - «Είσαι Προδότης της Τάξης σου»: Η Ζωή μου ως Μέλος της ΚΝΕ

" Η καθοδήγηση καλλιεργούσε στα μέλη της ΚΝΕ την αντίληψη ότι η βασική διάκριση των ανθρώπων γίνεται μεταξύ, «αυτών που κάνουν για το ΚΚΕ και αυτών που δεν κάνουν για το ΚΚΕ». Αν και θεωρητικά ο Κνίτης έπρεπε να είναι, «πρώτος στα μαθήματα και τους αγώνες», η πραγματικότητα ήταν εντελώς διαφορετική. Αντί για πολυπράγμων, κατέληξα να ασχολούμαι μόνο με τις δραστηριότητες του Κόμματος. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
10 μυστικές οργανώσεις που διαμόρφωσαν τον κόσμο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα

" Δέκα μυστικές οργανώσεις που άλλαξαν τον κόσμο και τονδιαμόρφωσαν όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Οργανώσεις που συστάθηκαν αρχικά από ελάχιστα μέλη, που αργότερα πολλαπλασιάστηκαν και έδρασαν μυστικά για την απελευθέρωση κρατών και τη γέννηση ιδεολογιών που οδήγησαν σε πολέμους και ειρήνη και συνεχίζουν να διαδίδονται μέχρι και σήμερα.   "

Σεπ
20
Περισσότερα »
Οι “Καταραμένοι” Πολωνοί στρατιώτες: Αντίσταση μετά τον Β’ ΠΠ στους Σοβιετικούς μέχρι τέλους

" Η οργάνωση των «καταραμένων» σχηματίστηκαν στα τελευταία στάδια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και συγκεκριμένα μετά την αποκάλυψη από τους Γερμανούς της σφαγής των Πολωνών αξιωματικών στο δάσος του Κατίν από το σταλινικό καθεστώς. Με την ονομασία αυτή έγιναν γνωστοί οι μαχητές πληθώρας πολωνικών αντιστασιακών οργανώσεων, οι οποίες αναγνώριζαν ως νόμιμη πολωνική κυβέρνηση την εξόριστη κυβέρνηση στο Λονδίνο. "

Αυγ
02
Περισσότερα »
F.W.Nietzsche: Μέγας στοχαστής και θαυμαστής του Ελληνικού πνεύματος - Οι Στοχασμοί του…

" Ο Νίτσε υπήρξε δριμύτατος επικριτής των κατεστημένων σκέψεων και τάξεων: «Η ιστορία της ανθρωπότητας θα ήταν μια πολύ ηλίθια υπόθεση, αν δεν υπήρχε το πνεύμα που φύσηξαν μέσα της οι αδύναμοι.» «Εκείνος που φτάνει στη γνώση, κατεβαίνει απρόθυμα στα νερά της αλήθειας, όχι όταν αυτή είναι βρόμικη, αλλά όταν είναι ρηχή.» «Όποιος παλεύει με τέρατα, πρέπει να προσέξει να μη γίνει τέρας. Κι όταν κοιτάς πολλή ώρα μέσα σε μια άβυσσο, κοιτάει και η άβυσσος μέσα σε σένα.» "

Απρ
23
Περισσότερα »
Big Brother στο κρεβάτι – σεξ και κριτική σεξουαλικών τεχνικών σε κοινή θέα

" Peality, που παρουσιάζεται ως «κοινωνικό πείραμα», θα αποτελείται από τέσσερα επεισόδια, σε καθένα από τα οποία θα συμμετέχουν τρία ζευγάρια που αντιμετωπίζουν προβλήματα στη σεξουαλική ζωή τους. Στα σπίτια τους θα τοποθετούνται κάμερες και μικρόφωνα που θα καταγράφουν τόσο τα καβγαδάκια τους όσο και τις σεξουαλικές περιπτύξεις τους. "

Απρ
18
Περισσότερα »
Μεγαλωμένος από τους λύκους – Το σύνδρομο του «Μόγλη» (αληθινές ιστορίες)

" Αν και οι ιστορίες τους έγιναν ρομαντικοί μύθοι τόσο στην Ανατολή όσο και στη Δύση, η πραγματικότητα της ζωής τους αποδείχτηκε τραγική ιστορία παραμέλησης και ακραίας απομόνωσης. Η επιστροφή τους στην "πολιτισμένη" ζωή δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με την ανθρώπινη ανάπτυξη, τη σχέση μας με την άγρια φύση και τι ακριβώς μας κάνει ανθρώπους. "

Απρ
14
Περισσότερα »
Αρβανίτες & αρβανίτικη γλώσσα - Καταγωγή, ιστορική εξέλιξη και προέλευση της γλώσσας

" Η αρβανίτικη είναι μία πανάρχαια ελληνική διάλεκτος. Σύμφωνα με τον Θουκυδίδη όταν ιδρύθηκε η ελληνική αποικία της Επιδάμνου, στο σημερινό λιμάνι του Δυρραχίου στην Αλβανία, οι Κορίνθιοι άποικοι συνάντησαν Βρύγες και όχι Ιλλυριούς κατοίκους. Η αρβανίτικη είναι γλώσσα αυτόνομη και η σημερινή αλβανική γλώσσα μία διάλεκτος της. "

Απρ
09
Περισσότερα »
Χασάν μπιν Σαμπάχ, «Ο Γέρος των Βουνών»: Η έμπνευση του Οσάμα μπιν Λάντεν για την δημιουργία των ΤΑΛΙΜΠΑΝ

" Ο αιρεσιάρχης στοχαστής, μύστης και ασκητής Χασαν μπιν Σαμπάχ ήταν ένας επιμελής και φιλόπονος πέρσης φοιτητής θεολογίας, πριν μετατραπεί σε επίγεια ενσάρκωση του Θεού και φτιάξει τη δολοφονική σέχτα των Ασασίνων. Ο «Γέρος των Βουνών» συγκρότησε το θρησκευτικο-παραστρατιωτικό τάγμα των Χασισίν, όπως είναι εναλλακτικά γνωστοί, καθένας εκ των οποίων αναλάμβανε την ιερή αποστολή να δολοφονήσει κάποιον κατ’ εντολή της σέχτας. "

Απρ
07
Περισσότερα »
Λόγια 10 σοφών ανδρών για το… θάνατο

" Λίγα πράγματα μας έχουν απασχολήσει τόσο στη ζωή όσο ο… θάνατος! Είναι κι αυτό ένα σχήμα οξύμωρο όπως τόσα και τόσα που βιώνουμε καθημερινά. Γιατί να μιλάμε για θάνατο; Ας μην το κάνουμε τραγωδία, μα να το λέμε όπως είναι:. Να πως έχει απσχολήσει ο θάνατος σοφούς αλλά και τον απλό λαό. "

Φεβ
01
Περισσότερα »
Η Εκλεπτυσμένη Τεμπελιά και το Εγκώμιο της

" Εκλεπτυσμένη Τεμπελιά: Μια ανάστροφη αλχημεία, που μετατρέπει σε μόλυβδο το χρυσάφι του υπαρξιακού πλούτου. Στη θεωρία που σφυρηλατήθηκε σχετικά μ’ αυτήν, η τεμπελιά ωφελήθηκε πολύ από την αυξανόμενη δυσμένεια, στην οποία περιέπεσε η εργασία. Η τεμπελιά δεν είναι νοητή όταν γίνεται στα κρυφά. Χρειάζεται άνεση, όπως στον έρωτα. Όποιος είναι στην τσίλια, δεν ζει καθόλου, ή ζει μετρίως. "

Ιαν
22
Περισσότερα »
«Μην γκρινιάζετε, ζήστε» - Κείμενο ΥΜΝΟΣ στη ζωή από 27χρονη Αυστραλή που «έφυγε» από καρκίνο

" Κάθε φορά που παραπονιέστε για γελοία πράγματα σκεφτείτε κάποιον που βρίσκεται πραγματικά αντιμέτωπος με τον θάνατο. Προσπαθήστε απλά να επωφεληθείτε από την ύπαρξή σας αυτή την παρούσα στιγμή, αντί να την ψάχνετε μέσω του κινητού σας. Επωφεληθείτε από τη στιγμή γαμώτο, εσείς άνθρωποι! "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Πενταπλή επίθεση Δοξιάδη στο Μουζάλα για τους Τούρκους φυγάδες – Τι του καταλογίζει…

" Ο Μουζάλας πάει να δώσει πολιτικό βάθος, του τάχα δημοκράτη, στην πράξη του να ζητήσει ακύρωση της απόφαση ασύλου. «Αυτήν η απόφαση εμείς την εφεσιβάλαμε με βάση το Κράτος Δικαίου. Όπως έχουν βγει άλλες 1.500 αντίθετες αποφάσεις, δεν τις εφεσιβάλαμε. Ποια είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι ότι εδώ πέρα υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις ότι πρόκειται για πραξικοπηματίες. Βλέπετε, εγώ δεν λέω ότι είναι πραξικοπηματίες». "

Ιαν
12
Περισσότερα »
Οι Ιάπωνες τιμούν τον Προμηθέα – Έστησαν άγαλμά του στο Τόκυο! Ποια η σημασία του…

" Το μακρινό Τόκυο, η πρωτεύουσα της Ιαπωνίας, δεν είναι σίγουρα το πρώτο μέρος που μας έρχεται στο μυαλό όταν μιλάμε για τον Προμηθέα. Όμως σε μια τόσο απομακρυσμένη από την Ελλάδα περιοχή και με τόσο διαφορετικό πολιτισμό θα συναντήσουμε ένα άγαλμα του Προμηθέα. Το άγαλμα του Προμηθέα στο Τόκυο βρίσκεται έξω από τα γραφεία της πετρελαϊκής εταιρείας JX Holdings κοντά στο σταθμό Nihombashi του μετρό. "

Δεκ
16
Περισσότερα »
Προηγμένοι Αρχαίοι Πολιτισμοί

" Aπαγορευμένη Αρχαία Γεωγραφία. Πότε έπεσε ο ουρανός; Οι αληθινοί χάρτες των αρχαίων θαλασσοπόρων. Η Ατλαντίδα ήταν στην Ανταρκτική; Προηγμένος πολιτισμός στην εποχή των παγετώνων; Πως υπολόγισε ο Ερατοσθένης το μέγεθος της Γης; Τι ήταν οι Πορτολάνοι χάρτες; Ποιοι γεωγράφοι θεωρούνται οι ποιο αξιόπιστοι και πως αποτυπώνεται η εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού…  "

Δεκ
07
Περισσότερα »
Ο Ουκρανικός Λοιμός που αποδεκάτισε εκατομμύρια ζωές – Το «ξεχασμένο» Ολοκαύτωμα του Στάλιν…

" Μαζί με τα εκατομμύρια ανθρώπων που πέθαιναν, έσβηνε και η ανθρωπιά. Εάν η πείνα μετρά για γενοκτονία παραμένει μια αμφιλεγόμενη ερώτηση. Οι Ουκρανοί λένε συχνά «ναι». Οι Ρώσοι και οι συμπαθούντες αυτών λένε «όχι». Αυτό που έχει σημασία είναι ότι, ως αποτέλεσμα της πολιτικής του Στάλιν, εκατομμύρια ζωές χάθηκαν. "

Σεπ
25
Περισσότερα »
Μόνικα Ερτλ: Η κόρη του αρχιΝαζί που εκτέλεσε τον δολοφόνο του Τσε Γκεβάρα - Μια ανέκδοτη ιστορία!

" Ευαίσθητη και ανήσυχη, υπέφερε για όλα όσα η οικογένειά της αδιαφορούσε: τις κοινωνικές ανισότητες, την αδικία, τους φτωχούς αγρότες και εργάτες, τους καταπιεσμένους Ινδιάνους. Έγινε αντάρτισσα, πέρασε στην παρανομία και έβαλε έναν στόχο στη ζωή της. Να βρει τον δολοφόνο του Τσε. "

Ιουλ
02
Περισσότερα »
Grecia: Η πόλη της Κόστα Ρίκα, τιμή στον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό

" Στην λατινική Αμερική, την κεντρική Κόστα Ρίκα και στην επαρχία της Alajuela υπάρχει μια μικρή πόλη που μπορεί να απέχει χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Ελλάδα, ωστόσο έχει πολύ στενή σχέση μαζί της... H πόλη ονομάστηκε από τους πρώτους κατοίκους της προς τιμήν του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού, ο οποίος μέχρι και σήμερα είναι σημείο αναφοράς. "

Μαϊ
11
Περισσότερα »


Η παράδοση στη μουσική μου

«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "