Έβρος: Ας αναλάβουμε επιτέλους ως στρατιωτικοί τις ευθύνες μας…

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


του Στάθη Κοκκορόγιαννη, Συνταγματάρχη ε.α.

Δεν είναι οι περικοπές των μνημονίων αυτές που ευθύνονται για τη σύλληψη των στελεχών του στρατού Ξηράς. Όπως δεν είναι και η πολιτική ηγεσία που προκάλεσε το μεθοριακό επεισόδιο. Ας μας έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν «αντιπαραγωγικούς» και «αυτιστικούς». Εμείς τι κάναμε να αποδείξουμε στην πράξη ότι είμαστε έτοιμοι αν και όποτε χρειαστεί;

Xανόμαστε (;) στο χιλιοπατημένο δρομολόγιο περιπόλου επειδή έχει 20 πόντους χιόνι, την ίδια στιγμή που με τις ίδιες καιρικές συνθήκες οι Τούρκοι όχι μόνο δεν χάνονται αλλά μας συλλαμβάνουν κιόλας… Λες και υπηρετούμε και εκπαιδευόμαστε στον Έβρο για να επιχειρήσουμε ντάλα μεσημέρι και καλοκαίρι!!! Από την άλλη κάθε άλλο παρά να αγνοήσουμε μπορούμε αυτά που λέει με το κύρος του ο Στρατηγός ε.α. Μανούσος Παραγιουδάκης που για πολλά χρόνια ήταν Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αρχηγός ΓΕΣ και ΓΕΕΘΑ, ότι δηλαδή η ελληνική περίπολος συνελήφθη από τουρκικές Ειδικές Δυνάμεις.

Σε αυτή την περίπτωση οι ευθύνες που μας αναλογούν είναι ακόμα μεγαλύτερες, είναι δυνατόν να δρουν Ειδικές Δυνάμεις της γείτονος χώρας στον Έβρο και οι δικές μας υπηρεσίες να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου; Και αν είχαν ενημερώσει τι μέτρα είχαμε λάβει;

Αλλά σε κάθε περίπτωση τι μέτρα λάβαμε μετά τα διαδοχικά επεισόδια στα Ίμια με το Ναυτικό και το Λιμενικό; Μετά την Τουρκική στάση στην Κυπριακή ΑΟΖ; Μετά τις εθνικιστικές κορώνες του Σουλτάνου Ερντογάν για επιστράτευση, για Τουρκία της καρδιάς τους, για τα 18 εκ. τ. χλμ εδάφους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας που έγιναν 783.000 τ. χλμ.;

Προφανώς κρίνοντας από το αποτέλεσμα ελάχιστα ή καθόλου. Μάλλον επικράτησε εφησυχασμός και προσέγγιση του τύπου «…καπνίσαμε ένα τσιγαράκι με τους Τούρκους…» ή αυτά είναι «συνήθη μεθοριακά επεισόδια που επιλύονται σε επίπεδο αντιστοίχων Διοικητών». Τι γίνεται όμως αν κάτι πάει στραβά, όπως πήγε τώρα;

Ασφαλώς δεν είναι λογικό να απαιτούμε επιτακτικά από την πολιτική ηγεσία να λύσει άμεσα ένα πρόβλημα που εμείς δημιουργήσαμε. Δεν ζητήσαμε μαχητικά αεροπλάνα και δεν τα είχαμε … Είχαμε και έχουμε ότι χρειαζόμαστε: Προσωπικό και μέσα. Για να εξασφαλίσουμε λίγα χιλιόμετρα χερσαίων συνόρων. Εκεί που ο ποταμός Έβρος δεν είναι το φυσικό σύνορο… Και δεν το κάναμε!!!

Αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι ο Στρατός Ξηράς δεν είναι επιχειρησιακά έτοιμος να εκτελέσει την αποστολή του… Σημαίνει όμως ότι υπάρχουν ευθύνες συγκεκριμένες… Σε ολόκληρη την στρατιωτική ιεραρχία από τα στελέχη που συνελήφθησαν και κρατούνται, μέχρι τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ. Και πρέπει να αναζητηθούν το συντομότερο…

Σαφώς ότι πρέπει να γίνει σε πολιτικό πεδίο και επίπεδο εξωτερικής πολιτικής θα γίνει και θα γινόταν με οποιαδήποτε κυβέρνηση. Σύνεση χρειάζεται, συναίνεση και αποφασιστικότητα. Οι εθνικιστικές κορώνες δεν βοηθούν, ιδιαίτερα αν το λάθος το έχουμε κάνει εμείς.

Αυτονόητο είναι ότι οι Τούρκοι θα εκμεταλλευτούν όσο μπορούν και όσο θέλουν το λάθος μας, θα διαφημίσουν την «ανεξάρτητη» τουρκική δικαιοσύνη, μπορεί αργά ή γρήγορα να τους επιστρέψουν προβάλλοντας το δικό τους «κράτος δικαίου», σε αντίθεση με το δικό μας που δεν εκδίδονται οι φερόμενοι ως «πραξικοπηματίες».

Και στο εξής να είμαστε πιο προσεκτικοί και υποψιασμένοι. Να μην εφησυχάζουμε, αλλά να είμαστε σε ετοιμότητα για κάθε ενδεχόμενο. Η Τουρκία είναι μια δυνητική πηγή αστάθειας για την ευρύτερη περιοχή, προκαλεί με λόγια και με έργα.

Το καθεστώς Ερντογάν μόνο δημοκρατία δεν θυμίζει, με δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικούς, δικαστικούς, δημοσιογράφους και όχι μόνο να είναι υπό διωγμό. Εμπλέκεται με ευκολία σε πόλεμο, σε μια προσπάθεια να εκτονώσει το εσωτερικό κλίμα.

Εμάς χρέος μας είναι να μην παίξουμε το παιχνίδι του. Αλλά να εργαζόμαστε στην κατεύθυνση μιας Ελλάδας της ειρήνης και σταθερότητας, με στόχο την έξοδο από την οικονομική κρίση το συντομότερο δυνατόν.

Vukentra.gr

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "