Ο αντιδήμαρχος των ονείρων μας – Ναι υπάρχουν και τέτοιοι!!!

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Δεν έχει βιογραφικό στη Βικιπαίδεια, ούτε μπορεί να πει κανείς ότι ήταν ιδιαίτερα γνωστός πριν εκλεγεί στο αξίωμα του δημοτικού συμβούλου και στην συνέχεια ορισθεί αντιδήμαρχος. Όποιον φίλο, αυτοδιοικητικό συνάδελφο ή ακόμη και πολιτικά αντίπαλό του ρωτήσεις, θα σου πουν ότι πρόκειται για έναν πολύ δουλευταρά άνθρωπο που βρίσκεται συνεχώς σε ετοιμότητα για την επίλυση τυχόν προβλημάτων στον τομέα που του έχει ανατεθεί.

Το μόνο μειονέκτημα που του προσάπτουν οι αντίπαλοί του κυρίως, είναι ότι είναι εκρηκτικός σαν χαρακτήρας και αψίκορος στις αντιδράσεις του, σε σημείο να παραβαίνει την λεπτή γραμμή που διαχωρίζει τον οξύ επεξηγηματικό λόγο με τις ύβρεις.

Ούτε, αυτό όμως τον μειώνει, αφού υπάρχει μία μερίδα δημοτών που τον λατρεύει για τον «τσαμπουκά» του, όπως αναφέρει λαϊκά και την θέλησή του να επιλύει προβλήματα παρακάμπτοντας την χρονοβόρα γραφειοκρατία του δήμου. Με απλά λόγια είναι ο άνθρωπος των άμεσων και ουσιαστικών λύσεων, και οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις απευθύνονται σ’ αυτόν όταν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ή θέλουν άμεση «βοήθεια».

Ο ίδιος, πετυχημένος με τον τρόπο του άνθρωπος της πιάτσας, δυσκολεύεται να διακρίνει την λεπτή κόκκινη γραμμή στην χρησιμοποίηση δημοτικών υπαλλήλων και δημοτικού εξοπλισμού, στην καθημερινότητα της αυτοδιοικητικής ζωής του, για την επίλυση προβλημάτων της ζωής της πόλης που άπτονται των αρμοδιοτήτων της θέσης του ως αντιδήμαρχος και αντίστοιχα για την επίλυση προβλημάτων ή την κάλυψη αναγκών αυστηρά ιδιωτικού χαρακτήρα δημοτών της πόλης.


Με απλά λόγια, είτε λόγω έλλειψης πείρας κανόνων δημόσιου καθήκοντος, είτε λόγω εργασιακής νοοτροπίας, είτε ακόμη μη κατανόησής τους, βαδίζει διαρκώς πάνω στην κόψη του ξυραφιού, μεταξύ ανιδιοτελούς προσφοράς στους δημότες και καραμπινάτης «παράβασης καθήκοντος» ή ακόμη και απιστίας προς την υπηρεσία.

Ακόμη, αν και ο ίδιος δεν το έχει εμπεδώσει ή πιθανόν δεν το αντιλαμβάνεται κινδυνεύει σε περίπτωση που συμβεί κάποιο δυσάρεστο γεγονός, π.χ. κάποιο ατύχημα κατά την διάρκεια των εργασιών αρμοδιότητάς του που συνήθως εποπτεύει μάλιστα, να βρεθεί κρεμασμένος από τις δαγκάνες της δικαιοσύνης.

Συμβουλή της στήλης: «Να θυμάται ότι μετά από την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται, θα παραμείνει δε αποκλειστικά μόνος υπερασπιζόμενος τα πεπραγμένα του, με ότι κι αν αυτό σημαίνει για την προσωπική και πολιτική ζωή του».

Τα επιβαρυντικά του: Αν και έχει πολλάκις «συλληφθεί», δηλαδή έχει γίνει αντιληπτό το γεγονός, η στήλη θα αναφερθεί μόνο στο τελευταίο «επεισόδιο» της σειράς στην οποία ο ίδιος ο κος Αντιδήμαρχος πρωταγωνιστεί.

Στον πεζόδρομο της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατοικεί πρώην πολύ σημαντικός υπάλληλος του δήμου, με ιδιαίτερη προσφορά στην διαχείριση της καθημερινότητας και των προβλημάτων της πόλης, συνταξιούχος πλέον. Ο συγκεκριμένος δημοτικός υπάλληλος, θέλησε για πολλούς λόγους να αλλάξει την μεταλλική εξωτερική κυκλική σκάλα στην κατοικία του, που έδινε πρόσβαση στον πρώτο όροφο με άλλη ευθεία και ιδιαίτερα βαριάς κατασκευής. Ο κατασκευαστής της την παρέδωσε στην αυλή της οικίας του συνταξιούχου πλέον, όπως προαναφέρθηκε, δημοτικού υπαλλήλου, χωρίς να αποξηλώσει την προηγούμενη την παλιά και χωρίς να την τοποθετήσει, αφού αυτή μάλλον ήταν η συμφωνία του.

Το έργο της αποξήλωσης της παλιάς και τοποθέτησης της νέας, ανέλαβε, ώ του θαύματος, συνεργείο του Δήμου, αποτελούμενο από μικρό όχημα μεταφοράς, ανυψωτικό μηχάνημα (ειδική τσάπα) συνοδεία εκτός του οδηγού του οχήματος και του χειριστή του ανυψωτικού, 4 ή 5 τεχνιτών του δήμου, συγκολλητών, χειριστών τροχού κοπής, κλπ, μαζί με τον κατάλληλο εξοπλισμό, παρουσία του δραστήριο αντιδημάρχου που είχε και την υψηλή εποπτεία.

Κατά την αφαίρεση της παλιάς κυκλικής μεταλλικής σκάλας και της μεταφοράς της στο δάπεδο φόρτωσης του μικρού ανοικτού δημοτικού οχήματος (pickape) υπήρξε μέγας κίνδυνος θανατηφόρου τραυματισμού, γιαγιάς που παρακολουθούσε εκ του σύνεγγυς τις εργασίες, που αποφεύχθηκε κατά μαγικό τρόπο την τελευταία στιγμή.

Οι εργασίες συνεχίστηκαν με την ευγενική συνδρομή και προσφορά των παριστάμενων τεχνιτών του δήμου που τοποθέτησαν την νέα βαριάς κατασκευής μεταλλική σκάλα στην θέση της προηγούμενης που αφαιρέθηκε.

Κι εδώ «άρχισαν τα όργανα», όπως λέει κι ο λαός. Διερχόμενος δημότης, ζήτησε εξηγήσεις για το αν οι συγκεκριμένες εργασίες ήταν δημοτικού χαρακτήρα ή όχι, με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονοι λεκτικοί διαπληκτισμοί μεταξύ του δραστήριου αντιδημάρχου και του ερωτώντος δημότη, κατά τους οποίους τα «γαλλικά» ήταν σε πρώτο πλάνο.

Ο λεκτικός καυγάς που ξέσπασε μεταξύ των δύο, είχε σαν αποτέλεσμα να «εξαφανισθούν όλοι οι παριστάμενοι δημοτικοί υπάλληλοι, φοβούμενοι πιθανόν και κατά μία σοβαρή εκδοχή την «επ’ αυτοφόρω σύλληψή» τους, εγκαταλείποντας στο σημείο το δημοτικό όχημα και το ανυψωτικό μηχάνημα. Μετά την λήξη μάλιστα του συγκεκριμένου επεισοδίου και την απομάκρυνση του διαμαρτυρόμενου δημότη, οι δημοτικοί υπάλληλοι επανήλθαν, «κατέβασαν» την παλιά μεταλλική σκάλα που είχε αφαιρεθεί, από τον χώρο φόρτωσης του δημοτικού μηχανήματος στον οποίο είχε εναποτεθεί προκειμένου να ματαφερθεί, άγνωστο που, αφήνοντας τη στην αυλή της οικίας του συνταξιούχου δημοτικού υπαλλήλου και αποχώρησαν.


Ηθικό δίδαγμα: Ζήτα κι εσύ την συνδρομή της δημοτικής αρχής, στοχευμένα πάντα στον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο, για την επίλυση κάθε προβλήματος σου, ακόμη και αποκλειστικά προσωπικού ιδιωτικού χαρακτήρα και δεν πρόκειται να μείνεις παραπονούμενος. Θα λάβεις την βοήθεια που σου αναλογεί, και μάλιστα δωρεάν προσφορά του δήμου, αρκεί βέβαια να γνωρίζεις που και πως πρέπει να την ζητήσεις…

Το αν αυτό δεν επιτρέπεται από το νόμο και οι παραβάτες του διαπράττουν τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απιστίας προς την υπηρεσία, έ δεν χάλασε κι ο κόσμος για μία μικρή παράκαμψη του, αρκεί να είναι πάντα προς όφελος του δημότη και την ενίσχυση των δεσμών και της επικοινωνίας μεταξύ αυτού, των συγγενικών και φιλικών προσώπων του από την μία πλευρά και των δημοτικών αρχόντων από την άλλη… Είναι κι αυτό κάτι δεν νομίζετε…

-----------------

Υ.Γ.: Ποιος αντιδήμαρχος είπατε; Έ μην ρωτάτε, αφού είναι πολύ γνωστός στους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ». Και γι την ιστορία, η στήλη διαθέτει το αποδεικτικό υλικό (φωτό και Βίντεο), κρίνει, όμως, ότι προς το παρόν δεν υπάρχει ανάγκη να δημοσιευθεί, αφού σκοπός του δημοσιεύματος είναι η στηλίτευση των πρακτικών και όχι των προσώπων. Εξάλλου, γι’ αυτούς πιθανόν να ισχύει το χριστεπώνυμο «Άφες αυτοίς, ούκ είδασι τι ποιούσι…». Για τον πολύ δραστήριο κο Αντιδήμαρχο έχουμε να αναφέρουμε μόνο το «Δρυός πεσούσις πάς ανήρ ξυλεύεται». Αν δεν μπορεί να το αντιληφθεί, ας ρωτήσει… και επίσης ας εντρυφήσει τι σημαίνει η λέξη «αναλώσιμος»…

«Ο Σχολάζων και Κολάζων»

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση



«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "