ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ

Μεγάλη συγκέντρωση για το κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής στην Πετρούπολη

" Την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση, στην πλατεία ΗΡΩ της Πετρούπολης, με αίτημα το οριστικό κλείσιμο του ΧΥΤΑ Φυλής και την αποτροπή οποιασδήποτε ενέργειας υλοποίησης του σχεδίου για νέες υποδομές στο λατομείο Μουσαμά, αλλά και ευρύτερα στη Δυτική Αττική. Το κάλεσμα στη συγκέντρωση υπέγραφε το ΔΥΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ και πολλοί φορείς της Δυτικής Αθήνας και της Δυτικής Αττικής. "

Οκτ
11
Περισσότερα »
«Η Φάρμα του Διαδικτύου»: Η βραβευμένη παιδική παράσταση έρχεται στο θέατρο Πέτρας

" Η Θεατρική Ομάδα Χιλιοδέντρι παρουσιάζει την «Φάρμα του Διαδικτύου» στις 29 Μαΐου στο θέατρο Πέτρας, τέρμα 25ης Μαρτίου και Σουλίου, στις 20:30 μ.μ. σε συνεργασία με το Κέντρο Πρόληψης ΦΑΕΘΩΝ και τους Δήμους Ιλίου, Πετρούπολης, Αγ. Αναργύρων-Καματερού με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Για παιδιά 4-12 ετών. Είσοδος ελεύθερη "

Μαϊ
28
Περισσότερα »
Πετρούπολη: Η Περιφέρεια Αθηνών χρηματοδοτεί αποκατάσταση ζημιών από τις πλημμύρες του 2015, δύο χρόνια μετά

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής στην 10η συνεδρίαση του, την Πέμπτη 16 Μαρτίου, ενέκρινε ακόμη ένα σημαντικά έργο για τη Δυτική Αθήνα, συνολικού ύψους 178.461,00 ευρώ. Σκοπός του έργου είναι η αποκατάσταση των ζημιών, στην Πετρούπολη, από τις εκτεταμένες καταστροφές που προκλήθηκαν μετά την πολύ έντονη βροχόπτωση της 22ης Οκτωβρίου 2015, αποτρέποντας νέες μεγαλύτερες ζημιές σε περίπτωση νέου έντονου καιρικού φαινομένου. "

Μαρ
26
Περισσότερα »
880.670 ευρώ (μόνο!) για «Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού σε λεωφοριοδρόμους στην Πετρούπολη», από την Περιφέρεια Αττικής

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Αναβάθμιση δημοτικού φωτισμού σε λεωφοριοδρόμους στην Πετρούπολη», συνολικού προϋπολογισμού 880.670,00 ευρώ. "

Φεβ
26
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: 2.535.000 ευρώ για την «Αποκατάσταση και αξιοποίηση του ιστορικού μνημείου «Καμίνι» Πετρούπολης».

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αθήνας Σπύρου Τζόκα, τη σύναψη σύμβασης 2.535.000 ευρώ μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού – Αθλητισμού, της Περιφέρειας Αττικής, του ΑΣΔΑ και του Δήμου Πετρούπολης, για την «Εφαρμογή – Αποκατάστασης – Αξιοποίησης παλαιού καμινιού Πετρούπολης και Ανάπλαση περιβάλλοντος χώρου» στην Πετρούπολη.  "

Ιαν
23
Περισσότερα »
Περιφέρεια Αττικής: Χρηματοδοτεί την ανακατασκευή δρόμων με έντονη κλίση (άνω του 15%) στη Πετρούπολη

" Το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Πετρούπολης για την κατασκευή του έργου με τίτλο: «Κατασκευή δρόμων από μπετόν σε οδούς με έντονη κατωφέρεια του Δήμου Πετρούπολης», συνολικού προϋπολογισμού 451.628,00 ευρώ. "

Δεκ
25
Περισσότερα »
Διεκδικήσεις «Εκκλησίας» στη Δυτική Αθήνα

" Με αφορμή την εκδίκαση αγωγής που έχει οριστεί για τις 22 Μαρτίου και αφορά στις διεκδικήσεις χιλιάδων στρεμμάτων του δημοσίου που βρίσκονται στο Ποικίλο Όρος και στις περιοχές Περιστερίου, Πετρούπολης, Χαϊδαρίου, o Αντιπεριφερειάρχης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι του Δυτικού Τομέα Αθηνών, καλούν σε σύσκεψη την Παρασκευή 18 Μαρτίουστις 7:00 το απόγευμα στο ΚΥΒΕ Περιστερίου "

Μαρ
17
Περισσότερα »
Ένας ακόμα παιδικός σταθμός για τα παιδιά της Πετρούπολης!!!

" Στην ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, την Πέμπτη 14/01/2015, έπειτα από εισήγηση για την αναγκαιότητα του έργου του Αντιπεριφερειάρχη Δυτικού Τομέα Κ. Σπύρου Τζόκα, εγκρίθηκε το έργο «Κατασκευή Παιδικού Σταθμού στο Οικοδομικό Τετράγωνο 914», συνολικού προϋπολογισμού 1.950.000 ευρώ. "

Ιαν
17
Περισσότερα »
Γέφυρα Ζωής: Ευχαριστίες σε δωρητή (Κρεοπωλείο Ζιοβίρης - Meat Delicatessen)

" Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που επιλέξατε να στηρίξετε την «Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. Δυτικού Τομέα » μέσω της χρηματικής δωρεά σας. Η κάθε προσφορά είναι για εμάς ένας μικρός θησαυρός που αξιοποιούμε με υπευθυνότητα και σεβασμό. Σήμερα, που οι κοινωνικοοικονομικές συνθήκες στη χώρα μας είναι πιο δύσκολες παρά ποτέ και που τα προβλήματα ολοένα και αυξάνονται, ευχόμαστε ότι θα συνεχίσετε να στηρίζετε την κοινή μας προσπάθεια! Μόνο μαζί μπορούμε να συνεχίσουμε! "

Νοε
03
Περισσότερα »
Θανάσης Παφίλης: Η Πετρούπολη ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει «κόκκινη»

" Η Πετρούπολη ήταν, είναι και πρέπει να παραμείνει «κόκκινη» είπε ο Θ. Παφίλης, επισημαίνοντας προς αυτούς που ρωτούν αν το ΚΚΕ θέλει να πάρει δήμους και Περιφέρειες. «Βεβαίως και θέλουμε και δήμους και περιφέρειες και η Πετρούπολη να μείνει στα χέρια των κομμουνιστών όπως ήταν τόσα χρόνια. Όμως εμείς λέμε στο λαό ότι πρώτα απ' όλα θα λειτουργήσουμε σαν λαϊκή εργατική αντιπολίτευση... "

Μαρ
01
Περισσότερα »
''ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ Μαζί''…Η Ιδρυτική Διακήρυξη

" Σήμερα, εδώ, ξεκινάμε το Ταξίδι για ένα Δήμο δημιουργικό, αποτελεσματικό, παρεμβατικό, αξιόπιστο και Ευρωπαϊκό. Πάνω απ΄ όλα για ένα Δήμο ανθρώπινο. Για ένα Δήμο αξιοβίωτο». Αναφερόμενος στην κρίση που περνά η χώρα τόνισε: «Μάθαμε πολλά από την κρίση που βιώνουμε. Μάθαμε πως δεν μπορούμε πλέον να κινούμαστε με ισορροπίες του «τρόμου». "

Μαρ
01
Περισσότερα »


«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "