«Νεαροί» φερέλπιδες ετοιμάζουν «παράταξη» για τον λαό τους… Που αλλού στο Περιστέρι…

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά

Ανάτρεψαν την τοπική πολιτική πορεία τους… αρνήθηκαν ακόμη και ηγεσία της παράταξης με την οποία εκλέχθηκαν, χάριν της προσφοράς τους στα κοινά της πόλης και τους δημότες της που τους πρόσφερε η συνεργασία τους με τον Δήμαρχο, σήμερα, όμως θα πρέπει να κάνουν το επόμενο βήμα, χωρίς να έλθουν σε αντίθεση με τον πολιτικό μέντορά τους. Κι όλα αυτά λόγω των «ανατροπών» που φέρνει η Απλή Αναλογική…

------------------

Για να πούμε και του στραβού το δίκιο, δεν πρόκειται ακριβώς για νεαρούς, αν και η καθημερινή δραστηριότητά τους, ξεπερνά κατά πολύ τους 20άρηδες, 30άρηδες ή ακόμη και τους 40άρηδες. Αν και οι δύο ξεκίνησαν από διαφορετικά πολιτικά μετερίζια, τελικά η κοινή συμβίωσή τους στα τραπέζια του δημοτικού συμβουλίου τους έκανε πραγματικά ομογάλακτους.

Βασικό πολιτικό χαρακτηριστικό τους, η αμφισβήτηση όλων όσων κάνουν τον «αρχηγό», και κυρίως η αγάπη τους και η τάση να προσφέρουν στα κοινά για το καλό των δημοτών και την ανάπτυξη της πόλης, πέρα από κάθε πολιτικό ή δημοτικό χρώμα.

Χαρακτηριστικό αυτής της διάθεσης προσφοράς που έχουν είναι «εγκατέλειψαν» την αρχική ομάδα τους, ναι αυτή με την οποία κατάφεραν να πάνε δύο φορές στην αίθουσα του θρόνου, -αν και οι εκτιμητές αναφέρουν ότι θα μπορούσαν πιθανόν να πάνε και με άλλη ομάδα-, προκειμένου να μπορέσουν να προσφέρουν από την δική τους πλευρά στον λαό αυτής της κατά τα άλλα δοκιμαζόμενης πόλης.

Στα πλαίσια αυτά συμβάλλουν εδώ και πολύ μεγάλο διάστημα στην άψογη λειτουργία της ποιο σύγχρονης μονάδας του Δήμου, προς όφελος πάντα των δημοτών της πόλης, ενώ και στο δημοτικό συμβούλιο αποτέλεσαν και αποτελούν την επικουρική δύναμη στήριξης όλων των εισηγήσεων της δημοτικής αρχής.

Πολιτικός και όχι μόνο μέντοράς τους, παλιός «διάσημος» για πολλούς λόγους πολιτικός της κεντρικής πολιτικής σκηνής που αρέσκεται να καθοδηγεί τις νέες γενιές από το παρασκήνιο, αν και τελευταία εμφανίζει τάσεις να βγει πάλι στο προσκήνιο. Ίσως γι’ αυτό ενεργοποιεί σταδιακά όλους τους συνδέσμους ή αλλιώς στην παλιακή γλώσσα της αριστεράς «κόβες» που άτυπα διατηρούσε σε όλους τους δήμους της πάλαι ποτέ αχανούς Β΄Αθήνας. Βέβαια, τα πράγματα μπερδεύτηκαν λίγο με το σπάσιμο της σε τρείς «περίεργες» νέες εκλογικές περιφέρειες, αλλά αυτό είναι σχετικά μικρό πρόβλημα, αφού σύντομα το συγκεκριμένο πολιτικό στέλεχος θα αποφασίσει… σε ποια θα θυσιασθεί για το καλό του κόμματός του και κυρίως του λαού… πάντα…

Να επανέλθουμε όμως στους δύο «νεαρούς» και φερέλπιδες τοπικούς πολιτικούς. Εκτιμάται ότι δεν μπορούν να σταματήσουν πρόωρα, -σε σχέση πάντα με την βιολογική αλλά και την πολιτική ηλικία τους-, την δραστηριότητα προσφοράς τους στα κοινά και γι’ αυτό σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούν τον τρόπο ή τους τρόπους με τους οποίους θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να παραμείνουν στο τοπικό πολιτικό «παίγνιο» ενεργοί και για την νέα και επερχόμενη αυτοδιοικητική περίοδο.

Γνώστες της τοπικής πολιτικής σκηνής εκτιμούν ότι οι επιλογές τους σε ότι αφορά το εγχείρημα «επαν-είσοδος στο νέο δημοτικό συμβούλιο» είναι αυστηρά περιορισμένες, αφού ανεξάρτητα από τι οι ίδιοι πιθανόν πιστεύουν, έχουν καταχωρηθεί στην πολιτική συνείδηση των δημοτών ως «συνοδοιπόροι» της νυν δημοτικής αρχής, όχι βέβαια ότι αυτό είναι κακό ή χαρακτηρίζεται πολιτικά μεμπτό…

Η έλευση, όμως της «απλής αναλογικής» στις αυτοδιοικητικές εκλογές, μπέρδεψε τα πράγματα και κυρίως απελευθέρωσε τις μικρές και διάσπαρτες πολιτικές δυνάμεις, που ξαφνικά είδαν τις ελπίδες τους για εκλογική αντιπροσώπευση να αυξάνονται τα μέγιστα, σε βάρος των κυρίαρχων δημοτικών παρατάξεων. Ταυτόχρονα υποχρεώνει τους εν δυνάμει και κατά δημοσκοπική πρόβλεψη νικητές, να συντάξουν σχέδια συνεργασιών για την επόμενη ημέρα στην περίπτωση που δεν επιτευχθεί αυτοδυναμία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών.

Στην περίπτωση αυτή, θα απαιτηθούν συνεργασίες με «φίλιες δυνάμεις», αφού η έλλειψη κουλτούρας συνεργασίας με διαφορετικής πολιτικής προσέγγισης ομάδων στα αιρετά όργανα διοίκησης, με βάση τις προγραμματικές συγκλίσεις τους, θα καταστίσει τον νέο εκλεγμένο δήμαρχο «όμηρο» ουσιαστικά των συνεργασιών που θα προκύψουν. Πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν ότι στην αυτοδιοίκηση δεν θα υπάρξουν φαινόμενα συνεργασιών μεταξύ τοπικών πολιτικών ομάδων με πολύ διαφορετική πολιτική προσέγγιση των πραγμάτων, όπως συνέβη με τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά αντίθετα θα επιδιωχθούν εξ αρχής προεκλογικές άτυπες συμφωνίες για την μετά τις εκλογές περίοδο.

Κι εδώ θα γίνει ο «μεγάλος τζερτζελές» κατά τη λαϊκή αργκό. Μόνο στον Δήμο Περιστερίου εκτιμάται, -σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι σήμερα γνωστά-, ότι θα υπάρξουν περισσότεροι από 10 αυτοδιοικητικοί συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν μερίδιο από την πολιτική πίττα του δημοτικού συμβουλίου. Μερικοί απ’ αυτούς τους συνδυασμούς θα δημιουργηθούν με βάση τις προεκλογικές συμφωνίες μετεκλογικής συνεργασίας, κατά τρόπο που αν τα αποτελέσματα έλθουν με βάση τον σχεδιασμό να «δώσουν» στον Δήμαρχο που θα εκλεγεί την επιθυμητή «πλειοψηφία» διοίκησης. Όπως είναι φυσικό οι προγραμματικές προεκλογικές συμφωνίες μετεκλογικής συνεργασίας, θα εξαργυρώσουν την συνδρομή στην πλειοψηφία διοίκησης που θα προκύψει με θέσεις εξουσίας στον Δήμο, κάτω από την «μπακέτα» του Δημάρχου που θα εκλεγεί. Για τις αυτοδιοικητικές παρατάξεις που θα συμμετάσχουν στις προσεχείς δημοτικές εκλογές στο Δήμο Περιστερίου, το Vukentra.gr θα δημοσιεύσει τις εκτιμήσεις του σε επόμενο σημείωμά του.

Εναπόκειται λοιπόν στους κυρίαρχους του σκηνικού, δηλαδή αυτούς που έχουν τις μεγαλύτερες πιθανότητες να εκλεγούν Δήμαρχοι, να σχεδιάσουν το τοπίο της επόμενης ημέρας, προχωρώντας εξ αρχής και προεκλογικά στις συμφωνίες μετεκλογικών συνεργασιών. Οι περισσότεροι απ’ αυτούς είναι Δήμαρχοι έχοντας εκλεγεί μάλιστα με μεγάλη πλειοψηφία από την πρώτη Κυριακή των εκλογών του 2014.

Το μεγάλο, όμως, πρόβλημα που αντιμετωπίζουν είναι ότι αφενός της καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, αφετέρου της πόλωσης που ήδη φαίνεται ότι θα υπάρξει στην κεντρική πολιτική σκηνή, σε συνδυασμό με την δημιουργία νέων συνθηκών σε ορισμένες περιοχές, όπως στην Δυτική Αθήνα με την θεσμοθέτηση νέας εκλογικής περιφέρειας, είναι ότι οι τυπικές, φανερές, άτυπες ή υπόγειες συμφωνίες στήριξής τους, που είχαν κάνει κατά τη προεκλογική περίοδο του 2014, δεν υπάρχουν πλέον αφού όλοι θέλουν να μετρήσουν και καταγράψουν τις δυνάμεις τους, δηλαδή τη ν επιρροή τους στον λαό.

Εναπόκειται λοιπόν σ’ αυτούς, -τους κατά δημοσκοπική και όχι μόνο πρόβλεψη εν δυνάμει Δημάρχους, να οχυρώσουν πολιτικά τις παρατάξεις τους, τόσο από τα αριστερά τους, όσο και από τα δεξιά τους, κατά τρόπο που οι διαρροές των ψηφοφόρων τους, διαρροές λόγω φθοράς ή άλλους λόγους, να καταλήξουν σε φίλιες δυνάμεις.

Κι εδώ έρχονται οι δύο «νεαροί» (πολιτικά πάντα) φερέλπιδες αυτοδιοικητικοί, που σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις φιλοδοξούν να συνεχίσουν την προσφορά τους προς τον λαό της πόλης του Περιστερίου, μέσα από τις γραμμές του Δημοτικού Συμβουλίου και για την νέα αυτοδιοικητική περίοδο που θα προκύψει από τις εκλογές της επόμενης άνοιξης, αν δε είναι δυνατόν σε τυπικές ή άτυπες θέσεις ευθύνης.

Πολιτικά και οι δύο ανήκουν στην κεντροαριστερά και με παράταξη που την εκπροσωπούσε εκλέχθηκαν δημοτικοί σύμβουλοι στις τελευταίες τουλάχιστον δύο εκλογές. Λειτουργικά, όμως, αποχώρησαν από την παράταξη που εκλέχθηκαν το 2014 και ανεξαρτητοποιήθηκαν. Κάνοντας μάλιστα ένα ακόμη «αιρετικό» πολιτικά, αν μη τι άλλο βήμα, συνεργάσθηκαν στην λήψη αποφάσεων μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αλλά και στην διοίκηση οργανικής μονάδας του Δήμου Περιστερίου, με την διοίκηση Παχατουρίδη, κάτι που τους δημιουργεί πολιτικά προβλήματα στην πιθανή προσέγγισή τους στην νέα ανασυγκροτούμενη λόγω ΚΙΝ.ΑΛ. κεντροαριστερά της πόλης, αλλά και στην πιθανή επίσης κάθοδό τους με την παράταξη του νυν Δημάρχου, θεωρούμενη σύμφωνα με εκτιμήσεις τοπικών πολιτικών παραγόντων «ξένο σώμα» και για τις δύο.

Οι ίδιοι, διατηρούν άριστες σχέσεις με πολύ διακριτό πολιτικό πρόσωπο της κεντροαριστεράς που έφθασε μέχρι τον προθάλαμο της αρχηγίας του πάλαι ποτέ ΠΑΣΟΚ, πρόσωπο που μετά από αγρανάπαυση 4 περίπου ετών λόγω αποτυχίας του να επανεκλεγεί στη βουλή, επαναδραστηριοποιείται επικοινωνιακά τουλάχιστον το τελευταίο χρονικό διάστημα, δηλώνοντας ενεργό στα κοινά του τόπου.

Αναλυτές της τοπικής πολιτικής σκηνής, εκτιμούν ότι η επιστροφή και ενσωμάτωση των δύο στην νέα κεντροαριστερά που επιχειρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα, είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, με κίνδυνο, αν οι ίδιοι επιμείνουν σ’ αυτό να βρεθούν εκτός συνδυασμών για τις εκλογές του 2019.

Από την άλλη, οι πιθανότητες να εκλεγούν πάλι δημοτικοί σύμβουλοι με την παράταξη του νυν Δημάρχου κου Παχατουρίδη, θεωρείται ότι είναι μηδαμινές σύμφωνα με όσα προαναφέρθηκαν και για τον λόγο αυτό δεν θα το επιχειρήσουν.

Το σενάριο που προς το παρόν φαίνεται ότι επικρατεί, είναι ότι οι ίδιοι θα συγκροτήσουν νέα δημοτική παράταξη που θα αγγίζει την κεντροαριστερά και θα βρίσκεται μεταξύ της παράταξης Παχατουρίδη (στα αριστερά της) και των άλλων κεντροαριστερών παρατάξεων που θα προκύψουν.

Η στόχευση είναι, -ίσως και σε προεκλογική συμφωνία με τον νυν δήμαρχο και κυρίαρχο στα τοπικά πολιτικά δρώμενα-, να «απορροφήσουν» τις διαρροές της σημερινής διοίκησης του δήμου προς τα αριστερά της που θα προκύψουν, όπως επίσης και να δεχθούν τους ψηφοφόρους της παραδοσιακής κεντροαριστεράς που παραμένουν ακόμη δυσαρεστημένοι με τους πρώην και νυν ηγέτες της.

Ταυτόχρονα κι εφόσον στρατηγικά πετύχουν τον στόχο τους δεν θα επιτρέψουν την μεγάλη ενδυνάμωση της κεντροαριστερής παράταξης που θα προκύψει μέσα από τις διεργασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μετεκλογικά, κι εφόσον εκλεγούν, εκτιμάται ότι θα συνεργασθούν με την παράταξη του νυν δημάρχου προς την επίτευξη της διοικητικής πλειοψηφικής αυτοδυναμίας της μέσα στο δημοτικό συμβούλιο, αφού, όπως εξάλλου οι ίδιοι έχουν δηλώσει «αγνή πολιτική πρόθεσή τους» είναι η ανιδιοτελής προσφορά στην ανάπτυξη της πόλης για το καλό των δημοτών της.

Κερδισμένοι απ’ όλα αυτά; Οι ίδιοι που θα επανεκλεγούν, οι δημότες της πόλης αφού θα συνεχίσουν να προσφέρουν σ’ αυτούς τις υπηρεσίες τους και πιθανόν η κατά πάσας πιθανότητα πλειοψηφούσα παράταξη του νυν Δημάρχου, που θα δει τις πιθανότητες διοικητικής αυτοδυναμίας της να ενισχύονται…

Επιμύθιο

Όλα αυτά, που αναφέρθηκαν ποιο πάνω, είναι εκτιμήσεις και σενάρια που αναμένεται είτε να επιβεβαιωθούν, είτε να διαψευτούν τις πράγμασι στους επόμενους μήνες. Σημασία έχει ότι η πολιτική μοίρα των δύο «νεαρών πολιτικά» αυτοδιοικητικών στελεχών, σφραγίσθηκε όταν ανεξαρτητοποιήθηκαν και προχώρησαν σε ουσιαστική διοικητική και πολιτική συνεργασία με τον νυν Δήμαρχο της πόλης κο Παχατουρίδη.

Όμως, ενώ οι τότε πολιτικές συνθήκες στο δήμο φάνταζαν ιδανικές για την κίνησή τους, σήμερα οι αντίστοιχες είναι πολύ διαφορετικές, σε σημείο που κανείς να μην μπορεί να εκτιμήσει του τι θα προκύψει τελικά… ίσως θα μπορούν να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, αφού πρώτα συγκεκριμενοποιηθούν οι τοπικές πολιτικές παρατάξεις που θα διεκδικήσουν την εκπροσώπησή τους στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πόλης.

Μέχρι τότε σε αναμονή

«Διογένης ο κρατών και τον Φανόν»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "