Νίκος Ζούτσος: Όχι στους ηλεκτρονικούς Πλειστηριασμούς – όχι στην Εφαρμογή του Ιδιώνυμου

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά

 

Ψηφίζουν κλαίγοντας οι κυβερνητικοί βουλευτές τα πολυνομοσχέδιο 

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΙΔΙΩΝΥΜΟΥ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ 

Ενόψει της κατάθεσης του Πολυνομοσχεδίου με τα νέα αντικοινωνικά μέτρα για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης και των δεσμεύσεων της κυβέρνησης από το 3ο Μνημόνιο, οι τράπεζες σε αγαστή συνεργασία με το ελληνικό κράτος έχουν εντατικοποιήσει τις κατασχέσεις σπιτιών εργαζομένων και ανέργων και τους πλειστηριασμούς, οι οποίοι πλέον θα γίνονται και ηλεκτρονικά. 

Για εμάς, ως εκπαιδευτικών και ως εργαζομένων η προάσπιση της πρώτης κατοικίας από εξώσεις και πλειστηριασμούς αποτελεί την έμπρακτη υπεράσπιση του κοινωνικού αγαθού της στέγασης όλων των εργαζομένων, των γονέων και των μαθητών μας. 

Θεωρούμε ότι ο αγώνας για την υπεράσπιση της λαϊκής κατοικίας των εργαζόμενων, ενάντια στους πλειστηριασμούς σπιτιών ανέργων, φτωχών και εργαζομένων, την ίδια ώρα που αμφισβητούνται και λεηλατούνται όλα τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις τους, είναι και αγώνας για την προάσπιση όλων των κοινωνικών αγαθών, κομμάτι των οποίων είναι και η κατοικία-στέγαση των εργαζομένων. Είναι υπόθεση του εργατικού λαϊκού κινήματος. 

Δυο χρόνια τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να εφαρμόσει πολιτική απελευθέρωσης των πλειστηριασμών. Μαζί με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, την πώληση των «κόκκινων» δανείων και τη «μεταβίβαση» μεγάλου όγκου ακίνητης περιουσίας (σπίτια, γη, επαγγελματικοί χώροι) σε εξευτελιστικές τιμές στα αρπακτικά funds, επιχειρούν να αρπάξουν τους κόπους μιας ζωής των εργαζόμενων για να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Θα πριμοδοτηθεί έτσι για άλλη μια φορά το τραπεζιτικό κεφάλαιο για να παίξει το ρόλο του στην καπιταλιστική ανάκαμψη, στην πλάτη των εργαζομένων και ολόκληρης της κοινωνίας. 

Η ολοκληρωτικής έμπνευσης τροπολογία που ψήφισε η κυβέρνηση, με τη συνδρομή της μνημονιακής αντιπολίτευσης, ότι αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα που τιμωρείται αυτόματα με τρεις μήνες και πάνω, η συμμετοχή σε κινητοποιήσεις για την αποτροπή της αρπαγής λαϊκής κατοικίας εκφράζει σαφέστατα τον πανικό της από το μαζικό λαϊκό κίνημα που υπερασπίζεται σθεναρά τη λαϊκή στέγη. Συνάμα, εκφράζει και μια πρόθεση περαιτέρω διολίσθησης σε ένα καθεστώς περιορισμού των λαϊκών ελευθεριών και των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ως τέτοια θα αντιμετωπιστεί από το κίνημα! 

Οι εργαζόμενοι, τα κινήματα κατά των πλειστηριασμών δηλώνουν πως δεν τρομοκρατούνται ούτε από τη χρήση των ΜΑΤ ούτε από την ποινικοποίηση των εργατικών και κοινωνικών αγώνων. Ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της κυβέρνησης αποτελεί άλλη μια αιτία να φουντώσει η παρουσία του κινήματος στα ειρηνοδικεία και όπου διενεργούνται πλειστηριασμοί, για να ακυρώσουμε στην πράξη κάθε προσπάθεια της υφαρπαγής της λαϊκής κατοικίας και περιουσίας. Με συντονισμό και οργάνωση, να ακυρώσουμε και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς με νέες ενωτικές κινητοποιήσεις. 

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 15 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2018

 ΝΙΚΟΣ ΖΟΥΤΣΟΣ 

ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "