Ανοιχτοί Ορίζοντες: Η νέα Δημοτική Κίνηση της Κεντροαριστεράς στο Περιστέρι (βίντεο)

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Και το όνομα αυτής «Ανοιχτοί Ορίζοντες». Η συγκρότηση της νέας Δημοτικής Κίνησης στο Περιστέρι, ανακοινώθηκε σε συνέντευξη τύπου στο κτίριο της Ξυλοτεχνίας, στην οποία δόθηκε στην δημοσιότητα και η ιδρυτική διακήρυξή της.

Σύμφωνα με τους ομιλητές, η νέα δημοτική κίνηση φιλοδοξεί και στοχεύει να ενώσει όλους, όσους αγωνιούν για το μέλλον της Πόλης, ανεξάρτητα από την πολιτική αφετηρία του καθενός. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει και η ιδρυτική διακήρυξή της στόχος είναι «οι «Ανοιχτοί Ορίζοντες» να είναι ένα ελπιδοφόρο, ανεξάρτητο και ενωτικό εγχείρημα δραστήριων πολιτών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, αλλά με κοινή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ίσων δικαιωμάτων σε όλους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην αυτοδιάθεση του καθενός».

Στο πάνελ των ομιλητών, κατά την διάρκεια της παρουσίασης βρέθηκαν νέα και παλιά πρόσωπα της τοπικής πολιτικής σκηνής, σε ένα μείγμα νεανικής δημιουργικότητας και πολιτικής αυτοδιοικητικής εμπειρίας, με τα «νέα» πρόσωπα να πλειοψηφούν.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων δημοσιογράφων και ειδικότερα αν πρόκειται για αντανάκλαση κάποιου συγκεκριμένου πολιτικού χώρου ή κόμματος της κεντρικής πολιτικής σκηνής, στα αυτοδιοικητικά της Πόλης, διευκρίνισαν και τόνισαν ότι «η πρωτοβουλία για την συγκρότηση της νέας Δημοτικής Κίνησης ανήκει σε ένα μείγμα ανθρώπων που βρίσκονται στον χώρο της αντιπολίτευσης του Δήμου, το εγχείρημα, όμως, αφορά και στοχεύει σε κάθε δημότη, ενεργό στα αυτοδιοικητικά της πόλης ή όχι, απ’ όποιο πολιτικό χώρο κι αν προέρχεται με μοναδικό στόχο και σκοπό να οδηγηθεί το Περιστέρι στην νέα εποχή και στην θέση που του αξίζει προς όφελος και μόνο των κατοίκων του».

Δείτε στο αποκλειστικό βίντεο που παρουσιάζεται στην συνέχεια, όλη την συνέντευξη, όπως επίσης και την ιδρυτική διακήρυξη της νέας Δημοτικής Κίνησης.


Ανοιχτοί Ορίζοντες: Διακήρυξη- Κάλεσμα

«Η Δημοτική Κίνηση Ανοιχτοί Ορίζοντες είναι ένα ελπιδοφόρο, ανεξάρτητο και ενωτικό εγχείρημα δραστήριων πολιτών με διαφορετικές πολιτικές αφετηρίες και αναφορές, αλλά με κοινή πίστη στις θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατίας, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της αλληλεγγύης, της κοινωνικής δικαιοσύνης, των ίσων δικαιωμάτων σε όλους, με σεβασμό στη διαφορετικότητα και στην αυτοδιάθεση του καθενός.

Αντλώντας δύναμη και εμπειρία από τους αγώνες των ανώνυμων ανθρώπων της πόλης, των συλλόγων, φορέων, κινήσεων και παρατάξεων που αποτελούν την ιστορία της πόλης μας, φιλοδοξεί να οδηγήσει το Περιστέρι σε μια νέα εποχή με Ανοιχτούς Ορίζοντες.

Το Περιστέρι πρέπει και μπορεί να γίνει μια πραγματικά σύγχρονη ευρωπαϊκή και ανθρώπινη πόλη, αφήνοντας πίσω πρακτικές και αντιλήψεις που οδήγησαν την ελληνική κοινωνία στην κρίση και την παρακμή.

Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε χρεωκοπία. Στηρίζουμε την απλή αναλογική καθώς και το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των δημοτικών υπηρεσιών. Ζητάμε την αύξηση των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) και συνολικά την αύξηση της χρηματοδότησης των Δήμων.

Είμαστε εδώ παρόντες και πανέτοιμοι για το καινούριο ταξίδι στην πόλη. Με όραμα και προοπτική, με προτάσεις και λύσεις, με σχέδιο και δυναμισμό. Για το Περιστέρι της επόμενης δεκαετίας, για το Περιστέρι που μας αξίζει!

Φιλοδοξούμε να κάνουμε το Περιστέρι πρωτεύουσα της Δυτικής Αθήνας. Κέντρο Καινοτομίας, Τεχνολογίας και Ανάπτυξης αξιοποιώντας προγράμματα που χάνονται λόγω έλλειψης σχεδιασμού, δίνοντας διεξόδους και ορίζοντες σε άνεργους και νέους επιστήμονες, σε επαγγελματίες και εμπόρους.

Μπορούμε και έχουμε προτάσεις για την Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα, τη διαχείριση των απορριμμάτων και την ανακύκλωση με ένα εναλλακτικό σχέδιο που στοχεύει στη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, στο κλείσιμο του ΧΥΤΑ της Φυλής και στη μείωση των δημοτικών τελών και φόρων.

Μπορούμε και έχουμε σχέδιο για τις εγκαταλειμμένες συνοικίες, την αντιπλημμυρική τους θωράκιση, για τις δομές υγείας στην πόλη, την Κοινωνική Συνοχή και τη στήριξη των ευπαθών ομάδων.

Τον Πολιτισμό και την ανάδειξη της ιστορίας της πόλης , τον Αθλητισμό, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση για μια έξυπνη πόλη, για την προστασία του δημόσιου χώρου, για τη συμμετοχή των πολιτών σε επιτροπές Τοπικής Δημοκρατίας, για την προστασία και ενίσχυση του φυσικού πνεύμονα της πόλης στο Ποικίλο Όρος, για ασφαλή και σύγχρονα σχολεία.

Έχουμε σχέδιο για την προστασία των αδέσποτων ζώων και φιλοδοξούμε σε συνεργασία με τοπικές φιλοζωικές οργανώσεις, να ιδρύσουμε ένα αξιοπρεπές και οργανωμένο δημοτικό καταφύγιο.

Θέλουμε συνολικά να αναβαθμίσουμε τη ζωή στην πόλη μας ώστε το Περιστέρι να γίνει βασική επιλογή κατοικίας για τα νέα ζευγάρια.

Δεν τα ξέρουμε όλα, ούτε και μπορούμε να τα λύσουμε όλα. Θέλουμε να ακούσουμε τις σκέψεις και τις προτάσεις σας και μαζί να τις κάνουμε πράξη. Είμαστε πολλοί, είμαστε διαφορετικοί και μαζί σας θα γίνουμε περισσότεροι και καλύτεροι. Για να προχωρήσει η πόλη που αγαπάμε ένα βήμα μπροστά.

Το κάλεσμά μας είναι ανοιχτό και ειλικρινές προς όλες και όλους που θέλουν να γίνουν συνταξιδιώτες σε αυτό το όμορφο ελπιδοφόρο ταξίδι, που αφορά το παρόν και το μέλλον της πόλης. Ήρθε η ώρα!

Οκτώβριος 2018»

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "