Γιάννης Κυριακόπουλος: Η Ώρα της Αλήθειας...

Κατηγορία: Περιστέρι Πολιτικά


«Μπορείς να τους ξεγελάς όλους για λίγο καιρό, λίγους όλο τον καιρό, αλλά ΟΧΙ όλους όλο τον καιρό.» (A.LINCOLN)

Εν έτη 2017 η διοίκηση Παχατουρίδη με αφορμή τα πεπραγμένα της σχετικά με τον τρόπο που εξακολουθεί να διοικεί και να διαχειρίζεται τους οικονομικούς πόρους των δημοτών της πόλης, έχει βαλθεί να αποδείξει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο πόσο διαχρονικές και επίκαιρες είναι οι ρήσεις κάποιων σπουδαίων ανθρώπων.

Δυστυχώς όμως αν είχαμε να κάνουμε με μάθημα ιστορίας και πολιτικής θα μας ήταν πολύ εύκολο να κατηγορήσουμε την δημοτική αρχή για αμάθεια και άγνοια, ελπίζοντας ματαίως να βελτιωθούν, όμως τα συνεχόμενα αρνητικά θέματα διαχείρισης και λήψης αποφάσεων πάνω σε αποφάσεις που άπτονται οικονομικών συναλλαγών και χρήσης δημόσιου χρήματος μας αναγκάζουν να εγκαλέσουμε πλέον τον τρόπο λειτουργίας ενός αρρωστημένου μοντέλου διοίκησης.

Πρόσφατα και σε ανοικτή καταγγελία μου που κοινοποιήθηκε μέσω του τύπου στους δημότες του Περιστερίου, δημοσιοποίησα την ανάθεση προαποφασισμένων εκδηλώσεων της Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π., χωρίς να λαμβάνονται υπόψη η τήρηση διαδικασιών μέσω των ψηφοφοριών του Διοικητικού Συμβουλίου της, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα και την αλαζονική υπαγόρευση εκ μέρους της διοίκησης στον τρόπο λήψης αποφάσεων.

Η επίσημη αυτή καταγγελία ήρθε να προστεθεί σε σωρεία καταγγελιών της αντιπολίτευσης στο σύνολο των θεμάτων που αφορούν την άσκηση διοίκησης μιας ανίκανης δημοτικής αρχής, που ως κύριο μέλημα της έχει πλέον την διαφύλαξη κεκτημένων και τακτικών που οδηγούν μαθηματικά σε πλήρη αποσάθρωση του Δήμου Περιστερίου.

Οι φυματικές απαντήσεις της διοίκησης περί προβοκάτσιας, μετατόπισης ευθυνών σε δημοτικούς υπαλλήλους, οι απειλές περί τιμωριών, η αναφορά σε υποδειγματικό δήμο και τρόπο λειτουργίας αυτού – όταν διαχρονικά όλες οι εκθέσεις των ορκωτών ελεγκτών αναφέρουν ότι στον Δήμο Περιστερίου τα τελευταία 15 χρόνια δεν έχει διενεργηθεί κανένας φορολογικός και ασφαλιστικός έλεγχος, καθώς και αρκετές εντολές από το Υπουργείο Εσωτερικών για μη επαρκή τήρηση και τροφοδότηση στοιχείων πάνω σε ζητήματα μητρώου – είναι απόδειξη αμηχανίας και κυρίως τακτικής αποπροσανατολισμού πάνω στα σοβαρά θέματα που έχουν ήδη προκύψει και απαιτούν πειστικών εξηγήσεων και αποδείξεων.

Μέσα σε όλο αυτό το άρρωστο κλίμα που έχει δημιουργηθεί, με κύριο υπεύθυνο τον δήμαρχο και την δημοτική αρχή, ενώνω την φωνή μου με την αντιπολίτευση και απαιτώ όπως όλοι μας την άμεση παρέμβαση της Πολιτείας και τον έλεγχο σε βάθος των πεπραγμένων της σημερινής διοίκησης, καθώς πλέον τα στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί από μόνα τους είναι αρκετά να οδηγήσουν σε αναζήτηση απαντήσεων.

Παράλληλα θέτω ως προβληματισμό στους δημότες της πόλης μας τον τρόπο άσκησης διοίκησης της σημερινής δημοτικής αρχής και την απαξίωση της σε θεσμικούς ρόλους και κανόνες, καλώντας τους να αναζητήσουν και να στηρίξουν ένα νέο μοντέλο δημοτικής αρχής, βασισμένο σε ικανότητες, γνώσεις, αρχές και νεανικό ρεαλισμό απαλλαγμένο από στερεότυπα του παρελθόντος.

Οι προκλήσεις του μέλλοντος είναι πλέον μπροστά μας και είναι δική μας η ευθύνη να απαλλάξουμε την πόλη από τα λάθη του παρελθόντος, αρκεί ΟΛΟΙ μας πρώτα να το πιστέψουμε, στην συνέχεια να το παλέψουμε και τέλος να το κερδίσουμε.

ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ 12/11/2017

ΙΩΑΝΝΗΣ Γ.ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΜΕΛΟΣ Δ.Σ. Δ.Ε.Π.Α.Δ.Π.

ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ – ΛΟΓΙΣΤΗΣ

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση«ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΕΡΓΙΑΝΙ» - 22 ρεμπέτικα πορτρέτα –του Ηλία Βολιότη Καπετανάκη

Στέγαστρο ΣΜΑ Περιστερίου: Το νέο μεγάλο Περιβαλλοντικό, Πολεοδομικό και Διαχειριστικό «ΣΚΑΝΔΑΛΟ» της Διοίκησης Παχατουρίδη (Βίντεο-Φωτό)

" Η Διοίκηση Ανδρέα Παχατουρίδη «Καταπατά νόμους, μολύνει & αδιαφορεί για υγεία των κατοίκων, μόνο για λίγες χιλιάδες ευρώ». Κατασκευάζει «παράνομο» μεταλλικό Στέγαστρο για να καλύψει τις παράνομες εγκαταστάσεις επεξεργασίας και μεταφόρτωσης σκουπιδιών στο Αμαξοστάσιο, αυθαίρετα και χωρίς άδεια, ώστε να «καλύψει» το τι δηλητήρια «ταΐζει» κατοίκους και εργαζόμενους … "

Περιστέρι: Μεγάλο Σκάνδαλο αιρετών, με απαλλοτριωμένα οικόπεδα - “Πληρώθηκαν” αλλά συνεχίζουν να τα “έχουν” - Το εμπορικό κέντρο ΜΕΡΑ ΝΥΧΤΑ, το “Πάρκινγκ” του και ο κ. Παχατουρίδης

" Ο Δήμος Περιστερίου, πλήρωσε πολύ ακριβά οικόπεδο διαχρονικού αιρετού της Πόλης, για να κάνει διάνοιξη δρόμου σε κεντρικό σημείο, σύμφωνα με το ισχύον πολεοδομικό σχέδιο. Παρόλα αυτά, όμως 15 χρόνια μετά αυτό παραμένει στους αρχικούς ιδιοκτήτες του, αυξάνοντας την εμπορική αξία της ακίνητης περιουσίας τους. Δείτε ποιόν αφορά και πως έχει μεθοδευτεί η όλη κατάσταση… "

Εθνικός Διάλογος για την Παιδεία: Η ριξηκέλευθη πρόταση του Vukentra.gr για όλα τα θέματα που απασχολούν αλλά και συνθέτουν την Β/θμια Εκπαίδευση

" Για την πραγματική εκπαίδευση, ακόμη δεν έχει διατυπωθεί τίποτα, στον εθνικό διάλογο που κατά πολλούς θεωρείται προσχηματικός, προκειμένου η Κυβέρνηση να περάσει αυτά που θέλει. Το Vukentra.gr, καταθέτει τη δική του, αιρετική κατά μία άποψη αλλά και ιδιαίτερα «επαναστατική» για τα σημερινά δεδομένα. Διαβάστε την και διατυπώστε τις δικές σας προτάσεις…. "

Περιστέρι Αττικής: Διαπλοκή, διαφθορά ή ανικανότητα των υπηρεσιών του ή κάποιος τα «παίρνει»; Ο Δήμαρχος κ. Παχατουρίδης οφείλει να απαντήσει άμεσα…

" «Άγνωστοι» εκμεταλλεύονται τα διαφημιστικά ταμπλό των στάσεων χωρίς να πληρώνουν τίποτα στο Δήμο. Ο Δήμαρχος της Πόλης κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, οφείλει να ερευνήσει άμεσα το θέμα και να δώσει απαντήσεις … Άλλως θα μείνει η εντύπωση ότι η Διοίκησή του «γνωρίζει» και σιωπά, με ότι κι αν αυτό σημαίνει… είτε ότι κάποιος τα «παίρνει», είτε ότι… "