Τα «απολωλότα» πρόβατα, οι «σιτευτοί μόσχοι», η «λάσπη»… και τα 30 αργύρια…

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Τα «απολωλότα» πρόβατα, οι «σιτευτοί μόσχοι» και οι αναζητητές της μοναδικής «δικής τους» αλήθειας που ανακατεύονται με την «λάσπη»…

Σιγά τα «λάχανα» θα πουν οι γνωρίζοντες το «κοινωνείν» και την ενημέρωση των μαζών. Οι αλήθειες είναι αλήθειες και αυτές και μόνο πραγματικά «γράφουν», είτε αρέσει σε μερικούς, είτε όχι, πόσο μάλλον αυτούς που πίστεψαν ότι τα έχουν όλα στο τσεπάκι τους, άκοπα και χωρίς κανένα κόστος, ευγενική προσφορά των άλλων προς αυτούς.

------------------------

Αφιερωμένο στους Φώτη, Ανδρέα, Βασίλη, Κώστα, Πάνο και ακόμη στους «Συγκλητικούς»… όλοι αυτοί ξέεεερουν…

Στα SocialMedia και στα ΜΜΕ, τοπικά και πανελλαδικά, είναι κοινό μυστικό ότι υπάρχουν δύο λειτουργικοί τύποι. Οι αδέσμευτοι, που λειτουργούν κατά την κρίση τους, προβάλουν μόνο αλήθειες και ενίοτε κριτικές αδιαφορώντας αν αρέσουν ή όχι… Οι δεύτεροι, είτε είναι απλώς κοινωνιστές ανακοινώσεων, είτε πληρωμένες γραφίδες με ότι κι αν αυτό σημαίνει.

Κάπως έτσι μπλέξαμε κι εμείς. Εραστές της αλήθειας, αδιαφορήσαμε για οτιδήποτε θεωρούσαμε κατασκευασμένο ή ότι δεν απηχούσε πραγματικά γεγονότα και καταστάσεις. Για την επιμονή και εμμονή μας αυτή πήραμε το βραβείο της ανοικτής παλ…, αρκετούς εκφοβισμούς, λεκτικούς και σωματικούς, μας έκαναν την χάρη να μας κάψουν το μικρό αυτοκίνητο που διαθέταμε προκειμένου μάλλον να μας ωθήσουν στην ανανέωσή του, μείναμε στο ράφι από τις πολλές υποσχέσεις επωνύμων και μη, δεχθήκαμε κατηγορίες ότι εξαγορασθήκαμε από τους πάντες και τέλος υποστήκαμε επικοινωνιακό «μπούλιγκ», από όσους έχουν ή νομίζουν ότι έχουν το μαγικό ραβδάκι της εξουσίας, με αποκλεισμό από τις ανακοινώσεις και τις συνεντεύξεις τους και λάσπη, πολύ λάσπη…

Σιγά τα «λάχανα» θα πουν οι γνωρίζοντες το «κοινωνείν» και την ενημέρωση των μαζών. Οι αλήθειες είναι αλήθειες και αυτές και μόνο πραγματικά «γράφουν», είτε αρέσει σε μερικούς, είτε όχι, πόσο μάλλον αυτούς που πίστεψαν ότι τα έχουν όλα στο τσεπάκι τους, άκοπα και χωρίς κανένα κόστος, ευγενική προσφορά των άλλων προς αυτούς.

Οι τελευταίοι είναι αυτοί που εκ πεποιθήσεως συνεδριάζουν για 8 έως 16 ώρες προκειμένου να ξεκαθαρίσουν ποιο πλακάκι και σε ποια σειρά έχει ανασηκωθεί ή χρειάζονται πάνω από ένα μήνα διαβουλεύσεων προκειμένου να δώσουν στην δημοσιότητα ένα κείμενο μίας σελίδας.

Από την άλλη κοινωνούσαν τις αλήθειες μας, όταν τους βόλευαν στην άρθρωση πολιτικού λόγου, χωρίς όμως να τολμούν να πουν την προέλευσή τους με όνομα και διεύθυνση. Ίσως γιατί παίρνοντας παράδειγμα από τον εαυτό τους, θεωρούσαν και πιθανόν θεωρούν ακόμη, ότι η σύμπλευση μας μαζί τους ήταν υποχρεωτική, αφού στην αυθυποβολή τους πιστεύουν ότι είναι οι μόνοι που κατέχουν το θέσφατο τις πολιτικής αρετής και του ηθικού πλεονεκτήματος.

Παρεμπιπτόντως, δεν δέχονται μύγα στο σπαθί τους για όσα οι ίδιοι θεωρούν ότι πρεσβεύουν, πόσο μάλλον κριτική για τα πεπραγμένα τους, που για τους ίδιους είναι απαγορευμένο πεδίο και όποιος το επιχειρεί είναι εξ αρχής εχθρός και μάλιστα δακτυλοδεικτούμενος.

Τα padia λοιπόν από την «Πάτρα», -πάντα υπάρχει μία Πάτρα-, αποφάσισαν αποκλεισμούς γιατί δεν τους αρέσει η εικόνα μας, όχι βέβαια η προσωπική. Δικαίωμά τους, αλλοίμονο αν ήταν διαφορετικά, αλλά ας αφήσουν τις δικαιολογίες, σαν αυτές που ο «επίμονος φίλος» επικαλέσθηκε αυτοβούλως προκειμένου να αθετήσει τις υποσχέσεις του, αφού βέβαια πρώτα ολοκλήρωσε τους προσωπικούς στόχους του και εισέπραξε το επιτίμιο της δουλειάς του, επιτίμιο νόμιμο που δικαιούταν αρκετά χρόνια για την εμπράγματη προσφορά του.

Στο κάτω κάτω της γραφής, όπως λένε και οι πεζοδρομιομάγκες που πλέον αφθονούν την σήμερον ημέρα έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα της επιλογής και κυρίως των αποφάσεών τους. Το τι θα καταφέρουν βέβαια μ’ αυτές τις επιλογές τους είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο. Πιθανόν να έχουν κάνει τις εμβριθείς αναλύσεις τους.

Άλλο αυτό, όμως κι άλλο η λάσπη στον ανεμιστήρα που πετάνε με τα φτυάρια για να δικαιολογήσουν τις επιλογές τους. Έτσι δεν είναι κύριε Ανδρέα μας και σεις συνεπίκουροι συγκλιτικοί ή μήπως κάνουμε λάθος;

«Τα καλά παιδιά πάνε στο παράδεισο,… τα «κακά» πάνε όπου θέλουν» έλεγε το παλιό, -δεκαετία του ’80- και πολύ πετυχημένο γκράφιτι κι εμείς πλέον έχουμε γίνει όχι μόνο κακά παιδιά, αλλά πολύ κακά παιδιά. Στο κάτω κάτω κάνουμε απλώς το κέφι μας κι όποιος αντέξει…

Κι ας ψάχνονται τα «καλά» παιδιά για την δική τους σελίδα στην οποία θα προβάλουν την «απόλυτη και μοναδική αλήθεια» τους, αν και η επιθυμίες τους μαθαίνουμε ότι αναβαπτίσθηκαν, αφού ερευνούν τις γραφές και για ομιλούντα συστήματα. Έτσι δεν είναι κύριε Κώστα μας, κύριε Βασίλη μας, κύριε Πάνο μας, κύριε Φώτη μας, κύριε Ανδρέα μας…

Όσο για τους «μόσχους τους σιτευτούς» που ετοιμάζετε μετά φανών και λαμπάδων, ας προσέξετε τα ζουμιά και ας θυμάστε όλοι το λαϊκό ρητό «όποιος ανακατεύεται με τα σκ@τ@ τον τρώνε οι κότες»..

-------------------

Υ.Γ.: Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Τα υπόλοιπα τον Σεπτέμβριο μετά τα μπάνια του λαού που έλεγε και ο αείμνηστος Ανδρέας. Για όσους επιτιμούντε με τα μικρά τους ονόματα ποιο πάνω, αφιερώνεται το παρόν άρθρο με αγάπη προκειμένου να μελετηθεί, από τους Συγκλητικούς και όχι μόνο, παλιούς και φερέλπιδες, το άρθρο του Γιάννη Καφάτου στο documentonews, για την επικοινωνιακή διαμάχη μεταξύ Κυβέρνησης και ΣΚΑΙ. Αν βέβαια έχουν την ικανότητα, -μέσα στην πολιτική σοφία που τους διακρίνει-, να το κατανοήσουν…

-------------------

Εχθρός της (κάθε) κυβέρνησης δεν είναι ο (κάθε) ΣΚΑΪ και οι δημοσιογράφοι…


του Γιάννη Καφάτου (documentonews)

Το μεγαλύτερο δώρο των ημερών το έκανε η κυβέρνηση στον ΣΚΑΪ. Κάθε μέσο ενημέρωσης χρειάζεται έναν «εχθρό» που θα του φέρει πελάτες.

Είναι τόσο απλό!

Στα σχεδόν τριάντα χρόνια που εργάζομαι στα ιδιωτικά μέσα ενημέρωσης, όποτε αυτά στοχοποιήθηκαν από την οποιαδήποτε κυβέρνηση μόνο..

κέρδος είχαν. Αύξαιναν τις ακροαματικότητες ή τις τηλεθεάσεις τους.

Επίσης στα ίδια αυτά χρόνια και κυρίως όταν είχα θέσεις ευθύνης την ίδια ώρα που κάποιοι πολιτικοί παρακαλούσαν για με θέση στα πάνελ υπήρχαν και οι άλλοι, που χωρίς φανφάρες και ανακοινώσεις δεν εμφανίζονταν.

Έκαναν αυτό που διατυμπάνισε η κυβέρνηση χωρίς τη φανφάρα.

Η πολιτική επικοινωνία στα χειρότερά της.

Τα media έχουν το κοινό που τα κρίνει, τα επικρίνει, τα αποθεώνει, τα απογειώνει ή τα γειώνει.

Τα Fake News, τις κατευθυνόμενες ειδήσεις πρέπει να βγαίνει κανείς να τα ξεμπροστιάζει, να τα αντιμετωπίζει.

Επίσης μια κυβέρνηση πρέπει να έχει το σθένος να ακούσει τα σχολιάνα της, δίκαια ή άδικα ακόμη και υποκινούμενα και να απαντάει με τα έργα της.

Μην χάνουμε την μπάλα:

Η κυβέρνηση, κάθε κυβέρνηση εργάζεται για τον λαό, όχι για να της λένε «μπράβο» στον ΣΚΑΪ, τον ΑΝΤ1 ή τον ALPHA.

Και δηλαδή τι θα κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ από την αποχή στα πάνελ του ΣΚΑΪ; Θα στοιχήσει στον σταθμό σε τηλεθέαση; Ή σε αξιοπιστία; Αντιθέτως η κυβέρνηση θα χάσει μια ευκαιρία να ακουστεί και η δική της φωνή μέσα σε ένα απολύτως αρνητικό περιβάλλον.

Νομίζω ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες νομίζουν ότι ο κόσμος – που είπαμε γι’ αυτόν «δουλεύουν» - είναι χάπατα που ακολουθεί τις νόρμες τους.

Διάολε δεν είμαστε (μάλλον…) στη δεκαετία του 50 που ο κομματάρχης σου έλεγε τι θα κάνεις, ποιον θα ψηφίσεις.

Γελιούνται πλάνην οικτράν. Ο κόσμος έχει κριτήριο (χωρίς να σημαίνει ότι είναι πάντα σωστό) και ξέρει να ξεχωρίσει το ρεπορτάζ από την προπαγάνδα ή τον ύμνο.

Ο κόσμος επιβραβεύει τα κανάλια, τα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες (αυτές κυρίως γιατί βγάζει λεφτά από την τσέπη του). Ναι είναι λυπηρό ότι κάποιοι αγοράζουν εμετικές φυλλάδες, αλλά ο κόσμος αυτής της αισθητικής υπάρχει. Ναι είναι λυπηρό ότι η κιτρινίλα και η συνταγή «αίμα-σπέρμα-δάκρυ» βρίσκει ακόμη οπαδούς, αλλά είναι πραγματικότητα. Αυτήν έχουμε να αντιμετωπίσουμε και εμείς και η κυβέρνηση.

Οπότε όπως καταλαβαίνετε κύριοι της κυβέρνησης, στόχος και εχθρός δεν είναι ο ΣΚΑΪ και ο κάθε ΣΚΑΪ.

Ψυχαναλυτικά αν το δούμε «εχρθός είναι ο εαυτός μας», πρακτικά – που μας αφορά περισσότερο: Εχθρός της κυβέρνησης δεν είναι ο κακός δημοσιογράφος. Εχθρός είναι τα προβλήματα του κόσμου.

Λύστε όσα λύνονται, αντιμετωπίστε όσα αντιμετωπίζονται και αφήστε τα μέσα στον κατήφορο ή τον ανήφορο που επιλέγουν. Και αυτά, όπως και εσείς κρίνονται από το κοινό!

«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "