Αστυνομοκρατία και Πολιτική Βία

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


του Νίκου Ζούτσου

Σ’ όλη τη χώρα δυναμώνει το κίνημα κατά των Πλειστηριασμών από κοινωνικές και πολιτικές συλλογικότητες που αντιδρούν στην αρπαγή της πρώτης κατοικίας και της λαϊκής περιουσίας, όχι των απατεώνων βιομηχάνων και επιχειρηματιών, όπως ψευδώς διαδίδουν κύκλοι των συμβολαιογράφων σε διατεταγμένη υπηρεσία, αλλά των μικρεμπόρων, των βιοτεχνών, των κατώτερων κοινωνικών στρωμάτων που το τσουνάμι της οικονομικής ύφεσης, των ληστρικών μνημονίων και της ανεργίας το οδήγησε στη φτωχοποίηση, στην αδυναμία υπεράσπισης της ίδιας τους της ζωής, του σπιτιού που προσπαθούν να στεγάσουν την οικογένεια, τα όνειρα τους..

Οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας το τελευταίο διάστημα μαζικοποιούνται και αντιμετωπίζονται με έντονη παρουσία της αστυνομίας, με ΜΑΤ, με χρήση χημικών ακόμη και μέσα στα Δικαστήρια..

Είναι όμως πέρα από κάθε δεοντολογία και ξεπερνά την ανοχή μας εικόνες και video από την σημερινή (χθεσινή) αναίτια επίθεση σε πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας να διαμαρτυρηθούν για ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς: προκλητική συμπεριφορά, προπηλακισμοί, συλλήψεις και τραυματισμοί ακόμη και δημοσιογράφων - φωτογράφων. 3 προσαγωγές που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.. εικόνες απ το πολιτικό παρελθόν στην πιο άγρια μορφή τους..


Αυτό το κλίμα τρομοκρατίας και περιορισμού των συνταγματικών ελευθεριών πρέπει να καταδικαστεί απ’ όλους τους πολίτες και τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου καθώς αποτελεί πράξη εκβαρβαρισμού και αντιδημοκρατική εκτροπή προκαλώντας το δημόσιο αίσθημα.

ΑΜΕΣΑ απαιτείται η απελευθέρωση των 3 διαδηλωτών και με πολιτική παρέμβαση των κ.Τόσκα και Κοντονή ..επίσης να ενεργήσουν τα δέοντα ώστε να αποτραπούν μελλοντικά ανάλογες πράξεις βίας. Σε αντίθετη περίπτωση αναλαμβάνουν την πολιτική ευθύνη.

Τα κοινωνικά κινήματα και οι πολιτικές συλλογικότητες της Αριστεράς περιφρουρούν τη λαϊκή κατοικία, τη λαϊκή περιουσία.

Αποτελεί πολιτικό στραβισμό κάθε λογική σπέκουλας και λοιδωρισμού..

Vukentra.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "