• Οδοιπορικό: Ημερίδα για τις «Αναπτυξιακές και Ψυχοκοινωνικές δυσκολίες Παιδιών»
  • Μία περίεργη δημοσκόπηση από την Voxpop Analysis για τον Δήμο Περιστερίου
  • Η πολυκατοικία που είχε την δική της ιστορία: Ακύρωση οικοδομικής άδειας λόγω όμορου τυφλού οικοπέδου από το ΣτΕ
  • Αριστερή Κίνηση Περιστερίου: 2018: Το Α.Τ. Περιστερίου εξακολουθεί να τιμά προδότες εγκληματίες συνεργάτες των Γερμανών Ναζί κατακτητών …
  • Δήμος Περιστερίου: Άγνωστο το μέλλον της 2χρονης υποχρεωτικής προσχολικής εκπαίδευσης για τα προνήπια και νήπια
  • «Μαζί τα φάγαμε; Ερώτημα που αναζητεί απάντηση…» - Το (νέο) Κολυμβητήριο έχει τη δική του Ιστορία…
  • «Συνεργασία Ευθύνης»: Νέα δημοτική Παράταξη Περιστερίου με επικεφαλής και υποψήφιο Δήμαρχο τον κ. Γιώργο Βαθιώτη
  • Σύλλογος Γονέων 21ου Δημοτικού Σχολείου Περιστερίου:  Πολύπλευρη Κινητοποίηση και συμπαράσταση για τα αιτήματά μας
  • Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Κυριακή  4 Νοεμβρίου το πρωί στο Περιστέρι

ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ

Περιστέρι: Ημερίδα με θέμα «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς το φόβο»

" Με στόχο την προστασία από τις λοιμώξεις, ο Δήμος Περιστερίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων - Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), με την συνεργασία της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων, διοργανώνουν ανοιχτή ενημερωτική εκδήλωση πολιτών με θέμα: «Εμβολιάζομαι. Ζω χωρίς το φόβο», την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 10:30 στο 9ο ΚΕ.ΦΙ. Περιστερίου (Πελοπίδα 75-77, Ν. Ζωή). "

Οκτ
11
Περισσότερα »
Έναρξη εργαστηρίου "Χορδές Σωμάτων" από το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου

" Το Δημοτικό Ωδείο Περιστερίου δημιούργησε το εργαστήρι "Body Music Workshop" που συνδυάζει τη Μουσική με την Κίνηση και το Λόγο. Βασικός συνδετικός κρίκος των τριών αυτών στοιχείων είναι ο ρυθμός. Κύριο εργαλείο αποτελεί το σώμα και η φωνή. Εξερευνούμε δηλαδή τη μουσική που το ίδιο το σώμα μας μπορεί να παράγει, είτε με ηχηρές κινήσεις είτε με τη φωνή μας. "

Οκτ
07
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη στα ΚΕ.ΦΙ. του Δήμου

" Το ΚΕΠ Υγείας Δήμου Περιστερίου, υπό τον συντονισμό του Εντεταλμένου Δημοτικού Συμβούλου σε θέματα Υγείας, Ιατρού κ. Γεωργίου Μπεκιάρη, σε συνεργασία με την Αστική ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη» διοργανώνουν και πραγματοποιούν δωρεάν εξετάσεις και ενημερωτικές ομιλίες για τον διαβήτη, στα ΚΕ.ΦΙ. Δήμου Περιστερίου. "

Οκτ
01
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Πρόγραμμα δωρεάν εξετάσεων για τον HIV και τις Ηπατίτιδες B & C

" Ο Δήμος Περιστερίου υπενθυμίζει στους ενδιαφερόμενους δημότες ότι την 4η Πέμπτη κάθε μήνα για όλο το 2018, στην πλατεία του Αγίου Αντωνίου σταθμεύει η κινητή μονάδα της ΜΚΟ PRAKSIS με εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό, το οποίο πραγματοποιεί εξετάσεις για HIV και τις Ηπατίτιδες B & C σε όσους πολίτες επιθυμούν «ΔΩΡΕΑΝ». "

Σεπ
24
Περισσότερα »
Εθελοντική αιμοδοσία του Δήμου Περιστερίου

" O ΟΠΑΑΠ του Δήμου Περιστερίου, στην προσπάθειά του να ανταποκριθεί στις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες για κάλυψη σε αίμα των πολιτών, διοργανώνει την 39η Εθελοντική Αιμοδοσία με τη υποστήριξη της κινητής μονάδας αιμοληψίας του Θριασίου Νοσοκομείου την Δευτέρα 1η Οκτωβρίου 2018, ώρες 09.30 π.μ. – 14.00 μ.μ στo Δημαρχείο, Στάση Μετρό «Περιστέρι». "

Σεπ
17
Περισσότερα »
Αφόρητη ζωή για δημότες - Ο Δήμος Περιστερίου και η Διεύθυνση Υγιεινής τα έχουν πάρει είδηση ή όχι…;

" Το Περιστέρι είναι μία πολύ μεγάλη πόλη, με πολύ λαμπερό κέντρο που η Διοίκησή του εμπλουτίζει και φροντίζει διαρκώς. Υπάρχουν, όμως και σημεία της πόλης που έχουν γίνει ανυπόφορα από τις δράσεις ορισμένων οι οποίοι δεν υπολογίζουν τίποτα και κανένα. Οι περιπτώσεις μεγάλης εμπορικής επιχείρησης με τα «ΔΥΣΟΣΜΑ» απορρίμματά της και το φανοποιείο-βαφείο που λειτουργεί στην πρασιά εμπορικού καταστήματος… "

Αυγ
20
Περισσότερα »
Περιστέρι: Δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες, άπορες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018

" Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας. Οι ενδιαφερόμενες μπορούν να απευθύνονται για ραντεβού στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου "

Αυγ
15
Περισσότερα »
Κ.Ε.Π. Δήμου Περιστερίου: Το ωράριο τους για τον μήνα Αύγουστο

" Ο Αντιδήμαρχος Πόλης Βασίλης Μπέτσης ενημερώνει ότι τα τρία Κ.Ε.Π. Δήμου Περιστερίου (Κεντρικό - Εθν. Μακαρίου 44, Νέας Ζωής -Πελοπίδα 168 και Ανθούπολης - Αγ. Μαρίνης 77) θα εξυπηρετούν το κοινό κατά τον μήνα Αύγουστο, με ωράριο 8:00-15:00 από Δευτέρα έως και Παρασκευή. "

Αυγ
14
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Προστατευτικά μέτρα κατά τη διάρκεια καύσωνα και κλιματιζόμενοι χώροι για το κοινό…

" Ο Δήμος Περιστερίου με ανακοίνωσή του ενημερώνει τους δημότες και τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού για τα προστατευτικά μέτρα που πρέπει να λαμβάνονται για την αντιμετώπιση του καύσωνα και των υψηλών θερμοκρασιών, καθώς επίσης και για τους κλιματιζόμενους χώρους που διαθέτει και στους οποίους μπορούν να καταφεύγουν όσοι έχουν ανάγκη ή επιθυμούν… "

Αυγ
01
Περισσότερα »
Δύναμη Προοπτικής: Διαχείριση Απορριμμάτων, το Πρόβλημα που γίνεται Ανάγκη

" Οι Δήμαρχοι δεν πρέπει να ρίχνουν την ευθύνη δεξιά και αριστερά, πρέπει να κοιτάξουν οι ίδιοι τι προσφέρουν και τι θα μπορούσαν να προσφέρουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Ήρθε η ώρα με την κατάλληλη πληροφόρηση αλλά και αντιμετώπιση να δούμε και εμείς επιτέλους, πράσινα σημεία εναπόθεσης ανακυκλώσιμων απορριμμάτων στις γειτονιές μας και κάδους κομποστοποίησης στα σπίτια μας. "

Ιουλ
12
Περισσότερα »
Σκουπίδια: Ξεκίνησε o ΧΥΤΑ Φυλής, αν και ο κίνδυνος να κλείσει οριστικά παραμένει μεγάλος - Η περίπτωση των Δήμων Ιλίου και Περιστερίου (φωτό)

" Aπό προχθες που άνοιξε πάλι, πραγματοποιείται μετ’ εμποδίων η αποκομιδή των απορριμμάτων σχεδόν σε όλους τους δήμους της Αττικής, καθώς ο ΧΥΤΑ, δεν δέχεται απορριμματοφόρα. Τι προηγήθηκε, τι φταίει και πως οι Δήμαρχοι αντιμετώπισαν την κρίση προσπαθώντας να κρατήσουν τις πόλεις καθαρές. Η περίπτωση των Δήμων Ιλίου και Περιστερίου… "

Ιουν
24
Περισσότερα »
Περιστέρι: Ψηφιακή μαστογραφία σε ανασφάλιστες, άπορες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες

" Ο Δήμος Περιστερίου σε συνεργασία με το Σύλλογο Φίλων του Ογκολογικού Νοσοκομείου «Oι Άγιοι Ανάργυροι» παρέχει την δυνατότητα σε άπορες, ανασφάλιστες και χαμηλό εισόδημα γυναίκες να κάνουν την εξέταση ψηφιακής μαστογραφίας, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018. Περισσότερες πληροφορίες στο ΚΕΠ Υγείας του Δήμου Περιστερίου, στο τηλέφωνο 210-5783266 "

Ιουν
03
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Περιβαλλοντικές δράσεις "Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω" στο Άλσος Περιστερίου

" Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος & Ποιότητα Ζωής του Δήμου Περιστερίου με σύνθημα "Δρω – Ανακυκλώνω – Ζω", διοργανώνει μεγάλες δράσεις και εκδηλώσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών, μικρών και μεγάλων την Κυριακή 3 & Τρίτη 5 Ιουνίου, ώρες 10.00 - 14.00 & 17.00 - 20.00 στο Άλσος Περιστερίου - στάση Μετρό "Ανθούπολη". Είσοδος ελεύθερη! "

Ιουν
03
Περισσότερα »
Δήμος Περιστερίου: Μέτρα προστασίας από τα κουνούπια

" Η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος, Πολιτισμού & Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Περιστερίου Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου ενημερώνει για τα μέτρα προστασίας που πρέπει να λαμβάνονται από τους πολίτες για τα κουνούπια. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Περιστέρι: Καθορισμός προληπτικών μέτρων πυροπροστασίας οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων

" Η Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μαίρη Τσιώτα - Μάρκου για την αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς κάνει γνωστό στους ιδιοκτήτες, οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, ότι υποχρεούνται στην αποψίλωση αυτών από τα ξερά χόρτα και στην απομάκρυνσή τους, την απομάκρυνση τυχόν άλλων εγκαταλελειμμένων καυστών ή εκρήξιμων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, προς αποτροπή του κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. "

Μαϊ
16
Περισσότερα »
Ποια Χώρα…Ποια Πόλη… Σε «Καραγιόζ μπερντέ» μεταλλάσσονται σταδιακά οι γειτονιές του Περιστερίου

" Το τελευταίο διάστημα, τα πράγματα σε ότι αφορά την εικόνα που εκπέμπουν οι γειτονιές της πόλης, φαίνεται ότι ξεφεύγουν. Υπαίτιοι σ’ αυτό επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σ’ αυτές, πολίτες που θεωρούν ότι μπορούν να κάνουν ότι θέλουν και οι υπηρεσίες του Δήμου, με προεξάρχουσες την Υπηρεσία Δόμησης (Πολεοδομία) και το Τμήμα Καθαριότητας. "

Απρ
09
Περισσότερα »
«Έναρξη λειτουργίας του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Περιστερίου»

" Σήμερα 30-3-2018, ξεκινά η λειτουργία του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Περιστερίου, επί της οδού Βασιλέως Αλεξάνδρου 105 & Σαρανταπόρου. Το ωράριο του Φαρμακείου ΕΟΠΥΥ Περιστερίου διαμορφώνεται ως εξής: Δευτέρα και Πέμπτη: 08:00-19:00 Τρίτη, Τετάρτη, Παρασκευή: 08:00-14:00 Ειδικά την ημέρα έναρξης, Παρασκευή 30/03/2018 το Φαρμακείο Περιστερίου θα παραμείνει ανοιχτό έως 19:00. "

Απρ
01
Περισσότερα »
Γυναίκα: Το άλλο Μισό του Ουρανού (του Νίκου Ζούτσου)

" γυναίκα: Ο ηρωισμός της κάθε μέρας στο γραφείο, στο σχολείο, στο εργοστάσιο, στο Πανεπιστήμιο, στη πρώτη γραμμή της απεργίας, πρώτη να αντιμετωπίζει τα χτυπήματα απ’ τις άπονες εξουσίες με τα χημικά..Συχνά κουράζεται και δραπετεύει, γιατί δεν αντέχει τις συμβάσεις και τον ακρωτηριασμό των συναισθημάτων, των δικών της και των άλλων. Επιστρέφει στην παιδική ηλικία απ’ τη μέσα πόρτα για να σβήσει ενοχές και αποθέσεις φορτίων που κουβαλάει.. "

Μαρ
08
Περισσότερα »
Περιστέρι: Η αντιπολίτευση δεν βρίσκετε εδώ…; Μπαζώματα, «αναπλάσεις» και… (βίντεο)

" Οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έλεγαν ότι «η Αξία του Αντιπάλου, αντανακλά και Τιμά το Νικητή». Αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει για την Πόλη του Περιστερίου. Κι αυτό γιατί η «αντιπολίτευση» μείζονα ή όχι, φαντάζει εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ουσιαστικά άφαντη. Το νέο μπάζωμα χώρου κοινόχρηστο πρασίνου, άλλα τινά… και η αφωνία της αντιπολίτευσης… "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Αποκλειστικό: Το πρώτο «Πράσινο Σημείο» οικιακών οργανικών απορριμμάτων στο Περιστέρι!!!

" Μπορεί να εκθέτει τους κατοίκους του μικρού τμήματος της Αγίου Ελευθερίου στους μολυσματικούς παράγοντες που αναπτύσσονται μέσα στους 6 και ενίοτε 6 κάδους των οργανικών απορριμμάτων, απαλλάσσει όμως αυτούς που μένουν τόσο στην οδό Πλουτάρχου, όσο και στην οδό Ράλλη, απ’ αυτόν τον κίνδυνο και διευκολύνει το Τμήμα Καθαριότητας να τα συλλέγει από ένα και μοναδικό σημείο και όχι από 4 που θα έπρεπε κανονικά. "

Ιαν
09
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "