Περί «προσωπικών δεδομένων» και άλλων… Να εξηγούμαστε για να μην παρεξηγούμαστε...

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Λάβαμε ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) με το οποίο μας ζητείται σε επιτακτικό κατά την άποψη μας τόνο, να «κατεβάσουμε» άμεσα και έως αύριο (24.3.2018) το μεσημέρι, όπως αναφέρεται στο μήνυμα, άρθρο μας, διότι κατά τον αποστολέα παραβιάζουμε «προσωπικά δεδομένα» του ίδιου και της οικογένειάς του, δηλώνοντας δε ότι αν δεν το πράξουμε θα «προβεί» ο αποστολέας του μηνύματος «στις οποιεσδήποτε νόμιμες ενέργειες»!!!

Σεβαστή η άποψη του αποστολέα του μηνύματος, σεβαστή όμως και η ελευθερία στην πληροφόρηση, ιδιαίτερα δε όταν πρόκειται για θέμα δημοσίου συμφέροντος.

Κατ’ αρχή έχει δίκαιο όσα υπονοεί ο «αποστολέας του μηνύματος», περί προσωπικών δεδομένων και της χωρίς άδεια αυτού που τον αφορούν δημοσίευσής τους. Τέτοια στοιχεία που εμπίπτουν στον κατάλογο των «προσωπικών δεδομένων» είναι κυρίως τα ιατρικά δεδομένα που αφορούν ένα πρόσωπο, οι φωτογραφίες του, εκτός της περίπτωσης που ο ίδιος έχει δώσει άδεια να βγουν ή να δημοσιευθούν, ή ακόμη το έχει πράξει ο ίδιος, ιδιωτικά έγγραφα που δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε δημόσια υπόθεση, στοιχεία της προσωπικής ζωής του, κλπ.

Δεν είναι, όμως προσωπικά δεδομένα, και σε καμία περίπτωση δεν εμπίπτουν στις απαγορεύσεις του νόμου για την δημοσιοποίησή τους, τα στοιχεία που αναφέρονται σε δημόσια έγγραφα, πόσο μάλλον όταν αυτά δημοσιεύονται υποχρεωτικά στο διαδίκτυο (Διαύγεια) προκειμένου όπως ορίζει ο νομοθέτης να λάβουν γνώση όσοι ενδιαφέρονται και σε κάθε περίπτωση να γίνουν γνωστές στους διοικούμενους οι πράξεις και αποφάσεις της δημόσιας διοίκησης και των δημοτικών αρχών.

Ακόμη, δεν ανήκουν στην προστατευόμενη κατηγορία των «προσωπικών δεδομένων», στοιχεία που αφορούν πρόσωπα και πράγματα και τα οποία περιλαμβάνονται σε τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις…

Τέλος, στην σύντομη περιγραφή της στήλης, -γιατί η αναφορά στο τι αποτελούν ή όχι «προσωπικά δεδομένα», θα πάρει εκατοντάδες σελίδες-, όλα τα δημόσια έγγραφα, εκτός απ’ αυτά που αφορούν αυστηρώς ιατρικά στοιχεία, είναι ελεύθερα προσβάσιμα σε κάθε πολίτη, τα στοιχεία που αυτά περιλαμβάνουν δεν εμπίπτουν στα «προσωπικά δεδομένα» και είναι ελεύθερα δημοσιεύσιμα για την ενημέρωση των πολιτών…

Στο επίμαχο, όμως, δημοσίευμα της ιστοσελίδα μας (για να το διαβάσετε κάντε κλικ εδώ). Διατείνεται, όπως προαναφέρθηκε, ο αποστολέας του ηλεκτρονικού μηνύματος ότι με αυτό παραβιάσαμε τα προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του. Αυτολεξί αναφέρει τα εξής (η γραφή και η σύνταξη είναι δική του):

«ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΤΕ ΣΕ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΟΥ [Μ…., Α…. ΚΑΙ Β…. Χ….] ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΑ ΜΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ. ΠΑΡΑΒΙΑΖΕΤΕ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΤΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ΤΟ ΑΘΡΟ ΣΑΣ. ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΤΕ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΘΡΟ ΕΩΣ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΛΛΙΩΣ ΘΑ ΠΡΟΒΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣΔΗΠΟΤΕ ΝΟΜΙΜΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ.». 

Να εξηγούμαστε, λοιπόν για να μην παρεξηγούμαστε και σε κάθε περίπτωση να μην δημιουργούνται λάθος εντυπώσεις,

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, δεν ασχολούμαστε ούτε με τον αποστολέα του μηνύματος, ούτε βέβαια με την οικογένειά του. Απλώς παραθέτουμε αυτούσια Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια, δηλαδή στην επίσημη Κυβερνητική Ιστοσελίδα για την τήρηση της Διαφάνειας και την ενημέρωση των πολιτών, όπως επιτάσσει ο σχετικός νόμος, λαμβάνοντας και τον επίσημο αριθμό καταχώρησης-δημοσίευσης (ΑΔΑ: Ω6Β2ΩΞ2-9ΧΛ).

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι σύμφωνα με το νόμο, η τυχόν μη αναφορά των ονομάτων στα οποία αναφέρεται ο αποστολέας του μηνύματος, στο σώμα της απόφασης της Ο.Ε. και η μη δημοσίευσή της στο «Διαύγεια», δεν θα επέτρεπε στο Δήμο να προχωρήσει στις ενέργειες που ορίζονται μέσα σ’ αυτή, δηλαδή αυτή θα ήταν ουσιαστικά ανίσχυρη ή αλλιώς ανύπαρκτη.

Σε κάθε περίπτωση, δεν δημοσιεύσαμε, δηλαδή δεν αναπαραγάγαμε τίποτα παραπάνω, απ’ όσα δημόσια ο Δήμος Περιστερίου, ανάρτησε στην στο Διαύγεια, -επίσημη Κυβερνητική Ιστοσελίδα για την τήρηση της Διαφάνειας στο Δημόσιο Βίο-, χωρίς μάλιστα να κάνουμε οιοδήποτε προσωπικό ή άλλου είδους σχόλιο για τα αναφερόμενα στο σχετικό έγγραφο, πρόσωπα…

Συνεπώς, ο αποστολέας του αναφερθέντος ηλεκτρονικού μηνύματος, θα πρέπει πρώτα και αποκλειστικά να απευθυνθεί στον Δήμο Περιστερίου, ζητώντας του εξηγήσεις για ποιο λόγο δημοσιοποίησε την σχετική απόφαση και να ζητήσει απ’ αυτόν και όχι από την ιστοσελίδα μας το άμεσο «κατέβασμα» της από το «Διαύγεια», κι εμείς εδώ είμαστε να τον ακολουθήσουμε… αφού θα πρόκειται για ακύρωσή της με ότι κι αν αυτό σημαίνει…

Έως τότε προέχει το υπέρτατο κατ’ εμάς αγαθό που είναι η «πληροφόρηση» των δημοτών για τα πεπραγμένα της διοίκησης του Δήμου…

Δημ-άρχης

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "