Περιστέρι: Εν αρχή συνωστισμός υποψηφίων Δημάρχων ενόψει…

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Ένα συνοπτικό, αλλά πολύ ενδιαφέρον σημείωμα ανάρτησε ο διαχειριστής της σελίδας του facebook «Περιστέρι» που αναφέρει: Στον απόηχο των ειδήσεων της επιλογής τελικά ή όχι του κ.Παχατουρίδη στην περιφέρεια, και άρα της εγκατάλειψης του δημαρχιακού θώκου, πολλοί φαίνεται να είναι οι υποψήφιοι. Όπως π.χ. ο Στέφανος Παπαδόπουλος, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος που έχει ιδρύσει και την παράταξη «Δύναμη Προοπτικής»

-------------------------------

Ένα συνοπτικό, αλλά πολύ ενδιαφέρον σημείωμα ανάρτησε ο διαχειριστής της σελίδας του facebook «Περιστέρι» (https://www.facebook.com/Περιστέρι-1503431786610418/?fref=ts) για την διαμορφούμενη κατάσταση υποψηφιοτήτων στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, για την θέση του Δημάρχου Περιστερίου. Το δημοσιεύουμε αυτούσιο, καθώς και το κείμενο που επικαλείται ως πηγή.

Στον απόηχο των ειδήσεων της επιλογής τελικά ή όχι του κ.Παχατουρίδη στην περιφέρεια, και άρα της εγκατάλειψης του δημαρχιακού θώκου, πολλοί φαίνεται να είναι οι υποψήφιοι.

Σύντομα θα μάθουμε ποιος θα πάρει το δαχτυλίδι από το δήμαρχο, ποιοι μπορεί να ανεξαρτητοποιηθούν και να κατέβουν υποψήφιοι, η ύπαρξη ή όχι ανταρτών και φυσικά πρόσωπα της αντιπολίτευσης. Όπως πχ ο Στέφανος Παπαδόπουλος.

Ο ανεξαρτητοποιημένος (πρώην μέλος της παράταξης που στήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ στο Περιστέρι) δημοτικός σύμβουλος έχει κατά καιρούς ασκήσει δριμεία κριτική, μη φοβούμενος την καθεστωτική διοίκηση όπως ο ίδιος λέει.

Ας θυμηθούμε δηλώσεις του, το Νοέμβριο του 2017 στο opalmos.gr

"...Το Περιστέρι έχει μια καθεστωτική διοίκηση, συνώνυμη του συγκεντρωτισμού και της αυθαιρεσίας και βασίζεται στην λήψη αποφάσεων με γνώμονα κυρίως κι αποκλειστικά την πελατειακή συναλλαγή..."

-----------------

Όλη η συνέντευξη του κου Παπαδόπουλου (Νοέμβριος 2017) στο opalmos.gr


Στέφανος Παπαδόπουλος: Το Περιστέρι έχει μια καθεστωτική διοίκηση, συνώνυμη του συγκεντρωτισμού και της αυθαιρεσίας και βασίζεται στην λήψη αποφάσεων με γνώμονα κυρίως κι αποκλειστικά την πελατειακή συναλλαγή.

Επισήμανε πως η ανεξαρτητοποίησή του από τους Ενεργούς Πολίτες, ήταν πολιτική επιλογή που σήμανε για τον ίδιο μεγαλύτερη ευθύνη. Αναφέρθηκε στη δημιουργία της Δύναμης Προοπτικής η οποία αποτελεί προσωπικό του στοίχημα, μίλησε για τον ιδιαίτερα δύσκολο θεσμικό ρόλο που έχει η αντιπολίτευση στο Περιστέρι και χαρακτηρίζει τη διοίκηση Παχατουρίδη καθεστωτική, που έχει γίνει συνώνυμη του συγκεντρωτισμού, της αυθαιρεσίας, της αμετροέπειας ,της προκλητικότητας, της υπεροψίας, του αμοραλισμού και βασίζεται στην λήψη αποφάσεων για την πόλη μας με γνώμονα κυρίως κι αποκλειστικά την πελατειακή συναλλαγή.

1.       Κύριε Παπαδόπουλε, μετά την ανεξαρτητοποίηση σας από τους Ενεργούς Πολίτες, ανακοινώσατε την ίδρυση μιας νέας παράταξης στο Περιστέρι, τη Δύναμη Προοπτικής - Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου. Τι κενό έρχεται να καλύψει και ποιους δημότες σκοπεύετε να ευαισθητοποιήσετε ώστε να σας αναδείξουν μια υπολογίσιμη δύναμη στο Περιστέρι;

Η ανεξαρτητοποίησή μου από τους Ενεργούς Πολίτες, ήταν πολιτική επιλογή που σήμανε για μένα μεγαλύτερη ευθύνη, εντατικοποίηση, ακριβείς πολιτικές στοχεύσεις, περισσότερη και πιο ουσιαστική δράση, σε ό,τι αφορά κυρίως και βασικά τα δημοτικά δρώμενα και γεγονότα της πόλης μας, αλλά όχι ως ξεκομμένη πολιτική πραγματικότητα από αυτή που βιώνει η κοινωνία και η χώρα μας. Η δημιουργία της Δύναμης Προοπτικής αποτελεί για μένα προσωπικό στοίχημα.

Το όραμα για το αύριο, την ελπίδα που έμεινε κενό γράμμα  που η κοινωνία μας σήκωσε ψηλά καταθέτοντας την ψυχή και την στήριξή της, πρέπει να τα κάνουμε εφαλτήριο στις τοπικές κοινωνίες, ενεργοποιώντας ξανά όλες τις κοινωνικές δυνάμεις, σε μια πορεία συνένωσης δυνάμεων, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα τεράστια προβλήματα του σήμερα, επαναθεμελιώνοντας την συνεργασία, την εμπιστοσύνη, την αμοιβαιότητα ,την αλληλεγγύη, την ανθρωπιά που υποχωρούν και συνθλίβονται κάτω από την πίεση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

Δεν έχει σημασία, το πόσο υπολογίσιμη είναι μια παράταξη, επειδή προσφέρει θεάματα και παραστάσεις σε μια κοινωνία που καταρρέει, σε μια πόλη που αυξάνονται οι άστεγοι, οι άνεργοι, οι φτωχοί. Σημασία έχει πόσο προνοεί, δημιουργεί πολιτικές και οικονομικές προϋποθέσεις μια παράταξη, για να μειωθούν και αν είναι δυνατό να μην υπάρχουν όλες αυτές οι πληγές που πονάνε όλους μας, στο σώμα της κοινωνίας. Υπολογίσιμη για μένα είναι κάθε παράταξη με όρους κοινωνικών αξιών κι όχι μόνο με όρους αριθμών και θεαμάτων.
2.  Καυτηριάζετε συχνά τη διοίκηση Παχατουρίδη, Ποιες πιστεύετε είναι οι παθογένειες της Τοπικής Αρχής;

Ο έλεγχος της δημοτικής διοίκησης είναι μέσα στο θεσμικό ρόλο κι αποτελεί υποχρέωση και καθήκον για τον κάθε δημοτικό σύμβουλο που εκφράζει έτσι, τη λαϊκή εντολή που πήρε. Παράδοξο θα ήταν, να μην έκρινα, να μην εγκαλούσα με επιχειρήματα και τεκμηρίωση ,μια καθεστωτική διοίκηση που έχει γίνει συνώνυμη του συγκεντρωτισμού, της αυθαιρεσίας, της αμετροέπειας ,της προκλητικότητας, της υπεροψίας, του αμοραλισμού και βασίζεται στην λήψη αποφάσεων για την πόλη μας με γνώμονα κυρίως κι αποκλειστικά την πελατειακή συναλλαγή. 

Ξέρετε, έχω απόλυτη την αίσθηση της προσωπικής πολιτικής ευθύνης και δεν ασκώ κριτική στη δημοτική αρχή για την εικόνα ή για λαϊκή κατανάλωση. Η εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου σε όλη την πορεία μου και ιδιαίτερα μετά την ανεξαρτητοποίησή μου, λειτουργεί πολλαπλασιαστικά και στον υπερθετικό βαθμό για μένα.

Ακριβώς, επειδή δεν συναλλάσσομαι πολιτικά όπως η δημοτική διοίκηση, δεν έχω νοσηρή σχέση με την εξουσία, γιατί δεν περιμένω να ζήσω την οικογένειά μου απ αυτήν, γιατί δεν είμαι και δεν προτίθεμαι να γίνω "επαγγελματίας" της πολιτικής, μπορώ και να κρίνω και να καυτηριάζω τη δημοτική αρχή που διαχειρίζεται τεράστια οικονομικά κονδύλια που βγαίνουν από το υστέρημα των συμπολιτών μας σε μια περίοδο βαθιάς κρίσης που υπάρχουν παντού πολλά πολιτικά φαινόμενα σήψης και κακοδιαχείρισης. Σε κάθε περίπτωση, πριν ασκήσω κριτική στον οποιονδήποτε, είμαι ο πιο σκληρός κριτής του εαυτού μου για κάθε επιλογή μου και για κάθε πράξη μου. 

3. Υπάρχει κάτι θετικό που μπορείτε να καταλογίσετε στην επί σειρά ετών διοίκηση του Δήμου;

Και μόνο που είναι επί σειρά ετών ,συνιστά ένα φαινόμενο που πέρα από την εικόνα του και την επιφάνειά του, έχει τεράστια δομικά προβλήματα, όπως κάθε καθεστωτικό φαινόμενο. Να ξέρετε, ότι σε καμιά πολιτικά πολιτισμένη χώρα, δεν υπάρχει νομικό πλαίσιο που να επιτρέπει την κατ επανάληψη και επί σειρά ετών, διοίκηση, για να μη διαπλέκεται, για να μην υπερβαίνει, να μην καταχράζεται τα διοικητικά όρια που της αναλογούν και πολύ περισσότερο, για να μην αποκτά τα πολιτικά χαρακτηριστικά μιας προκλητικά αλαζονικής υπερεξουσίας που ελέγχει αλλά δεν ελέγχεται.

Το θετικό αυτής της δημοτικής αρχής για τον εαυτό της είναι, ότι έχει γίνει κράτος εν κράτει και με χτυπήματα στην πλάτη, ρουσφέτια, άρτο και θεάματα, μπορεί να διοικεί μια πόλη αφαιρώντας τους πολίτες της με τρόπο μάλλον δεξιοτεχνικό. Θετικό είναι, ότι μετά από πιέσεις της αντιπολίτευσης, μεταστρέφει συχνά τα ΟΧΙ της σε πελώρια ΝΑΙ, πράγμα που σημαίνει, ότι πολιτικά δεν είναι τόσο ισχυρή ,όσο επιτηδευμένα φαίνεται.

4.  Που υστερεί κατά τη γνώμη σας η αντιπολίτευση του Περιστερίου; Υπάρχουν θετικά που μπορείτε να καταλογίσετε;

Η αντιπολίτευση έχει έναν ιδιαίτερα δύσκολο θεσμικό ρόλο και κυρίως όταν πρόκειται για μια διοίκηση ,η οποία ενώ προέρχεται από συνένωση πολιτικών δυνάμεων της δεξιάς κυρίως, αυτοαποκαλείται "ανεξάρτητη" κι επιχειρεί σταθερά να υποδύεται έως και την αντιμνημονιακή, τη φιλολαϊκή και τη φιλάνθρωπη, άλλο αν η φιλανθρωπία της εκθέτει βάναυσα στη δημοσιότητα τους πολίτες που στην ανάγκη τους, γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης και δεν τολμούν ν' αντιδράσουν.

Η αντιπολίτευση υστερεί ουσιαστικά στη μη συνένωση δυνάμεων ,με μια εμμονή που ξεπερνάει πολλές φορές τα όρια της πραγματικότητας. Όπου συνεργάστηκε η αντιπολίτευση, τ΄ αποτελέσματα ήταν εξαιρετικά και η άτακτη υποχώρηση της διοίκησης, ήταν μόνο ζήτημα λίγου χρόνου.

Έχω την πεποίθηση ,ότι δεν έχει καμιά αξία ο αντιπολιτευτικός ξύλινος λόγος και ο πολιτικός τακτικισμό, ούτε η δημιουργία διαχωριστικών γραμμών στο όνομα μιας παραταξιακής αντιδικίας, χωρίς ουσιαστικούς λόγους που τελικά δεν ξέρω ούτε σε τι αποσκοπεί ,ούτε αν βοηθάει σε κάτι. 

5. Επανερχόμαστε στη  Δύναμη Προοπτικής - Δημοτική Συμμαχία Πολιτών Περιστερίου. Ποιες δυνάμεις ή προσωπικότητες πλαισιώνουν ή καλείτε να πλαισιώσουν αυτή την προσπάθεια;

 Η δημοτική συμμαχία μας, η οποία μετράει μερικούς μήνες από τη δημιουργίας της, στηρίζεται σε λαϊκές δυνάμεις, στους πολίτες του Περιστερίου, σε ακτιβιστικά κινήματα, σε συλλόγους πολιτιστικούς, αθλητικούς, περιβαλλοντικούς και κοινωνικά φόρουμ. Η συνένωση δυνάμεων στη βάση μιας αντιμνημονιακής πολιτικής που σημείο αναφοράς τους θα είναι ο πολίτης του Περιστερίου, η ποιότητα της ζωής του, τα προβλήματά του, αποτελούν τον κεντρικό άξονα της διαδραστικής λειτουργίας που θα κινηθεί η Δύναμη Προοπτικής.

Για την δημοτική συμμαχία μας, οι προσωπικότητες έχουν το δικό τους σημαντικό ρόλο, τη δική τους σημειολογική αξία, στο βαθμό που συμβάλλουν στην ανάδειξη, στην παραμετροποίηση και την λύση των κοινωνικών, οικονομικών, περιβαλλοντικών και όλων των άλλων προβλημάτων της πόλης μας και όχι μόνο. Θα ήθελα μέσα από τη φιλόξενη σελίδα σας, ν' απευθύνω και προσωπικά κάλεσμα, στον λαό του Περιστερίου, στους συμπολίτες μας, σε όσους αγωνιούν κι αγωνίζονται για το παρόν και το μέλλον της πόλης μας, σε όσους είναι ανυποχώρητοι, παρά τις δυσκολίες του λαού και του τόπου μας.

Πηγή: www.facebook.com/Περιστέρι, https://www.opalmos.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "