«Αποποίηση ΕΥΘΥΝΩΝ του Δημάρχου για τον Φωτογραφικό Διαγωνισμό στο Περιστέρι»

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά

 

Το θέμα με τις «οδηγίες προς τον Κώστα να προσαρμόσει τους όρους σε περίπτωση που οι ημέτεροι προμηθευτές δεν έχουν τις προϋποθέσεις», με τον ένα ή άλλο τρόπο πήρε εκρηκτικές διαστάσεις. Επειδή είναι ένα θέμα που πλήττει όχι μόνο το κύρος του Δήμου αλλά και του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, θα έπρεπε άμεσα όταν προέκυψε να έρθει ως μοναδικό θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. 

Είναι πρωτοφανές στα χρόνια που λειτουργεί η «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» να υπάρξει μια τέτοια γκάφα, την οποία χρεώνεται η Διοίκηση του Δήμου ως αυτοπυροβολισμό της. 

Οι αρχικές σπασμωδικές δηλώσεις του δημάρχου κ. Παχατουρίδη περί προβοκάτσιας, χωρίς να δίνει κάποια στοιχεία για να το τεκμηριώσει τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα, καθώς και οι μετέπειτα ισχυρισμοί, για δήθεν ευθύνες υπαλλήλων του Δήμου. 

Επίσης, το γεγονός ότι ενεπλάκη η Διοίκηση του Δήμου, αφού το θέμα ήρθε στην Οικονομική Επιτροπή, όπως ακριβώς αναρτήθηκε στη «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» καθιστά τη Διοίκηση του Δήμου και τον επικεφαλής της, τον Δήμαρχο κο Παχατουρίδη, ελεγχόμενους για το αν έχουν διαπράξει ή όχι αδικήματα ποινικά ή πειθαρχικά. 

Σύμφωνα με τα ανωτέρω ο Δήμαρχος προέβη σε πράξη που αντίκειται σε βασικούς κανόνες Διοικητικού Δικαίου. Με λίγα λόγια δεν νομιμοποιείται να διατάξει ο ίδιος ΕΔΕ σύμφωνα με τα ανωτέρω. 

Και γεννιέται εύλογα το ερώτημα: Γιατί δεν απευθύνθηκε σε ανεξάρτητη ελεγκτική Αρχή όπως ο Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης; 

Ο Δήμαρχος επισκέφτηκε την Εισαγγελία για κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς όταν το θέμα πήρε εκρηκτικές διαστάσεις και ήταν ήδη σίγουρο ότι θα ασκηθεί αυτεπάγγελτη έρευνα και δίωξη κατά παντός υπευθύνου. 

Ανεξάρτητα από τις προσεγγίσεις που μπορεί να έχει ο καθένας μας πρέπει να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση. Το κύρος του Δήμου πρέπει να προστατευτεί. 

Αλλά είναι μόνο αυτό το γεγονός που ήρθε στην επιφάνεια ή αυτό είναι η σταγόνα που «ξεχείλισε το ποτήρι» και πρέπει κάποια στιγμή να ακουστεί στις αρμόδιες αρχές, ο επί σειρά ετών καταγγελτικός λόγος της αντιπολίτευσης για μια σειρά πράξεις της Διοίκησης; 

Η Διοίκηση Παχατουρίδη καβάλα στο άρμα της απόλυτης εξουσίας του 63% και των τεσσάρων χαμένων τετραετιών, περιφρονεί όχι μόνο το θεσμό της Αντιπολίτευσης αλλά περιφρονεί ακόμη και νόμους και συμβάσεις προκειμένου να υπηρετήσει την προσωπική του πολιτική με πολιτικό υπόβαθρο νεοφιλελευθερισμού. 

Ένα ολόκληρο σύστημα τον προστατεύει και δεν επεμβαίνει εκεί που πρέπει και όταν πρέπει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η 1η Παιδική Χαρά. Κατάφορες παρανομίες και αυθαιρεσίες. Και αντί να επέμβει η Πολιτεία με τους θεσμούς της προκειμένου να αποκατασταθεί η έννομη τάξη, τον σιγοντάρει και τον καλύπτει. Η αποκεντρωμένη Διοίκηση ουσιαστικά πέταξε στο καλάθι των αχρήστων κάθε τεκμηριωμένη καταγγελία μας. Η αποκεντρωμένη διοίκηση συμπλέει σε κάθε τι, ότι και να είναι αυτό, με τη Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου. Όχι μόνο για το ζήτημα της 1ης Παιδικής Χαράς αλλά και για το παράνομο στέγαστρο του ΣΜΑ, για πολεοδομικές και άλλες παρανομίες και παραβιάσεις. 

Η Αντιπεριφέρεια εντόπισε αρχικά τις παραβιάσεις στην 1η παιδική χαρά (γνωμοδότηση νομικής υπηρεσίας της Περιφέρειας και πρακτικό Επιτροπής παρακολούθησης του έργου) και ζήτησε να αποκατασταθεί ο χώρος σύμφωνα με την υπογραφείσα μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας σύμβαση. Όμως δεν απαίτησε έως το τέλος την πλήρη εφαρμογή των όρων της σύμβασης, με αποτέλεσμα να γίνει η παραλαβή του έργου από πλευράς Δήμου με τρόπο αυθαίρετο και καταχρηστικό, καταστρατηγώντας τη σύμβαση και σπαταλώντας για άλλους λόγους από αυτούς που είχαν συμφωνηθεί, τα εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με τα οποία χρηματοδοτήθηκε το έργο από την Περιφέρεια. 

Το αποτέλεσμα, η εκμίσθωση «ΚΑΦΕΤΕΡΙΑΣ» από τη Διοίκηση του Δήμου σε ιδιώτη στο χαρακτηρισμένο από το 1970 χώρο της Παιδικής Χαράς, με προκήρυξη που καθιστούσε αδύνατη τη συμμετοχή στο διαγωνισμό συνδημοτών μας με μικρή οικονομική επιφάνεια. Αλλά το ζήτημα των εκμισθώσεων χώρων δημοσίου και κοινωνικού συμφέροντος δεν περιορίστηκε στην εκμίσθωση αυτή. Ακολούθησαν τα «ΨΑΡΑΔΙΚΑ» που βρίσκονται στο Κέντρο της Πόλης και θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για πολιτιστικά δρώμενα της νεολαίας, αλλά και να αναδείξουν ένα κομμάτι της ιστορίας της Πόλης μας. 

Το ερώτημά μας επίσης που αφορούσε στην πρόσληψη με απευθείας ανάθεση ιδιώτη δημοσιογράφου για 10 μήνες με αμοιβή 20.000 ευρώ -και αυτό δεν έχει να κάνει με τον συγκεκριμένο άνθρωπο- χωρίς να δοθεί δυνατότητα να εκδηλώσουν έστω το ενδιαφέρον τους άλλοι αξιόλογοι δημοσιογράφοι της Πόλης μας, δεν απαντήθηκε ποτέ από τη Διοίκηση. Ένα είναι σίγουρο. Το Γραφείο Τύπου του Δημάρχου είναι καλά στελεχωμένο και μέσα από τα «φίλια κανάλια» ξέρει να προβάλλει κάθε στιγμή το πρόσωπο του Δημάρχου της «καρδιάς μας». 

Ο κάθε πολίτης αυτής της Πόλης που επλήγη και συνεχίζει να πλήττεται από τις πολιτικές των μνημονίων, ο άνεργος, ο συνταξιούχος ή ο επαγγελματίας που έβαλε λουκέτο στο μαγαζί του, παλεύει με νύχια και με δόντια να επιβιώσει μέσα στην κρίση και δεν μπορεί να ανεχτεί άλλα πρόσθετα βάρη. 

Θα γυρίσει την πλάτη σε αυτούς που «μεριμνούν» για το μέλλον του και που τον έχουν ανάγκη μόνο για την ψήφο του. 

Θέλει ένα Δήμο που να διαχειρίζεται τα ζητήματά του με αρχές. Με διαφάνεια και δικαιοσύνη. Ένα Δήμο που θα νοιάζεται για τις ξεχασμένες γειτονιές της Ν. Ζωής, του Λόφου, της Ανθούπολης, της Τσαλαβούτα. Που θα απαιτεί και θα διεκδικεί την Οικονομική ανασυγκρότηση της Πόλης με τους πολίτες της οικονομικά ενεργούς, ώστε να μην έχουν την ανάγκη της φιλευσπλαχνίας του κάθε Δημάρχου, τωρινού ή μελλοντικού. Χρειάζεται Σχολεία που δεν απαξιώνουν την προσωπικότητα του μαθητή και του εκπαιδευτικού. Χρειάζεται αντιπλημμυρικά έργα και ο Δήμος μας είναι ο μόνος που δεν έχει κάνει έστω μία μελέτη, τη στιγμή που γνωρίζει ότι η υλοποίησή της θα βαρύνει οικονομικά την Περιφέρεια η οποία έχει δεσμευτεί για αυτό. Η πρόσφατη τραγωδία στη Ν. Πέραμο και τη Μάντρα μας προειδοποιεί να λάβουμε έγκαιρα μέτρα. 

Το γεγονός που αφορά στην προκήρυξη πρέπει να γίνει αφορμή για να σταματήσει από τη Διοίκηση του Δήμου, η αλαζονεία και η περιφρόνηση στους θεσμούς. Δεν είναι δυνατόν να «χρεώνονται» οι οφθαλμοφανείς παραβατικές συμπεριφορές σε υπαλλήλους που «οικειοθελώς» δέχονται την ευθύνη και να κουκουλώνονται οι ευθύνες της Διοίκησης για την υπόθεση. 

Θα ζητήσουμε από την Πολιτεία να επέμβει με τα θεσμικά της όργανα, για ενδελεχή έλεγχο όχι μόνο της πιο πάνω διακήρυξης, αλλά και να προβεί σε γενικευμένο έλεγχο για να διαπιστωθεί αν έχουν συντελεστεί αδικήματα και σε καταφατική περίπτωση να αποδοθούν ευθύνες. 

Παράλληλα πρέπει να προστατευθούν και τα συμφέροντα πολιτών-υποψήφιων προμηθευτών που αποκλείονται από διαγωνιστικές διαδικασίες του Δήμου, αφού φαίνεται ότι οι όροι των διακηρύξεων είναι φωτογραφικοί (αυτοί που θέλουμε!). 

Τέλος, απευθυνόμαστε στους συμπολίτες μας και στις υγιείς δημοκρατικές και προοδευτικές δυνάμεις του Περιστερίου, λέγοντάς τους ότι πρέπει από κοινού να παλέψουμε για μια άλλη Πόλη, αντάξια των κατοίκων της με σεβασμό στον άνθρωπο και την αξιοπρέπειά του. 

Για μια σύγχρονη πόλη των πολιτών και όχι των επιτήδειων. 

ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗΣ 

της Παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για την Ανατροπή στο Περιστέρι»

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "