Αριστερή Κίνηση: Εκδήλωση/Συζήτηση με θέμα «Φάρμακο και Περίθαλψη στον σύγχρονο Καπιταλισμό» (Δευτέρα 26.3.2018)

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


Το σκάνδαλο Novartis (για το οποίο φώναζαν οι δυνάμεις της αντισυστημικής ριζοσπαστικής αριστεράς από το 2008 τότε με τα περίφημα "εμβόλια της γρίπης" όταν σιωπούσαν τόσο οι αστικές πολιτικές δυνάμεις όσο και οι ηγεσίες ΚΚΕ - ΣΥΡΙΖΑ) είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Ο σύγχρονος αδηφάγος διεθνής καπιταλισμός αντλεί κολοσσιαία υπερκέρδη από τα φάρμακα και τα ιατρικά υλικά. Χρησιμοποιεί την εκρηκτική πρόοδο της επιστήμης και της ιατρικής τεχνολογίας όχι για να νικηθεί η αρρώστεια και ο πόνος αλλά για να γίνονται αντικείμενα εκμετάλλευσης η αρρώστεια και ο πόνος σε βάρος της μεγάλης πλειοψηφίας των ανθρώπων.

Στην χώρα μας με τις σκανδαλώδεις υπερτιμολογήσεις ιατρικών υλικών και φαρμάκων τουλάχιστον από το 1998 ως και σήμερα, γίνεται ένα απίστευτο όργιο άνομων υπερκερδών και μίζας. Συνένοχοι σε αυτήν την καταλήστευση τόσο των ασφαλιστικών ταμείων όσο και του ίδιου του πληθυσμού που τώρα πληρώνει από την τσέπη του μέσω της "συμμετοχής" τις υπερτιμολογήσεις των φαρμάκων, είναι καπιταλιστικές εταιρείες - αστικές κυβερνήσεις - κρατικοί παράγοντες - γιατροί κυρίως από την "κορυφή" της ιεραρχίας και όχι μόνο - καθεστωτικά ΜΜΕ - τράπεζες.


Η τρέχουσα σχετική αντιπαράθεση στο κεντρικό αστικό πολιτικό σκηνικό είναι τόσο ρηχή και επί μέρους που δεν μένει αμφιβολία πως κανένα μαχαίρι δεν πρόκειται να φτάσει σε κανένα κόκαλο και πως το ζήτημα θα εξαντληθεί σε μια συνήθη επικοινωνιακή σαπουνόφουσκα.

Σας καλούμε να τα συζητήσουμε όλα αυτά στην εκδήλωση - συζήτηση με θέμα "σκάνδαλο Novartis: φάρμακο και περίθαλψη στον σύγχρονο καπιταλισμό" την Δευτέρα 26/3 στις 7.30 μμ στο Πολιτικό Πολιτιστικό Στέκι της Αριστερής Κίνησης Περιστερίου (Ακροπόλεως και Ιάσονος).

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΙΖΟΣ [ΓΓ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ “ΑΤΤΙΚΟ”]

ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ [ΓΓ ΟΕΝΓΕ, ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ]

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "