Αβλεψία, ανικανότητα, έλλειψη επαγγελματισμού ή προβοκάτσια; Ότι κι αν είναι «τα ζατρίκια κύλησαν» και ο «θεός» να βάλει το χέρι του…

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά

 

«Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το». 

Είναι το γεγονός αν όχι του μήνα, τουλάχιστον της εβδομάδας που πέρασε. Έγινε “Viral”, στο διαδίκτυο, με τους ειδικούς των socialmedia να εκτιμούν ότι το είδαν σαν είδηση περισσότερα από 3 εκατ. χρήστες του internet και των κοινωνικών δικτύων. 

Κι όχι μόνο αυτό αλλά έγινε και σύνθημα, σε πολλές παραλλαγές, με ποιο χαρακτηριστικό το «Κώστα σήκωσέ το, το Τιμημένο». 

Φυσικά μιλάμε για τη αν μη τι άλλο «περίεργη» σημείωση σε επίσημο έγγραφο διαγωνισμού του Δήμου Περιστερίου, που αναρτήθηκε στο Διαύγεια, σημείωση η οποία ως γνωστόν πλέον αναφέρει επί λέξη «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το».


 Δεν θα μπούμε σε άλλες λεπτομέρειες, άλλωστε τις έχουν παρουσιάσει εκατοντάδες ειδησεογραφικά site & blogs, τα δε σχετικά κείμενα έχουν αναπαραχθεί από μερικές χιλιάδες προσωπικές ιστοσελίδες και τοίχους στο Facebook, το Twitter, το likedin και το histogram. 

Μοναδική ίσως στιγμή για τα πολιτικά δρώμενα της χώρας, αν και ιδιόμορφη, αφού αφορά μία αν μη τι άλλο «ειδησούλα» που αγγίζει την τοπική αυτοδιοίκηση. Δεν είναι ανεξήγητη, όμως, η τεράστια δημοσιότητα που πήρε το συγκεκριμένο γεγονός, αντίθετα κατά τους ειδικούς της επικοινωνίας έρχεται σαν αντίδραση των μαζών στην υπερπροβολή του Δημάρχου Περιστερίου, στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ, ως του καλύτερου, μακροβιότερου και ποιο δημιουργικού Δημάρχου της Χώρας. 

Το ξαφνικό και απρόβλεπτο «σπάσιμο» αυτής της εικόνας, του κατά τα άλλα άμεμπτου δημόσιου ανδρός, είναι που προκάλεσε την φρενίτιδα, όχι μόνο της μετάδοσης και αστραπιαίας διάδοσης της είδησης, αλλά και τα «σχόλια» των αναγνωστών στο διαδίκτυο, που σε πάρα πολλές, αν όχι εκατοντάδες φορές δεν μπορούν να μεταφερθούν, λόγο της δριμύτητας και του πολιτικού «χλευασμού» που εκφράζουν. 

Ένα δε ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που χαρακτήρισε συγκεκριμένη μερίδα χρηστών των socialmedia και ιδιαίτερα του Facebook, είναι ότι για πρώτη φορά δεν ήταν διαδραστικοί στην είδηση (στο συγκεκριμένο μέσο χαρακτηρίζεται ως «η είδηση προσέλκυσε»), γεγονός που εκτιμάται ότι αυτοί ήταν απλώς «μπερδεμένοι», μη πιστεύοντας ότι υπάρχει τέτοιο συμβάν. 

Επί της ουσίας, αυτή καθ’ αυτή η είδηση ξεκίνησε από ένα ανεξάρτητο δημοσιογράφο, τον Γιάννη Καραμαγκάλη, που τουϊτάρισε την «περικοπή» του διαγωνισμού με την συγκεκριμένη «φράση», στην συνέχεια το θέμα πέρασε σε μεγάλα ειδησεογραφικά και στο ΑΜΠΕ που ήταν και το βασικό μέσο διάδοσής του σε όλη τη χώρα, με την μορφή χιονοστιβάδας.


 Ακολούθησε η αρχική δήλωση-ανακοίνωση του Δήμου Περιστερίου για να ακολουθήσουν το Σάββατο δύο αλλεπάλληλες δηλώσεις του Δημάρχου Περιστερίου κ. Παχατουρίδη με την τελευταία να προαναγγέλλει ότι θα καταθέσει μήνυση για «προβοκάτσια» στην εισαγγελία Αθηνών. 

Σειρά βέβαια, πήρε και η αντιπολίτευση του Δήμου που με ανακοινώσεις των δημοτικών ομάδων της, επισημαίνουν, στηλιτεύουν και κατακεραυνώνουν το γεγονός, ζητώντας στο σύνολό τους σχεδόν την αυταπάγγελτη επέμβαση του Εισαγγελέα. 

Είναι δε χαρακτηριστικό, ότι ακόμη και η Λαϊκή Συσπείρωση Περιστερίου, έβγαλε καταδικαστική ανακοίνωση για την Διοίκηση του Δήμου Περιστερίου, αν και ο εκπρόσωπός της στην Οικονομική Επιτροπή, ψήφισε το κείμενο του Διαγωνισμού, χωρίς να εκφράσει καμία αντίρρηση, αν και σ’ αυτό, όπως αναφέρει σε δική της ανακοίνωση η δημοτική σύμβουλος κα Ηρώ Ζερβάκη, υπήρχε το συγκεκριμένο απόσπασμα. Ιδιαιτερότητα της ανακοίνωσης της Λαϊκής Συσπείρωσης Περιστερίου, είναι ότι για το συγκεκριμένο φαινόμενο κατηγορεί το καπιταλιστικό σύστημα. 

Τελικά τι έφταιξε για να παρουσιασθεί αυτή η πολύ επιλήψιμη φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το» σε επίσημο έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Διαύγεια; Αβλεψία, ανικανότητα, έλλειψη επαγγελματισμού ή προβοκάτσια; 

Η στήλη, δεν θα δώσει καμία απάντηση, ούτε θα αποπειραθεί να το κάνει. Απάντηση θα δώσουν οι αρμόδιες αρχές (Εισαγγελία, Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, κλπ) που νομοτελειακά θα ασχοληθούν με το θέμα. 

Αυτό που η στήλη θα σημειώσει, είναι ότι «τα ζατρίκια κύλησαν», δηλαδή τα ζάρια έπεσαν και κανείς τουλάχιστον σήμερα δεν μπορεί να πει τι θα φέρουν, -δυάρια ή ντόρτια-, για την διοίκηση του Δήμου. 

Δύο, είναι, όμως οι νέες σταθερές που προκύπτουν και συζητούνται στην αυτοδιοικητική σκηνή. Η πρώτη, ότι απ’ εδώ κι εμπρός, ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Παχατουρίδης, θα πορευθεί «μοναχικό» δρόμο και η δεύτερη ότι η πολιτική ανέλιξή του δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα. 

Σε κάθε περίπτωση, μόνο ο ίδιος ξέρει το τι θα ακολουθήσει και αν ο δρόμος που μόλις ανοίχθηκε θα οδηγήσει σε ήρεμα νερά ή στα στενά της σκύλας και της χάρυβδης, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… 

Η στήλη, εγκλωβισμένη, τις τελευταίες 10 ημέρες σε ένα πολύ οδυνηρό και σωματικά καταστροφικό «βαρύ κρύωμα» με την σωματική θερμοκρασία να ξεπερνά σε καθημερινή βάση το 40, δεν έκανε καμία ανάρτηση για το θέμα αυτό, που αν μη τι άλλο απασχολεί τόσο την τοπική κοινωνία, όσο και όλη την Ελλάδα. 

Για το λόγο αυτό, επέλεξε ως συνοδευτικό κείμενο του παρόντος σημειώματος, την ανάρτηση για το συγκεκριμένο θέμα της ιστοσελίδας kourdistoportocali.com, όπως επίσης και τις διευθύνσεις ομοειδών αναρτήσεων μίας σειράς επιλεγμένων site, για όποιον θελήσει να δεί τι αναφέρθηκε σε όλες τις εκδοχές του. 

«Ο Σχολάζων & Κολάζων» 

Vukentra.gr 

------------------- 

ΕΔΩ ΚΟΛΟΜΒΙΑ! (kourdistoportocali.com)


 Σοκάρει ο φωτογραφικός διαγωνισμός του Δήμου Περιστερίου! 

Κοντεύουν να σπάσουν τα μπετά από την προτροπή στον Κώστα 

Σοκάρει ο φωτογραφικός διαγωνισμός του Δήμου Περιστερίου για προμήθεια αδρανών υλικών από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Οπως θα δείτε στη συνέχεια το πιο δραστήριο κομμάτι ανάμεσα στα αδρανή υλικά είναι πως θα πάρει τη δουλειά ο “Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το… 

Η σπαρταριστή αυτή προτροπή διέρρευσε στο διαδίκτυο και άρχισε ένα απίστευτο πάρτυ κραξίματος. 

Ο ηρωικός συντάκτης του Capital.gr Χάρης Φλουδόπουλος, προσπάθησε να επικοινωνήσει με τους εμπλεκόμενους στον πεπετζίδικο διαγωνισμό αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

Θα γράψει σχετικά> 

Ο δήμος Περιστερίου κάνει διαγωνισμό με κριτήριο ανάθεσης την πλέον συμφέρουσα οικονομικά προσφορά για την προμήθεια αδρανών υλικών από τη διεύθυνση περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής. Η προκήρυξη αναρτήθηκε στη διαύγεια και προβλέπει ότι ο διαγωνισμός θα διενεργηθεί στις 17 Νοεμβρίου, με προϋπολογισμό 38.998,64 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. 

Μέχρι εδώ όλα καλά, αφού η συγκεκριμένη προκήρυξη είναι μια από τις εκατοντάδες που αναρτώνται καθημερινά. 

Ωστόσο στη σελίδα 8 του κειμένου που δημοσιοποιήθηκε και στην παράγραφο 9.3 που αφορά στην τεχνική ικανότητα και την επαγγελματική ικανότητα του εργολάβου, υπάρχει μια αναφορά που από χθες κάνει το γύρο του διαδικτύου.


 Συγκεκριμένα ορίζεται ότι οι συμμετέχοντες αποδεικνύουν την τεχνική τους επάρκεια με μια σειρά από όρους μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και η προσκόμιση καταλόγου “συμβάσεων τριών (3) τουλάχιστον παρόμοιων με την παρούσα σύμβαση προμηθειών…”. 

 Εδώ λοιπόν το επίσημο κείμενο της προκήρυξης διακόπτεται από μία παρένθεση που μπήκε από άγνωστο πρόσωπο, και στην οποία αναφέρεται: Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το. 

Δηλαδή εκείνος που πρόσθεσε τη συγκεκριμένη σημείωση, ερωτά κάποιον υπεύθυνο “Κώστα” με τον οποίο έχει προφανή οικειότητα, εάν ο συγκεκριμένος όρος καλύπτεται από κάποιους προμηθευτές που θέλει ο ίδιος και κάποιοι άλλοι. 

Το πρωτοφανές αυτό λάθος δηλαδή αποκαλύπτει μία ενδεχόμενη προσπάθεια να προωθηθούν στο συγκεκριμένο διαγωνισμό “προμηθευτές που θέλουμε” αλλά και εσωτερικές συνεννοήσεις που γίνονται μεταξύ κάποιων εντός του Δήμου ώστε να διασφαλίζεται ότι συγκεκριμένοι “ημέτεροι” προμηθευτές θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό. Η αποκάλυψη αυτή αφήνει έκθετες τις υπηρεσίες του Δήμου και εγείρει εύλογες υπόνοιες και για άλλες προσπάθειες επηρεασμού των διαγωνισμών υπέρ συγκεκριμένων “προμηθευτών που θέλουμε”. 

To Capital.gr επιχείρησε να επικοινωνήσει τόσο με τον υπεύθυνο για πληροφορίες που αναφέρεται στην προκήρυξη κ. Κωνσταντίνο Μίχα, όσο και με το γραφείο Τύπου του δήμου Περιστερίου, ωστόσο δεν έλαβε κάποια απάντηση. 

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη εκδόθηκε από τον Δήμαρχο Περιστερίου Α. Παχατουρίδη, ωστόσο το κείμενο υπογράφεται από τον πρόεδρο της οικονομικής επιτροπής του Δήμο και αντιδήμαρχο Περιστερίου Π. Λύκο, με αρμόδιο για την πληροφόρηση τον κ. Κ. Μίχα. 

Χ. Φλουδόπουλος 

------------------ 

Διαβάστε, κάνοντας κλικ πάνω τους, ακόμη: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "