Το Στοίχημα της Χρονιάς: Κόκκινη με εσαεί αποβολή ή Κίτρινη Κάρτα με τρίμηνη παραμονή στον «πάγκο» για τον «Εκλεκτό»;

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Ο «Εκλεκτός Παίκτης», αρχηγός, εμψυχωτής και απόλυτος άρχων της ομάδας, βρίσκεται στο γήπεδο αλλά εκτός αγωνιστικού χώρου προσωρινά, προκειμένου να αποκτήσει την κατάλληλη φυσική και αγωνιστική φόρμα. Τα «στοιχήματα», όμως, από σημαντικούς αυτοδιοικητικούς παίκτες, για το αν τελικά πάρει Κόκκινη ή Κίτρινη Κάρτα, είναι πολύ σημαντικά, αν και παίζονται στο παράνομο στοιχηματικό κύκλωμα…

----------------------

Πριν από αρκετά χρόνια, συνελήφθησαν έξι άτομα στην Μεγάλη Βρετανία (Αγγλία) μετά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας SunonSunday για κύκλωμα που έστηνε αγώνες στα αγγλικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου. Ένας δημοσιογράφος της εφημερίδας, προσποιούμενος τον εκπρόσωπο κυκλώματος παράνομου στοιχήματος στην Ασία, κατάφερε να βιντεοσκοπήσει τον Σαμ Σόντζε, πρώην ποδοσφαιριστή της Πόρτσμουθ, την στιγμή που αποκάλυπτε ότι σε αγώνα της ομάδας του με την Όλνταμ για την LeagueOne το 2013, γρονθοκόπησε σκόπιμα αντίπαλό του, προκειμένου ο διαιτητής να του δείξει κόκκινη κάρτα και να τον αποβάλει, όπως και έγινε, για να πάρει τις 70.000 λίρες που είχε συμφωνήσει με «μπουκ» παράνομου στοιχήματος.

Ο Σαμ Σόντζε, συνεχίζοντας τις αποκαλύψεις του, είχε δηλώσει ότι είχε βάλει στο «κόλπο» επίσης έναν άλλο παίκτη, τον Κολομβιανό Κριστιάν Μοντάνα της Όλνταμ, που είχε συμφωνήσει να πάρει κίτρινη κάρτα στον αγώνα της ομάδας του με την Γούλβς, με αμοιβή 30.000 λίρες Αγγλίας, πάλι από το κύκλωμα του παράνομου στοιχήματος με το οποίο ο ίδιος συνεργάζονταν. Ο Κριστιάν Μοντάνα, αγωνίσθηκε στον συγκεκριμένο αγώνα πολύ σκληρά «κλαδεύοντας» συνεχώς κάθε αντίπαλό του, αλλά δεν κατάφερε να πάρει από τον διαιτητή της αναμέτρησης την πολυπόθητη κίτρινη κάρτα.

Στο ίδιο βίντεο, ο Σαμ Σόντζε, ακούγεται να αναφέρει ότι και ο μικρότερος αδελφός του Άκπο Σόντζε, που αγωνίζονταν στην Τρανμίρ Ρόβερς, στο ίδιο πρωτάθλημα (αγγλική LeagueOne), ήταν διατεθειμένος να πάρει κίτρινη ή ακόμη και κόκκινη κάρτα σε οποιαδήποτε σημείο του αγώνα του ζητούσαν έναντι αμοιβής τουλάχιστον 30.000 λιρών.

Αυτό, όμως που συντάραξε την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας, αλλά και την δικαιοσύνη της συγκεκριμένης χώρας, όπως και την ΦΙΦΑ, ήταν ο ισχυρισμός του Σαμ Σόντζε, ότι ήταν σε θέσει να «στήσει» τέτοιου είδους παράνομες συμφωνίες, εφόσον η αμοιβή ήταν ικανοποιητική, με παίκτες που αγωνίζονταν σε αγώνες της αγγλικής PremierLeague ή ακόμη και στους αγώνες του τότε επερχόμενου Παγκοσμίου Κυπέλλου Εθνικών Ομάδων της Βραζιλίας.

Η συνέχεια της υπόθεσης ήταν καταιγιστική. Εκτός από την σύλληψη των έξι ατόμων αρχικά, υπήρξαν έρευνες από την αγγλική αστυνομία, από την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ, ενώ δημιουργήθηκαν ειδικές υπηρεσίες που παρακολουθούν τα ευρωπαϊκά και όχι μόνο πρωταθλήματα για «στήσιμο» αγώνων, από τα κυκλώματα του παράνομου στοιχήματος.

Θα αναρωτηθεί κάποιος τι σχέση έχει αυτή η παλιά ιστορία με την Ελλάδα. Εκ πρώτης όψης καμία… εκτός…

Ναι… εκτός της περίπτωσης που αποκαλυφθεί (τίποτα δεν μπορεί να μείνει κρυφό από τα «μαμούνια») ότι κάποιοι εύανδροι αυτοδιοικητικοί, με ροπή στο «σπορ» της διαδοχής, έχουν αρχίσει και παίζουν πολύ υψηλά στοιχήματα, στο εξειδικευμένο για «σημαντικούς» παίκτες «ίδρυμα» που βρίσκεται στην γαλήνη της εξοχής του OakHill, νοτιοδυτικού προαστίου του Λονδίνου ή ακόμη και στο Northapton.

Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο ίδρυμα προσφέρει υπηρεσίες ολικής ποιότητας, που απαλλάσσουν τους «σημαντικούς παίκτες», από κακές έξεις, χρόνιες επιβαρύνσεις και κυρίως ξαφνικές και επίκτητες παθήσεις και τραύματα, αναγεννώντας τους ψυχικά και σωματικά, με το προνόμιο της απόλυτης διακριτικότητας και σιωπής.

Σύμφωνα με πληροφορίες το κύκλωμα του «παράνομου στοιχήματος», που ενδιαφέρεται για τα συγκεκριμένα παίγνια, παραμένει απόλυτα σιωπηλό υποστηρίζοντας ότι σε ότι αφορά τον «εκλεκτό παίκτη», η αγωνιστική κατάσταση του οποίου είναι επτασφράγιστο μυστικό της ομάδας του, δεν μπορεί προς το παρόν να δώσει στους ενδιαφερόμενους παίκτες του στοιχήματος κάτι χειροπιαστό και επίσημο, διαχέοντας και διοχετεύοντας προφορικά «nonpaper» για τα οποία δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη, αν και οι ενδείξεις και αποδείξεις είναι τελείως διαφορετικές…

Σε ότι αφορά, όμως, τους ρέκτες του «παράνομου αυτοδιοικητικού στοιχήματος», αυτοδιοικητικοί και οι ίδιοι ποντάρουν είτε μεμονωμένα, είτε διπλό στοίχημα για δύο αποτελέσματα, -με «άντερ» για το δεύτερο-, σε ότι αφορά τον «ΕΚΛΕΚΤΟ» τους ΠΑΙΚΤΗ που σημειωτέον είναι και ο αδιαφιλονίκητος αρχηγός και εμψυχωτής της ομάδας.

α) Αν θα βγει ή όχι από τους εξειδικευμένους διαιτητές ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ με εσαεί αποβολή από τους αγωνιστικούς χώρους για τον «ΕΚΛΕΚΤΟ» τους και εναλλακτικά

β) Αν θα βγει από τους ειδικούς διαιτητές που επιστρατεύθηκαν από τους διοργανωτές, ΚΙΤΡΙΝΗ ΚΑΡΤΑ, με τρίμηνη υποχρεωτική αποβολή από τους αγωνιστικούς χώρους πάλι για τον ΕΚΛΕΚΤΟ τους παίκτη.


Τα στοιχήματα που «παίζονται» στο OakHill, είναι προς το παρόν λίγα, πολύ δυνατά όμως και κατά περίπτωση συνδυασμένα, παρότι ακόμη δεν μπορεί να καθορισθεί η απόδοσή τους. Οι συγκεκριμένοι «παίκτες», όμως, επιμένουν και προετοιμάζονται για τα βέβαια κατ’ αυτούς κέρδη.

Από την άλλη, υπάρχουν παράγοντες του στοιχηματικού κινήματος, που θεωρούν ότι είναι πολύ νωρίς για στοιχήματα αυτού του είδους και πιστεύουν, όπως αναφέρουν, ότι ο «Εκλεκτός Παίκτης» και αρχηγός της ομάδας θα επιστρέψει μετά την άτυπη διακοπή του «πρωταθλήματος» σε άριστη φυσική κατάσταση, έτοιμος να σαρώσει τα πάντα, όπως κάνει πάντα μέχρι τώρα… Έτσι κι αλλιώς το «πρωτάθλημα» ξεκινά πραγματικά και ουσιαστικά τον Σεπτέμβριο και όπως ανακοινώθηκε τις προηγούμενες ημέρες λήγει τον Οκτώβριο του 2019.

Το τι θα προκύψει, είναι προς το παρόν άγνωστο, λαμβανομένου υπόψη ότι οι πληροφορίες για τον «Εκλεκτό Παίκτη» και την «αγωνιστική» κατάστασή του είναι ελάχιστες έως μηδαμινές.

Η ομάδα, όμως, συνεχίζει την πορεία της προκειμένου να είναι έτοιμη για την έναρξη της «αγωνιστικής σεζόν». 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι νέοι ταλαντούχοι παίκτες αξιολογούνται, για μερικούς απ’ αυτούς ετοιμάζονται και τα ανάλογα συμβόλαια, ενώ θα υλοποιηθούν κατά πάσα πιθανότητα και οι μεταγραφές που έχουν συμφωνηθεί, αφού υπάρχει ειλημμένη απόφαση για ανανέωση της ομάδας, προκειμένου να συνεχίσει να κερδίζει…

Από τη άλλη, δειλά δειλά εμφανίζονται στο προσκήνιο, παλιοί παίκτες της ομάδας, που πιθανόν πιστεύουν ότι ήλθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες και το καθήκον της «δόξας» και να βγουν μπροστά, για το καλό της πάντα.

Ίσως βέβαια, πιστεύουν ότι θα πρέπει επιτέλους να ξεφύγουν από την σκιά του «Εκλεκτού», να δείξουν το πολιτικό αγωνιστικό παράστημά τους και να προβάλουν τις ικανότητές τους στους «φιλάθλους», θεωρώντας ότι θα πρέπει να είναι έτοιμοι από κάθε πλευρά, στην περίπτωση που είτε θα υπάρξει η ΚΟΚΚΙΝΗ ΚΑΡΤΑ γι’ αυτόν, είτε αυτός αποφασίσει να πάει σε μεγαλύτερους αγωνιστικούς στίβους.

Όλα αυτά, βέβαια, για τη περίπτωση που οι στοιχηματίζοντες «πάνε στον κουβά», όπως αναφέρει και η αργκώ αυτών που παίζουν «στοίχημα».. Αν, όμως, κερδίσουν τα στοιχήματά τους, τότε όλα θα αλλάξουν σε σημείο που να μιλάμε για άλλο πρωτάθλημα… Σε αναμονή λοιπόν… αν και οι ενδείξεις δείχνουν ότι για όλα υπάρχει πρόβλεψη και οι «νέες δυνάμεις» είναι εδώ, ένα βήμα πίσω με τον σεβασμό που αναλογεί στην περίσταση…

Ποιο πρωτάθλημα και ποια ομάδα είπατε…; Αφήστε την φαντασία σας να λάμψει… Εξάλλου «Κοντός ψαλμός αλληλούια», όπως λέει και η ευαγγελική ρύση…

Για την περίσταση παραθέτουμε το επικό σάουντρακ του «Assassin's Creed Odyssey». Αφορά τις επικές περιπέτειες δύο «ηρώων» στην Ελλάδα του 431 π.Χ.. Πρόκειτι για ένα ταξίδι των ηρώων που ανατράφηκαν ως περήφανοι Σπαρτιάτες ή Αρκάδες και στη συνέχεια έπρεπε να διαλέξουν τον δικό τους δρόμο, περνώντας από το «Attika» και άλλους ιερούς τόπους θυσιών, πολιτικών πάντοτε…


--------------

Υ.Γ.1: Ο αγαπητός φίλος έχει πάντα δίκαιο. Σημασία έχει το πρωτάθλημα και η ομάδα. Σε ότι αφορά τον «Εκλεκτό Παίκτη», αυτός τουλάχιστον έχει την μέχρι τώρα πολύ καλή αγωνιστική πορεία του και τίποτα προς το παρόν δεν φαίνεται ότι μπορεί να του την στερήσει… Το αν θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους και σε πολύ καλή φυσική και αγωνιστική κατάσταση θα φανεί σύντομα… Σε κάθε περίπτωση η παρουσία του στους αγωνιστικούς χώρους, αν και όχι ακόμη στον κύριο και βασικό, είναι καθημερινή…

--------------

Υ.Γ.2: Το παρόν κείμενο αναφέρεται στον κυρίαρχο και Εκλεκτό Παίκτη, τόσο σε τοπικό, όσο και σε περιφερειακό και εθνικό επίπεδο, στο πρωτάθλημα που αγωνίζεται και στην πολύ καλή μέχρι τώρα ομάδα του που παραμένει κυρίαρχη. Αν το μυαλό του αναγνώστη πάει σε άλλα πράγματα, πρόσωπα και καταστάσεις, η στήλη δεν φέρει καμία ευθύνη…


«Ο Σχολάζων & Κολάζων»

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "