Παρέμβαση της Δικαιοσύνης στο Δήμο Περιστερίου ζητά δημοτική σύμβουλος

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά

 

Διαστάσεις παίρνει το θέμα με την ανάρτηση στη Διαύγεια απόφασης του Δήμου Περιστερίου στην οποία καταγράφεται η πρόθεση να κατευθυνθούν προς συγκεκριμένες εταιρίες προμήθειες του Δήμου. 

Σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Σύμβουλος Ηρώ Ζερβάκη ζητά την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης και επιτίθεται στον Δήμαρχο τονίζοντας πως δεν φταίνε οι υπάλληλοι αλλά, «ένοχη είναι αποκλειστικά και μόνο η λογική της Διοίκησής του (σ.σ Παχατουρίδη) σε ότι αφορά τη διαχείριση του Δήμου Περιστερίου μέσα από ένα στενό κύκλο «ημετέρων».  

Πρόκειται για την ανάρτηση στη Διαύγεια της απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής που αφορά στην «Έγκριση μελέτης 49/2017 και κατάρτιση των όρων της Διακήρυξης του συνοπτικού διαγωνισμού για την προμήθεια αδρανών υλικών, προϋπολογισμού 39.998,68 €». Όπου περιλαμβάνεται η φράση «Κώστα τις έχουν οι προμηθευτές που θέλουμε; αλλιώς προσάρμοσέ το». 

Η κα Ζερβάκη σημειώνει πως, μετά το σάλο που προκλήθηκε ο κ. Παχατουρίδης υποβάλλει αίτημα ανάκλησης της απόφασης στη Διαύγεια αλλά η τροποποίηση μιας απόφασης συλλογικού οργάνου γίνεται μόνο με νέα απόφαση του ίδιου οργάνου κι όχι με παρεμβάσεις της Διοίκησης στη Διαύγεια. Στην προσπάθειά του να «κρύψει το κεφάλι του στην άμμο», ο κ. Παχατουρίδης διαπράττει παραποίηση δημοσίου εγγράφου που είναι ποινικό αδίκημα. 

Αναφερόμενη στις δηλώσεις; του δημάρχου ότι πρόκειται για προβοκάτσια η κα Ζερβάκη αναφέρει:  

«Τι εννοεί ο κ. Παχατουρίδης όταν ανακοινώνει ότι «πρόκειται για προβοκάτσια»; Ότι «οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν»; Ότι «θα πέσουν «καμπάνες»; Δεν γνωρίζει ότι τη συγκεκριμένη απόφαση (με την επίμαχη φράση) ψήφισαν όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που μετείχαν στην Οικονομική Επιτροπή και υπέγραψε ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής; 

Οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας και ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής έκαναν προβοκάτσια; Εάν θεωρεί αυτό, ας ρίξει «καμπάνες» κι ας ζητήσει τι παραιτήσεις τους.
Ας εγκαταλείψει όμως ο κ.Παχατουρίδης κάθε προσπάθεια να ανακαλύψει ενόχους στους εργαζόμενους του Δήμου Περιστερίου. Ένοχη είναι αποκλειστικά και μόνο η λογική της Διοίκησής του σε ότι αφορά τη διαχείριση του Δήμου Περιστερίου μέσα από ένα στενό κύκλο «ημετέρων»».
 

Ειδικά για την συγκεκριμένη προμήθεια η δημοτική σύμβουλός αναφέρει τα εξής: 

«Την ίδια ημέρα που έγινε η δημοσιοποίηση αυτού του θέματος (10/11) συγκλήθηκε σε έκτακτη συνεδρίαση η Οικονομική Επιτροπή για να εξετάσει ενστάσεις συμμετεχόντων σε διαγωνισμό για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος στο 11ο Λύκειο Περιστερίου κατά του Πρακτικού της επιτροπής αξιολόγησης, διότι στο διαγωνισμό σε ένα σημείο της Μελέτης αναφερόταν ο αριθμός των φωτοβολταϊκών πάνελ, ενώ σε άλλο σημείο δεν αναφερόταν, και στους όρους του διαγωνισμού δεν προβλεπόταν η πιστοποίηση ISO στο σύνολο του συστήματος.
Στη περιγραφή των τεχνικών προδιαγραφών της Μελέτης 11/2015 για το «2.5.24 Φωτιστικό δίφωτο», αναφέρεται: «ο συνδυασμός των χρωμάτων είναι σύμφωνος με το κατάλογο της εταιρείας…», περιγραφή που μοιάζει με αντιγραφή από κατάλογο προμηθευτή (ποιάς εταιρίας?).
Ο διαγωνισμός για την «προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού 8 παιδικών χαρών του Δήμου Περιστερίου, έτους 2015» προκηρύχθηκε τρείς φορές στη διάρκεια της χρονιάς και κάθε φορά ερχόταν ένας – ο ίδιος – υποψήφιος ανάδοχος (!). Ουδείς άλλος συμμετείχε λόγω των προδιαγραφών που είχαν τεθεί στη Μελέτη.
 

Για τον ίδιο διαγωνισμό, η Επίτροπος επέστρεψε αθεώρητο το ένταλμα, σημειώνοντας ότι «η εντελλόμενη με το ανωτέρω χρηματικό ένταλμα δαπάνη δεν είναι νόμιμη και το σχετικό χρηματικό ένταλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί». Την υπόθεση αυτή την έχω παραπέμψει στη Δικαιοσύνη.
Την υπόθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και έλαβε τεράστια έκταση στο διαδίκτυο, δεν μπορεί και δεν πρέπει να τη διαχειριστεί ο κ.Παχατουρίδης. Πρέπει να παρέμβει άμεσα η Δικαιοσύνη και ο Υπουργός Εσωτερικών κ.Σκουρλέτης να στείλει ελεγκτές για ελέγξουν σε βάθος».
 

Πηγή: liberal.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "